Krišnaistų gyvensena dainininkę I. Zasimauskaitę moko nuolankumo vyrui

„Prisiderinti ir prisitaikyti prie vyro reikės visą gyvenimą. Įsimylėjimas, trūkumų matymas, pagarba ir tik paskutinė santykių pakopa – tikra meilė. Todėl man dar labai daug žingsnių teks nueiti iki tos paskutinės pakopos“, – tikino muzikanto ir krepšinio trenerio Mariaus Kiltinavičiaus (34 m.) žmona, žinoma dainininkė Ieva Zasimauskaitė (23 m.).

M.Kiltinavičius su žmona I.Zasimauskaite atsisakė daug ko: nevalgo mėsos, nevartoja alkoholio, nesilanko vakarėliuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
M.Kiltinavičius su žmona I.Zasimauskaite atsisakė daug ko: nevalgo mėsos, nevartoja alkoholio, nesilanko vakarėliuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Oct 29, 2016, 9:50 AM, atnaujinta May 9, 2017, 11:41 PM

Vestuves prieš metus atšokę Marijampolės krepšinio klubo „Sūduva -Mantinga“ vyriausiasis treneris M.Kiltinavičius ir dainininkė I.Zasimauskaitė savo šeimos lizdą susuko Kaune.

Televizijos projektuose sužibėjusi dainininkė ir krepšinio treneris sukasi skirtingu ritmu, tačiau sutuoktiniai turi bendrą ritualą. Jie visada keliasi 4 valandą ryto ir medituoja.

Jau trejus metus pora nevalgo mėsos ir kitokių gyvūninės kilmės produktų. Tiek pat laiko Ieva ir Marius visai nevartoja alkoholio. O kas pasikeitė juodviem sukūrus šeimą?

Ieva: Regis, pasikeitė viskas, kartu ir visai nieko. Iš esmės vedybos – tai jungtuvės, kai vyras prisiekia vesti moterį, o ši – sekti savo vyru, nesvarbu, kokios aplinkybės būtų – nelaimė, liga, laimė ar kas nors kita.

Ir kol draugauji, esi įsimylėjęs, atrodo, kad visą laiką bus tik laimė, bet santykiai – tai darbas, kuriame neišvengsi konfliktų.

Didžiausios gyvenimo pamokos patiriamos būtent per santykius. Su Mariumi praleisiu visą likusį gyvenimą, todėl šiuo atveju viskas ir keičiasi – turiu išmokti, kaip palengvinti santykius, kaip rasti kompromisą, klausytis, mylėti.

Juk kol draugauji, visada turi pasirinkimą pakeisti partnerį. Žinoma, geriau nekaitalioti, o išmokti priimti žmogaus trūkumus, nebent tai visiškai neįmanoma.

Kai sukuriama šeima, bažnyčioje prisiekiama būti kartu, kol mirtis mus išskirs. Todėl kito pasirinkimo nebėra.

– Jūsų ir vyro dienotvarkė skiriasi lyg žemė ir dangus. Kuriam labiau reikia prisiderinti, kad praleistumėte laiką drauge?

Ieva: Mudu praleidžiame labai daug laiko. Dieną pradedame 4 valandą ryto, tik jeigu būna koncertai, taip anksti nesikeliu.

Su Mariumi kartu medituojame, kartu valgome pusryčius. Kol Marius būna rytinėje treniruotėje, dažniausiai ruošiu pietus. Beveik visada kartu pietaujame.

Kai vyras išvyksta į vakarinę treniruotę, dažnai muzikuoju arba aplankau artimuosius, draugus. Vakare ir vėl būname kartu, todėl nebesiskundžiu, kad skiriasi mūsų dienotvarkė, ir derintis tenka labai retai.

– Šiuo metu esate Marijampolės krepšinio klubo „Sūduva-Mantinga“ treneris, tačiau praeityje dainavote grupėje N.E.O., dalyvavote šokių projekte „Šok su manimi“. Kuri šių sričių – krepšinis, dainavimas ar šokis – jums įdomiausia?

Marius: Visuomet krepšinis buvo pagrindinė ir mano širdžiai artimiausia veikla. Geriausiai jaučiuosi krepšinio aikštėje.

– Scenoje, ant parketo ar krepšinio aikštėje jaučiatės lyderis?

Marius: Dirbant treneriu lyderio savybės labai svarbios. Sakyčiau, vis dar mokausi, stengiuosi suprasti, ką reiškia būti lyderiu. Viena, tai žinoti teoriškai, o visai kas kita tas žinias pritaikyti praktiškai.

– Dar iki vestuvių ilgai draugavote su Mariumi. Vyro paakinta netgi tapote vegetare. Ar nebuvo sunku atsisakyti mėsos?

Ieva: Man atrodo, kad prisiderinti ir derintis reikės visą gyvenimą. Ne visada užtenka nuolankumo nusileisti ir visose situacijose sekti savo vyru.

Labai norėčiau būti tokia – kiekviename žingsnyje pasitikėti, ir tas moteriškas protas kužda: „Viską pati, aš geriau žinau, ir viskas.“ O tada išgyvenu, kodėl niekas nepadeda? Kodėl niekas nepadeda net nuspręsti?

O mėsos atsisakyti iš pradžių buvo sudėtinga, nes jos bandžiau atsisakyti be jokios priežasties, tiesiog dėl to, kad taip daro vyras. Todėl vis grįždavau prie visavalgystės. Bet kai pradėjau domėtis, kas slypi už mėsos valgymo, viską pasvėrusi nusprendžiau, kad aš jos nebenoriu. Ir šiuo metu esu vegetarė.

– Su kuo susiję jūsų staigūs gyvenimo pokyčiai?

Marius: Jie nebuvo labai staigūs. Jau treji metai esu vegetaras ir nevartoju alkoholio. Visa tai lėmė noras geriau pažinti save ir pasaulį, noras rasti atsakymus į svarbius man klausimus.

– Kol draugavote su Ieva, santykiai trūkčiojo – tai buvote juos nutraukę, tai vėl suėjote į porą. Kas padėjo apsispręsti, kad Ieva – tinkamiausia kandidatė į žmonas?

Marius: Tik Ieva man ir padėjo apsispręsti, kad bus mano žmona. (Šypsosi.)

– Vestuves šventėte be mėsos patiekalų ir alkoholio. Tad koks buvo pagrindinis patiekalas ir gėrimas?

Ieva: Oi, kiek patiekalų ir gėrimų buvo – sunku vieną ar kitą įvardyti, tai reikėjo pamatyti. Jei būčiau žinojusi, kad viskas bus taip tobula, būčiau pakvietusi daugiau svečių į mūsų vestuves.

Šokome ir dainavome, nenorėjome sustoti! Buvo ir kokteilių – tokių, kokių nesu ragavusi, ir jie buvo visiškai be jokio alkoholio. Vienas geriausių šalies barmenų Algirdas Mulevičius taip magiškai prisidėjo prie mūsų šventės.

Ir ne tik kokteilius plakęs Algirdas buvo magiškas, bet ir atlikėjas Jurgis Brūzga, ir šaunioji vestuvių planuotoja Karolina Meginytė. Žodžiu, viskas buvo kaip filme.

– Anksčiau mėgote vakarėlius, o dabar visai nevartojate alkoholio. Ar dėl to pasikeitė jūsų draugai?

Ieva: Nepasikeitė, bet pagalvojau ir supratau, kad man nieko netrūksta, nes tikrieji draugai liko, nors ir nėra visiški abstinentai.

O tų vadinamųjų draugų, kurie būdavo klube ar pasilinksminimuose, žinoma, neliko, nes nebuvo tikro ryšio.

Bet aš nieko nepraradau, kaip tik atradau.

Sutikau tokių išskirtinių žmonių, apie kuriuos anksčiau nebūčiau nė pagalvojusi, kad su jais užsimegs geri santykiai. Esu labai dėkinga savo geriausiai draugei Indrei, kuri be jokių sąlygų yra šalia.

Nors ir buvo situacijų, kurių iš pirmo žvilgsnio negali suprasti, ji niekada manęs nepaliko, nes mus sieja toks ryšys, kurį sunku paaiškinti.

– Kaip namuose dalijatės buities rūpesčius?

Marius: Aš stengiuosi padėti Ievai, kiek galiu. Ji tiesiog puikiai tvarkosi ir yra mūsų namų šeimininkė.

– Kuris jūsų geresnis kulinaras?

Marius: Aš beveik negaminu, o Ievutė tai daro puikiai. Pas mus apsilankę bičiuliai įsitikina jos kulinariniais sugebėjimais.

– Kokie pomėgiai jus labiausiai sieja?

Marius: Manau, kad meditacija – siekis geriau pažinti save. Daug laiko praleidžiame kartu kalbėdami apie dvasinius dalykus. Tos temos mums niekada neišsenka.

Esu labai laimingas, kad šalia turiu žmogų, su kuriuo galiu dalytis visomis savo patirtimis.

– Ar jums artima krišnaistų gyvensena?

Ieva: Taip, žinoma, vedų kultūra (vedų civilizacija – kultūra, susiformavusi II tūkstantmetyje prieš Kristų šiaurinėje Indijos dalyje) man labai artima.

Norėčiau, kad ir kiti daugiau pasidomėtų, kas yra ta vedų kultūra, kas – tas Krišna, ką reiškia saris, dotis, ką ir kodėl žmonės randa vedų kultūroje.

Lietuvoje gaji nuomonė, kad tai sekta ir žmonės ten verbuojami. Žinoma, telkia didele meile, nuoširdumu, požiūriu į gyvenimą.

Ar gali būti blogai, jei sakoma, kad reikia mylėti absoliučiai kiekvieną, net ir skruzdėlę ar žolę? Ar gali būti blogai, jei vykdomos programos vargingai gyvenantiems pamaitinti?

Ar tai gali būti blogai, jei gilindamasis į vedų filosofiją supranti, kodėl esi šioje Žemėje ir kodėl pasaulyje yra tiek daug religijų? Aplinkiniams atrodo, kad jeigu staiga pakeitei tikėjimą, tapai kuo nors kitu. Tikrai ne.

Nes tik pradėjusi domėtis vedomis tapau tikra krikščione ir supratau daug dalykų, kurių anksčiau niekaip negalėjau suvokti. Labai ilgai ieškojau atsakymų ir pagaliau juos randu.

– Buvote televizijos projekto „Lietuvos balsas“ dalyvė, varžėtės „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje. Esate patenkinta savo muzikine karjera?

Ieva: Visada yra kur tobulėti. Esu labai patenkinta praėjusios „Eurovizijos“ atranka ir jos rezultatais, dar iki šiol gaunu laiškų, sulaukiu komentarų, kurie mane labai įkvepia.

Šiuo metu truputį sustojau, nes ruošiuosi išleisti savo kūrybos albumą. Tai kuklus mano noras. Tačiau tikiuosi jį išpildyti iki Naujųjų metų, tada ir būsiu patenkinta savo karjera.

– Ar žaidžiate krepšinį?

Ieva: Nežaidžiu, nors moku dvižingsnį ir žinau pagrindines krepšinio taisykles, bet gėda prisipažinti – ne visas.

– Su vyru, buvusiu grupės N.E.O. nariu, esate kada nors dainavusi? Ar namie dainuojate?

Ieva: Ne, nedainuojame. (Šypsosi.)

Marius: Nesame dainavę kartu. Klausantis Ievos apima toks jausmas, kad ji tiesiog nuostabiai dainuoja, o aš – ne.

– Kokias savo šeimos tradicijas kuriate drauge?

Marius: Ievutė savaitgalį ruošia pietus ir visus artimuosius kviečiamės į svečius.

– Po vestuvių užsiminėte, kad norėtumėte susilaukti mažiausiai dviejų vaikų. Ką manote dabar?

Ieva: Vis dar norėčiau!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.