Oralinio sekso skandalo kaltininkė – vėl šalia Baltųjų rūmų

Kaip Hillary Clinton (68 m.) jausis sėdėdama tame pačiame kabinete, kur prieš dvidešimt metų jos sutuoktinis, tuometis JAV prezidentas Billas Clintonas (69 m.) leido sau mėgautis jaunos praktikantės Monicos Lewinsky (43 m.) suteikiamu oraliniu seksu?

Monica dabar save vadina socialine aktyviste, kovojančia su patyčiomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Monica dabar save vadina socialine aktyviste, kovojančia su patyčiomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B.Clintonas savo prezidentavimo metais į Ovalinį kabinetą Baltuosiuose rūmuose Vašingtone pasikviesdavo ne tik žmoną Hillary.<br>„ViDA Press“ nuotr.
B.Clintonas savo prezidentavimo metais į Ovalinį kabinetą Baltuosiuose rūmuose Vašingtone pasikviesdavo ne tik žmoną Hillary.<br>„ViDA Press“ nuotr.
B.Clintonas su dukra Chelsea.
B.Clintonas su dukra Chelsea.
Ar M.Lewinsky, išgarsėjusi dėl sekso skandalo su B.Clintonu, pakiš koją ir H.Clinton?
Ar M.Lewinsky, išgarsėjusi dėl sekso skandalo su B.Clintonu, pakiš koją ir H.Clinton?
M.Lewinsky.
M.Lewinsky.
Ovalinis kabinetas.
Ovalinis kabinetas.
Paparacai užfiksavo Monicą su Holivudo magnatu R.Meyeriu, kuris remia H.Clinton rinkimų kampaniją.
Paparacai užfiksavo Monicą su Holivudo magnatu R.Meyeriu, kuris remia H.Clinton rinkimų kampaniją.
Daugiau nuotraukų (7)

„Lietuvos rytas“

2016-08-15 15:25, atnaujinta 2017-05-15 21:41

Demokratų partijos kandidatė į prezidento postą H.Clinton, rodos, seniai nurijo karčią vyro neištikimybės piliulę. Tačiau atrodo, kad dabar bene garsiausio JAV politikos sekso skandalo atgarsiai vėl suspaus Hillary širdį.

Šį kartą dėl to, kad Demokratų partijos lyderei tai gali pakišti koją siekiant užimti JAV prezidento postą.

H.Clinton oponentai nevengia rėžti, kad ji – melagė. Net ir žinodama apie sutuoktinio meilės aferas, o jų būta tikrai ne vienos, Hillary visuomet viešai gynė ir palaikė savo vyrą teigdama, kad jų ryšys labai stiprus, o santuoka tvirta.

Dabar B.Clintonas palaiko savo žmoną ragindamas amerikiečius remti ją kovoje už prezidento postą.

Kai buvusi valstybės sekretorė tapo realia pretendente užimti Ovalinį kabinetą, bene garsiausia pasaulio praktikantė M.Lewinsky ir sugrįžo į pasaulio spaudos puslapius. Tad ką dabar veikia moteris, dėl kurios JAV prezidentas B.Clintonas vos neprarado posto?

Monica dabar save vadina socialine aktyviste, kovojančia su patyčiomis. Šeimos ji iki šiol nesukūrė. Ar tam įtakos turėjo garsusis skandalas su prezidentu?

Monica neslepia, kad 1998-aisiais kilęs skandalas ir po jo užplūdęs spaudos bei visuomenės dėmesys paliko didelę žymę jos gyvenime.

M.Lewinsky to laikotarpio įvykius vadina didžiule trauma, su kurios pasekmėmis ji bando susidoroti net ir praėjus daugybei metų. Moteris iki šiol bijo, kaip žmonės reaguos ją atpažinę, ir stengiasi apie praeitį galvoti kuo mažiau.

Neseniai Didžiosios Britanijos dienraščiui „The Guardian“ moteris prisipažino, kad iškilus į viešumą santykiams su B.Clintonu ji jautėsi taip, tarsi nuo jos būtų nuplėštas odos sluoksnis ir išdraskytas visas vidus.

Ilgus metus trukusią tylą nutraukusi moteris neslėpė, kad tuo metu jautėsi labai išsigandusi, o ją visur sekiojo gėdos šleifas.

M.Lewinsky visuomet tvirtino, kad 1995–1996 metais trukę santykiai su B.Clintonu klostėsi abipusiu susitarimu. Jokios prievartos ar engimo iš prezidento pusės nebuvo. Visi užgauliojimai ir koneveikimas sekė po to – kai įsiplieskė skandalas dėl prezidento ir jaunos stažuotojos lytinių santykių.

Beverli Hilso kalvose Los Andžele užaugusiai koketiškajai Monicai buvo 22-eji, kai ji pradėjo dirbti Baltuosiuose rūmuose Vašingtone.

Neilgai trukus tarp juodaplaukės apkūnios praktikantės ir prezidento užsimezgė flirtas. O kai Monica tiesiai šviesiai prisipažino, kas jis jai kritęs į akį, B.Clintonas nedvejodamas ją pakvietė į kabinetą. Monica ten tapo dažna viešnia.

Po trejų metų jos buvusi kolegė Pentagone, o tuo metu ir drauge laikyta Linda Tripp pakvietusi priešpiečių surengė Monicai spąstus.

Du federalinio tyrimų biuro agentai (FTB) Monicai ištarė, kad ji pakliuvo į bėdą.

Tuo metu M.Lewinsky neįtarė, kad jos draugė Linda, kuriai ji buvo papasakojusi apie romaną su prezidentu, slapta įrašinėjo jųdviejų pokalbius telefonu.

Išsigandusi Monica buvo nutempta į viešbučio kambarį, kuriame jos jau laukė būrys agentų ir tardytojų. Apsiverkusiai jaunai moteriai agentai sakė tiriantys kitos buvusios B.Clintono darbuotojos tvirtinimus, kad jis ją seksualiai išnaudojo.

M.Lewinsky buvo liepta bendradarbiauti su agentais, antraip ji sės į kalėjimą 27 metams.

Monica negalėjo nuslėpti savo romano su prezidentu.

O šis kurį laiką karštai ginčijo tai, kad su „ta moterimi“ buvo užmezgęs lytinius santykius, ir vadino ją melage.

Vis dėlto galiausiai ir jis tai prisipažino per televizijos ekraną žvelgdamas į akis milijonams amerikiečių.

Ką tuomet darė pirmoji ledi Hillary? Patikimi šaltiniai teigia, kad sužinojusi apie dar vieną sutuoktinio romaną H.Clinton buvo sugniuždyta.

Esą išvariusi iš miegamojo vyrą ir privertusi jį miegoti ant sofos, Hillary guosdamasi valgė pyragus. Tiesa, toks nepasitenkinimas buvo rodomas tik už uždarų durų.

Viešumoje H.Clinton palaikė savo vyrą – jam pavyko išsaugoti prezidento postą net ir po visame pasaulyje ažiotažą sukėlusio sekso skandalo.

O M.Lewinsky tapo „pasileidėle, kuri suviliojo prezidentą“.

Tuomet Monica ėmėsi rašyti savo biografiją „Monica pasakoja“ („Monica Speaks“). Knyga jai padėjo atsigauti ir tapo bestseleriu visame pasaulyje.

Vėliau onkologo ir rašytojos duktė pradėjo kurti rankines, tapo vienos dietų kompanijos veidu ir net kurį laiką dirbo televizijoje – vedė pasimatymų šou.

Prieš vienuolika metų M.Lewinsky ryžosi palikti Niujorką ir taip atsikratyti perdėto dėmesio Jungtinėse Valstijose. Moteris išvyko į Didžiąją Britaniją. Londono ekonomikos mokykloje ji per metus įgijo socialinės psichologijos magistro laipsnį.

Tačiau ir Didžiojoje Britanijoje nebuvo lengva pabėgti nuo neigiamos šlovės.

M.Lewinsky iki šiol su nuoskauda prisimena, kaip pirmąjį savaitgalį svečioje šalyje viena moteris, kuri, kaip manė, gali tapti gera drauge, liepė važiuoti iš Londono, nes ji čia paprasčiausiai nepageidaujama.

Laimė, tokių incidentų Didžiojoje Britanijoje nebuvo daug, ir Monica jautėsi laiminga pasitraukusi iš laikraščių puslapių. Beveik dešimtmetį apie ją nebuvo girdėti nieko.

M.Lewinsky neslepia, kad tie metai buvo siaubingi. Norui gyventi normalų įprastą gyvenimą nebuvo lemta išsipildyti.

Jos niekas nenorėjo įdarbinti – visur sekiojo „tos moters“ šleifas. Prieš dvejus metus ji pati nusprendė nutraukti tylą ir populiariam JAV žurnalui „Vanity Fair“ parašė straipsnį „Gėda ir išlikimas“. Apie ką? Žinoma, kad apie B.Clintono skandalą.

Šiuo metu M.Lewinsky yra užsiėmusi ir gerbiama moteris. Išgražėjusi amerikietė yra net kelių organizacijų, kovojančių su patyčiomis, ambasadorė.

Kas kitas, jei ne ji, puikiai žino, kaip skaudžiai smogia kiekviena pajuoka?

Paauglystėje ji kentėjo bendraklasių užgauliojimus dėl stambesnio savo sudėjimo, o išaiškėjus jos santykiams su B.Clintonu ji vos per naktį tapo viso pasaulio pajuokos objektu. Visas pasaulis kaltino ją suviliojus galingiausios šalies prezidentą.

Todėl dabar, nepaisydama nuovargio, pamiršusi savo asmeninį gyvenimą M.Lewinsky nuolat keliauja ir rėžia viešas kalbas apie patyčių žalą.

Praėjusiais metais Monica pasirodė ir pasaulyje garsėjančioje pažangių idėjų ir įkvepiančių istorijų – TED konferencijoje. Ten ji kalbėjo apie gėdos kainą ir patyčių interneto erdvėje padarinius. Pasakojo ir apie savo skaudžią patirtį. Kalba buvo jautri ir įtikinama. Klausytojai ją įvertino labai palankiai.

Tiesa, pati Monica sakė, kad dabar ji apgalvoja kiekvieną žodį ir tai, kaip jis gali būti įvertintas. Kad ir kaip ji to stengtųsi išvengti, sekso skandalo su B.Clintonu atgarsiai ją persekioja kone kasdien.

Štai neseniai M.Lewinsky fotografija ir vėl šmėžavo žiniasklaidos puslapiuose. Paparacai užfiksavo ją su Holivudo magnatu Ronu Meyeriu (71 m.).

Kalbama, kad juodu sieja tik darbo santykiai ir sena bičiulystė. Bet daugiausia diskusijų sukėlė tai, kad turtuolis yra H.Clinton prezidento rinkimų kampanijos rėmėjas.

Ar ir M.Lewinsky rems savo buvusio meilužio žmoną?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.