Aštuoniolikmetė žiauriai atkeršijo gerokai vyresniam meilužiui

 

 Teisme paaiškėjo, kad Sophie turi problemų ne tik dėl alkoholio. <br> Facebook nuotr.
 Teisme paaiškėjo, kad Sophie turi problemų ne tik dėl alkoholio. <br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2017, 11:25 AM

Susitikinėjimas su daugiau nei dukart vyresniu vyru aštuoniolikmetei baigėsi kiek kitaip, nei ji tikėjosi. Teisme Sophie Stonehewer iš Stokporto (Anglija) prisipažino padegusi mylimojo namus po to, kai jie smarkiai susipyko dėl savo seksualinio gyvenimo. 

Mergina degtukais uždegusi žvakę, ją panaudojo padegti užuolaidas mylimojo svetainėje tuo metu, kai 43 metų Stephenas Beddowsas po jųdviejų barnio gulėjo lovoje kitame kambaryje, rašo „Daily Mail“.

Aštuoniolikmetė neslėpė gėrusi vyno, tuomet nubėgusi pas kaimynus pasiguosti dėl barnio su  mylimuoju. Kiek vėliau policijai ji sakė, kad „jis privertė mane tai padaryti“. 

Pareigūnams teištarė: „Jis privertė mane  tai padaryti“

Vis dėlto viskas baigėsi gerai – Stephenas spėjo iššokti iš patalų ir užgesinti gaisrą, kol ugnis jo namams dar nebuvo padariusi didelės žalos. 

Vėliau jis net atsisakė pateikti kaltinimus savo mylimajai ir manoma, kad pora vis dar yra kartu. Teisme mergina ištisai verkė ir galiausiai buvo nuteista dvejiems metams lygtinai, o teisėjas ją apibūdino kaip labai pažeidžiamą jauną moterį. 

Ugniagesius ir pareigūnus tą naktį, 3.40 val., iškvietė Stepheno draugas, kuris gyvena greta. Ugniagesiai atvyko labai greitai. Ugnis, siautėjusi svetainėje, mat degė užuolaidos, jau  buvo užgesinta. 

Atvykę policijos pareigūnai mylimuosius rado stovinčius lauke. Mergina verkė ir buvo streso būsenos. Be to, ji buvo girtutėlė. S.Beddowsas sakė, kad jis pats užgesino gaisrą. 

Tuo tarpu jo mylimoji pareigūnams teištarė: „Jis privertė mane  tai padaryti“. 

Teisme paaiškėjo, kad Sophie turi problemų ne tik dėl alkoholio. Ji vartoja narkotikus ir yra aplaidaus auklėjimo auka. 

Mergina, iš kurios buvo atimta vaikystė

Merginos advokatas teisme sakė, kad nelaimę lėmė alkoholis ir mylimųjų barnis dėl jų seksualinio gyvenimo. Po ginčo Sophie jautėsi pikta ir nuliūdusi, tai ir sukėlė tokią jos reakciją. 

„Ji buvo pastūmėta į tokį elgesį, tokia buvo jos reakcija į barnį, į ją nuliūdinusį partnerį. Niekada anksčiau ji taip nesielgė ir labai gailisi tokio savo poelgio. Ji bandė pati rankomis užgesinti ugnį, bet jai nepavyko. 

Sophie pati nubėgo pas kaimynus ir paprašė jų iškviesti pagalbą. Kai tarnybos atvyko, gaisras jau  buvo užgesintas. Mano ginamoji buvo ištikta isterijos, ji buvo labai išsigandusi ir savo poelgio, ir mylimojo reakcijos į jį“, − teisme sakė aštuoniolikmetės advokatas Robertas Lancasteris.  

Jis patikino teismą, kad mergina be galo gailisi savo elgesio, sutinka su kaltinimais. 

„Ji yra jauna mergina, kuri buvo paveikta alkoholio. Šioje byloje mano ginamoji buvo veikiama jai nepalankių, sudėtingų aplinkybių.  Tai buvo momentinė reakcija, ji iškart bandė numalšinti liepsną, o kai suprato, kad nepavyks, bėgo pas kaimynus šauktis pagalbos. 

Sophie yra dar paauglė, ja turėtų rūpintis suaugusieji, jai reikia jų dėmesio ir palaikymo. Norėčiau atkreipti dėmesį į tai, kad su Stephenu ji draugavo nuo 17 metų, gyveno jo namuose. Ji yra nesubrendusi asmenybė, iš kurios buvo atimta vaikystė“, − kalbėjo advokatas. 

Teisėjas vadino jauna pažeidžiama moterimi

Teisėjas Philipas Curranas merginą patikino, kad toks spontaniškas jos poelgis gresia rimta atsakomybe. Mat kitame kambaryje buvo žmogus, kuris galėjo nukentėti, o tuomet pasekmės būtų buvusios itin skaudžios. 

„Tačiau šiuo atveju aš matau reikiamybę atsižvelgti į aplinkybes, kurios šioje byloje yra svarbios. Jūs esate vos 18-os metų, o jūsų mylimajam 43-eji. Akivaizdu, kad jūsų gyvenimas buvo sudėtingas, ypač tokiai jaunai merginai. Jūs esate labai pažeidžiama jauna moteris. 

Įrodymų, kad užrakinote miegamojo, kuriame buvo jūsų mylimasis, duris, mes neturime. Jūs nubėgote pas draugą ir pasakėte jam, kad padarėte kai ką kvailo. Buvo iškviestos tarnybos, kurios atvyko labai greitai. Gaisras buvo numalšintas. 

Esu tikras, kad aplinkybės jums padarė lemiamą ir didelę įtaką. Be to, faktas, kad jūs su Stephenu vis dar galite būti ar net esate kartu, jus veikia ir šiuo metu. Mano akimis, esate jauna moteris, kuriai reikia  pagalbos“, − kalbėjo teisėjas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.