Iš vagonėlio vejama daugiavaikė šeima sulaukė neįtikėtinų žinių

Kovo 23-ąją naujienų portale Lrytas.lt skelbta publikacija apie Gargždų rajone Veiviržėnų kaime gyvenančią Almą Vainauskaitę, kuri gyvena varganame vagonėlyje su keturiais vaikais, nepaliko abejingų.

Alma Vainauskaitė.<br>Lrytas.tv stop kadras
Alma Vainauskaitė.<br>Lrytas.tv stop kadras
Alma Vainauskaitė.<br>Lrytas.tv stop kadras
Alma Vainauskaitė.<br>Lrytas.tv stop kadras
Alma Vainauskaitė.<br>Lrytas.tv stop kadras
Alma Vainauskaitė.<br>Lrytas.tv stop kadras
Šeimos vagonėlis.<br>Lrytas.tv stop kadras
Šeimos vagonėlis.<br>Lrytas.tv stop kadras
Šeimos vagonėlis.<br>Lrytas.tv stop kadras
Šeimos vagonėlis.<br>Lrytas.tv stop kadras
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 30, 2017, 10:16 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 9:53 PM

Moteris viešai guodėsi, kad valdžia ją meta iš namus atstojančio vagonėlio, kuris pastatytas ant neišpirktos žemės, priklausančios valstybei. Skaitytojai, išgirdę šeimos problemą, suskubo remti pinigais, o Gargždų statybų inspekcija inicijavo taikos sutarties pasirašymą.

Problemos – po anoniminio skundo

Problemos A.Vainauskaitės šeimoje kilo tada, kai neprisistatęs žmogus paskambino į Gargždų statybos inspekciją. Buvo pranešta, kad moters vagonėlis pastatytas ant žemės, kuri priklauso valstybei.

„Po pranešimo su manimi susisiekė inspektoriai ir pasakė, kad privalome išsikelti iš vagonėlio, nes esame užgrobę valstybinę žemę – vagonėlis bus nugriautas.

Man buvo šokas. Aš negalėjau patikėti. Tikrai nežinojau, kad ten gyvenusi ir dabar jau mirusi močiutė nebuvo išsipirkusi žemės sklypo.

Net neturėjau tokių minčių. Su vaikais kasdien verkiame, nes žinome, kad liksime be namų“, – prieš savaitę kalbėjo moteris.

Tada Alma sakė, kad jai reikia 1000 eurų, už kuriuos ji galėtų išsipirkti žemę, ant kurio stovi vagonėlis. „Jei nesurinksiu tokios sumos, neteksime namų, kuriuos planavome remontuotis ir kuriuos kasdien puoselėjome“, – graudinosi Alma.

Po straipsnio – pinigai ir taikos sutartis

Pasirodžiusi publikacija nepaliko abejingų. Žmonės iš visos Lietuvos ir net užsienio suskubo aukoti įvairias pinigų sumas į nurodytą asmeninę Almos sąskaitą. Per beveik savaitę geraširdžiai skaitytojai suaukojo daugiavaikei mamai daugiau nei 5000 eurų.

„Į mano sąskaitą plaukė įvairios pinigų sumos. Buvo ir po vieną eurą, ir po šimtą. Vienas žmogus pervedė net 1000 eurų.

Dabar drąsiai galiu pasakyti, kad stebuklų būna. Vaikai iš pradžių prašė manęs neviešinti šios istorijos dėl patiriamų patyčių, tačiau dabar jie suprato, kad tik viešumas ir žiniasklaida mums padėjo susitvarkyti reikalus“, – jaudinosi Alma.

Gauta tautiečių finansinė parama – ne vienintelė džiugi žinia, pastarosiomis dienomis pasiekusi Almą. Kovo 29-ąją moteris dalyvavo posėdyje, kurio metu buvo nuspręsta pratęsti terminą ir leisti šeimai per dvejus metus išsipirkti žemę, padaryti tam tikrus reikiamus kadastrinius matavimus ir parengti namelio projektą.

„Buvo sudaryta taikos sutartis. Mums duotas dvejų metų terminas. Turiu laiko ir pinigų tvarkyti reikalus. Esu labai dėkinga kiekvienam žmogui, kuris prisidėjo prie mūsų gerovės.

Dabar ir juokiamės, ir verkiam iš džiaugsmo kartu su vaikais. Dabar vaikai dėkoja, kad ryžausi prakalbėti apie tai.

Istorijos paviešinimas buvo vienintelė mums likusi išeitis. Tik viešumas padėjo“, – kalbėjo moteris.

Pokalbio metu ji nesiliovė dėkoti kiekvienam, kuris bent menka pinigų suma prisidėjo prie šeimos gerovės.

„Mums buvo svarbus kiekvienas euras, todėl nuoširdžiai sakome ačiū už kiekvieną auką.

Noriu padėkoti visiems žmonėms, kurie mums padėjo. Ačiū visiems, kurie pagalvojo apie mus. Širdingas ačiū seniūnei Editai Sluckienei bei valstybinės žemės inspekcijai už taikos sutarties sudarymą“, – kalbėjo A.Vainauskaitė ir pridūrė nuo šiol tikėsianti stebuklais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.