Socialiniuose tinkluose išplitęs pagalbos šauksmas atvėrė gilias problemas

„Stuburo traumą patyriau tada, kai dukrai buvo vos daugiau nei metukai. 

 Moteris su dukra šaukiasi pagalbos.<br> 123rf nuotr.
 Moteris su dukra šaukiasi pagalbos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2017, 9:49 PM

„Stuburo traumą patyriau tada, kai dukrai buvo vos daugiau nei metukai. 

Tada aš atbula nukritau nuo laiptų, o stuburas lūžo atsitrenkus į metalinį strypą. 

Praėjus trims mėnesiams po nelaimės mane paliko vyras, dukrytės tėvas. Jis pasakė, kad su manimi tokia negyvens, todėl neilgai trukus išvažiavo į užsienį. 

Kai dukrai buvo 16, mus pasiekė žinia, kad jį nužudė. Tai įvyko tada, kai jis grynino pinigus – užpuolikai, norėdami atimti jo turėtus pinigus, jį nužudė“, – pasakojo Irma.


Gąsdina besikaupiančios skolos

Visą gyvenimą viena su dukra gyvenusi Irma sako bandžiusi sukurti gerą gyvenimą dukrai. 

„Leidau ją į meno mokyklą. Šiuo metu ji studijuoja grafikos specialybę, tačiau prieš dvi savaites išėjo į akademines atostogas, kad galėtų dirbti. 

Ji bando ieškoti bet kokio darbo. Šiuo metu mums svarbiausia finansai“, – telefonu aiškino Irma.

Dukra ieško bent tokio darbo, kad galėtų už gautus pinigus save išlaikyti. Net ketina su draugu išvykti į užsienį uždarbiauti.

Mano didžiausias noras šiuo metu sudaryti taikos sutartį su Kauno miesto savivaldybe, kad ši pratęstų galimybę būste gyventi bent jau dar pusmetį. Per tą laiką mano dukra dirbtų ir taupytų pinigus įsiskolinimams padengti“, – aiškino I.Varnaitytė.

Ji tvirtino galėsianti mokėti bent jau po kelis šimtus eurų kiekvieną mėnesį. 

Moteris prisipažino besigriebianti šiaudo - bandanti pagalbos prašyti feisbuke gerų žmonių. 

„Jei mūsų įsiskolinimai būtų padengti, esu tikra, kad daugiau į skolas neįbristume“, – pokalbį baigė Irma ir pridūrė tikinti, kad atsiras neabejingų žmonių, galinčių padėti.

Savivaldybės atstovė: „Ji niekada neieškojo išeičių“

Naujienų portalui Lrytas.lt Būsto valdymo skyriaus vedėja Laura Stankevičienė teigė, kad Irma Varnaitytė kartu su dukra į mokesčius visada žiūrėjo pro pirštus. 

„Šiai dienai jas slegia 2500 eurų sumos už Vilniaus energiją, virš 2000 eurų – už nuomą. 

Jai buvo siųsti įspėjamieji pranešimai, kad reikia susimokėti skolas, tačiau ji neieškojo sprendimų. 

Kai būsto nuomos kaina pakilo, ji galėjo ieškoti kitokių sprendimų, kreiptis į savivaldybę ir prašyti padėti spręsti augančias problemas. 

Yra šeimų, kurios negali išsimokėti slegiančių mokesčių, todėl kreipiasi pagalbos ir mes visada stengiamės ieškoti sprendimų. 

Vis dėlto Irma Varnaitytė, deja, to nebandė. Ji turėjo būti iškeldinta ir anksčiau, tačiau kažkada tai neįvyko todėl, kad jos dukra buvo nepilnametė. 

Šiuo metu šeimai kitos išeities nebėra – artimiausiu metu jos bus iškeldintos iš būsto, už kurį ilgą laiką nemokėjo mokesčių bei besikaupiančių skolų“, – kalbėjo L.Stankevičienė.

Šeimai kelis kartus buvo sudaryta galimybė mokėti skolas dalimis, tačiau tuo nebuvo pasinaudota. Taip pat L.Stankevičienė pridūrė, jog kiekvienas pilietis turi tam tikras pareigas, kurias privalo vykdyti laiku. 

Negailėjo gerų žodžių 

Tuo tarpu Kauno krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Jolanta Beresnevičienė negailėjo gerų žodžių apie Irmą. Ji tikino, jog Irma labai rūpinasi savo dukra, studijuojančia akademijoje menus, iš paskutiniųjų stengiasi jai padėti. 

„Bendrauju su ja kelerius metus, o pagalbos ji kreipėsi po Naųjųjų metų. Tada ji prisipažino, kad turi finansinių problemų. 

Sutinku, įsiskolinimai labai dideli, tačiau noriu tikėti, kad skaitytojai supras būtinumą padėti žmogui, kuris nėra asocialus ar degradavęs. 

Ji yra kiek užsisklendusi savyje, kartais nekelia telefono ragelio, neatrašo į trumpąsias žinutes, tačiau jos namuose visada tvarkinga ir švaru. 

Niekada nemačiau jos nei aršiai nusiteikusios, nei, liaudiškai tariant, su kvapeliu. 

Būtų gaila, jei ji būtų išvaryta iš to būsto – jis pritaikytas neįgaliam žmogui, kadaise ten jai ir kitam kaimynui įrengtas specialus keltuvas“, – kalbėjo J.Beresnevičienė, kuri ilgus metus rūpinasi neįgaliaisiais Kaune.

Pateikė prašymą dėl taikos sutarties

Balandžio 28-ąją vyko paruošiamasis teismo posėdis, kuriame dalyvavo I. Varnaitytė bei Kauno savivaldybės atstovė. Ji pasiūlė Irmai parašyti prašymą dėl taikos sutarties sudarymo ir termino pratęsimo. 

Nieko nelaukdama  kartu su dukra Ida ji nuvyko į Kauno savivaldybę ir užpildė reikalingus dokumentus.

Kitas teismo posėdis, kurio metu ir paaiškės, ar šeima gali gyventi savivaldybės būste, įvyks birželio 7-ąją. 

„Teismo posėdžio metu mano dukra pabrėžė, kad yra pasiruošusi dirbti ir padengti susidariusias skolas. Tikiuosi, kad teisėja bei savivaldybės atstovė supras mūsų situaciją, o dukra, savo ruožtu, kuo skubiau susiras darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.