Jaunikis nuotakai padarė tokią staigmeną, kuri sukrėtė iki širdies gelmių

Savo vestuvių ceremonijoje Becky vieną kėdę pirmoje eilėje paliko laisvą – taip  moteris norėjo pagerbti savo tuomet 19-metį sūnų Tristoną, kuris tragiškai žuvo prieš dvejus metus. Tokiam jos žingsniui pritarė ir būsimas vyras Kelly.

 Moteris puolė į ašaras klausydama savo sūnaus širdies, plakančios kito žmogaus krūtinėje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Moteris puolė į ašaras klausydama savo sūnaus širdies, plakančios kito žmogaus krūtinėje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2017, 2:23 PM

Savo vestuvių ceremonijoje Becky vieną kėdę pirmoje eilėje paliko laisvą – taip  moteris norėjo pagerbti savo tuomet 19-metį sūnų Tristoną, kuris tragiškai žuvo prieš dvejus metus. Tokiam jos žingsniui pritarė ir būsimas vyras Kelly.

Tačiau nutiko tai, ko ji net sapne negalėjo susapnuoti – į jos vestuvių ceremoniją netikėtai atvyko vaikinas, kuriam buvo persodinta Tristono širdis. Moteris puolė į ašaras klausydama savo sūnaus širdies, plakančios kito žmogaus krūtinėje, rašo „Mirror“.

Žemė pradėjo slysti iš po kojų

Jauno vaikino organai buvo paaukoti penkiems žmonėms, jiems buvo išgelbėtos gyvybės po to, kai Tristonas žuvo 2015-ųjų spalio 19 dieną. 

Liepos viduryje Aliaskoje (JAV) ištekėjusi jo motina sulaukė neįtikėtinos staigmenos – ji pirmą kartą susipažino su Jacobu Kilby, pacientu, kuriam buvo transplantuota jos sūnaus širdis. 

Becky jau buvo pradėjusi eiti savo būsimo vyro link, kai šis nutraukė ceremoniją ir pradėjo kalbėti apie savo būsimos žmonos žuvusį sūnų. 

Kelly papasakojo, kaip paauglys geranoriškai paaukojo savo organus. Ir atskleidė, kad vienas tokių žmonių., kuriam Tristonas išgelbėjo gyvybę, yra kartu su jais ceremonijoje. 

Iki šio momento Jacobas apsimetė jaunojo pabroliu ir niekas net nesuabejojo, kad tai – Kelly draugas. 

„Tą akimirką man žemė pradėjo slysti iš po kojų. Jei ne mano vyro brolis, kuris laikė mane už rankos, greičiausiai būčiau nukritusi“, − vėliau pasakojo nuotaka. 

Klausėsi sūnaus širdies ir verkė

Jausmingas ir emocijų pilnas momentas vestuvėse buvo nufilmuotas – tai padarė fotografas, kuris puikiai atskleidė, kaip stipriai sujaudinti buvo visi svečiai. 

Becky klausėsi savo sūnaus širdies ir verkė. Ji raudojo iš laimės ir susijaudinimo apkabinusi savo sūnaus širdies turėtoją.

„Tai be jokios abejonės buvo vienas iš nuostabiausių momentų mano gyvenime. Apsivijau rankomis tą vaikiną ir pasakiau jam, kad jis man įteikė pačią geriausią dovaną pasaulyje. Klausytis Tristono širdis buvo daugiau nei nuostabu. 

Jacobas manęs paklausė, ar noriu pasiklausyti  jos dūžių. Tai buvo mano sūnaus širdis ir ji plakė labai stipriai. Buvau beprotiškai sujaudinta, vis kartojau, kad čia – Trisono širdis, kad tai yra neįtikėtina“, − pasakojo ji. 

Staigmeną surengė būsimas vyras

Moteris pasakojo, kad iki šio momento vestuvės vyko sklandžiai ir „normaliai“ – tėvas ją vedė mylimojo link ir ji nejautė jokių ženklų, kad laukia tokia didžiulė staigmena. 

Tačiau tuomet 44 metų jos išrinktasis Kelly, kuris paslapčia ir suplanavo tokią staigmeną savo būsimai žmonai, staiga paleido jos ranką ir pradėjo eiti tolyn nuo pakylos. 

„Jis tolo nuo manęs, ėjo pro mūsų svečius. Galvojau, ką jis čia daro? Juk dabar mes tuokiamės! Ir tuomet Kelly pradėjo kalbėti apie Tristoną.  Jis paaiškino svečiams, kodėl jam buvo palikta laisva vieta motinos vestuvių ceremonijoje. 

Kelly papasakojo, kaip mano sūnus išgelbėjo 5 skirtingus žmones, mat jiems buvo paaukoti jo organai. O tada pristatė man – nieko neįtariančiai ir visiškai sutrikusiai – Jacobą. Neturėjau jokių priežasčių galvoti, kad šis vaikinas bus mano vestuvėse”, − kalbėjo Becky. 

Vėliau, po vestuvių, ji su Jacobu praleido kur kas daugiau laiko ir stengėsi jį pažinti. 

Istorija sujaudino iki širdies gelmių

Iki tol nuotaka Beckey su Jacobu buvo apsikeitusi keliais laiškais ir žinutėmis socialiniame tinkle. Jis jai paskambino ir per jos 40-ąjį gimtadienį, norėdamas pasveikinti. Tačiau gyvai ji niekada nebuvo jo sutikusi.

Pasak moters, jos vestuvių vakarėlyje visi žinojo apie šią staigmeną – visi, išskyrus ją pačią. Būsimo vyro suorganizuotą staigmeną savo nuotakai visi laikė paslaptyje. 

Savo įspūdžiais apie jaudinantį momentą savo kompanijos profilyje socialiniame tinkle pasidalijo ir fotografas, kuris taip pat žinojo apie jaunikio staigmeną nuotakai.

„Žinojau apie šią staigmeną, bet niekas negali paruošti tavęs tokio momento grožiui. Sutikau žmogų, vardu Jacobas, kuris yra gyvas tik dėl to, kad Tristonas, nuotakos sūnus, atidavė jam savo širdį. 

Beckey sūnus negalėjo būti mamos vestuvėse, bet Becky jaunikis Kelly nustebino ją atskraidinęs į ceremoniją Jacobą – žmogų, kurio krūtinėje plaka jos mylimo sūnaus širdis. 

Kelly sustabdė ceremoniją pristatydamas Jacobą savo nuotakai pirmą kartą. Visi buvo sujaudinti iki ašarų, o man teko garbė būti šios nuostabios istorijos liudininku. 

Prieš ceremoniją girdėjau Jacobo pokalbį su Tristono seserimi – jis pasakojo, kaip gyvena sveiką gyvenimą ir saugo jos brolio širdį. Ši istorija mane sujaudino iki širdies gelmių“, − savo mintimis dalijosi fotografas. 

Ragina nebūti savanaudžiais

Becky ir Kelly, kuriems abiem ši santuoka antroji, susipažino per darbus. Moteris dirbo dispečere pagalbos tarnyboje 911, o jos būsimas vyras buvo teisėsaugos pareigūnas. Dabar jis jau pensijoje ir valdo šeimos verslą – prekiauja antikvariniais daiktais. 

Be Tristono, Becky turi dar tris vaikus – 21-erių Chase, 15-metę Maddy ir Paige, kuriai 13-ka.

„Mes netekome vienintelio savo berniuko. Jis išgelbėjo 5 žmones ir norėčiau susitikti su visais jais. Dvejus metus po to, kai žuvo Tristonas, pasakoju visiems apie organų donorystę. 

Tai mažiausia, ką mes galime padaryti ir privalome taip pasielgti, negalime būti tokie savanaudžiai, kad mirusio artimojo organus, kurie gali gelbėti gyvybes, paliktume nepanaudotus. 

Žinoma, tai yra sunku, bet būtina, tai gelbėja gyvenimus. Ir keičia gyvenimus“, − samprotavo moteris. 

O Jacobui, kuris gyvena Kalifornijoje, laiminga nuotaka atsisveikindama ištarė: „Susimatysime, mes esame surišti nematomu siūlu visam gyvenimui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.