Evos mama skęsta skausme: „Pastarosios dienos – labai blogos“

Mažosios Evutės, kuriai 2015-ųjų lapkričio mėnesį buvo diagnozuotas neoperuojamas smegenų auglys, būklė jaudina kone kiekvieną. Ypač laukiamos žinios iš Evos mamos Luizos Aniulienės, kuri kiaurą parą būna su sergančia trimete.

Evutė su mama neketina pasiduoti.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Evutė su mama neketina pasiduoti.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Trimetė Eva kovoja su neoperuojamu smegenų augliu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Trimetė Eva kovoja su neoperuojamu smegenų augliu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 12:27 PM, atnaujinta May 30, 2017, 4:40 AM

Išliejo pyktį ant medikų

Trečiadienio vakarą ji su žmonėmis, kurie neabejingi jos dukrytės likimui, pasidalijo skausmingo turinio žinute, kurioje atskleidė, kaip jaučiasi mažylė ir kokiomis nuotaikomis gyvena lietuvių šeima.

Ji tvirtino, kad pastarosios dienos yra labai blogos. „Slaugos komanda atakuoja kaip maitvanagiai – du skirtingi skambučiai per dieną. Aš turėjau jiems pasakyti, kad šiuo metu jai (Evai – aut. past.) jokios slaugos nereikia, prašau nebeskambinti.

Taip pat sužinojau, kad mūsų onkologė net nesivargino išsiųsti Evos tyrimo nuotraukų į Bristolį, nors profesorius prašė jau prieš dvi savaites.

Panašu, kad jie visi jau ją „nurašė“ ir laukia, kol ir aš pasiduosiu. Bet taip nebus niekada. Kovosiu iki galo ir vilties iš manęs nieks neatims.

Nesvarbu, kad vakar teko išsiverkti, šiandien nauja diena ir mes stiprios“, – jautriu įrašu pasidalijo Luiza.

Prašo prisidėti pinigais

Evutės teta Elina Leitienė, šiuo metu gyvenanti Lietuvoje, tačiau atidžiai sekanti naujienas apie mergytę, yra sakiusi, kad šiuo metu šeimai labai sunku.

Evos tėvai Luiza ir Mantas kiaurą parą prižiūri Evą, kuri išvarginta radioterapijų tapo labai irzli ir pikta. Kaip ji teigė, šeima paiso visų mergytės norų ir užgaidų, kad tik ji jaustųsi ramiai.

Negana to, kad visą dėmesį tėvai turi skirti Evai, jų šeimoje auga ir aštuonmetis Erikas, kuris jau taip pat susitaikė su sesers liga. „Nors Erikas ir supažindintas su sesutės būkle, vis dėlto jis gana dažnai pribėga prie jos, paerzina, bando linksminti. Tiesa, mergytė ne visada noriai žaidžia, nes būna pavargusi arba prastai jaučiasi“, – sakė teta.

Evos artimieji sukaupę jėgas ne tik palaiko šeimą, bet ir visomis išgalėmis stengiasi padėti finansiškai. Feisbuke jau kuris laikas itin aktyviai veikia grupė „Eva`s hope„, kurioje žmonės raginami aukoti ir pinigais prisidėti prie Evos gydymo.

Taip pat neabejingi trimetės istorijai liko ir žinomi Lietuvos žmonės. Jie aktyviai savo socialinių tinklų paskyrose dalijosi Evos šeimos pagalbos šauksmu ir ragino visus prisidėti prie mergytės gydymo, kuris planuojamas Bristolyje jau artimiausiu metu.

Kaip teigė Evos artimieji, surinkus 75000 eurų ir medikams patvirtinus, kad po radioterapijų smegenyse neliko cistų, Bristolyje mergytei galėtų būti taikomas CED eksperimentinis gydymas. Jis, tikima, yra vienintelis, kuris gali padėti Evutei išgyventi. Jo metu kateteris įgręžiamas į kaukolės pamatą ir vaistai leidžiami tiesiai į auglį, kad nebūtų pakenkta aplinkiniams dariniams.

Daugiau informacijos apie Evos būklę, rasite čia.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.