Madonnos pakilimai ir nuopuoliai: būti tobula motina nepavyko

Dar visai neseniai pasaulis ūžė stebėdamasis, kad nuo amerikiečių popmuzikos žvaigždės Madonnos (57 m.) nusisuko ir pabėgo jos sūnus Rocco (16 m.). Dabar, regis, šeiminiai ginčai jau praeityje. Kaip atsitiko, kad tokią didžiulę sėkmę pelniusi atlikėja pasirodė esanti nevykusi motina? O gal taip nėra?

ViDA Press nuotr.
ViDA Press nuotr.
„Scanpix” ir „ViDA Press“ nuotr.
„Scanpix” ir „ViDA Press“ nuotr.
Dukters Lourdes dainininkė susilaukė su asmeniniu treneriu.
Dukters Lourdes dainininkė susilaukė su asmeniniu treneriu.
Kurį laiką pagyvenęs tėvo šeimoje Londone Rocco grįžo į motinos namus Niujorke.
Kurį laiką pagyvenęs tėvo šeimoje Londone Rocco grįžo į motinos namus Niujorke.
Skandalingas Madonnos įvaizdis ne visada patinka ne tik jos gyvenimo vyrams, bet ir vaikams.
Skandalingas Madonnos įvaizdis ne visada patinka ne tik jos gyvenimo vyrams, bet ir vaikams.
G.Ritchie.
G.Ritchie.
Pas tėvą pagyventi nutarusiam 16-mečiam Rocco naujoji G.Ritchie žmona J.Ainsley pasirodė geresnė pašnekovė nei abu jo gimdytojai.
Pas tėvą pagyventi nutarusiam 16-mečiam Rocco naujoji G.Ritchie žmona J.Ainsley pasirodė geresnė pašnekovė nei abu jo gimdytojai.
Daugiau nuotraukų (8)

„Lietuvos rytas“

Jun 21, 2016, 2:18 PM, atnaujinta May 21, 2017, 2:44 AM

Atlikėja Madonna su būsimu Rocco tėvu – antruoju savo vyru britų režisieriumi Guy Ritchie (47 m.) susipažino per vakarėlį Viltšyre, Anglijos grafystėje, dainininko Stingo žmonos Trudie Styler sodyboje.

Galėjo gauti bet kokį vyrą

Tuomet Guy atvyko su savo ilgamete drauge Rebecca Green. Ši populiari televizijos vedėja ir modelis padėjo režisieriui atrasti pinigų jo debiutiniam filmui, o paskui – ir šlovę visame pasaulyje pelniusiai juostai „Lok, stok arba šauk“.

Iškart įvertinusi brito žavesį, Madonna perėjo į puolimą: kvatojosi iš Guy juokelių, keletą kartų lyg netyčia prie jo prisilietė. Ne, ji neflirtavo, bet tiesiog reiškė savo simpatijas ir nevaržomai elgėsi.

Žinoma, Holivudo žvaigždė Melanie Griffith (58 m.) – isterikė, bet ji buvo teisi: Madonna, jei tik norėjo, galėjo „pakabinti“ bet kokį vyrą. Ir neilgai trukus dešimčia metų už ją jaunesnis G.Ritchie papildė jos trofėjų sąrašą.

Jie susituokė, o jų bendro sūnaus su nekantrumu laukė ir Madonnos duktė Lourdes, kurios popmuzikos žvaigždė susilaukė iš aistringo meilės romano su kūno rengybos treneriu Carlosu Leonu (49 m.).

Gimus Rocco, popmuzikos žvaigždė visiškai pasinėrė į motinystę, įsikūrė viename Viltšyro grafystės kaimų, pradėjo savo namų pertvarką, rūpinosi Lourdes ir rečiau rodėsi viešumoje.

Madonna stengėsi atitikti aristokrato žmonos paveikslą – Guy buvo baroneto posūnis. Popmuzikos žvaigždei puikiai sekėsi vaidinti paklusnios žmonos vaidmenį, o tokia tapti ji net nesistengė.

Įpratusi vadovauti, Madonna atrasdavo progą prikibti prie vyro. Jis taip pat nelikdavo skolingas. Pirmą kartą tai atsitiko dar iki nėštumo. Madonna ir Guy su draugais patraukė į Londono aludę. Vakaras buvo malonus, draugija simpatiška.

Madonna užsisakė alaus ir salotų. Nurijusi gurkšnį, nuo lėkštės paėmė alyvuogę, įsimetė į burną: atlikėjos įprotis imti valgį rankomis išliko nuo gyvenimo Niujorke laikų.

„Brangioji, jei nori, gali paimti įrankius“, – tarstelėjo Guy.

Vyro žodžius Madonna pamėgino nuleisti juokais: „Saule, atsipalaiduok, mes aludėje, o ne karalienės priėmime. Visi savi.“

„Čia taip nesielgiama“, – santūriai pasakė Guy, akcentuodamas žodį „čia“, turėdamas galvoje Londoną, Didžiąją Britaniją.

Ankstesnė Madonna veikiausiai būtų demonstratyviai suvalgiusi salotas rankomis. Bet ji, nurijusi nuoskaudą, klusniai paėmė šakutę.

Troško būti gera motina

Mintyse kartodama, kad užsispyrusioms moterims neskirtas laimingas šeiminis gyvenimas, – o juk jai labiausiai norėjosi tapti gera žmona ir motina.

Juolab kad Guy pasirodė esąs rūpestingas vyras. Kai Madonnai pirma laiko prasidėjo sąrėmiai, jis atskuodė į ligoninę greičiau, nei ją atgabeno greitosios pagalbos mašina.

Prie klinikos tarsi plėšrios piranijos jau tykojo paparacai ir skleidė sensaciją po sensacijos. Pavyzdžiui, kad dėl sudėtingo ir sunkaus gimdymo vaikas veikiausiai turės psichikos problemų.

Laimė, berniukas gimė visiškai sveikas, tiesiog silpnas.

Gimus Rocco, popmuzikos žvaigždė džiaugėsi vyro ir vaikų meile. Madonnos gyvenimo būdas tapo kaip tipiškos anglės: ji daug jodinėjo, vyko į medžioklę ir žvejybą, kartą per savaitę užsukdavo į aludę.

Nors nuolatiniai lankytojai ir suprato, kas čia apsilankė, su ja elgėsi kaip su sava – eiline kaimyne. Ir tai Madonnai patiko.

Tais laimingais vedybinio gyvenimo metais ji vėl griebėsi plunksnos ir parašė keletą vaikiškų knygelių. Ir kas galėjo pamanyti, kad jų autorė – moteris, kuri savo knygoje „Seksas“ propagavo laisvus santykius!

Pirmoji knyga „Anglijos rožės“, nepaisant skeptikų pastabų, tapo bestseleriu.

Bet atlikėjai labiausiai patiko pasaka „Pono Pibodi obuoliai“, kur pagrindinis herojus apšmeižė savo mokytoją.

Kai pabaigoje berniukas paprašė atleidimo, mokytojas jam pasiūlė iš pagalvės iškratyti plunksnas ir pamėginti jas surinkti.

Ir tuo metu popmuzikos žvaigždė jautėsi tuo bejėgiu berniuku, kuris stengiasi surinkti plunksnas, suprasdamas, jog tai neįmanoma. Negalima vienu metu būti popmuzikos dievaite ir idealia motina.

Sumanė įsivaikinti

Bet 2006 metais Madonna nuoširdžiai svajojo apie didelę šeimą, kurioje, be savų vaikų, augtų ir įsivaikinti. Ji suvokė, kad, atsidėkodama likimui už savo laimę, privalo padėti kitiems.

Dar jaunystėje Madonna stengėsi dalyvauti labdaros projektuose, o gimus Lourdes šis noras dar labiau sustiprėjo.

Sužinojusi apie nedidelę Pietų Afrikos šalį, vieną neturtingiausių pasaulio valstybių Malavį, kur dauguma gyventojų nežino, kas yra elektra, įsteigė fondą „Malavio atgimimas“ ir jo plėtrai paaukojo tris milijonus dolerių.

Nuvykusi į šį kraštą aplankyti našlaičių prieglaudų panoro įsivaikinti. Bet Madonnai teko ilgai įkalbinėti Guy: jis neprieštaravo, kad jie turėtų daug vaikų, bet tik savų.

Tačiau kai šeimoje atsirado tamsiaodis mažylis Davidas Banda, popmuzikos žvaigždės vyras ištirpo. Tuo metu jų sūnui Rocco sukako jau šešeri ir jis iškart maloniai sutiko broliuką: niūniavo daineles, bandė maitinti iš buteliuko.

Po Madonnos ir G.Ritchie skyrybų, prasidėjus nesutarimams dėl Rocco, biologinis D.Bandos tėvas Johanas Banda žiniasklaidoje nuogąstavo, kad ir jo sūnus neatsidurtų tarp dviejų stovyklų, kaip tai nutiko Rocco.

Ir šitaip kalbėjo žmogus, laisva valia atsisakęs sūnaus!

Madonna su J.Banda buvo susitikusi, kai labdaringos misijos tikslais kelintą kartą lankėsi Malavyje su savo vaikais. Vizito programa buvo standartinė: keletas našlaičių prieglaudų, ligoninių ir mokyklų.

Rocco ir Davidas gainiojo futbolo kamuolį su vietos berniukais, o jų motina Madonna mėgino atkreipti Vakarų žurnalistų dėmesį į vargingą Malavio gyventojų padėtį.

Kai Davidas pradėjo klausinėti apie savo giminaičius, Madonna nuvežė jį į tėvo fermą.

J.Banda padėkojo popmuzikos žvaigždei už rūpinimąsi sūnumi, patapšnojo jam per galvą – štai ir viskas.

„Tu tūkstantį kartų labiau mano mama nei jis mano tėvas“, – vėliau sakė Davidas.

Vėl sukėlė šurmulį

Madonna ilgą laiką tikino save, kad jai patinka gyvenimas Viltšyro grafystėje, kaimo vietovėje. Tiksliai iki tos akimirkos, kai 2003-iaisiais MTV ceremonijos metu išėjo į sceną kartu su Britney Spears ir Christina Aguilera.

Madonna buvo apsirengusi juodai, o jaunosios žvaigždės – žaismingais baltais apdarais. Pasirodymo įkarštyje Madonna pabučiavo Britney tiesiai į lūpas, ši taip pat atsakė bučiniu.

Pikantiškas epizodas apkeliavo visą pasaulį, o Madonną vėl užliejo pamirštos emocijos, ypatingas pakilimas, kokį pajusdavo po skandalo.

Buvo spėjama, kad Madonnos pasirodymas taps tarsi atsisveikinimu: neva šios dievaitės lieka, o aš išeinu.

Ji vėl atsidūrė šurmulio centre, kitaip sakant, – ant žirgo. Bet Guy neįvertino savo sutuoktinės nuotaikų kaitos.

Po eilinio garsiosios žmonos pasirodymo jis tėškė: „Ar elgsiesi kaip padori šeimos motina, ar kaip paleistuvė?“

Pradedant nuo šios akimirkos Madonnos ir G.Ritchie santuoka buvo pasmerkta, nors to jie dar net neįtarė.

Kartu su Davidu pora galvojo įsivaikinti ir mergaitę iš Malavio Mercy James, kurios 14-metė mama mirė tuoj po gimdymo. Bet šeima užsispyrė ir būtinus dokumentus pasirašė tik po trejų metų, kai Madonnos santykiai su Guy galutinai žlugo. Popmuzikos žvaigždė tapo vienintele Mercy globėja.

Bet kiek nemalonių žodžių, priekaištų ir užgauliojimų išgirdo garsioji atlikėja dėl įsivaikinimo!

Vieni sakė, kad tokiu būdu Madonna daro sau reklamą, pavydėdama nepriekaištingos Holivudo žvaigždės Angelinos Jolie reputacijos.

Kiti net įtarė, jog pakriko popmuzikos žvaigždės psichika.

Kiekvienas viešai pasakytas Madonnos žodis, poelgis buvo žaibiškai iškraipomas. Atlikėja stengėsi mažiau kalbėti, reikšti savo nuomonę, pamiršti socialinius tinklus.

Bet kartais Madonnai taip norėjosi su visu pasauliu pasidalyti laimingomis akimirkomis!

Taip buvo ir tą vakarą, kai grįžusi iš repeticijos ji nusiavė batelius ir šūktelėjusi vaikams, kad leistų jai bent dešimt minučių atsipūsti, atsigulė ant grindų svetainėje.

Sutelkusi dėmesį į kvėpavimą, kaip mokė jogos treneris, užsimerkė. Ir staiga pajuto, kad kažkas masažuoja jai pėdas. Tai darė Davidas ir Mercy.

„Mamyte, tau malonu?“ – paklausė dukrelė.

„Dar ir kaip“, – nusišypsojo Madonna. Ji paėmė telefoną: tokios jaudinančios akimirkos negalėjo neįamžinti.

Į „Instagram“ įkelta nuotrauka sukėlė nepasitenkinimo audrą: „Dainininkė verčia įsivaikintus vaikus masažuoti jai kojas!“, „Žvaigždė įsivaikino du tamsiaodžius vergus“.

Madonna ne juokais supyko, net ketino bylinėtis. Bet jos įkarštį atšaldė Davidas: „Negadink sau nervų! Šie žmonės – kvailiai ir tikriausiai labai nelaimingi.“

Popmuzikos žvaigždė nebuvo blogiausia motina: nestipriai barė už išdaigas ir savo vaikus visada palaikė. Žinoma, turėjo ir savo griežtų taisyklių, kurių svarbiausios – tik sveikas maistas ir jokio televizoriaus.

Juk ji puikiai žinojo, ką ten gali rodyti!

Išsigando konkurencijos

Piktą pokštą Madonnai iškrėtė jos pavydas Jacqui Ainsley – naujajai G.Ritchie žmonai. Kai trys vienas po kito pagimdyti vaikai paaugo, buvęs modelis nusprendė užmegzti ryšį su vyro atžalomis iš pirmosios santuokos.

„Jacqui tokia šauni. Su ja galima kalbėtis bet kokiomis temomis!“ – sušuko Rocco po eilinio vizito į Londoną.

„O su manimi?“ – paklausė Madonna.

„Su tavimi – ne, tu – mama. Aš net su tėčiu ne apie viską kalbuosi! O Jacqui – visai kas kita.“

Popmuzikos žvaigždė, visą gyvenimą kovojusi dėl vietos žvaigždyne, staiga išsigando, kad kažkokia britė išsišokėlė išstums ją iš jos šeimos skliauto.

Ir štai tuomet Madonna pradėjo elgtis kaip senstanti dievaitė – stengėsi visur būti su Rocco, mėgino pelnyti jo atvirumą, nuolat rašė apie jį socialiniuose tinkluose.

Ir tąsyk ji su Rocco ramiai leido vakarą, jis pasakojo apie savo mėgstamas grupes. Sūnus stengėsi atrodyti suaugęs ir „kietas“ vaikinas – juk jam beveik šešiolika! Bet Madonnai, žinoma, kaip ir anksčiau, jis buvo vaikas.

Ji pradėjo šukuoti ilgus Rocco plaukus ir kvailiodama surišo juos į dvi uodegytes. Ir šią nuotrauką įdėjo į „Instagram“. Bet popmuzikos žvaigždė neatsižvelė į tai, kad Rocco dar neišmoko atlaikyti smūgių kaip ji.

Sūnus paskambino iš mokyklos: „Dabar patenkinta?“

„Mielasis, kas atsitiko?“ – paklausė Madonna.

„Paskaityk komentarus savo „Instagram“ paskyroje arba „The Sun“ portalą“, – kone suriaumojo Rocco.

Po žaismingos sūnaus nuotraukos paviešinimo pasipylė lavina komentarų. Buvo malonių, bet netrūko ir įžeidžiančių: „Cha, padarė vaikinui šukuoseną kaip mergiotės. Tikriausiai jis ir pagal charakterį panašus į bobą!“

„O ko tikėjotės iš senutės, kuri palaiko mažumas? Juk net savo sūnų jinai nori paversti gėjumi!“, „Nepasisekė vaikinui dėl motinos! Rocco, dumk į Londoną pas tėtušį, kol tavęs neprivertė pasikeisti lyties!“

Galbūt Madonna pati kalta: ši istorija dėl nuotraukos labai paveikė pereinamojo amžiaus vaikiną. O juk popmuzikos žvaigždės santykiai su sūnumi ir taip buvo sudėtingi.

Rocco pabėgo į Londoną.

Pokalbiai virsdavo grasinimais

Tolesnis Madonnos elgesys buvo dar netinkamesnis. Užuot davusi sūnui ramybę, pradėjo primygtinai reikalauti, kad jis grįžtų.

Pokalbiai telefonu su Rocco baigdavosi priekaištais, kurie pavirsdavo grasinimais.

Madonna net kreipėsi į Niujorko valstijos teismą reikalaudama, kad Kalėdų atostogas sūnus praleistų su ja. Ir laimėjo!

Bet Rocco į Niujorką neatskrido: liko Londone tėvo ir jo naujosios šeimos namuose.

Nejaugi Madonna nesuvokė, kad jos paaugliui sūnui reikalingas laisvės pojūtis? Juk būdama jo amžiaus ir ji pati to troško!

Ir dėl nesusiklosčiusių santykių su Rocco popmuzikos žvaigždė galėjo kaltinti tik save, tiksliau, savo siaubingą charakterį ir troškimą gauti viską čia ir dabar.

Būtent dėl tokios buvusios žmonos nuostatos G.Ritchie buvo ryžtingai nusiteikęs jai duoti atkirtį teisme. Jis primygtinai reikalavo, kad Rocco gyventų su juo.

To pageidavo ir sūnus – Rocco teisėtai gyveno pas savo tėvą.

Madonna buvo atskridusi į Londoną, nes labai ilgėjosi savo sūnaus. Ji žengė pirmąjį žingsnį susitaikymo link: pakvietė Rocco į savo namus Londone.

Sūnus atėjo – po spaudą pasklido nuotrauka: Rocco išeina iš motinos namų su riedlente ir šypsena veide.

Žinoma, jiems kol kas dar nepavyko pasikalbėti atvirai ir nuoširdžiai.

Tačiau šio susitikimo metu Madonnai pasirodė, kad Rocco jau nebuvo tas smarkus paauglys, sugebantis pavadinti motiną kale. Jis – jos brangus ir tiesiog dievinamas Rocco.

Neseniai sūnus grįžo į motinos namus Niujorke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.