Santykiai su monstru: princesės gyvenimas virto nesibaigiančiu siaubu

Kad būtų šalia savo mylimos merginos, 30-metis Halilas Cetinkayali sugalvojo neįtikėtiną būdą: jis prievartavo miegančią savo buvusią mylimąją ir viską nufilmavo. Vyras tikėjosi prie savęs pririšti merginą šantažuodamas:  jei jį paliks ar praneš policijai, filmuotą medžiagą jis paskelbs internete.

123rf asociatyvi nuotr.
123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2017, 11:40 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:16 AM

Jauna mama 21 metų Atlanta Hammond iš Esekso (Anglija) papasakojo, kaip jos buvusysis prievartos ir šantažo būdu manė ją susigrąžinsiąs. Norėdamas, kad mergina pasijustų nieko verta, vyrukas nuolat naudojo prieš ją psichologinį smurtą.

Halilo spaudžiama Atlanta turėjo išeiti iš darbo, nebegalėjo susitikinėti su savo draugais, o jis pirko makiažo priemones, kad ši galėtų užmaskuoti savo mėlynes.

Tuomet dvejų metų sūnelį auginanti Atlanta neiškentė – galiausiai vyras iš jos išgirdo, kad daugiau jos neieškotų. Moteris paliko smurtautoją. Tada ir prasidėjo istorija.

Halilas iškart mylimajai rėžė, kad jei ši jį paliks, vaizdo įrašas, kur ji prievartaujama, bus paskelbtas internete. Toks būsiąs jo kerštas.

Pasivadino kitu vardu

Nuo pat pradžių – pora susitiko 2013-aisiais, kai Atlantai tebuvo 18 metų, – savo kriminalinę praeitį norėdamas nuslėpti ir Arrono Mendezo vardu pasivadinęs Halilas nuolat itin kontroliavo merginą.

„Buvau vieniša mama, neieškojau romantiškų santykių, bet Arronas mane išvertė iš kojų. Jis taip pat turėjo vaiką – dukterį, kurią lankydavo savaitgaliais, ir mus suvienijo meilė vaikams.

Jis privertė mane pasijusti princese. Arronas neuždirbo daug, bet visada visur mokėdavo jis“, – prisiminė Atlanta.

Tačiau jos laimė ilgai netruko. Vyras pradėjo rodyti tikrąjį savo veidą. Jis pareikalavo merginos išeiti iš darbo, mat pats ją globosiąs.

Tikrąjį veidą rado internete

Vieną popietę, prisėdusi prie kompiuterio, Atlanta į paieškos sistemą suvedė savo mylimojo vardą. Ji pamatė tai, ko nesitiki nei viena – jos draugo, kurio tikrasis vardas Halilas, ieško policija.

Grįžęs Halilas, išgirdęs draugės klausimus, griebė ją už gerklės – mergina turėjo bėgti iš savo pačios namų.

Tą vakarą ieškomas nusikaltėlis nuolat rašė mylimajai atsiprašymo žinutes ir maldavo susitikti su juo.

„Kai mane pamatė, jis verkė ir prisiekinėjo, kad nieko nežino apie žiaurius nusikaltimus, apie kuriuos aš perskaičiau. Jis buvo kaip pamišęs, o aš norėjau juo tikėti. Todėl šį įvyki palikome praeityje“, – pasakojo Atlanta.

Susitikdama su mama maskavo mėlynes

Tačiau po savaitės Halilas vėl tapo merginos gyvenimo šeimininku – jis nuolat ją terorizavo ir engė psichologiškai, jį apėmė paranoja dėl savo meilės. Mergina pasakojo, kad ji niekaip nebegalėjo įtikti mylimajam – tai blogai atsakė, tai be reikalo tylėjo, tai bendravo su netinkamu asmeniu.

„Jis talžė man į veidą, plėšė man plaukus. Netrukus tai virto stumdymu ir spardymu. Jei naktį būdavau pas draugę, jis versdavo mane visą naktį kalbėti su juo telefonu.

Man nebuvo leidžiama susitikti su vyriškos lyties bičiuliais. Tiesą pasakius, negalėjau susitikti su niekuo, išskyrus savo mamą. Tokiais atvejais jis pirkdavo man makiažo priemones, kad užmaskuočiau mėlynes“, – pasakojo mergina.

Ji negalėjo prisiversti apie prievartą papasakoti net savo mamai – nors ši buvo sunerimusi, nenorint jos jaudinti duktė paaiškino, kad vaikinas „šiek tiek daugiau kontroliuojantis“.

Sumušė pagavęs bėgančią iš namų

Vis dėlto po metų baisioji Atlantos paslaptis pradėjo aiškėti. Vieną naktį visa sumušta ir nusėta mėlynių ji mėgino pabėgti iš namų pas motiną, kol jos draugas miegojo.

Tačiau paskutinę akimirką, ją belipančią į automobilį, kieme nutvėrė Halilas. Parsivedęs į namus mušė tiek, kad mergina kone buvo praradusi sąmonę.

„Atsimenu tik tiek, kad klykiau, o jis trypė man ant galvos, darė tai vėl ir vėl...

Kai baigė, paėmė mane ant rankų ir sūpuodamas sakė, kad esu bevertė, kad pati dėl to kalta. Esu šiukšlė“, – pasakojo mergina.

Laiškuose dievagojosi mylįs ir atsiprašinėjo

Ligoninėje atgavusi jėgas Atlanta prisiekė savo motinai, kad niekada daugiau nebepamatys Halilo. Apie vyruką ji pranešė policijai ir jis buvo sulaikytas už tyčinius sužalojimus.

Tačiau psichologinės manipuliacijos ir priekabiavimai nesiliovė.

„Kiekvieną kartą, kai mes išsiskirdavome arba kai jis būdavo suimamas, jis tarsi įlįsdavo į mano galvą ir manipuliuodavo, kad atsiimčiau kaltinimus.

Jis rašydavo man laiškus, kuriuose dievagojosi mylįs ir atsiprašinėdavo. Jis skambindavo man ir sakydavo, ką turiu pasakyti policijai ir liepdavo užsičiaupti, jei paprieštaraudavau.

Maniau, kad esu bevertė, todėl dariau viską, ką jis liepė“, – sakė mergina.

Prievartavo ir filmavo

Kai Halilas liepė eiti į policiją ir atsiimti savo pareiškimą, Atlanta sutiko. 2014-ųjų liepą Halilas buvo paleistas, jį kontroliavo tik elektroninė apyrankė.

Manipuliacijomis tuomet vyrukas atsiviliojo buvusią draugę į savo namus. O atėjusi Atlanta ten liko nakčiai. Kitą rytą Halilas jai parodė vaizdo įrašą, kuriame jis nufilmavo save, prievartaujantį miegančią Atlantą.

„Iš pradžių pamaniau, kad jis tiesiog nufilmavo mane miegančią. Tačiau įsižiūrėjus man susuko pilvą – jis buvo manyje. Įraše girdisi, kaip sakau: „Ką tu darai?“, ir jo „Ššššš, miegok“.

Merginos mėlynes įdėjo į feisbuką

Tai buvo paskutinis lašas į merginos kantrybės taurę – tą naktį ji išsiuntė Halilui paskutinę žinutę: nuotraukas, kuriose matosi jo padarytos mėlynės ir sužeidimai.

Ji pridėjo, kad daugiau niekada nenori jo matyti.

Tačiau Atlantos nuostabai, savo siųstas nuotraukas ji netrukus išvydo socialiniame tinkle. Halilas po jomis parašė: „Tai mergina, kurią mušiau ir kurią apgaudinėjau dvejus metus“.

O jei Atlanta ignoruos jį, vyras pažadėjo internete išplatinti ir praėjusios nakties vaizdo įrašą.

Laukė jos namuose

Mergina pasijuto bejėgė ir išgąsdinta labiau, nei bet kada. Ji tylėjo ir paskutinio užpuolimo net nepranešė policijai. Ji nutraukė visus ryšius su Halilu ir stengėsi susigrąžinti savo ankstesnį gyvenimą.

Kol vieną dieną grįžusi namo rado jį, gulintį ant jos lovos ir tykantį užpulti.

Paklaikusi iš baimės Atlanta nulėkė laiptais žemyn ir gatvėje pradėjo šauktis pagalbos. Tačiau ją pasivijęs Halilas pagavo ir sumušė tiesiog čia – vidury dienos gatvėje.

„Jei kaimynai tuo metu nebūtų iškvietę policijos, nežinau, kur aš būčiau šiandien“, – kalbėjo auka.

Nuteisė kalėti 14 metų

Halilas ir vėl buvo suimtas, o Atlanta pateko į ligoninę, kur viską ir papasakojo pareigūnams: apie vyro prievartą, terorą, šantažus, mušimą, prievartavimą ir filmavimą, psichologinį smurtą.

„Policija sugebėjo gauti tą vaizdo įrašą – jis trunka net 6 minutes! Vėl turėjau jį peržiūrėti teisme. Tai buvo šlykštu. Visa mano šeima buvo ten ir taip pat matė tą įrašą...“, – pasakojo Atlanta.

Praėjusių metų balandį Halilas buvo nuteistas 14 metų kalėjimo.

„Atsisakau gėdytis, nepaisant to, kad jis privertė mane jaustis pažeidžiama ir įbauginta“, – sakė mergina ir padėkojo Dievui už pabėgimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.