Du vaikus auginanti vilnietė turi aistrą, kurios pavydi vyrai

Sporto trenerė Karolina Mankutė (32 m.) juokavo, kad yra užaugusi garaže. Nuo vaikystės ji sukiojosi tarp technikos, mašinų ir motociklų tėvo garaže. Tad nenuostabu, kad didžiausia jos aistra – motociklai.

 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 23, 2017, 4:02 PM, atnaujinta Jul 23, 2017, 4:24 PM

Vasarą ir į darbą, ir reikalų tvarkyti moteris važiuoja savo motociklu BMW F650. Dviejų sūnų – dešimtmečio ir keturmečio – motina į automobilį sėda tik tuomet, kai reikia kur nors nuvežti vaikus. Bet jau dairosi specialių kėdučių jiems vežioti motociklu.

Pati pirmą kartą ant motociklo K.Mankutė sėdo už nugaros penkeriais metais vyresniam broliui, kuris sesę, tuomet dar pradinių klasių moksleivę, pradėjo vežioti pirmuoju savo motociklu „Delta“.

Iš pradžių jie abudu pradėjo važinėti laukais, tačiau netrukus patyrė avariją – važiuojančius motociklu juos numušė iš kiemo išsukantis automobilis. Karolinai nieko nenutiko, bet brolis kurį laiką net nevaikščiojo. Tačiau nelaimė jų nesustabdė, ir po kurio laiko jau abu lakstė motociklu „Jawa“.

„Brolis, aišku, norėjo, kad ir aš kuo greičiau išmokčiau važinėti. Užkeldavo mane ant motociklo ir nukeldavo, kai jau sustodavau. O jei jo šalia nebūdavo, ieškodavau medžio, prie kurio galėčiau priremti motociklą ir nulipti“, – prisiminė vaikystę Karolina.

Vis dėlto egzaminus motociklininko pažymėjimui gauti ji išlaikė tik praėjusiais metais. Dabar didžiausias malonumas Karolinai – su vyru ir draugais važinėti motociklais bekelėmis, kur daug smagiau nei mieste. Ten jei kur nors ir griūvama, tai minkštai – į purvą arba krūmus.

Karolina džiaugėsi, kad rimtesnių traumų iki šiol pavyko išvengti, tačiau motociklą Vilniaus centre retkarčiais paguldo netyčia.

„Nesu aukšta ir sėdėdama ant motociklo beveik remiuosi į gatvę pirštų galais. Tad kai reikia nulipti kokioje nors nelygioje vietoje, būna, ir jį pargriaunu. Tuomet sušoka išsigandę vyrai, padeda pastatyti.

Bet jei reikėtų, pasikelčiau pati“, – juokėsi Karolina, mokanti pataisyti ir smulkius motociklo gedimus.

Motociklu važiuojanti tamsiaplaukė traukia vyrų dėmesį, tačiau, pripažino, jis ne visada malonus.

Vieni siunčia oro bučinius, šypsosi, mojuoja. Bet būna ir tokių, kurie iš savo automobilių ragina važiuoti greičiau, nesilaikydami saugaus atstumo važiuoja paskui arba specialiai neleidžia persirikiuoti.

„Gal jie pavydi, kad patys nevairuoja motociklo?“ – svarstė sporto trenerė.

Ilgus plaukus iš po šalmo Karolina paleidžia nebent tada, kai važiuoja, pavyzdžiui, su vyru ir draugais į Trakus valgyti kibinų.

Tačiau dažniausiai plaukus sukiša į šalmą arba susipina kasą, kad būtų patogiau.

„Grožis ir motociklas – sunkiai suderinama. Nusiėmus šalmą makiažas būna nutekėjęs nuo ašarojančių akių, o plaukus jau beveik ir plauti reikia“, – apie nepatogumus važinėjant motociklu pasakojo K.Mankutė.

Tačiau komfortas tokią neįprastą aistrą turinčiai moteriai – tikrai ne svarbiausia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?