Inga Norkutė atvirai prakalbo apie skyrybas: „Nemaniau, kad jis taip paskubės“

Žvaigždės rodo, kad aktoriai Aurimas Žvinys (34 m.) ir Inga Norkutė (44 m.) paskubėjo oficialiai nutraukti santykius. Taip po poros skyrybų pareiškė astrologė Palmira Kelertienė (56 m.). Jeigu jie būtų palaukę iki 2018-ųjų, ko gero, būtų teigiamai išsisprendęs poros bendravimas. Buvę sutuoktiniai tokias prognozes įvertino kritiškai ir atskleidė, kaip viskas yra iš tiesų.

I.Norkutė pasiūlė A.Žviniui truputį pagyventi atskirai, o vyras suskubo ruošti skyrybų dokumentų.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
I.Norkutė pasiūlė A.Žviniui truputį pagyventi atskirai, o vyras suskubo ruošti skyrybų dokumentų.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
I.Norkutė pasiūlė A.Žviniui truputį pagyventi atskirai, o vyras suskubo ruošti skyrybų dokumentų.<br>G.Šiupario nuotr.
I.Norkutė pasiūlė A.Žviniui truputį pagyventi atskirai, o vyras suskubo ruošti skyrybų dokumentų.<br>G.Šiupario nuotr.
Analizuodama aktorių Žvinių santuoką ir skyrybas astrologė Palmira patikino, kad jų derinys nebuvo blogas, o viskas sugriuvo dėl nepalankios sutuoktuvių datos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Analizuodama aktorių Žvinių santuoką ir skyrybas astrologė Palmira patikino, kad jų derinys nebuvo blogas, o viskas sugriuvo dėl nepalankios sutuoktuvių datos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Apr 22, 2017, 8:42 PM, atnaujinta Apr 25, 2017, 10:05 PM

Netinkama vestuvių data?

Garsi astrologė P.Kelertienė televizijos laidoje tikino, kad iš esmės A.Žvinys ir I.Norkutė buvo pasirinkę astrologiškai nepalankią vestuvių datą, todėl ši santuoka anksčiau ar vėliau būtų žlugusi.

„Kadangi santuokos data buvo bloga, reikėtų išsiskirti ir susituokti labai geru laiku“, – netgi tokį patarimą davė Palmira. Ji neatmetė, kad galbūt po metų ar kelerių, kai saulutė aktorių padangėje nušvis, jie apsigalvos ir vėl susituoks. Toks scenarijus galėtų būti.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovas A.Žvinys gimęs po Žuvų ženklu, kurį Palmira šįmet įvardijo tarp didžiausių Zodiako nelaimėlių. O po Jaučio ženklu gimusiai I.Norkutei astrologė šiuos metus žadėjo visai palankius.

Analizuodama garsios poros santuoką ir skyrybas Palmira patikino, kad jų derinys nebuvo blogas, o viskas sugriuvo dėl nepalankios sutuoktuvių datos.

Tačiau gali būti, jog astrologė neatkreipė dėmesio, kad ši pora tuokėsi dukart – Vilniuje 2012 metų kovo 9 dieną įregistravo civilinę santuoką, o tų pačių metų rugpjūčio 24 dieną susituokė Visų Šventųjų bažnyčioje. Tad kurią datą reikėtų laikyti svarbesnę? Ar abi jos nebuvo tinkamos?

Astrologė aiškino, kad kai juodu tuokėsi, Juodasis Mėnulis buvo Jautyje, tad Damoklo kardas (šis frazeologizmas reiškia nuolat gresiantį pavojų) buvo pakabintas virš šios santuokos.

Matyti, kad jis kabojo penkerius metus, mat oficialios vestuvės įvyko 2012-ųjų kovą, o šįmet to paties mėnesio 30 dieną teismo sprendimu Žvinių santuoka buvo nutraukta.

Susitinka teatre

A.Žvinys astrologinėmis prognozėmis netiki, todėl nenorėjo leistis į skyrybų detales, ar jos buvo skubotos, ar ne. „Dabar yra taip, kaip yra“, – apibendrino aktorius.

Aurimas tikino, kad vestuvių data buvo pasirinkta daugmaž atsitiktinai.

„Niekada nesikreipiau į astrologus, nesilankiau būrėjų salonuose, kad man parodytų, ką žvaigždės lemia. Aš elgiuosi taip, kaip man atrodo geriau, be žvaigždžių pagalbos“, – sakė aktorius.

Net ir paskaitęs horoskopus A.Žvinys nepuola tikėti viskuo, kas parašyta. Jeigu Žuvims diena žadama prasta, aktorius prognozę laiko kvailyste. Jeigu žadama kas nors gera, tai tik pakelia nuotaiką.

„Nesu išprotėjęs dėl horoskopų ir aklai jais neseku. Dėl nepalankių prognozių ar Mėnulio buvimo kokiame nors Zodiako ženkle nesu atidėjęs jokių svarbių darbų ar sutarčių pasirašymo“, – tvirtino pašnekovas.

Aktorius labiau linkęs manyti, kad pats žmogus yra savo likimo kalvis. Tad kaip pasiklosi, taip išmiegosi. O pasikliauti tuo, ką nulems žvaigždžių išsidėstymas, vyro nuomone, tas pat, kas būrimas iš kavos tirščių.

Aktorius nėra patiklus dėl to, kad kiekvienas astrologas pateikia skirtingas prognozes tam pačiam Zodiako ženklui.

„Gal jie naudoja skirtingą metodiką ir skaičiavimus?“ – svarstė A.Žvinys. Jam atrodo, kad astrologai galėtų dėl to susitarti ir pateikti vienodą informaciją.

„Atsargų ir Dievas saugo“, – labiau šiuo posakiu linkęs pasikliauti A.Žvinys, kuriam atrodo, kad teisingiems sprendimams negali pakenkti jokios aplinkybės.

Kai I.Norkutė ir A.Žvinys 2012 metais žengė prie altoriaus, jie negalėjo numanyti, kad 2017-aisiais suks skirtingais keliais.

„Nemaniau, kad taip bus. Bet dabar yra taip“, – nedaugžodžiavo Aurimas.

Buvę sutuoktiniai gyvena atskirai, tačiau susitinka Šiaulių dramos teatre, kuriame abu dirba. Po skyrybų darbe nekilo trinties, nes jų veikla skiriasi. Be to, juodu vienas kitam nejaučia nuoskaudų ar pykčio.

Tragedijos nemato

Skirtingai negu buvęs sutuoktinis, I.Norkutė linkusi manyti, kad žvaigždės gali lemti svarbius gyvenimo įvykius.

„Merūnas (operos solistas M.Vitulskis) rinkosi tinkamą datą, žiūrėkite, kokie jie laimingi. Gal mes netinkamą pasirinkome?“ – svarstė žinoma aktorė, paklausta, ką mano apie televizijos laidoje išsakytas P.Kelertienės prognozes.

Teatro ir televizijos serialų aktorė dėl vestuvių datos parinkimo nesikreipė į Palmirą, bet paklausė astrologės ir būrėjos Vaivos Budraitytės patarimo.

Tuo metu I.Norkutė su V.Budraityte ir kitu kolega vedė televizijos laidą „Būk mano meile!“, todėl draugiškai bendravo.

„Ji žvilgtelėjo į mūsų horoskopus, tačiau aš nesikreipiau į Vaivą kaip į astrologę, kad viską detaliai išnagrinėtų.

Ji pasakė ne datą, kada reikėtų susituokti, o ištarė: „Apsiženykite, nes išsiskirsite.“ Tai buvo kaip vyresnės sesers pasiūlymas“, – tai, kad Vaiva ragino nebetęsti ilgos draugystės ir kurti šeimą, išgirdo I.Norkutė.

Iki vestuvių Aurimas ir Inga kartu jau gyveno šešerius metus. Moteris juto, kad vyras jau ir taip ruošiasi ją vesti be kitų žmonių raginimų.

„Man atrodo, kad jis mintyse kūrė planus, kad reikėtų susituokti. Ta mintis neatėjo iš niekur, kaip sakoma, „iš lempos“, – pasakojo viena pagrindinių kultinio televizijos serialo „Moterys meluoja geriau“ aktorių.

Kai kalbėjomės su I.Norkute, ji nebuvo susikrimtusi, atvirkščiai, pastebimai geros nuotaikos, juokavo. Aktorė nemato tragedijos dėl skyrybų, nes dabar tokie laikai, kai nemažai porų skiriasi.

„O gal mes dar sueisime“, – linksmai tarstelėjo moteris.

Kai Ingai pasakiau Palmiros žodžius, kad juodu su Aurimu paskubėjo dėl skyrybų ir kad jie gali dar sueiti į porą, aktorė net šūktelėjo: „O, kaip įdomiai!“

Gali būti, kad šios poros skyrybų priežastys nėra tradicinės, – nutarę sukti skirtingais keliais juodu neturėjo kitų partnerių, be to, gyveno nesipykdami.

I.Norkutė neabejoja, kad poroms kartais ateina laikas, kai viskas pabosta. Ji mano, kad tokiu atveju būtų geriau pagyventi atskirai ir nepulti ruošti skyrybų dokumentų.

„Noras oficialiai skirtis buvo iš jo pusės. Aš pati norėčiau sužinoti, kodėl reikėjo skubėti išsiskirti. Gali būti, kad jis slapčia ir turi kokią nors kitą mergičką.

Mano iniciatyva buvo pagyventi atskirai, paleisti vienam kitą. Kartu pragyventi 11 metų nėra mažai, bet nesitikėjau, kad jau iškart reikia nešti pareiškimus.

Tie pareiškimai – niekis, tik popierizmas. Tai kaip abrakadabra, čia daug ką galima įžvelgti“, – sakė I.Norkutė.

Nori pabūti laisva

Moteris tikėjosi, jog sutuoktinis kovos dėl to, kad išsaugotų santuoką, – lauks, kol pasibaigs santykių krizė. „Maniau, stovės po langais, bet nestovėjo“, – netikėtai prapliupo juoktis žiūrovų mėgstama aktorė.

Kadangi vyras nesistengė išsaugoti šeimos, Inga juokais daro prielaidą, kad tikrai neteisingas tas Mėnulis (astrologinės prognozės).

„Tikrai neverkiu į pagalvę įsirėmusi, esu stipri, puiki moteris. O Dieve, kai buvo paskelbta Lietuvai, kad esu laisva, sulaukiau labai daug pasiūlymų iš vyrų.

Aš dabar noriu pabūti viena, atsiduoti savo darbui. Dabar turiu puikų vaidmenį teatre, projektą Kaune, tuoj prasidės filmavimai. Jaučiuosi puikiai. Ir Aurimui linkiu to paties.

Mes nesipykstame, kartu dirbame tame pačiame darbe, tačiau nekalbame apie nuotaikas, nes beveik nesusitinkame. Esu pasinėrusi į repeticijas, o jo darbas šiuo metu labai sunkus – teatre vyksta statybos.

O dėl tų pareiškimų padavimo man pačiai yra paslaptis. Gal jis turi antrąją pusę, tikrai nieko nežinau ir nesigilinu, neįdomu“, – savo mintis išliejo aktorė.

– Ar negalėjo jūsų santuoka iširti dėl to, kad nesusilaukėte vaikų? – paklausiau I.Norkutės.

– O kiek gyvena porų, kurios neturi vaikų? Taigi galima įsivaikinti. Jokio bambėjimo dėl vaikelio neturėjimo nebuvo. Tiesiog mes susėdome ir nusprendėme eiti skirtingais keliais. Viskas.

Nežinau priežasties. Gal ateina tam tikras laikas. Pragyveni vieną periodą – atiduodi misiją. Juk gyvename tik kartą, kuris nors laikotarpis buvo puikus.

Galbūt kas nors prasitrynė, nusitrynė, atėjo kitas etapas, jis užaugo. Vieni man sakė: jis – mamyčiukas. Turėjau vaiką, užauginau vyrą ir paleidau į gyvenimą. Čia ne mano frazės, kitų. Iš šalies žmonės sakė: „Graži buvo pora, kaip gaila.“

Kaip partneriai, kaip aktoriai esame puikūs. Bet nemanau, kad jis būtų toks kvailys, jog skirtųsi dėl to, kad neturėjome vaikų. Bet viskam ateina laikas.

Juk ne vieni tokie esame. Galbūt mes dar laimingesni būsime, gal mums to reikėjo. Kartais tų skyrybų reikia, kad būtume laimingesni.

Aš visada jį globosiu. Visada! Ir neleisiu bet kokiai bobai jo paimti. Tikrai globosiu. Bet svarbiausia – savimi irgi pasirūpinsiu. (Juokiasi.)

Tikrai būsiu šalia, būsiu kaip partnerė.

– Ar buvęs vyras norės, kad jį globotumėte, stebėtumėte, kaip jam sekasi?

– Nežinau, bet mes teatre susitinkame, pasilabiname. Nežinojau tokių buitinių dalykų kaip mokėti mokesčius, nes to nedariau. Jis padeda iki šiol. Kolegos teatre irgi mato, kad būname kartu, bendraujame.

„Prošla liubov, uviali pomidory“ (išvertus iš rusų kalbos – „praėjo meilė, nuvyto pomidorai“). Kam iš pareigos gyventi kartu?

Manau, kad viskas – tik į gera. (Juokiasi.) Mūsų skyrybos – nekonfliktiškos. Atvirai sakant, nemaniau, kad jis taip paskubės su tais dokumentais.

Bet esu ir už kitokį modelį – truputėlį atskirai pagyventi, nes mes ir dirbome kartu, ir atostogavome kartu. Buvome per daug kartu, reikėjo vienam kitą iš šalies pamatyti. Ir aš tai pasiūliau. Bet nesiūliau nešti skyrybų pareiškimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.