„Geridarbai.lt“ sėkmės istorija: nauja laboratorija pradinukams

Šešerius metus vykstantis paramos projektas „Geridarbai.lt“ padėjo sėkmingai įgyvendinti savo idėjas jau 54 bendruomenėms. Sėkmės istorijomis galinčios pasidalinti paramos laimėtojos jau mato pirmuosius projektų įgyvendinimo rezultatus: Alytaus Šaltinių pagrindinėje mokykloje netrukus atsiras mokslinių tyrimų kabinetas pradinukams, o „Riešės bendruomenė“ pagaliau galės džiaugtis sutvarkyta aplinka.

Kiekvieną mėnesį projekto „Geridarbai.lt“ iniciatoriai skatina bendruomenes pateikti paraiškas, kad jos galėtų gauti finansavimą savo projektų įgyvendinimui.<br>„Geridarbai.lt“ nuotr.
Kiekvieną mėnesį projekto „Geridarbai.lt“ iniciatoriai skatina bendruomenes pateikti paraiškas, kad jos galėtų gauti finansavimą savo projektų įgyvendinimui.<br>„Geridarbai.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 11:39 AM, atnaujinta May 23, 2017, 10:50 AM

„Geridarbai.lt“ finansinę paramą gavusios laimėtojos tikina, kad ši iniciatyva įrodė, jog kartu veikiantys bendruomenės nariai gali pasiekti labai daug.

„Dalyvavimas šiame projekte atskleidė, kiek daug mes galime nuveikti kartu. Tai yra puikus žingsnis, leidžiantis suprasti, kokios bendruomenės yra stiprios, kai jos veikia išvien“, – tikina asociacijos „Riešės bendruomenė“ atstovė Liucina Mackialo.

Pradinukams – mokslo laboratorija

Kiekvieną mėnesį projekto „Geridarbai.lt“ iniciatoriai skatina bendruomenes pateikti paraiškas, kad jos galėtų gauti finansavimą savo projektų įgyvendinimui. Organizatoriai iš jų atrenka 8 idėjas, kurios patenka į antrąjį etapą. Vėliau internetinėje svetainėje žmonės kviečiami balsuoti už tuos projektus, kurie, jų nuomone, yra labiausiai verti finansinės paramos. Balandžio mėnesį projekto paramą laimėjo Alytaus Šaltinių pagrindinė mokykla, kuri už gautą finansavimą ketina įrengti gamtos mokslų laboratoriją pradinukams bei įgyti jiems tyrinėjimui skirtų priemonių.

„Mokykla nusprendė rinktis gamtos mokslų lavinimo kryptį, tačiau šiai idėjai įgyvendinti trūko finansinių lėšų. Pradėjome ieškoti būdų, iš kur būtų galima gauti paramos“, – pasakoja Alytaus Šaltinių pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolita Petkevičienė. Ji priduria, kad netrukus mokykla sužinojo apie programą „Geridarbai.lt“, dalyvavo jos organizuojamame konkurse ir laimėjo finansinę paramą.

„Tai yra puikus pastiprinimas, kuris mums sukuria galimybę vaikams nupirkti reikiamų priemonių ir taip pagerinti pradinukų mokymosi sąlygas. Jau dalis moksliniams tyrinėjimams skirtų priemonių atkeliavo į mokyklą, kitų dar laukiame. Jas perkame itin tikslingai, kad būtų galima panaudoti ne vieną, o keletą kartų“, – teigia J.Petkevičienė.

Siekia sukurti kuo gražesnę aplinką

Vasario mėnesį didelio visuomenės palaikymo sulaukusi asociacija „Riešės bendruomenė“ gavo 1500 eurų vertės „Geridarbai.lt“ paramą, skirtą aplinkos gražinimui.

„Mūsų tikslas – sutvarkyti „Riešės bendruomenės“ namų aplinką: norime suremontuoti tvorą, pasėti naują žolę, įrengti suoliukus bei vaikų žaidimo aikštelę – tiesiog siekiame sukurti kuo gražesnę aplinką, kad tai būtų jaukus kampelis, kur visi kartu galėtume susiburti. Labiausiai džiugina tai, kad balsavimo metu gavome nepaprastai didelį bendruomenės palaikymą“, – sako L.Mackialo.

Anot jos, jau pradėti kai kurie žemės tvarkymo darbai. Planuojama, kad gražesne aplinka Riešės gyventojai galės džiaugtis jau rugpjūčio mėnesį.

Siekia įgyvendinti geras ir gražias idėjas

Projekto „Geri darbai“ iniciatoriai siekia, kad finansinė parama būtų skiriama geriausioms idėjoms, skatinančioms sporto, kultūros, mokslo ir švietimo bei aplinkosaugos iniciatyvas. Kiekvieną mėnesį naujiems projektams yra skiriama iki 3000 eurų. Maksimali suma, kurią konkurso metu gali gauti vienas projektas, yra 1500 eurų. Per šešerius metus geriausioms idėjoms jau skirta daugiau nei 135 100 eurų.

Paramos programa „Geridarbai.lt“ – tai ilgalaikis projektas, kurio pagrindinis tikslas – padėti įgyvendinti geras ir gražias idėjas. Pelno nesiekiančios organizacijos savo projekto idėją kviečiamos pateikti internetiniame puslapyje www.geridarbai.lt. Projekto naujienas kviečiama sekti ir socialiniame tinkle „Facebook“: www.facebook.com/projektasgeridarbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.