Viešai malkų prašiusiai skurstančiai kaunietei – ypatinga dovana

Rugpjūčio pabaigoje naujienų portale Lrytas.lt pasirodė straipsnis apie vargingai gyvenančią ir skursti priverstą senjorę Irutę Šaduikienę.

Irutė Šaduikienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Irutė Šaduikienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2016, 7:13 PM, atnaujinta May 13, 2017, 7:11 AM

Tada moteris su ašaromis akyse pasakojo apie varganą senatvę – šiuo metu ji priversta gyventi apleistame sodo namelyje su sugedusia elektros instaliacija. Ji prisipažino bijanti ateinančios žiemos, nes neturi nė vienos malkos nameliui kūrenti.

Pasirodęs pagalbos šauksmas nepaliko abejingų – sunkiai besiverčiančiai moteriai suskubo padėti ne vienas geradarys.

Gyvenimą paskyrė dukrai

Irutės gyvenimas nebuvo rožėmis klotas – moteris visą gyvenimą viena augino judėjimo negalią turinčią dukterį, todėl dėl menko stažo šiuo metu turi itin vargti.

Irutės dukra Edita Gaižauskienė vaikystėje patyrė didžiulius išbandymus. Kai mergaitei buvo 11 metų, mokykloje ji apsikrėtė „juoduoju gripu“. Vieniems šios ligos padariniai – prarastas sveikas protas, kitiems – paralyžius. Būtent tai ir nutiko tada vienuolikmetei Editai – jai akimirksniu paralyžiavo visą kūną, veikė tik širdis.

„Anksčiau gyvenome Kaune, tačiau ten dėl didelių mokesčių ėmė kauptis skolos, kurios siekė net 10000 litų. Buvo ketinama butą parduoti iš varžytinių, todėl nusprendžiau kuo greičiau persikraustyti. Suradau sodo namelį, kuriame ir gyvenu.

Tiesa, dabar pati didžiausia problema – pinigų trūkumas. Neturiu iš ko nusipirkti malkų, kurios man – gyvybiškai svarbios. Mano pensija yra labai maža. Pusę jos turiu skirti vaistams – prieš penkerius metus man buvo erkinis encefalitas, iki šiol turiu gerti gausybę vaistų.

Man baisu pagalvoti apie šaltą rudenį ir žiemą – nežinau, kaip ir kuo šildysiu namus. Pernai turėjau keturis kubus malkų – užteko pusei žiemos. Likusią žiemos dalį pasišildydavau su elektriniu šildytuvu

Dėl didžiulių elektros kainų iki šiol moku skolas už elektrą. Dar liko apmokėti 50 eurų. Taip pat yra nesklandumų su elektros instaliacija. Namelyje pravesti aliuminio ir vario laidai. Vieną dieną laidai pradėjo lydytis.

Kai elektrikas juos patikrino, sakė, kad juos būtina keisti, nes gali kilti gaisras. Reikėtų tvarkyti elektros laidus, tačiau variniai yra labai brangūs. Dar nesidomėjau, kiek tai kainuotų, tačiau man tai būtų labai didelė suma“, – guodėsi pensininkė.

Po publikacijos – malkos ir pinigai

Po paskelbtos publikacijos apie vargingai gyvenančią senjorę atsiliepė ne vienas norintis jai padėti. Keli žmonės pervedė grynųjų pinigų į asmeninę Irutės sąskaitą, o ponia Žaklina iš Kauno pati susiskambino su Irute ir į jos sodo namelį atvežė net šešis kubus malkų.

Pamačiusi, kad garbaus amžiaus moteris iš tiesų gyvena labai vargingai, ji nusprendė Irutę paremti maistu ir grynaisiais pinigais.

Geradarė pati greitai nuvyko į maisto prekių parduotuvę, pripirko daug maisto ir sugrįžo į sodo namelį.

Irutė negalėjo patikėti, kad būna tokių stebuklų, todėl puolė dėkoti moteriai už gerumą. Lyg to būtų maža, geradarė Žaklina skurstančiai senjorei davė dar ir 200 eurų, kad ši turėtų už ką susitvarkyti elektros instaliaciją.

„Niekada negalėjau pagalvoti, kad būna tokių gerų žmonių. Jei dar prieš kelias savaites aš jaudinausi dėl ateinančio drėgno rudens ir šaltos žiemos, tai šiandien aš esu visiškai rami ir labai laiminga.

Dar kartą nuoširdžiai dėkoju puikiai moteriai, kuri išgirdo mano pagalbos šauksmą ir atsiliepė“, – džiaugsmo neslėpė I.Šaduikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.