Kalėdinė gerbėjo dovana išvertė aktorę iš koto

Kalėdos yra stebuklų metas! Tuo nesuabejojo žinoma aktorė Vaida Bičkutė (36 m.), iš nepažįstamo teatro gerbėjo dovanų per pernykštes Kalėdas gavusi savo portretą.

V.Bičkutė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Bičkutė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Dec 28, 2016, 11:55 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:28 PM

Gerbėjas nustebinti aktorę ruošėsi iš anksto – užsakė dailininkei nutapyti V.Bičkutės portretą ir kai kūrinys buvo baigtas, laukė progos, kad galėtų įteikti dovaną. Kalėdos – geriausias metas daryti stebuklus! Bet reikia ir tam tikrų sutapimų, kad visa tai atrodytų natūralu.

Vis dėlto nepažįstamajam pasisekė, nes kaip tik per Kalėdas V.Bičkutė vaidino viename spektaklyje.

Nieko nelaukdamas nepažįstamasis stvėrė paveikslą ir prieš spektaklį jį įteikė garbinamai aktorei. V.Bičkutė tokios dovanos nesitikėjo – staigmena jai buvo labai maloni.

Valstybinio Vilniaus mažojo ir „Domino“ teatrų aktorė nesulaikė šypsenos ne tik išvydusi gerbėją, bet ir perskaičiusi paveikslo pavadinimą – „Švelnumo ikona“. Paaiškėjo, kad taip pavadinti paveikslą nutarė tas paslaptingasis gerbėjas.

Šiuo metu „Švelnumo ikona“ stovi V.Bičkutės namuose atremta į sieną.

Šeimininkė paveikslų įprastai nekabina ant sienų, tad šiuo atveju ji gali dažnai žvelgti „Švelnumo ikonai“ tiesiai į akis. „Taip gražiai tas žmogus pavadino meno kūrinį – man labai šildo širdį“, – prisipažino Valda.

Ją džiugina ir kitos mielos dovanos. Praėjusio gimtadienio proga V.Bičkutę nustebino iš vaikystės draugės juvelyrės Eglės Čėjauskaitės rankų gautas mažyčių perlų vėrinys su aktorės mėgstamais akvamarinais.

Kadangi Valda ir Eglė kilusios iš Telšių, šis juvelyrikos dirbinys, kai aktorė juo pasidabina, sušildo gražiais prisiminimais.

O vienais mėgstamiausių kvepalų aktorei tapo „Nassomato“ „Narcotic Venus“ aromatas – prieš kelerius metus juos V.Bičkutei taip pat padovanojo gerbėjas nė neįtardamas, kad Valda juos itin pamėgs.

Nors patariama nedovanoti kvepalų, nes gali neįtikti kito skoniui, aktorės gerbėjas pataikė tiesiai į jos mėgstamiausių aromatų trejetuką. V.Bičkutei teatro mėgėjas prasitarė, kad domisi vadinamaisiais nišiniais kvapais, todėl jam nebuvo sunku išrinkti dovaną. Vyro įsitikinimu, šie kvepalai tinka aktorės prigimčiai.

„Aš pažįstu ne tik tą vyrą, bet ir visą jo šeimą. Jie – teatro gerbėjai, matę nemažai spektaklių, kuriuose vaidinu. Gerbėjas prisipažino, jog jam atrodo, kad man labai tiktų Margaritos vaidmuo, jei būtų kuriamas spektaklis pagal Michailo Bulgakovo romaną „Meistras ir Margarita“.

Nesu kūrusi tokio vaidmens, bet ne iš vieno girdžiu, kad tokia esu“, – patikino Valda.

Išnaudojusi kvepalų buteliuką V.Bičkutė dabar pati perka „Narcotic Venus“, nes priprato prie išskirtinio aromato.

Nepažįstamų gerbėjų dėmesys ir dovanos aktorės netrikdo, ir ji nesijaučia įsipareigojusi tęsti ryšius. Apie tai ji nė nesusimąsto, nes turėti gerbėjų – natūralu. „Esu viešas žmogus, matomas scenoje. Tai – dalis mano profesijos.

Normalu, kad vieniems patinka mano vaidmenys, kitiems – ne. Nieko nuostabaus, kai esi viešumoje. Todėl reikia priimti ir tam tikras žaidimo taisykles – kitaip nebus“, – šypsojosi V.Bičkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.