Net ir laukdamasi kūdikio dainininkė bokso pirštinių nekabina ant vinies

Pirmagimio besilaukianti Baiba Skurstenė-Serdiukė (33 m.) vasarą neketina atostogauti prie jūros. Atokvėpį ji su vyru kikboksininku Mykolu Serdiuku (26 m.) iškeitė į buto remontą ir kikboksą. Tiesa, jau kurį laiką dainininkė sulėtino treniruočių tempą, o kikbokso pirštinės jai neberūpės rugpjūtį. Tik likus mėnesiui iki gimdymo aktyvi moteris ketina atsisakyti aktyvios veiklos ir pasirūpinti kūdikio kraiteliu.

Nuotr. iš asmeninio albumo
Nuotr. iš asmeninio albumo
M.Serdiukas veda treniruotes ir kūdikio besilaukiančiai savo žmonai Baibai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Serdiukas veda treniruotes ir kūdikio besilaukiančiai savo žmonai Baibai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 22, 2017, 1:46 PM

Temperamentingoji latvė atlikėja B.Skurstenė-Serdiukė, kurios gyslomis teka ir serbų kraujo, vos pavejama. Net ir laukdamasi dainininkė vaikšto ne iš lėto, bet lekia su vėjeliu.

Regis, jos energija trykšta per kraštus net ir scenoje.

Todėl žiūrovai ilgai neįtarė, kad pastaruoju metu plačią trumpą suknelę vilkinti B.Skurstenė-Serdiukė laukiasi kūdikio.

Gerbėjams buvo kiek netikėta, kad dainininkė pakeitė drabužių stilių.

„Kai kurie sceniniai drabužiai man tinka – nesu priaugusi daug svorio. Bet reikėjo įsigyti naujų rūbų, nenorėjau, kad scenoje akcentu taptų mano nėštumas.

Todėl reikėjo keisti savo aprangą, nors anksčiau nebuvau platesnių, varpelio formos suknelių mėgėja. Keletą drabužių ansamblių vis dėlto įsigijau, bet jie nerėžia akies ir netrimituoja: „Žiūrėkite, aš nėščia“, – pasakojo B.Skurstenė-Serdiukė.

Yla iš maišo išlindo tuomet, kai paklausta apie naują įvaizdį Baiba turėjo prisipažinti, kad rugsėjį ji turėtų tapti motina.

Plačių suknelių paslaptis taip ir išaiškėjo. Dabar jai sunku nuslėpti nėštumą, nes pilvas gerokai padidėjo.

Nedaugelis patikėtų ir tuo, kad nėščia moteris smūgiuoja bokso pirštinėmis.

„Dabar pasirenku mažesnį krūvį. Savaime suprantama, kad nesugebėčiau padaryti visų pratimų“, – patikino būsima mama.

Baiba kikboksu užsiima pusketvirtų metų, mat prieš tiek laiko šiuo sportu ją užkrėtė mylimasis. Anksčiau aerobiką lankiusi dainininkė norėjo pakeisti sporto šaką, nes tai atrodė monotoniška, ir kaip tik Mykolas ją pakvietė į paties vedamas kikbokso treniruotes.

Tuomet M.Serdiukas pastebėjo, kad mylimoji sportiška. Ji iš pradžių netgi reikalavo skirti didesnius fizinius krūvius, nes po treniruočių nejautė malonaus nuovargio.

O kai Mykolas padidino krūvį, kitą rytą Baiba vos galėjo iš lovos išlipti. Tačiau tai neatbaidė jos nuo kikbokso, atvirkščiai, dar labiau uždegė, kai pastebėjo, kad kartais pavyksta įveikti ir vaikinus.

Kikboksas dainininkei padeda atsipalaiduoti ir atsikratyti neigiamų emocijų. Šis sportas jai patinka dėl to, kad priverčia dirbti labai daug raumenų grupių, o tai sustiprina visą kūną.

„Atrodo, kad dirbus visą dieną nebelieka jėgų ir nesinori eiti sportuoti, bet prisiverčiu ir sporto salėje dar labiau išsikraunu. Po to užplūsta energijos antplūdis“, – tvirtino vaikus dainuoti mokanti B.Skurstenė-Serdiukė.

Į treniruotes nėščia dainininkė susiruošia kartą per savaitę. Rankomis ir kojomis moteris smūgiuoja pusantros valandos. O nėščiąją kikboksininkę prižiūrintis sutuoktinis nėra atlaidus.

Tačiau Baiba ir nenori, kad treniruotės būtų vangios, kad joms pasibaigus nebūtų išlieta nė lašo prakaito.

„Mykolas per treniruotes manęs nevadina meiliais žodeliais. Jis kreipiasi į mane griežtai tardamas vardą“, – juokdamasi pasakojo Baiba, dar įtelpanti į sportinę aprangą.

Bet po penkių savaičių atlikėja ketina į rankas nebeimti nei mikrofono, nei bokso pirštinių.

„Nebelakstysiu niekur, paskutines nėštumo savaites leisiu ramiai“, – apie paskutinį vasaros mėnesį kalbėjo B.Skurstenė-Serdiukė.

Nei pas artimuosius į Latviją, nei prie Baltijos jūros Baiba atostogauti neskubės, nes šiuo metu ji su vyru užsiima nuosavo būsto įrengimu.

Butą nuomojanti pora prieš gimstant pirmagimiui norėtų įsikurti savuose namuose, tad skuba juos suremontuoti.

Pora įsikurs žaliame miesto rajone, todėl jau dabar džiaugėsi, kad gryname ore auginti kūdikį – didelis privalumas. Tačiau būstą remontuojantys tėvai dar nesukrovė kūdikio kraitelio.

„Nieko nepirkau, man vyras neleido, tikino, kad spėsime pasiruošti vaiko gimimui.

Dar gyvename nuomojamame bute, nebūtų vietos naujiems daiktams dėti“, – pasakojo B.Skurstenė-Serdiukė.

Į Lietuvą latvę atviliojo studijos

B.Skurstenė-Serdiukė gimė Rygoje, užaugo Liepojoje, bet visi jos artimieji vėl gyvena Latvijos sostinėje.

Lietuvoje Baiba įsikūrė prieš 13 metų. Ji į Vilnių atvyko studijuoti tokios specialybės, kokios nebuvo Latvijoje.

Rygoje latvė studijavo džiazo pedagogiką, bet nenorėjo būti pedagoge. Todėl Vilniaus kolegijoje Baiba įgijo populiariosios muzikos atlikėjos specialybę. Dar mokantis kolegijoje pasipylė pasiūlymai dalyvauti televizijos projektuose.

Dainininkė turi įvairių projektų: atlieka devintojo dešimtmečio, disko, šiuolaikinę klubinę muziką. Ji sukūrė atskirą programą su šokėjomis.

„Esu latvė ir niekada Lietuvos pilietybės nesieksiu, nors puikiai kalbu lietuviškai. Kai kurios latvių tradicijos šiek tiek skiriasi nuo lietuvių, bet dar įdomiau, kad per bendras šventes papildome vieni kitų tradicijas“, – pasakojo beveik prieš trejus metus už ukrainiečių ir lietuvių kraujo turinčio M.Serdiuko ištekėjusi dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.