Po sukrėtimo Londone atsidūrusi Monika Katunskytė nesibodėjo juodo darbo

Nors neseniai Monika Katunskytė (31 m.) prisidėjo prie putlių dainininkių grupės „XL Plus“, keisti mitybos įpročių, dėl kurių anksčiau sulieknėjo, neketina. Praeities bėdos dėl buvusio antsvorio ją baugina. Šiuo metu Monika jaučiasi gerai, nors svarstyklių rodmenys ir svyruoja ties 69–73 kilogramais. Dar labiau ją džiugina, kad Londone nebereikia plušėti prie konvejerio, nes galima pragyventi ir iš dainavimo.

V.Katunskytė jautriai išgyvendavo Monikos skyrybas ir nesėkmes.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
V.Katunskytė jautriai išgyvendavo Monikos skyrybas ir nesėkmes.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dainininkės M.Katunskytė (kairėje), D.Bilevičiūtė ir A.Gerikienė pasiryžusios užkariauti Londono scenas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Dainininkės M.Katunskytė (kairėje), D.Bilevičiūtė ir A.Gerikienė pasiryžusios užkariauti Londono scenas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Atlikėja M.Katunskytė prakuto Londone dirbdama fabrike ir viešbutyje.
Atlikėja M.Katunskytė prakuto Londone dirbdama fabrike ir viešbutyje.
Daugiau nuotraukų (3)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Nov 6, 2016, 8:15 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 4:34 PM

Ketvirtus metus dainininkė M.Katunskytė sukasi Didžiojoje Britanijoje – ji dirbo fabrike, viešbutyje, kaip ir dažnas atvykėlis.

„Visi, kurie ką tiktai atvyksta į Londoną, dirba tai, kas papuola. Niekam nebūna padėta lėkštutė su gėrybėmis – negali iškart eiti dirbti į biurą, restoraną ar vadovauti įmonei.

Emigrantai pradeda savo karjerą nuo juodų darbų – fabrikų, viešbučių ar namų tvarkymo.

Juk gerai nemokėdamas anglų kalbos negali tikėtis direktoriaus pareigų“, – įsitikino M.Katunskytė.

Vyras nėrė į krūmus

Šiaulietės dainininkės Vitalijos Katunskytės dukterį Moniką keliauti į Londoną privertė jos dviejų kavinių bankrotas ir po to likusios skolos. Nors Monika kavines kūrė su antruoju sutuoktiniu, penkeriais metais vyresniu Kirilu, užgriuvus finansiniams sunkumams vyras nėrė į krūmus.

Jis neketino kartu su žmona vykti uždarbiauti į užsienį – esą kaip verslininkas galėtų dirbti statybose.

Pragyvenę dvejus metus ir susilaukę dukters Sofijos, Monika ir Kirilas išsiskyrė. Tačiau skyrybos dainininkės nesugniuždė – susikrovusi lagaminus moteris išvyko į Londoną.

Tuo metu jaunėlę dukterį globojo Rygoje gyvenantis Kirilas. Vyresnėlis sūnus Kęstutis iš pirmosios dainininkės santuokos liko Šiauliuose su savo močiute V.Katunskyte – dabar jis mokosi trečioje klasėje.

Dvejus metus Monika dirbo nelengvus darbus – prie konvejerio rūšiavo vokus, viešbutyje plovė grindis, tvarkė kambarius. Jai teko dirbti ne tik dienomis, bet ir naktimis.

Moteris bėgdavo iš vieno darbo į kitą, kad uždirbtų kuo daugiau pinigų.

„Atstumai dideli, todėl lėkdavau iš vieno metro į kitą.

Penkias minutes metro važiuodama nusnausdavau – buvo ir toks etapas, ką darysi“, – skundėsi emigrantė.

Bet dabar ji jau tvirtai stovi ant kojų.

„Per tą laiką susitvarkiau su savo bėdomis, toliau man galimybės leido dirbti tik savaitgaliais – koncertuoti lietuvių restoranuose ir bendruomenėse“, – tikino pašnekovė.

Monika džiaugėsi, kad atkrito didžiausios bėdos, – ji padengė buvusias skolas.

„Jeigu nori ramiai gyventi, turi dirbti sunkius darbus. Nieko neturėčiau, jeigu būčiau bimbinėjusi“, – įsitikinusi moteris.

Grįžo prie dainavimo

Šiaulietė juokavo sakydama, kad nemiega parke ant suoliuko. Monika svetur prakuto – ji gyvena gražiai įrengtame nuomojamame dviejų kambarių bute Londone.

Vieniša moteris įsikūrusi su savo augintiniu Jorkšyro terjerų veislės Baksu. „Abu esame draugeliai. Jis manęs laukia grįžtančios iš koncertų. O jeigu koncertas neilgas, Baksą vežuosi kartu“, – tikino atlikėja.

Kai Monika Londone prasigyveno, nutarė grįžti prie ankstesnės veiklos – dainavimo. Lietuvoje ji buvo nemažai koncertavusi su savo motina.

Londone ji pradėjo dainuoti viena – dažniausiai tautiečių šventėse. Lietuviai Moniką kviečia koncertuoti ne tik bendruomenių susibūrimuose, bet ir į privačius renginius – vestuves, jubiliejus.

Pastaruoju metu ji scenoje pasirodo su partneriu Tomu, kilusiu iš Mažeikių.

„Su Tomu esame darnus duetas, mūsų balsai puikiai dera. Galiu drąsiai pasakyti, kad Anglijoje esame stiprūs muzikantai, todėl sulaukiame pavydo, šioje srityje netrūksta intrigų“, – tikino Monika.

Šie du atlikėjai užsakymų dainuoti savaitgaliais jau turi iki kitų metų sausio mėnesio pabaigos.

M.Katunskytė su Tomu susipažino vos atvykusi į Londoną. Vyras emigrantu tapo prieš dvylika metų.

Jis kiek laiko Monikai talkino kaip muzikos garsintojas, bet vėliau ir pats uždainavo.

„Man vesti vakaro programą ir dainuoti vienai buvo sunku. Į duetą suvedė vienas pasirodymas – nuotaka paprašė mudviejų atlikti kūrinį.

Pavyko puikiai, žmonėms patiko. Pamaniau, o kodėl iš to nesukūrus šou? Todėl dabar kartu sėkmingai dirbame“, – tvirtino emigrantė.

Monika į repertuarą įtraukė nemažai lietuviškų šlagerių – perdainuoja keletą grupių „Vairas“ ir „Nerija“ kūrinių. Tačiau scenoje atlikti motinos dainų duktė nesiryžtų: „Jų niekas nepadainuos taip, kaip mano mama. Be to, mano dainavimo stilius jaunatviškas, trankesnis.“

M.Katunskytė nesitikėjo, kad kaip dainininkė Anglijoje taps populiaresnė, nei buvo tėvynėje.

„Kai pasikalbu su mamyte, ji pasiguodžia, kad kuris nors penktadienis arba šeštadienis jai laisvas. O man visi penktadieniai ir šeštadieniai užimti. Kaip norėjau gyventi, taip ir gyvenu“, – sakė Monika.

Nenori priaugti svorio

Prieš mėnesį M.Katunskytė tapo dar labiau užsiėmusi – papildė grupės „XL Plus“ gretas. Savo apvalumus privalumais pavertusi dainininkė Daina Bilevičiūtė (52 m.), prieš metus įkūrusi „XL Plus“, prisidėti prie grupės šį rudenį pakvietė būtent Moniką, kuri praeityje atsikratė 52 kilogramų.

Tai sutapo su skyrybomis – tuo metu M.Katunskytė išsiskyrė su 20 metų vyresniu pirmuoju sutuoktiniu Kęstučiu.

Kai dvidešimtmetė Monika tekėjo už Kęstučio, labai džiaugėsi, kad rado gerą vyrą.

Ji sakė, kad būdama stambaus sudėjimo, nudribusiu pilvu ir sverdama apie 120 kilogramų vargu ar galėjo tikėtis rasti tokį kavalierių. Bet rado! Tik meilė išgaravo. Pirmoji dainininkės santuoka truko trejus metus.

Apkūnumas ir meilės dramos – jau praeitis, dėl kurios M.Katunskytė nebeišgyvena.

Todėl Monika nepabūgo D.Bilevičiūtės taisyklių – „XL Plus“ įkūrėja naujokę juokais tikino, jog maitins picomis ir mėsainiais, kad ji taptų apkūnesnė.

„Grupės vadovei labiau tinka pavadinimas „XL Plus“, o kitos narės – dailios figūros moterys. Rūpinuosi savo mityba, bet griežtų dietų nebesilaikau.

Anksčiau labai kankinausi – eidavau į kitą kambarį, kai namuose būdavo ruošiamas maistas. Visa tai buvo labai atsibodę, tai – didelė nesąmonė.

O dabar kartais ir cepelinų suvalgau. Tačiau žiūriu, ką dedu į burną.

Nenorėčiau daugiau priaugti svorio, nes ilgai siekiau, kad būčiau lieknesnė. Jeigu kolegės sakytų, kad grupėje turėtų dainuoti apkūnesnės atlikėjos, tikrai nesutikčiau tapti įvaizdžio auka“, – pasakojo M.Katunskytė.

Juolab kad Monika grupėje pakeitė atlikėją Donatą Virbilaitę, kuri irgi nėra apkūni.

„Svarbu ne kūno formos, o balsai“, – įsitikinusi naujoji „XL Plus“ narė. Tačiau D.Bilevičiūtė pasisako už apvalumus – jos nuomone, stambaus sudėjimo moterys irgi turi žavesio.

Tarp šių žavių atlikėjų – ir klaipėdietė Aušrinė Gerikienė, popmuzikos gerbėjams labiau žinoma Tikrosios Išdykėlės slapyvardžiu.

Nors moterys gyvena skirtinguose miestuose, tiki šio projekto sėkme. O Monika netgi labiausiai – jos teigimu, „mergičkos“ po visą Europą pavarinės.

„Mūsų komanda stipri. Mes parodysime, ką galime“, – tikino emigrantė.

Apie tarptautinę karjerą moterys svajoja drąsiai – trijulei netgi sceninius kostiumus kūrė Londone gyvenanti stilistė Agnė Stumbrė.

Netrukus jos šiame mieste surengs fotosesiją.

Lietuvės ketina koncertuoti ne tik Londone, bet ir kitose Didžiosios Britanijos vietovėse, kur gyvena ir dirba tautiečiai.

Dainininkės karjeros svetur siekianti M.Katunskytė dažnai lankosi ir Lietuvoje. Lapkričio viduryje ji su „XL Plus“ filmuosis vienos televizijos naujamečiam žiburėliui, po to laukia šventiniai renginiai Londone.

Monika net atostogas planuoja Lietuvoje – sausio pabaigoje grįš į tėvynę, kad galėtų daugiau laiko praleisti su vaikais ir savo motina.

Nors po koncertų Monika iš gerbėjų gauna daug gėlių, į draugystes su niekuo nesileidžia. Ji atsitvėrė tokia siena, kurią vyrams sunku perlipti.

„Gal atėjo toks metas, kai pradedi mąstyti galva, ir tie drugeliai, kurie įsimylėjus laksto po kūną, nieko nebereiškia.

Nusprendžiau, kad man gerai taip, kaip yra.

Tegul muzikos klausytojai būna tik gerbėjai – neša gėles, teikia dovanas, aš tai priimsiu. O įsipareigojimų nenoriu. Šiuo metu esu labai užsiėmusi, netgi neturėčiau laiko pasimatymams ar draugystei“, – prisipažino ilgus plaukus užsiauginusi ir labai išgražėjusi Monika.

Šiuo dukters gyvenimo etapu labai patenkinta ir jos motina.

V.Katunskytė jautriai išgyvendavo Monikos skyrybas ir nesėkmes. O dabar atžalos gyvenime įsivyravo pastovumas ir ramybė, todėl ir gimdytojai širdyje palengvėjo, kad šeimos laivo nebetalžo audros.

„Mamyte, manęs nespėsi pasiilgti, išvykstu, bet netrukus grįšiu“, – taip išvykdama į Londoną visada su motina atsisveikina M.Katunskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.