Vladimiro Putino dukterų gyvenimai – gaubiami paslapčių šydo

Informacija apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino asmeninį gyvenimą ir jo šeimą kruopščiai slepiama nuo visuomenės. Nors jis valdžioje jau 16 metų, visuomenė labai mažai žino apie dvi V.Putino dukteris, kurių jis susilaukė su buvusia žmona Liudmila.

Marijos (kairėje) ir Katerinos gyvenimai apgaubti paslapčių.
Marijos (kairėje) ir Katerinos gyvenimai apgaubti paslapčių.
Katerina šoka sportinį rokenrolą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Katerina šoka sportinį rokenrolą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Katerina šoka sportinį rokenrolą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Katerina šoka sportinį rokenrolą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Marija – endokrinologė.
Marija – endokrinologė.
Marija – endokrinologė.
Marija – endokrinologė.
Marija – endokrinologė.
Marija – endokrinologė.
Marija – endokrinologė.
Marija – endokrinologė.
Gražuolė U.Blasini žiniasklaidoje painiojama su Katerina.
Gražuolė U.Blasini žiniasklaidoje painiojama su Katerina.
Katerina vadovauja didžiuliam fondui.
Katerina vadovauja didžiuliam fondui.
2004 m. V.Putino vyresnioji duktė Marija ištekėjo už olandų verslininko Jorrito Faasseno.
2004 m. V.Putino vyresnioji duktė Marija ištekėjo už olandų verslininko Jorrito Faasseno.
Milijardierius K.Šamalovas – Katerinos vyras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Milijardierius K.Šamalovas – Katerinos vyras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jul 27, 2016, 4:08 PM, atnaujinta May 17, 2017, 3:48 PM

V.Putinas visada nenoriai atsakinėdavo į klausimus apie vaikus, dukterys niekada, jam tapus prezidentu, nepasirodė su juo viešai. Tačiau V.Putinas yra ne kartą minėjęs, kad jo dukterys įgijo išsilavinimą Rusijoje ir gyvena Maskvoje. Interviu agentūrai TASS 2014 m. lapkritį jis sakė, kad susitinka su jomis namuose, bent „kartą ar du per mėnesį, ir tai dar neaišku“.

V.Putino santuoka su filologe Liudmila truko trisdešimt metų – pora susituokė 1983 m., o išsiskyrė 2013 m.

Jiems gimė dvi pametinukės dukros – Marija (1985 m. balandžio 28 d. Sankt Peterburge – anuomet Leningrade) ir Katerina (1986 m. rugpjūčio 31 d. Dresdene, Vokietijoje).

Abi mergaitės buvo pavadintos savo močiučių garbei – Marijos Putinos ir Jekaterinos Škrebniovos. Mokėsi Sankt Peterburgo privačioje gimnazijoje „Peterschule“ su sustiprintu vokiečių kalbos mokymu, po to porą metų – Maskvoje, mokykloje prie Vokietijos ambasados.

Nuo 2000 m., kuomet tėvas buvo pirmąkart išrinktas Rusijos prezidentu, saugumo sumetimais mergaitės buvo mokomos namuose. Žinoma, kad abi mėgo sportą (užsiėmė kūno rengyba ir Kung Fu), o taip pat yra gabios kalboms – laisvai kalba angliškai, vokiškai ir prancūziškai, o jaunesnioji Katerina dar moka korėjiečių kalbą.

2003 m. abi įstojo į Sankt Peterburgo valstybinį universitetą, tęsė mokslus Maskvoje. Merginų tapatybė buvo kruopščiai slepiama. Žurnalistams pavyko ją atsekti pagal oficialiai prieinamas V.Putino dukterų gimimo datas.

Marija Faassen

Marija pasirinko biologiją, vėliau tapo endokrinologe ir dirba mokslinį darbą šioje srityje, yra mokslinės knygos bendraautorė, dalyvauja labdaringo fondo, padedančio vaikams, sergantiems endokrininės sistemos ligomis, veikloje.

Kiek išsiaiškino Rusijos žiniasklaida, studijų metais Marija nešiojo Voroncovos pavardę. Iš to meto yra nemažai bendrakursių darytų nuotraukų iš auditorijų ir studentiškų vakarėlių.

Kad Marija Voroncova iš tiesų yra prezidento duktė, niekas tiksliai nežinojo. „Pradžioje apie Mašą kalbėdavo, kad ji – slapto raketų konstruktoriaus duktė. Vėliau sklido gandai, kad ji – kažkokio turtingo generolo duktė“, – „The New Times“ žurnalistui pasakojo viena buvusi bendrakursė.

Sprendžiant iš nuotraukų internete, „generolo duktė“ gyveno išties turtingos ledi gyvenimą – daug keliavo po pasaulį ir plaukiojo brangiomis jachtomis.

Yra žinoma, kad 2004 m. V.Putino vyresnioji duktė ištekėjo už olandų verslininko Jorrito Faasseno ir prisiėmė jo pavardę. 2012 m. rugpjūčio 15 d. jiems gimė sūnus, V.Putino anūkas.

V.Putino žento asmenybė taip pat apgaubta paslapčių. Yra žinoma, kad jis užėmė atsakingas pareigas Rusijos valstybinėje dujų kompanijoje „Gazprom“.

J. Faassenas buvo atsidūręs žiniasklaidos akiratyje 2010 m., kuomet po konflikto kelyje jį sumušė rusų bankininko Matvejaus Urino apsaugininkai. Bankininkas buvo nuteistas 7,5 metų kalėjimo ir gaudamas vis naujus nuosprendžius.

Apie tai, kur gyvena šeima, informacija prieštaringa. Yra žinių apie tai, kad jų namai – Nyderlanduose, kaime netoli Hagos. Tačiau po Malaizijos avialinijų lėktuvo numušimo virš Donecko, kuomet žuvo nemažai Nyderlandų piliečių, V.Putino duktė su šeima neva paspruko iš šalies, bijodama keršto.

Žurnalistai išsiaiškino, kad Marijai taip pat priklauso prašmatnus namas Maskvoje netoli JAV ambasados.

Katerina Tichonova

Jaunesnioji V.Putino duktė Katerina pasirinko studijuoti Tolimųjų Rytų istoriją ir kultūras. Ji žinoma Tichonovos pavarde. Baigusią Maskvos valstybinį universitetą, rektorius pakvietė ją bendradarbiauti universiteto technologijų ir inovacijų srityje.

Moteris garsėja sportiškumu – 2014 m. Maskvoje ji tapo akrobatinio rokenrolo vicečempione, pakerėjusi įspūdingais persivertimais ir salto.

Kartu ji ir sporto funkcionierė – vadovauja šio sporto konfederacijai Rusijoje, o taip pat yra viena iš pasaulinės sportinio rokenrolo konfederecijos viceprezidenčių.

Taip pat Katerina vadovauja fondui, kuris įsisavino 150 mlrd. rublių milžiniškam projektui – Maskvos valstybinio universiteto Technologijų slėnio statybai.

K.Tichonova ištekėjusi, jos vyras – verslininkas Kirilas Šamalovas, kompanijos „Sibur“ direktoriaus pavaduotojas bendradarbiavimui su valdžios organais. 1982 m. gimęs K.Šamalovas – V.Putino draugo milijardieriaus, banko „Rossija“ bendraturčio Nikolajaus Šamalovo sūnus.

Pats Rusijos prezidentas 2015 m. gruodį per vieną iš garsiųjų savo kelias valandas trunkančių spaudos konferencijų atsisakė patvirtinti ar paneigti, ar Katerina Tichonova tikrai jo duktė, aiškindamas tai asmeninio gyvenimo įslaptinimu, bet nepraleido progos pagirti jos vadovaujamo fondo, su akivaizdžiu malonumu papasakodamas, kokią didelę naudą jis teikia.

Istorijos apaugusios gandais

Kadangi V.Putino dukterų gyvenimai kruopščiai slepiami, nenuostabu, kad apie jas sklando daugybė gandų, visiškai nesusijusių su tikrove.

2013 m. jaunesnioji Katerina žiniasklaidos buvo „ištekinta“ už korėjiečio, Pietų Korėjos Respublikos buvusio karo atašė Rusijoje sūnaus Yonno Joono-wono. Internete sklandė netgi „jaunavedžių“ nuotrauka, tačiau paaiškėjo, kad joje – visai ne Katerina, o Puerto Riko grožio karalienė Uma Blasini.

Katerina neretai buvo laikoma ir šalia V.Putino bei jo buvusios žmonos nufotografuota buvusi „Rosmolodež“ teisininkė Darja Zacharova.

Tuo tarpu vyresnioji Marija birželio pradžioje buvo netgi „palaidota“ kaip neva žuvusi autokatastrofoje Nyderlanduose netoli Roterdamo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.