Motina sugyventiniui leido prievartauti savo dukterį, nes norėjo kūdikio

Mama, paprašiusi savo partnerio išprievartauti jos dukrą, kad dukra pastotų, nes pati ji nebegalinti susilaukti vaikų, nuteista 6 metus praleisti kalėjime. 12-metė mergaitė buvo naudojama kaip surogatinė motina.

12-metė mergaitė buvo naudojama kaip surogatinė motina.<br>123rf asociatyvi nuotr.
12-metė mergaitė buvo naudojama kaip surogatinė motina.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2017, 10:36 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 10:53 PM

Jungtinės Karalystės Varviko karališkajame teisme vyras, kurio vardas dėl teisinių priežasčių negali būti atskleistas, prisipažino kaltas dėl podukros išprievartavimo ir už grotų praleis 18 metų, o visą šį veiksmų planą sugalvojusi motina, kuriai pareikšti kaltinimai prievartavimu ir žiauriu elgesiu su vaikais, į laisvę išeis po 6 metų.

Abiejų kaltinamųjų tapatybės nėra atskleistos, nes paviešinus tokią informaciją būtų pakenkta mergaitės privatumui.

Teisėjas Andrew Lockhartas teismo posėdžio metu kreipdamasis į porą sakė: „Žmonės, suteikę galimybę vaikui pažinti pasaulį, turi juo rūpintis, suteikti meilės ir paruošti jį savarankiškam gyvenimui. Jūsų rankose – didelė atsakomybė, o kai ji nebejaučiama, vaikui ir visuomenei padaroma didžiulė žala. Jūs planavote kartu susilaukti vaikų, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių to padaryti nebegalėjote. Abiejų jūsų priimtas sprendimas – nesuvokiamas, jūs nusprendėte, kad vienintelė išeitis – nėščia padaryti dukrą ir po to užauginti jos pagimdytą vaiką. Šis poelgis yra sunkiai suprantamas. Neatsižvelgę net į jos amžių, sugriovėte jos ateitį ir jos bei vaiko gerovę. Tai buvo ne tik išprievartavimas, o išprievartavimas su tikslu iš mergaitės gauti naudos.“

Teismo posėdžio dalyviai išgirdo, kad mama, pradėjusi santykius su internete sutiktu vyru, aktyviai skatino dukrą pastoti.

Prokuroro Steveno Bailey teigimu, namuose, kuriuose vyras blogai elgėsi su vaikais, o mama buvo jo pusėje, įsitvyrojo „nesveika“ atmosfera.

Moteris savo pačios noru tapo nevaisinga, t.y. jai buvo atlikta sterilizacija. Tačiau užsimezgus poros santykiams jie kreipėsi į specialistą su klausimu, ar įmanoma padaryti, jog moteris vėl galėtų susilaukti vaikų. Atsakymas buvo neigiamas.

Prokuroras sakė: „Kaltinamieji buvo nepatenkinti, tad nusprendė pasielgti kitaip. Neatsižvelgę nei į mergaitės, nei į planuojamo gimti kūdikio jausmus, jie nusprendė, kad mergaitė, apvaisinta vyro, taps surogatine judviejų vaiko motina. Mergaitė pasakojo, kad jos mama, išdėsčiusi šį planą, būsimą nėštumą apibūdino kaip Dievo siųstą.“

Moteris sekė dukros menstruacijas ir kiekvieną kartą, kai galimybė pastoti buvo didžiausia, vyras ją išprievartaudavo.

Prokuro S.Bailey teigimu, nėra žinoma, ar pati motina dalyvavo prievartavimuose.

Įtarimai porai pareikšti tada, kai gydytojas patvirtino, jog mergaitė nėščia, o mokykloje mokytojai ji prasitarė, kad dėl to kaltas patėvis.

„Šie ir kiti atvejai, kai mergaitė socialinei darbuotojai papasakojo, kad ji su mamos draugu turėjo lytinių santykių, privedė prie pirmojo pokalbio su policijos pareigūnais. Mergaitė buvo prievartaujama patėvio, kurį tokiam poelgiui paskatino sugyventinė“, – pasakojo prokuroras.

Mergaitė drąsiai viską papasakojo mokytojai, teigdama, kad buvo paaukota dėl galimybės namuose turėti mažą kūdikį.

Iš pradžių teisme vyras tokį savo elgesį neigė ir tvirtino, jog jo partnerė pati apvaisino savo dukrą naudodama vyro spermą. Tačiau kitą dieną jie abu prisipažino kaltais dėl savo elgesio.

Vyrą ginanti advokatė Amy Jackson sakė: „Jis visiškai sutinka su jam pateiktais kaltinimais. Vyras gailisi ir apgailestauja, kad šitaip traumavo mergaitę. Tai – išskirtinis atvejis. Pora savanaudiškai išnaudojo vaiką.“

„Sutinku, kad tai yra rimtas ir labai nemalonus įvykis. Moteris kaltina tik save, tačiau ji taip pat teigia, kad dėl tokio savo elgesio prarado viską, kas jai gyvenime svarbiausia“, – pasakojo moters advokatas Nickas Devines.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.