Šulinyje nuskandintų vaikų mama slapta išvyko su nauju draugu

Kėdainių rajone šulinyje nuskandintų dviejų jaunėlių vaikų motina 26 metų Lina Cvilikaitė sutiko naują gyvenimo draugą, su kuriuo šiuo metu ji yra įsikūrusi Švedijoje. Ši žinia buvo netikėta net L.Cvilikaitės motinai Rimai Cvilikienei – moteris naujienų portalui lrytas.lt prisipažino, jog dukra nuo jos šį faktą slėpė. Apie tai, kad duktė užsienyje gyvena ne viena, R.Cvilikienė sužinojo tik jai išvykus.

Ne kartą klupusi L.Cvilikaitė viliasi susikurti naują gyvenimą Švedijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ne kartą klupusi L.Cvilikaitė viliasi susikurti naują gyvenimą Švedijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2016, 4:13 PM, atnaujinta May 20, 2017, 8:10 AM

Iš Jonavos rajono kilęs L.Cvilikaitės 35 metų draugas Andrius privačiuose ūkiuose skina vaisius ir daržoves, o ji pati triūsia fermoje.

Sausio pradžioje visą Lietuvą pašiurpino į alkoholizmo liūną įklimpusio bedarbio A.Bero poelgis – jis savo valdoje Saviečių kaime (Kėdainių r.) įmetė į šulinį 2 metų sūnų ir 4 mėnesių dukrelę. Vyresnieji vaikai, 6 metų berniukas ir 4 metų mergaitė, iš pradžių liko pas L.Cvilikaitę, kuriai Jonavos rajono savivaldybė suteikė socialinį dviejų kambarių būstą.

Pažadėjusi, jog rūpinsis gyvais likusiais vyresnėliais vaikais, L.Cvilikaitė šių žodžių netesėjo – jauna motina buvo užklupta girtaujanti ir prarado teisę auginti atžalas mažiausiai vieneriems metams. Laikinaisiais globėjais buvo paskirti giminaičiai.

Buvusi artimiausia L.Cvilikaitės kaimynė Sigita Ambrazevičiūtė prisiminė, kaip daugiau nei prieš mėnesį jai R.Cvilikienė guodėsi, jog dukra nesirūpina Jonavos rajone palaidotų vaikelių kapu. Dėl to esą tarp R.Cvilikienės ir jos dukters buvo kilę nesutarimų.

Tačiau panašu, kad pastaruoju metu L.Cvilikaitės sąžinė nubudo – anot R.Cvilikienės, duktė iš Švedijos jai atsiuntė pinigų, už kuriuos buvo nupirkti akmenėliai kapavietei papuošti, o liepą planuojama pastatyti paminklą.

„Lina šiuo metu nepiktnaudžiauja alkoholiu. Kitąmet kai pasibaigs laikinosios globos terminas, ji greičiausiai sieks susigrąžinti vyresnėlius. Dukra nuolat bendrauja su mažyliais per „Skype“ programą.

Vaikus globojantys giminaičiai jais gerai rūpinasi“, – pasakojo R.Cvilikienė.

Saviečiuose gyvenęs bedarbis girtuoklis A.Beras yra pripažintas nepakaltinamu. Kauno apygardos teismo posėdis įvyks rugsėjį – jo metu bus sprendžiamas priverstinio gydymo klausimas. Šiuo metu jis – psichiatrų rankose. Vyras ne tik nužudė savo atžalas, bet ir subadė savo sugyventinę L.Cvilikaitę šakute. Moteris ilgai gydėsi Kauno ligoninėje.

Po kraupaus nusikaltimo L.Cvilikaitė užmezgė artimus ryšius su Jonavos rajone gyvenančiu Andriumi. Ji pati yra kilusi iš Jonavos krašto. Vietos gyventojai pasakojo, jog nauja pora iki šiol esą mėgsta išgerti, tačiau R.Cvilikienė tai neigė. L.Cvilikaitė yra užsikodavusi nuo alkoholizmo.

L.Cvilikaitei suteiktas naujai suremontuotas socialinis būstas šiuo metu yra tuščias. Moteris planuoja jame apsilankyti rugpjūtį, nes rugsėjį sueis pusės metų terminas nuo jos išvykimo, o nuomininkai negali palikti socialinės paskirties butų ilgiau nei pusmečiui.

Susidarė kurioziška situacija: butas stovi tuščias, nors Jonavoje ir jos apylinkėse yra ilgos socialinio būsto laukiančių tvarkingų šeimų eilės.

Vaikžudystė atvėrė sistemos pūlinius – Kėdainių rajono bendruomenė, savivaldybės atstovai žinojo, kad A.Beras šeimoje smurtauja, tačiau tūpčiojo vietoje ir neiškėlė vaikų iš pavojingos aplinkos, neatskyrė nuo jų smurtautojo, kol įvyko tragedija. Atsakingi darbuotojai nesugebėjo išsiaiškinti, kad alkoholiui neatsispiria ne tik vyras, bet ir jo sugyventinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.