Įsimylėjėlių su Downo sindromu tėvai užkirto kelią jų svajonėms

Jauna Downo sindromu serganti pora labai nori susituokti ir susilaukti vaikų – nors ir jų tėvai teigia, kad gali būti, jog jie niekada nebus tam pasiruošę. Michaelis Coxas ir Taylor Anderton iš Australijos prieš 6-erius metus susipažino plaukimo varžybose ir susižadėjo pernai, per kelionę į Ameriką.

Michaelis Coxas ir Taylor Anderton iš Australijos prieš 6-erius metus susipažino plaukimo varžybose ir susižadėjo pernai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Michaelis Coxas ir Taylor Anderton iš Australijos prieš 6-erius metus susipažino plaukimo varžybose ir susižadėjo pernai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2016, 3:06 PM, atnaujinta May 11, 2017, 2:51 AM

Jie dabar nori susituokti ir sukurti savo šeimą, rašo „Daily Mail“.

„Norime keturių vaikų – 3 dukrų ir 1 sūnaus, – sakė 25-erių Michaelis. – Vaikus auginti nesunku. Žinau, kad kai kurie mano, jog yra kitaip, bet viskas priklauso nuo meilės ir užuojautos, kurią jauti vaikui.“

Poros tėvai palaiko jų santykius ir žino, kad jie kartu yra laimingi, bet abejoja jų noru patiems tapti tėvais.

„Taylor ir Michaelis nori susituokti ir susilaukti vaikų, ir tai verčia mane nerimauti, – prisipažino Taylor mama, Catherine Musk. – Tai neįvyks, tai negali įvykti.“

Abi šeimos augino vaikus taip, kad jie tikėtų savo svajonėmis ir galėtų gyventi nepriklausomai, tačiau dabar bijo, kad jiems suteikė nerealistiškų lūkesčių.

„Nemanau, kad jie turėtų tapti tėvais, – sakė Michaelio tėvas, Simonas Coxas. – Vaikui turėtų būti labai sunku turėti tėvus, kurie abu serga Downo sindromu ir negali dirbti, vairuoti mašinos ar padėti su matematikos namų darbais.“

Michaelio mama taip pat nepalaiko poros norų.

„Jis visą gyvenimą galėjo gyventi laisvai, tačiau yra dalykų, kurių jis daryti negali,“ – teigė ji.

Pora sutiko atidėti vestuves, tačiau vis dar nori susilaukti vaikų.

„Žinau, kad jų ketinimai geri, bet tėvai neturėtų taip saugoti savo vaikų – net jei jie serga Downo sindromu, – sakė Michaelis. – Žinau, kad mes su Taylor sugebėtume susituokti ir sukurti savo šeimą.“

Taylor jaučiasi, kad mama su ja elgiasi tarsi su vaiku, kai kalba apie jų su Michaeliu santykius.

„Kai buvau maža, nesupratau meilės, bet dabar ją suprantu, nes esu suaugusi,“ – tikino ji.

Tikimybė, kad du žmonės su Downo sindromu susilauks vaiko – maža. Jei pastoti pavyks, yra 50 proc. tikimybė, kad vaikas taip pat sirgs Downo sindromu.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.