Lietuvą apstulbinęs Alytaus gimnazistas plauks į tarptautinius vandenis

Lyg gimęs ir užaugęs cirke. Taip apie savo gyvenimą kalba cirko artistas iš Alytaus Kasparas Bujanauskas, kurio talentas žongliruoti pavergė televizijos šou „Lietuvos talentai“ teisėjus. Jie vaikiną pasiuntė tiesiai į pusfinalio kovas, kuriose mikliųjų rankų savininkas pasiryžęs dar labiau nustebinti Lietuvą.

K.Bujanausko siekis – prestižinis cirkas, prestižiniai festivaliai.<br>alytusplius.lt nuotr.
K.Bujanausko siekis – prestižinis cirkas, prestižiniai festivaliai.<br>alytusplius.lt nuotr.
K.Bujanauskas pavergė televizijos šou „Lietuvos talentai“ teisėjus.
K.Bujanauskas pavergė televizijos šou „Lietuvos talentai“ teisėjus.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Andriulionytė (alytusplius.lt)

Mar 8, 2017, 10:32 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:07 AM

Kitaip būti tarsi ir negalėjo. Aštuoniolikmečio Kasparo mama, oro gimnastė, Jurgita Bujanauskaitė vadovauja Alytaus kultūros ir komunikacijos cirko studijai „Dzūkija“, tėtis Pavel Isakov taip pat yra cirko artistas, fakyras, gyvūnų dresuotojas. „Gyvenimas cirko artistų šeimoje labai įdomus. Gal kiti, užaugę su cirko artistais, kaip tik nori nuo cirko būti kuo toliau, bet aš, matydamas, kaip dirba mano tėvai, ir pats nuo vaikystės žavėjausi cirku, jis mane traukė. Toks mano likimas – būti cirko artistu“, – teigė K. Bujanauskas. Jis nuo pat mažens tėvams padėdavo cirko arenoje. Pats išbandė daugybę cirko triukų, kol atrado, kas jam labiausiai patinka. „Į areną išėjau 2-3 metų. Ir ko tik aš nedariau: ir akrobatinius triukus, ir karsčiausi, lankus sukau, ant rankų stovėjau, bet apsistojau ties žongliravimu. Tai man sekėsi geriausiai ir buvo labiausiai prie širdies. Žongliravimas – sudėtingas ir labai įdomus žanras. Pats gali sugalvoti įvairius triukus. Tačiau treniruotis reikia be pertraukų. Nes jei tik savaitę sustosi, pasirodymų metu iš karto bus matyti klaidos“, – apie žongliravimo subtilybes pasakojo jaunasis alytiškis.

Pasak jo, cirko gyvenimas labai dinamiškas. Būti jo dalimi – įdomi patirtis. „Cirkas – tai nėra vien palapinė, arena ir pasirodymas. Tai ir sunkus darbas, ir kelionės po Lietuvą, su cirko artistais praleistas laikas kartu. Tu pats esi sau bosas, sprendi kada ir kiek treniruotis, tačiau nuleisti rankų negali“, – kalbėjo K. Bujanauskas, savo gyvenimą su cirku planuojantis sieti ir ateityje. Šiuo metu alytiškis mokosi Jotvingių gimnazijoje ir nori sėkmingai užbaigti mokslus. Ką veiks toliau, dar nėra apsisprendęs. Planuose – režisūros studijos arba mokslai cirko mokykloje Ukrainoje arba Kanadoje. „Profesiją turėti reikia. Nežinai, kas gali nutikti cirke. Gali patirti traumą. Profesija – kaip atsarginis variantas“, – teigė alytiškis, kaip žonglierius norintis išgarsėti ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. K. Bujanausko siekis – prestižinis cirkas, prestižiniai festivaliai. Svajonė – Monte Karlo cirko festivalis. „Negerai užsisėdėti vienoje vietoje. Aš noriu išplaukti į tarptautinius vandenis. Kad tą pasiekčiau, reikia labai norėti, paruošti gerą pasirodymą ir atsidurti reikiamu laiku reikiamoje vietoje. Daug ką lemia ir sėkmė“, – įsitikinęs K. Bujanauskas, suspėjantis visur – ir pažongliruoti, ir pamuzikuoti. Daug laiko žongliravimui skiriantis alytiškis dar ir koncertuoja grupėje „Dots“. Čia jis groja būgnais. Juos jaunuolis išbandė dar vaikystėje, vėliau pradėjo groti mokykloje, kol galiausiai prisijungė prie grupės. „Kai labai nori, suspėji visur“, – sakė jaunasis talentas iš Alytaus, užaugęs kartu su „Dzūkijos“ cirko studija, o pavasario-vasaros sezoną gastroliuojantis su cirku „Amber“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.