Romantiškai prasidėjusi meilės istorija moters gyvenimą pavertė pragaru

Moteris, kurios smurtauti linkęs buvęs draugas tiesiogine to žodžio prasme į šipulius sudaužė jos skruostikuolį, sukaupusi visą drąsą papasakojo apie šį košmarą primenantį įvykį.

 Nepaisant visko, moteris tikėjo, kad Paulas pasikeis, nes pati to labai troško. <br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Nepaisant visko, moteris tikėjo, kad Paulas pasikeis, nes pati to labai troško. <br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-20 16:22

Iš Anglijos kilus Ruth Collier (27 m.) gyvendama su savo partneriu Paulu Davisu (38 m.) bijojo, kad šis nepakeltų prieš ją rankos. Ir vieną dieną stipriai sumuštai moteriai prireikė operacijos, kad sugrąžintų jai regėjimą.

Smurtautojas Paulas šiuo metu kalėjime atlieka bausmę. Jo veiksmai net 3 mėnesiams buvo atėmę Ruth galimybę matyti. Po operacijos moters veide dabar yra įstatyta metalinė plokštelė.

Prisimindama 2016-ųjų metų gruodžio 28 dieną įvykusį išpuolį, Ruth pasakojo: „Jutau, kaip sutrupėjo skruostikauliai. Nukritau ant žemės ir rėkiau. Kai supratau, kad dešine akimi nieko nebematau, apėmė panika, aš galvojau, kad jau niekada nebepamatysiu saulės šviesos.“

Rėkdamas „kvaila kalė“, Paulas spardė moters šonkaulius. Galiausiai, palikęs agonijoje besikankinančią Ruth, jis išėjo iš kartu poros nuomojamo būsto. 

„Tas bailys apsisukęs ant kulno ėmė ir nurūko. Suradusi telefoną išsikviečiau greitąją pagalbą. Laimei, po truputį grįžo mano regėjimas, tačiau tam prireikė net trijų mėnesių. Ilgą laiką pasaulį mačiau lyg pro storą seno butelio dugno stiklą. Akis atrodė kraupiai, o jai ištinus gydytojai negalėjo nustatyti, kiek žalos padaryta iš tikrųjų“, – pasakojo ji.

Gydytojai atskleidė, kad moters skruostikaulis sutrupintas į šipulius.

„Kelias savaites negalėjau miegoti, nes labai skaudėjo veidą ir lūžusių kaulų vietą. Laimei, mėlynė buvo žemiau akies“, – sakė moteris.

Ideali santykių pradžia

Ruth, anksčiau dirbusi modeliu, su Paulu susipažino 2014-aisiais, kai juodu susitiko bute, į kurį po nutrūkusios draugystės atsikraustė mergina. Vyriškis padėjo užsinešti daiktus, o vėliau juodu išgėrė arbatos. Moteris greitai susižavėjo tokiu Paulo elgesiu.

„Jis flirtavo, dalino komplimentus ir klausinėjo, ar esu vieniša. Pasakiau, kad į butą, kurį jis dekoravo, atsikrausčiau, nes nutrūko mano prieš tai turėti santykiai, tada jis paprašė mano telefono numerio. Greitai mudu pradėjome susitikinėti. Šiltas ir supratingas, maniau, kad jis bus tas vienintelis“, – sakė Ruth.

Po trijų mėnesių draugystės Paulas apsigyveno pas merginą. Jųdviejų santykiai buvo idealūs, kol po metų Ruth pastojo, tačiau jai įvyko persileidimas. 

„Ši žinia mus nuliūdino. Jo nuotaika suprastėjo, dažnai supykdavo, jam atrodė, kad viską darau netinkamai“, – pridūrė mergina.

Kartą besiruošiant išeiti į miestą, ką juodu darydavo labai retai, Paulas apkaltino moterį, kad šios išvaizda panaši į kekšės. Ruth nusiminė, tad seksualų sijoną iškeitė į džinsus ir marškinėlius ilgomis rankovėmis. Vėliau jis apkaltino moterį miegojus su bare sutiktu vyru, kurio ji paklausė, ar jį jau aptarnavo barmenas. 

Iškart po šio protrūkio Paulas pradėjo kontroliuoti Ruth ir reikalavo atskleisti visus jos socialinių tinklų anketų slaptažodžius bei uždraudė matytis su draugais vyrais. Pradėjęs vartoti narkotikus, jis neilgai trukus prieš moterį pakėlė ranką.

„Išvadinęs mane neištikima kale, griebė už gerklės ir prirėmė prie sienos. Po to jis kone kasdien mane stumdė ir mušė. Atsiradus mėlynėms, jis atsiprašydavo ir prižadėdavo, kad taip daugiau nedarys. Paulas prisipažino, kad taip elgiasi vien todėl, jog ankstesnė jo žmona jam buvo neištikima“ – sakė Ruth.

Nepaisant visko, moteris tikėjo, kad Paulas pasikeis, nes pati to labai troško. 

Narkotikai ir sūnaus netektis

„Prieš įvykstant persileidimui jis buvo idealus vyras. Mums patikdavo kartu leisti laiką, jis buvo geras ir linksmas, tad norėjau, kad būtų taip, kaip anksčiau“, – tęsė moteris.

Vyriškis netgi užsirašė į pagalbos sau kursus, kurių metu bandė išspręsti problemas su narkotikais. Būtent šis veiksnys ir buvo pagrindinis įrodymas, kad Paulas pasiryžęs keistis. 

Po persileidimo praėjus 5 mėnesiams, Ruth vėl pasijuto esanti nėščia. Juodu tikėjo, kad vaikelis yra tai, kas padės įtvirtinti jų santykius.

„Sąrėmiai truko mažiau nei 2 valandas, tad iki ligoninės nespėjome nuvažiuoti. Paulas padėjo priimti sūnų. Jis – mano didvyris“, – prisiminė Ruth.

Netrukus jis vėl pradėjo vartoti narkotikus, tad moteris nusprendė sūnų kuriam laikui atiduoti į globos namus. 

„Žinojau, kad taip bus geriau, ir jį atsiimsiu tuomet, kai Paulas pasveiks. Mano širdis buvo sudaužyta“, – sakė ji.

Gruodžio 28 diena buvo lemtinga. Paulas užsipuolė ir sumušė Ruth priekaištaudamas, jog ji bendravo su kitais vyrais.

„Pamenu, kaip jis rėkė: „Nedrįsk vartyti akių, kekše“. Nors iš tikrųjų buvau nuėjusi į tualetą, jis laikėsi savo nuomonės ir manė, jog bendrauju su kitais tipeliais. Mane išvadino ne tik melage, bet ir kale“, – sakė Ruth.

Pasibaigus moters kantrybei, ji Paului liepė nešdintis, tačiau vyras ją sumušė ir sutrupino skruostikaulį. Galimybę nutraukti santykius juodu turėjo tik teisme, nors jam dar neprasidėjus Paulas atsiuntė ne vieną žinutę, maldaudamas atleidimo.

„Man neatsakius, jis tapo agresyvus“, – prisiminė ji.

P.Davisas prisipažino smurtavęs ir sužalojęs moterį, net du kartus neklausęs Ruth prašymų nesmurtauti ir neatlikęs bausmės už anksčiau įvykdytą asmens sužalojimą. 

„Jei jo nepaliksiu ir čia, teisme, neužbaigsiu mudviejų santykių, jis tikrai mane nužudys“, – teismo posėdžio metu sakė Ruth.

Paulą 14 mėnesių laisvės atėmimo bausme nuteisęs teisėjas Robertas Pawsonas sakė: „Girdėjau, ką sakė Ruth Collier, ir tapo aišku, kad ji tikrai mylėjo Paulą. Skausmas, kurį jis jai sukėlė, buvo ne tik fizinis, bet ir psichologinis.“

Ruth, kurios sūnų jau įsivaikino kita šeima, bando iš naujo susikurti gyvenimą ir linki kitiems žmonėms, patiriantiems smurtą šeimoje, ilgai nedelsti.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.