Revoliucionieriais praminta pora vaikų vardus išsitatuiravo ant kaklo

Greitojo maisto užkandinių bendraturčiai Dominykas Čečkauskas (27 m.) ir Rūta Jankauskaitė (29 m.), labiau žinoma Marlos Singer slapyvardžiu, darbe būna retai ne dėl to, kad augina du mažamečius vaikus ir mėgsta keliones. Verslo reikalus tapo įprasta tvarkyti nuotoliniu būdu. „Ateityje dirbančių žmonių tik mažės, nes juos pakeis robotai“, – neabejojo Rūta.

Pirmiau D.Čečkauskas susipažino su dainininke ir fotografe Marla Singer, o tik tada sumanė kurti restoranų verslą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Pirmiau D.Čečkauskas susipažino su dainininke ir fotografe Marla Singer, o tik tada sumanė kurti restoranų verslą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
R.Jankauskaitė, geriau žinoma kaip Marla Singer, nemažai keliauja su sūnumi Nikita ir dukra Lola.
R.Jankauskaitė, geriau žinoma kaip Marla Singer, nemažai keliauja su sūnumi Nikita ir dukra Lola.
„Keulė Rūkė“ tapo politinių aktualijų atspindžiu – ant tvoros netoli restorano atsirado piešinys su draudimais garsėjančių „valstiečių“ A.Verygos (iš kairės), R.Karbauskio ir A.Širinskienės atvaizdais.
„Keulė Rūkė“ tapo politinių aktualijų atspindžiu – ant tvoros netoli restorano atsirado piešinys su draudimais garsėjančių „valstiečių“ A.Verygos (iš kairės), R.Karbauskio ir A.Širinskienės atvaizdais.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 6, 2017, 11:13 PM

Lankytojams kepsnius patiekiančių robotų barbekiu užkandinėse „Keulė Rūkė“ Vilniuje dar nematyti, tačiau valgytojų čia netrūksta.

Įsisukus verslui savininkams nėra didelės būtinybės kasdien tikrinti, kaip dirba padavėjai, kiek apsilanko svečių, kokių patiekalų daugiausia užsakoma.

Keturi vyrai ir moteris – tiek iš viso yra šio greitojo maisto restoranų tinklo bendraturčių.

D.Čečkauskas ir R.Jankauskaitė, arba Marla Singer, – vieni jų, sukūrę šeimą. Pora augina du vaikus – sūnų Nikitą (4 m.) ir keturių mėnesių dukrą Lolą.

Tačiau sutuoktiniai, šiuo metu daug dėmesio skiriantys atžaloms, nėra atitrūkę nuo verslo.

Visi bendraturčiai taip gerai pasiskirstę veiklos sritis, kad trijų užkandinių „Keulė Rūkė“ veikla nė kiek nešlubuoja.

Pastaruoju metu maitinimo verslo veiklą pagyvino ir aktualios meninės akcijos.

Todėl ne tik turistai, bet ir vietos žmonės stabteli nusifotografuoti prie užkandinės, ant kurios sienos pavaizduoti besibučiuojantys Rusijos ir JAV lyderiai Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas bei neseniai ant tvoros atsiradusi lietuviškoji Švč.Trejybė – alkoholio vartojimui pančius rišantys „valstiečiai“ Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga, Agnė Širinskienė.

Kas tie menininkai, „Keulė Rūkė“ suteikiantys antrąjį kvėpavimą ir savo grafičių darbais drebinantys socialinius tinklus?

Pastarojo autorė – Marla Singer, „valstiečių“ trijulę nusipiešusi kompiuteryje, o po to perkėlusi ant tvoros.

„Net kaimynai patenkinti piešiniu, nors prie jo neša šiukšles į konteinerį“, – užsiminė verslininkė, Marlos vardą kadaise pasisavinusi iš Davido Fincherio filmo „Kovos klubas“ herojės.

Šio kūrinio ant tvoros dar niekas neišdrįso užterlioti, o V.Putino ir D.Trumpo bučinys, kurį įamžino grafičių meistras Mindaugas Bonanu, Marlos Singer pusbrolis, ne kartą buvo niokojamas ir vėl atkuriamas.

„Net klijuodami darbą ant sienos sulaukėme praeivių, kalbančių rusiškai, replikų. Jie dėl savo politinių pažiūrų nepritarė tam piešiniui.

Nepritarė ir tie žmonės, kurie nusiteikę prieš homoseksualius santykius, jie irgi reiškė pasipiktinimą. Reakcija kviečia diskutuoti – toks ir buvo mūsų tikslas“, – garsųjį bučinį komentavo verslininkė.

Tai, kuo gyvena barbekiu restorano savininkai, – dabarties aktualijos. Jos nieko bendra neturi su tuo, dėl ko „Keulė Rūkė“ iš viso buvo atidaryta.

Pirmiau D.Čečkauskas susipažino su dainininke ir fotografe Marla Singer, o tik po to sumanyta kurti restoranų verslą.

Pora pažintį užmezgė prieš septynerius metus socialiniame tinkle. Dominykas tuo metu gyveno Paryžiuje, Marla Singer – Vilniuje. Po dviejų mėnesių draugystės ji išvyko pas mylimąjį, Sorbonos universitete studijavusį istoriją.

„Būčiau išvykusi į Paryžių ir greičiau, bet Prancūzijos sostinėje sunku įsikurti dviese.

Tie, kurie nuomojasi butus, valstybės institucijoms turi pateikti visas savo finansines ataskaitas. Nuomininkas turi nurodyti, kiek uždirba, kiek žmonių gyvena bute, ir iškart sumokėti trijų mėnesių buto nuomos mokesčius.

Nėra lengva rasti nuomojamą butą, be to, jie, mūsų akimis, – mažyčiai. Prancūzams 40 kvadratinių metrų ploto butas – labai didelis, tokie būstai retai nuomojami. Todėl mums teko gyventi mažame 20 kvadratinių metrų bute“, – pasakojo Marla Singer.

Paryžiuje prabėgus pusantrų metų alternatyviosios muzikos atlikėja ir mados fotografė pasijuto nėščia, tad netrukus su mylimuoju grįžo į Vilnių.

„Buvau su dideliu pilvu, tuomet su Dominyku ir susituokėme“, – apie gimtajame mieste sukurtą šeimą pasakojo Marla Singer.

Gimus Nikitai pora Vilniuje neužsibuvo – kiek laiko pagyveno Londone, Berlyne. Tuo metu Marla Singer derino motinystę ir fotografės darbą, nes sulaukė pasiūlymų kurti drabužių fotosesijas.

„Tuos trejus metus abu auginome vaiką ir drauge keliavome“, – pasakojo moteris, save ir vyrą dėl nestandartinio gyvenimo būdo vadinanti revoliucionieriais.

Tuo metu D.Čečkauskas, kaip ir jo žmona, darė tai, kas geriausiai sekėsi.

Dominykas ruošdavo maistą šventėms, apie tai rašydavo tinklaraštyje.

„Nesakyčiau, kad Dominykas buvo tinklaraštininkas, jis – labiau virtuvės vadovas, nes tikrai neblogai gamina. Jo močiutė gerai ruošia maistą, ir jam iš tiesų skaniai išeina. Gyvenimas su juo – kokie trys papildomi kilogramai mano figūrai“, – juokdamasi pasakojo žmona.

Marla Singer neslėpė, jog nėra gera kulinarė.

Todėl ieškant veiklos abiem teko pasukti galvą, kokiu verslu juodu galėtų užsiimti.

„Svarstėme, kaip pasinaudoti jo talentu, nes aš taip gerai nemoku ruošti valgio. O jis buvo ir virtuvės vadovas, ir maisto stilistas. Be to, Dominykas dirbo reklamos srityje, susijusioje su maistu.

Patiekalų stilizavimo – o tai nėra labai paprasta – jis mokėsi internete, nes kitokios medžiagos tuo metu nebuvo. Tačiau specialių kulinarijos mokslų jam neprireikė“, – apie sutuoktinio polinkius pasakojo Marla Singer.

Prieš pustrečių metų fotografė supažindino savo vyrą su senu bičiuliu Roku, kuriam kulinarija buvo didžiausias pomėgis.

Pasidalijęs su Roku mintimis apie maitinimo verslą Dominykas sulaukė palaikymo.

Bičiulis netrukus pakvietė prie verslo prisidėti dar du bendraminčius, ir ketvertukas su Marla Singer tapo „Keulė Rūkė“ akcininkais.

„Kaip ir sakiau, mes – revoliucionieriai, todėl atidarėme užeigą, kokios Vilniuje nėra buvę. Svečiams tiekiame kiaulienos mėsainius, šonkauliukus, dešreles.

Visą mėsą rūkome savo rūkykloje. Nors tai amerikietiškas maistas, lietuviams kiauliena su kopūstais labai patinka“, – tikino Marla Singer.

Anksčiau mados fotografės karjeros siekusi Marla Singer dabar rūpinasi užeigų įvaizdžiu.

„Nemažai fotografavau madą, bet nuo visko pavargau ir dabar man „Keulė Rūkė“ tapo universitetu, kuriame mokausi fotografuoti, kurti reklamą nuotraukomis“, – pasakojo verslininkė.

Moteris įsitikino, kad kurdami su bendraminčiais reklamas labai į tą sritį įsijautė – užkandinės įvaizdis jau pranoko lūkesčius.

Drąsiai ir garsiai kalbėdami apie politikos aktualijas, kurios atsispindi ant užeigos sienos ir tvoros, verslininkai sulaukė labai daug interneto gerbėjų, ir ne tik gerbėjų. Tačiau bet kokia reakcija užkandinių tinklui yra neprasta reklama.

Marla Singer tikino, jog pirmąją užeigą „Keulė Rūkė“ jos vyras įsivaizdavo kaip sumuštinių kioską sostinės Pylimo gatvėje, netoli Halės turgaus.

Bet į akcininkų komandą įsitraukė ji, panorusi padėti Dominykui, verslo idėja buvo išplėtota iki užkandinės su terasa, po to atsirado ir skandalingi piešiniai.

Verslininkai nė nenumanė, kad teks eiti skandalais grįstu keliu. Tačiau jau ir užkandinės pavadinimas „Keulė Rūkė“ užkliuvo lietuvių kalbos sergėtojams.

„Iš pradžių mums neleido įregistruoti užkandinės dėl žodžio „keulė“. Kreipėmės į Europos Sąjungos institucijas. Jos leido naudoti tokį pavadinimą.

Tačiau neseniai skaičiau, kad mūsų šalies kalbininkai bando dar labiau sugriežtinti pavadinimų įregistravimo tvarką. Bet mes nieko nebijome“, – su šypsena patikino moteris.

Marla Singer spėja ne tik vaikus auginti, bet ir pakeliauti su šeima ir neatitrūkti nuo šeimos sukurto verslo. Praėjusį rudenį pora su pirmagimiu Nikita buvo įsikūrusi Berlyne, išvykti į šiltuosius kraštus nepavyko, nes verslininkė laukėsi antro kūdikio. O žiemą gimdyti Marla Singer grįžo į gimtąjį Vilnių.

„Kitą žiemą tikrai kur nors keliausime toliau, nes šaltąjį sezoną Lietuvoje mums nėra lengva ištverti, kai taip trūksta saulės ir gerų orų. Berlyne planavome pagyventi ilgiau, bet darganos mus nuo šios minties tarsi atkalbėjo“, – pasakojo Marla Singer, šįmet vasarį susilaukusi dukters Lolos.

D.Čečkauskas su žmona, dar tik sukūrę verslą, žinojo, kad jie nenorėtų kasdien nuo 9 valandos ryto iki 17 valandos vakaro sėdėti biure. Bet toks darbo grafikas jų niekada neviliojo – juodu nėra sėslūs žmonės.

„Net paauglystėje neplanavau dirbti tokio darbo, kad reikėtų kas rytą keltis septintą valandą ir eiti į biurą.

Dirbti nuotoliniu būdu mums gerai sekasi, nes su patikimais partneriais esame pasidaliję veiklos barais – vienas žmogus atsako už maisto kokybę, kitas prižiūri personalą, trečias rūpinasi finansais, mano vyras atsakingas už sprendimus ir idėjas, aš – už reklamą.

Jei kiltų kokių nors nesklandumų, žinome, kad jie būtų nesunkiai išsprendžiami“, – įsitikinusi Marla Singer, kuriai neramu tik dėl to, kad jos atžalos greitai auga ir dar po kelerių metų gali tekti ilgam įsikurti Vilniuje.

Tėvai dar nenutarė, kur mokyklą lankys sūnus, kuriam po trejų metų sukaks septyneri. Nikita gerai kalba angliškai, tad tėvai svarsto, jog pirmagimis galėtų pradėti lankyti mokyklą užsienyje.

Bet ar sūnus ten pritaptų, motinai kirba abejonių. Kol kas sutuoktiniai pasišovę su vaikais keliauti ir parodyti jiems pasaulį.

Pora net vardus vaikams parinko tarptautinius, kad užsienyje jie nesunkiai būtų ištariami. Juk Dominykas ir Marla Singer šioje srityje – irgi revoliucionieriai.

Iš pradžių anūkų vardai nepatiko seneliams. Jie tikėjosi tradicinių lietuviškų vardų, tačiau žinodami poros išradingumą seneliai su neįprastais anūkų vardais susitaikė.

„Daugelis mano, kad Nikita – rusiškas vardas, bet iš tikrųjų jis graikiškos kilmės. Šis vardas reiškia pergalę.

Dukrai išrinkome Lolos vardą, nes norėjome, kad jis gerai skambėtų ir Lietuvoje. Lolos vardo reikšmė nėra labai gera – šis vardas siejamas su žodžiu „dolores“, kuris išvertus iš ispanų kalbos reiškia sielvartą. Bet man Lola asocijuojasi labiau su kinu.

Juk žinote filmą apie Berlyną „Bėk, Lola, bėk“. Berlyne mes gyvenome, kai aš jos laukiausi“, – vaikų vardų suteikimo istorijas pasakojo Marla Singer.

Verslininkai išradingi ir dėl to, kad vaikų pavardės skirtingos. Sūnus nešioja tėvo pavardę, dukrai buvo duota mamos mergautinė. Netipiška šeima – netipiški ir sprendimai.

D.Čečkauskas ir jo žmona neturi jokių tabu. Gimus vaikams sutuoktiniai jų vardus išsitatuiravo ant kaklo, nes tai – jų bendro gyvenimo istorija.

„Su Dominyku neturime jokių nusistatymų, nemanome, jog privalome atrodyti kaip solidūs verslininkai. Netgi kai darėmės tatuiruotes su vaikų vardais, abu nusprendėme, kad rimtų darbų biuruose tikrai nebedirbsime.

Artėjame prie trisdešimtmečio, jau turime savo kelią, tad žinome, į kurią pusę einame“, – patikino auskarą į nosį įsivėrusi verslininkė ir dviejų vaikų mama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.