Moteris išvyko tekėti už masajų kario, bet pastojo nuo jo sūnaus

Internete dažnai sklando keisčiausios istorijos. Viena britė nusprendė pasauliui papasakoti ir savąją. Ji išvyko į Keniją, kad ištekėtų už masajų kario, tačiau galiausiai grįžo į Jungtinę Karalystę, nes pastojo nuo jo 19-mečio sūnaus, rašo „The Daily Mail“.

Palikusi tėvynę britė iškeliavo gyventi kartu su Kenijos piliečiu, jo žmona ir penkiais vaikais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Palikusi tėvynę britė iškeliavo gyventi kartu su Kenijos piliečiu, jo žmona ir penkiais vaikais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kenijoje moters laukusi meilės drama prasidėjo 2012 metų spalį.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Kenijoje moters laukusi meilės drama prasidėjo 2012 metų spalį.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 7, 2016, 11:32 AM, atnaujinta May 22, 2017, 6:18 PM

2012 metais į Noridžo miestą atlikti teatrinio pasirodymo atvyko Masajų karių trupė. Tuomet 26 metų Rebekah O'Brien ir įsimylėjo 40-metį mėsininką Rempesą Olesą Kirkoyą.

Tuo metu iš Kento kilusi sporto salės administratorė R.O'Brien taip stipriai susižavėjo R.O.Kirkoyo kultūra ir užsimezgusiu ryšiu, kad ryžosi palikti savo senąjį gyvenimą ir iškeliauti gyventi kartu su juo už 11 tūkst. kilometrų. Moters negąsdino net ir tai, kad vyras jau turėjo žmoną vardu Joyce.

Tačiau tuo netikėti likimo vingiai R.O'Brien gyvenime nesibaigė. Moteris išsiskyrė su R.O.Krikoya, tačiau dabar ją sieja romantiniai ryšiai su vyriausiuoju jo sūnumi. Bėda ta, kad paauglys vis dar lanko mokyklą ir nepajėgia išlaikyti R.O'Brien ir jų vos savaitės sulaukusio kūdikio.

Bendravo rankų gestais

Kenijoje moters laukusi meilės drama prasidėjo 2012 metų spalį. Tuomet ji lankė filmavimo kursus ir dirbo savanore Noridžo teatre.

R.O.Kirkoya į šį Jungtinės Karalystės miestą atvyko su savo „Osiligi“ karių trupe, kad surengtų savo dainų ir šokių pasirodymą. R.O'Brien taip susižabėjo kariais, kad viena sutikta moteris pakvietė ją atvykti į Keniją.

Stoviniuodama prie parduotuvės ji laukė savo draugės, kai netikėtai susidūrė su, tuomet 37 metų, R.O.Kirkoya. Vyras nepajėgė nė žodžio išlementi angliškai, o ji – Suahilių kalba. Tačiau jiedu puikiai susikalbėjo rankų judesiais ir veido išraiškomis.

„Kai pasirodė mano draugė, pažvelgė į mane tarsi viską suprasdama, ir dabar, žvelgdama į praeitį suprantu, kad tą akimirką aš pajutau jam pirmuosius jausmus“, – teigė istorijos herojė.

Ji nusprendė 2013 metų sausį išvykti į Keniją ir praleisti ten devynis mėnesius. Ji drąsiai išskrido ir apsigyveno skardiniame namuke Kisamo miestelyje, kuriame nebuvo net bėgančio vandens ar elektros. Miestelis yra įsikūręs už valandos kelio nuo Kenijos sostinės Nairobio.

Ten R.O'Brien ir Kisamo mėsininkas užmezgė artimesnius savo santykius.

„Pirmosios kelionės metu mačiau jį daugybę kartų, kartais kartu su jo žmona. Pastaroji kartais net vertėjaudavo, kad mes galėtume pasišnekėti“, – pasakojo meilės į Afriką atginta moteris.

Vertėjavo mylimojo žmona

„Prisimenu, kaip jis pasakė, kad myli mane. Tuomet pagalvojau, kad jis tai sako paprasčiausiai draugiškai, tačiau mano jausmai ėmė augti“, – pasakojo R.O'Brien.

„Kadangi esu vakarietė, Kenijos gyventojai į mane žvelgė įtariai. Bet R.O.Kirkoya. Visada buvo man be galo malonus, nupirkdavo maisto ir gėrimų bei visada rasdavo man laiko ir priversdavo jaustis ypatinga bei laukiama“, – apie švelnų Masajų kario elgesį pasakojo moteris.

Tuomet, kai R.O'Brien susipažino su R.O.Kirkoya,jis jau buvo vedęs, tačiau vyro žmona Jouce priėmė naująją atvykėlę ir palaimino jų santykius.

Pats vyras prastai kalbėjo angliškai, tad dažniausiai jiems geranoriškai vertėjaudavo Joyce. Tokiu būdu pora galėjo auginti savo santykius, o mėsininko žmona kartais net paleisdavo grupės „|The Backstreet Boys“ dainą „Kol tu mane mylėsi“ (As long as you love me), kad R.O'Brien pasijustų kaip namie.

2013 metų kovą istorijos herojė sugrįžo į Jungtinę Karalystę ir prisiekė išmokti Suahilių kalbą, tad užsiregistravo kursuose socialiniame tinkle „Faceboke.

Moteris pradėjo susirašinėti su Kenijoje likusiu vyru per programėlę „Skype“. Jis jai dar kartą prisipažino meilėje ir pasakė, kad ilgisi. Tuomet R.O'Brien suprato, kad nori būti su juo.

R.O.Kirkoya buvo vedęs ir turėjo penkis vaikus – keturias dukras ir vieną sūnų, kurių amžius siekė nuo penkių iki 17 metų. Tačiau vyriškis pareiškė, kad jo santykiai su žmona yra platoniški, o ši taip pat džiaugtus jų santuoka.

2013 metų kovą R.O.Kirkoya sugrįžo į Jungtinę Karalystę rengti pasirodymų su savo trupe. Per tą laikotarpį pora kalbėdavosi telefonu net keturis kartus per dieną, o paskutinę jo viešnagės naktį fiziškai suartėjo.

„Mes kartu apsistojome viešbučio kambaryje ir tai buvo nuostabu. Mes kalbėjome apie santuoką. Aš žinojau, kad jis vis dar buvo vedęs ir gyveno su savo žmona, tačiau buvau tikra, kad jie bendravo, kaip drauga“, – sakė R.O'Brien.

Kai gruodį britė vėl išskrido į tolimąją Keniją, oro uostę ją pasitiko ne kas kitas, o Joyce.

„Mes važiavome drauge ir ji mašinoje vis leido „The Backstreet Boys“ dainą „As long as you love me“, kad aš jausčiausi tarsi namuose. Ji aiškino, kad ši daina yra apie meilę ir būtent šis jausmas mus visus sieja“, – prisiminė R.O'Brien.

Tėvynėje meilės nerado

„Kai atvykome, R.O.Kirkoya nusivedė mane į savo miegamąjį, o Joyce liko su vaikais. Tai buvo keista, tačiau buvau be galo laiminga būdama su juo. Tuomet supratau, kad nebūsiu jo antroji žmona, nors manęs tai nebūtų trikdę, jei aš būčiau buvus pagrindinė žmona, o jiedu bendravę kaip draugai“, – neįtikėtina savo istorija dalinosi britė.

R.O'Brien pripažino, kad savo tėvynėje buvo nusivylusi meile, tad kitokios R.O.Kirkoyos bei jo draugų vertybės ją traukė. Tai buvo viena priežasčių, kodėl moteris nusprendė ten apsigyventi.

„Mano draugai sakė, kad man visai galvoje susisuko, jog nusprendžiau pabėgti su vyru iš Kenijos ir apsigyventi skardinėje lūšnelėje su jo žmona ir penkiais vaikais.

Tačiau Jungtinėje Karalystėje geri vyrai nesimėto. Ten gyvendama aš nusprendžiau, kad nenoriu gyventi kaip kitos mano šalies moterys ir visą laiką dirbti.

Būti žmona Kenijoje, tai lyg būti brito žmona 1940-aisiais. Privalai gaminti maistą, tvarkyti namus bei rūpintis savo vyru ir šeima. Nematau tame nieko blogo.

Bendruomenės nariai padeda vieni kitiems, visi laimingi ir draugiški. Jie gyvena puikų gyvenimą“, – savo požiūrį dėstė R.O'Brien.

Skaudi tragedija

R.O.Kirkoyos kultūroje, kad taptų jo žmona atvykėlė turėjo praleisti naktį jo namuose. Jie taip pat ketino surengti vestuvių ceremoniją, bet ją teko atšaukti, kai netikėtai mirė vyriškio žmona.

Tragedija smogė 2014 metų sausį. R.O'Brien pratinosi prie naujojo savo gyvenimo, kai Joyce gyvybė užgeso dėl netyčinio perdozavimo.

Moteris teigė, kad dėl įvykusios nelaimės miestelio gyventojai kaltino ją, tačiau britės ir R.O.Kirkoyos santykiai nenutrūko.

„Tai buvo sukrečiantis įvykis, bet ją kamavo daug problemų“, – sakė moteris.

Atvykėlė taip pat pasakojo, kad kai kurie miestelio gyventojai jautė jai neapykantą ir kaltino ją dėl Joyce mirties.

Nepaisant užgriuvusios tragedijos, pora suplanavo deramą ceremoniją. Jos metu R.O'Brien turėjo praleisti naktį prieš vestuves su miestelio seniūnu, o tuomet moterį turėjo palydėti prie jos vestuvinio apdaro.

Ji tikėjosi kad tradicinių švenčių metu miestelio gyventojai porai padovanos vištų ar karvių.

„Ši ceremonija kitokia nei vestuvės Jungtinėje Karalystėje, kurių metu žmonės iššvaisto milžiniškas sumas prabangiai suknelei ir dovanoms“, – teigė R.O'Brien.

2015 metų vasarį moteris tapo nėščia ir sugrįžo gimdyti į tėvynę, kad vaikutis gautų Jungtinės Karalystės pilietybę ir juo rūpintus Nacionalinė sveikatos tarnyba.

Šeima apleido

Tuo metu moteris atskleidė, kad šeima atsisakė jai padėti, tad britė gyveno Norviče su krikščionių pora ir bandė surinkti pakankamai lėšų, kad galėtų sugrįžti į Keniją.

„Žinau, kad Kenijoje kūdikio auginimas būtų visiškai kitokia patirtis. Žmonės ten gyvena vargingai, tad vienu kartu išgali nupirkti tik vienas sauskelnes. Ir puikiai žinau, kad kūdikiams gali prireikti šešių sauskelnių per dieną. Tad manau, kad pradžioje man geriau pagyventi Jungtinėje Karalystėje.

Kai vaikas paauga, Kenijoje moterys būna puikios motinos. Sėdint kavinėse galima išvysti mamas vaikščiojant prisirišusias savo mažylius, ir jos tęsia savo gyvenimą.

Maistas ten daug sveikesnis ir mažiau chemiškai apdorotas. Daug vaisių, daržovių ir mėsos. Oras taip pat žymiai geresnis. Būdama ten visada jaučiuosi sveikesnė, o bendruomenė skiria labai daug dėmesio vaikams ir šeimai“, – kalbėjo R.O'Brien.

Tačiau ateities vizija, kurią ji piešė su R.O.Kirkoya, neišsipildė. Paskutiniais nėštumo mėnesiais jie išsiskyrė ir R.O'Brien teko tragediją išgyventi vienai.

Moteris pagimdė dukrelę Arya, kuri amžiams užmerkė akutes vos po šešių savaičių. Skausmingą žinią mažylės tėvui britė perdavė programėle „Skype“.

Pamilo sūnų

Nepaisant to, kad R.O'Brien širdis buvo sudaužyta ir ją kankino nepakeliamas sielvartas, moteris troško vėl gyventi Kenijos kaimelyje, kartu su velionės dukrelės šeima.

Bet sugrįžusi ji įsimylėjo devyniolikmetį kario sūnų Lawrence, kuris vis dar lanko mokyklą, nes praleido kelis metus.

Jis atskleidė moteriai savo jausmus, ir pora suartėjo fiziškai.

Praėjusį rugpjūtį R.O'Brien pastojo ir pagimdė savo sūnelį Kito. Tačiau nėštumo sukeltas stresas apkartino poros santykius, ir britė sugrįžo gimdyti į Jungtinę Karalystę. Praėjusią savaitę ji susilaukė sūnaus.

Moteris tikisi, kad Lawrence atvyks aplankyti savo sūnaus ir nusiuntė jam 600 svarų (760 eurų). Jaunuolis nepajėgia mokėti moteriai alimentų, nes dar nebaigė mokyklos.

„Noriu, kad Lawrence dalyvautų savo sūnaus gyvenime, bet baiminuosi, kad jis į mane žvelgia labiau kaip į motiną, nei merginą.

Manau, kad situacijos negerina ir tai, kad prieš mums pradedant santykius, beveik buvau jo pamotė“, – svarstė R.O'Brien.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.