Kančiose gyvenanti moteris prabilo: „Esu per graži, kad būčiau ištikima“

„Buvau priversta būti neištikima savo vyrui, nes esu gerokai patrauklesnė nei jis“, − sakė moteris, įdomią savo istoriją išdrįsusi papasakoti viešai.

Julia tikina, kad būti gražiai dažnai prilygsta prakeiksmui.<br>„Facebook“ nuotr.
Julia tikina, kad būti gražiai dažnai prilygsta prakeiksmui.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2017, 4:49 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 6:59 AM

Julia Stephenson neslepia – visada žinojo, kad yra graži. Ir jei ne itin patraukli išvaizda, greičiausiai ir dabar dar būtų laiminga savo mylimo vyro žmona.

„Mano vargšas buvusysis negalėjo susitaikyti su tuo, kad buvau kur kas gražesnė nei jis. Jo begalinis pavydas visur ir visiems ir gyvenimas mano šešėlyje ir tapo mūsų bendro gyvenimo griūtimi“, − „Daily Mail“ sakė gražuolė.

1989-aisiais ištekėjusi Julia tuomet buvo 26-erių. Ji tikėjo, kad vyras yra didžioji gyvenimo meilė, tačiau praėjus vos pusantrų metų po vestuvių viskas buvo baigta. Kito vyro suviliota ir vyrą palikusi Julia dabar gailisi, kad tuo metu neturėjo jėgų išvaizdžiam viliokliui pasakyti „Ne“.

„Palikau savo buhalterį dėl vieno iš jo varžovų, kaip kad jis ir bijojo. Bankininkas, šviesiaplaukis... Su juo mane supažindino draugė. Tiesa, mano naujoji aistra netrukus man parodė, kaip jaučiasi išduotas žmogus, – neilgai trukus jis mane apgavo su kita moterimi.

Staiga aš tapau ta paranoike, kuri nuolat klausinėja: „Kas ta moteris, su kuria kalbėjaisi bare?“ Galiausiai, kol aš laižiausi savo žaizdas, mano bankininkas mane paliko dėl kitos – labai gražios moters“, − pasakojo Julia.

Grožis ir jaunystė – pavojingas užtaisas

Neseniai buvo atlikta studija, kurios išvados skelbia, kad gražių žmonių santykiai byra kur kas dažniau nei ne tokių išoriškai patrauklių. Prie tokios išvados priėjo Harvardo universiteto mokslininkai, kurie ištyrė daugybės gražių žinomų porų (Angelinos Jolie ir Brado Pitto, Katie Holmes ir Tomo Cruise‘o ir kitų) santykius.

Kaip pavyzdys čia pateikta ir aktorė Scarlett Johansson, neseniai išsiskyrusi su savo antruoju vyru ir pareiškusi, kad monogamija – ne jai.

Tolesnis tyrimas įrodė, kad ši problema nė kiek nesusijusi su turtais, – tai tik gražių žmonių bėda.

„Man nereikia Harvardo profesorių tyrimų, kad pasakyčiau tą patį. Ir galiu pasakyti, kodėl taip nutinka: tai, kad esi gražus, padidina pagundų skaičių, tu esi viliojamas, tu turi galimybių. O grožis ir jaunystė – labai pavojingas užtaisas.

Faktas, kad esu labai patraukli, reiškia, jog esu apsupta vyrų, kurie tikisi mane suvilioti ir deda pastangas, nori mane išvesti iš tikros meilės kelio. Kuo daugiau pasiūlymų sulaukiu, tuo labiau pradedu tikėti, kad kito kiemo žolė tikrai žalesnė“, − savo išvadas skelbė J.Stephenson.

Niekada nebijojo likti viena

Vienus pasmerktus santykius lydėjo kiti, taip pat pasmerkti. Užburtas ratas Julios gyvenime sukosi, kol jai suėjo 40 metų.

„Būdama graži moteris ir tai žinodama niekada nebijojau likti viena. Aš tiesiog keliaudavau pas kitą vyrą, kai ankstesnis mane nuvildavo.

Visada žinojau, kad turiu kitą galimybę, visada kažkur šalia buvo kitas žavusis princas, dar vienas „pakaitalas“, laukiantis manęs ir galintis pasiūlyti naujus santykius“, − pasakojo moteris.

Ji prisiminė, kaip vieną popietę ėjo iš kirpyklos su drauge, kai sustojo gatve „Ferrari“ kabrioletu važiuojantis vyras. „Nebūčiau sau atleidęs, jei būčiau nesustojęs jūsų pakalbinti“, − moteriai tarė jis ir pakvietė šeštadienį kartu vykti į polo varžybas.

Kol Julia svarstė, ką atsakyti nepažįstamajam, jos draugė iškart sutiko už jas abi. Tą savaitgalį jos praleido gerdamos šampaną su žaviu nepažįstamuoju ir jo nuostabiais draugais.

„Mano vaikinas – kad ir kas jis buvo – tomis dienomis tikrai buvo pamirštas“, − prisipažino gražuolė.

Kitą kartą Julia skubėjo į lėktuvą, kai vyresnis nuostabus vyras ją sustabdė, padavė savo vizitinę kortelę ir pasakė: „Esi labai graži moteris, paskambink man.“ Ir ji paskambino, nors šiandien jau vargiai atsimintų žavaus vyro vardą.

Gražuolė neslepia – visada būdavo kur kas lengviau išeiti, nei spręsti atsiradusias santykių problemas. Štai kartą ji paliko draugą vien dėl to, kad jis primygtinai kvietė ją kartu vykti į medžioklę, o būdama vegetarė Julia negalėjo apie tai nė pagalvoti.

„Dabar manau, kad jei nors kartą būčiau stabtelėjusi, pagalvojusi ir bandžiusi spręsti santykiuose iškilusias problemas, būčiau kur kas laimingesnė. Juk todėl santykiai ir vadinami santykiais, o ne žaidimu į vienus vartus, kaip kad dariau aš“, − svarstė moteris.

Pabėgimas buvo paprasčiausia išeitis

Julia tikina, kad būti gražiai dažnai prilygsta prakeiksmui, ypač kai kalba pasisuka apie tikrus jausmus.

Jos tėvai, Anthony ir Rosamund, buvo labai gražūs. Julios motina buvo aristokratiško veido šviesiaplaukė, maisto kompanijos magnato dukra. Ji atrodė kaip britų aktorė Julie Christie. O tėvas, tamsiaplaukis gražuolis, buvo tarsi nužengęs iš reklaminio plakato.

„Jie susituokė jauni tuo metu, kai vyko seksualinio išlaisvinimo judėjimas. Visuomenė tuomet skiepijo „vertybes“ nenusisukti tuomet, kai esi viliojamas, mėgautis seksualinėmis laisvėmis. Vaikystėje nuolat girdėjau tėvų barnius.

Jie rėkdavo vienas ant kito dėl kitų vyrų ir moterų, kurie vis atsirasdavo ir tėvo, ir motinos kelyje. Kaskart pro langą matydavau, kaip motina po tokių barnių sėsdavo į savo sportinį automobilį ir strimgalviais lėkdavo ieškoti paguodos.

Ji labai gerai žinojo, kad jos vyras elgiasi taip pat. Todėl, matyt, nereikia stebėtis, kad jie išsiskyrė, kai man buvo 9-eri“, − pasakojo J.Stephenson.

Julia įsitikinusi, kad tokį elgesio modelį ji atsinešė iš vaikystės. Pabėgimas jai visada atrodė pati paprasčiausia išeitis.

Kai ištekėjo, vyrai krito po kojomis

Su savo būsimu vyru buhalteriu Julia susipažino 1982-aisiais, kai jai buvo 20, o būsimam vyrui − 22-eji. Julia prisimena, kad tuomet labai nepasitikėjo savimi, mat suvokimas, kad yra graži, atėjo vėliau.

„Kai prie manęs priėjo mielas vaikinas, kuris gražiai su manimi elgėsi ir labai mane mylėjo, pasijutau labai laiminga. Jis nebuvo gražuolis, tačiau tuomet maniau, kad tokia nesu ir aš. Man atrodė, kad mes sukurti vienas kitam.

Tik ištekėjusi už savojo buhalterio aš pražydau. Sulieknėjau, mano manieros pasidarė labiau rafinuotos. Mane vis dažniau ėmė kamuoti mintis, kad suklydau atidavusi savo ranką ir širdį žmogui, kuris nėra vertas manęs.

Vyrai krito man po kojomis net tuomet, kai aš būdavau su savo vyru. Ir kur kas žavingesni nei tas, kuris stovėdavo šalia! Galite tik įsivaizduoti, kaip tai pakėlė mano savivertę. Nekreipiau dėmesio, kiek skausmo tai atneša mano antrajai pusei. Mėgavausi“, − sakė Julia.

Ji prisiminė, kaip kartą, netrukus po vestuvių, viename vakarėlyje ji sėdėjo šalia bičiulio vyro, kuris buvo labai patrauklus. Tuomet Julia pagavo save galvojančią: „Kaip gaila, kad nebeturėsiu galimybės eiti į pasimatymus su kitais vyrais...“ Tačiau jau netrukus su bičiuliu ji sukosi šokių aikštelėje ir nekreipė dėmesio į žudantį savo sutuoktinio žvilgsnį.

Atsibodo niekur nevedantys santykiai

Tuomet grįžusi namo gražuolė matavosi itin prigludusią suknelę – su ja staipėsi priešais veidrodį.

„Tu niekur neisi taip atrodydama“, − sulaukė ji vyro priekaišto dėl pernelyg seksualaus drabužio. Sutuoktinis žmonai liepė suknelę tuoj pat grąžinti į parduotuvę.

„Tu nori, kad atrodyčiau kaip pagyvenusi teta!“− rėžė vyrui Julia. Ji pasielgė lygiai taip pat, kaip vaikystėje matė tėvui atkertančią motiną.

Poros santuoka nutrūko po 18 mėnesių, kai gražuolė pasirinko bankininką, kuris nuo jos vyro žmoną nuviliojo iš panosės.

Kelis dešimtmečius po to Julia taip ir gyveno – vieną vyrą keitė kitas, vos ankstesniam kas nors nepavykdavo ar kildavo kad ir menkų nesusipratimų. Tačiau tapusi brandžia 40-mete moteris susimąstė, kad pavargo nuo tokio partnerių keitimo ir tokio laisvo gyvenimo.

„Nebenorėjau iš vienos nieko nereiškiančios draugystės nerti į kitą, pavargau nuo neįpareigojančių santykių. Be to, jau nebebuvau ta paukštytė, prie kurios automobiliai stojo tiesiog gatvėje. Man buvo nebeįdomu, jutau palengvėjimą, kad galiu ramiai išeiti pasivaikščioti“, − pasakojo Julia.

Laimę rado ne gražuolio glėbyje

Būdama 42 metų Julia sutiko savo dabartinį gyvenimo draugą – 60-metį ekologiškos statybos žinovą. Jis jau seniai nebepriminė to žavaus lovelaso, su kokiais moteris buvo pratusi susitikinėti. Be to, Steve‘as nebuvo tobulas gražuolis.

„Tikiuosi, jis atleis man už šiuos žodžius. Nesakysiu, jog gailiuosi esanti graži, bet dažnai pagalvodavau, kad jei būčiau paprasta vidutinio grožio moteris, mano gyvenimas būtų nusisekęs kur kas geriau.

Vidutiniški žmonės lieka kartu, nes jų galimybės, pagundos daug mažesnės. Ir jų gyvenimai, tikiu, dėl to kur kas laimingesni nei manasis“, − svarstė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.