Neištikimybės pamoka: romanas su jaunesniu vyru sudaužė moters širdį

Palengva eidama į Vimbldono teniso čempionatą, plaukams ir dizainerio suknelei besiplaikstant vėjyje, Jayne Warwick (49 m.) vėl jautėsi lyg būdama 21-erių. Prie šio išties malonaus jausmo prisidėjo ir į moters ranką įsikibęs simpatiškas ir net 8 metais už ją jaunesnis bei neseniai išsiskyręs vyriškis. 

  Juodu vaikščiodavo kaimelio gatvėmis, bučiuodavosi po senais medžiais ir miške vedžiodavo jo šunį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
  Juodu vaikščiodavo kaimelio gatvėmis, bučiuodavosi po senais medžiais ir miške vedžiodavo jo šunį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2017, 4:04 PM

Žiūrovų vietos buvo užpildytos įsimylėjusių porų, besimėgaujančių teniso varžybomis. Jayne jautėsi kiek keistai, kad ji, keturių vaikų mama, taip pat galėjo pasigirti nauju romanu.

„Mudviem flirtuojant, nė vienas aplink sėdėjęs asmuo nebūtų supratęs, jog aš, santuokoje gyvenanti daugiau nei 12 metų, slapta susitikinėjau su prieš kelias savaites netikėtai sutiktu vyru. Nepaisant savo amžiaus, nuovargio, atsiradusio rūpinantis namais, ir nerimo, jog laiku nespėsiu pasiimti vaikų iš mokyklos, dar niekada nesijaučiau tokia geidžiama“, – pasakojo Jayne. 

Kaip teigė pati moteris, ji gyvenime negalvojo užmegzti slaptą romaną. Tą dieną, kai pasirodė Charlesas, ji jo, ar bet kurio kito vyro, net nelaukė. Jayne yra prieš bet kokią neištikimybės formą. 

„Draugams prakalbus apie savo neištikimybę ar ketinimus, aiškiai jiems išdėstydavau savo poziciją. Jei turi vaikų, tokio poelgio atleisti neįmanoma. Iš viso auginu 4 vaikus. Vyriausiajam yra 12 metų, – tęsė moteris. – Mano vaikai taip pat tapo priežastimi, kodėl nustojau rūpintis savimi, depiliuotis, lankytis pas kirpėją, darytis manikiūrą ir pedikiūrą. Susitikinėdama su dabartiniu savo vyru, tai darydavau bene kiekvieną savaitę.“

Koks viso to tikslas dabar, kai santuokoje Jayne gyvena jau daugiau nei dešimtmetį? Savo žmonos vyras nepastebi, o jųdviejų vedybinis gyvenimas tapo nebeįdomus ir nuobodus, sakė moteris. Tačiau ji tikėjo, jog pasitenkinimo ieškoti kitur jai yra griežtai uždrausta. Juk vestuvių ceremonijoje juodu pasižadėjo mylėti vienas kitą, kad ir kas benutiktų, tad Jayne nenorėjo nepaisyti šių prieš 12 metų duotų įžadų, net jei jos vyras taip pasielgė ne kartą. 

Žvilgsnio atitraukti negalėjęs nepažįstamasis

„Charlesas mano gyvenime atsirado vieną liepos vakarą. Mano ir vyro santuoka tuo metu pasiekė žemiausią ribą. Žiemą vyrą ištiko finansinės problemos, darbovietėje jis patyrė spaudimą ir dar labiau nutolo nuo manęs ir vaikų. Net jei ir bendraudavome, vienas kitą kritikuodavome ir žemindavome“, – pasakojo moteris.

Tačiau tą ankstyvą vasaros vakarą, kai vaikų kriketo varžybose susitiko Jayne ir Charleso žvilgsniai, tapo aišku, kad tas vyras domisi šia santuoka nusivylusia moterimi. Kaip tik tą dieną Jayne ir jos sutuoktinis apturėjo dar vieną ginčą, jis nuolat buvo užsiėmęs ir „įlindęs“ į kompiuterį, o moteriai tekdavo vienai rūpintis namais ir vaikais. 

Būtent tada ja susižavėjo atsidavęs ir vienišas tėtis, su šypsena veide atėjęs link Jayne. Juodu iškart pajuto tarp jų atsiradusį stiprų ryšį. Gal tai buvo vasaros karštis, o gal mintis, jog vasara pagaliau gali tapti įdomi, nes romano su kitu vyru idėja tapo reali. 

„Kalbėjomės maždaug valandą. Papasakojau, kad dirbu kino industrijoje ir savo darbą derinu prie vaikų pamokų tvarkaraščių, – teigė Jayne. – Jis sakė, kad iš Londono nusprendė atsikraustyti į mūsų nedidelį kaimelį, kuriame tą pačią mokyklą lanko mudviejų vaikai. Taip pat pasakojo apie darbą teismų sistemoje, skyrybas ir jam bei buvusiai žmonai priskirtą dviejų vaikų globą. Vėliau jis pradėjo kalbėti apie savo pomėgį dienas leisti ant vandens slidžių ir paklausė, ar nenorėčiau kada nors kartu su savo vaikais atvažiuoti prie ežero.“

Jayne, supratusi, jog Charlesas flirtuoja, nė nedvejodama sutiko. Anksčiau ji atsisakydavo bet kokių nepažįstamų asmenų pasiūlymų. Kaip sakė moteris, jis ją kažkuo pakerėjo, ji nebegalėjo blaiviai mąstyti, o palietus vienas kito rankas tarp jųdviejų įsižiebė kibirkštis.

„Po susitikimo net kelias dienas šis nepažįstamasis niekaip neišėjo man iš galvos, tačiau turėjau susiimti ir jį pamiršti. Deja, situaciją pablogino sutartos savaitgalio pramogos ir vandens slidės, kuriomis pasinaudoti jis mus pakvietė. Nepamenu, kada paskutinį kartą taip linksminausi, – pasakojo Jayne. – Padėdami vaikams ir valtyje besirūpindami jų saugumu, mudu ne kartą susižvalgėme. Atėjus mano eilei, jis nė nepaklausęs užsegė specialų vandens kostiumą. Laiką leidžiant vandenyje įsivaizdavau, kaip su šiuo vyru kuriu romantiškus santykius. Besibaigiant dienos linksmybėms, jauniausią savo atžalą sodinau į automobilio kėdutę, bet tuo pat metu tikėjausi, kad jis prieis ir pakvies mane susitikti.“

Neilgai trukus moteris iš Charleso sulaukė trumposios žinutės. Jis rašė: „Gal antradienį ryte savo mažuosius nusiveskime į parką?“

Jayne pradėjo drebėti kojos, ji galvojo, kaip tinkamai atsakyti vyrui, kad neatrodytų lengvai prieinama ir nepasirodytų, jog tą dieną neturi ką veikti, tik su beveik nepažįstamu vyriškiu  šnekučiuotis prie sūpynių. 

Amžiaus skirtumas

Kitas porą dienų moteriai dingo apetitas, jai parūpo jos išvaizda ir plaukai, kurie, būnant jos amžiaus, šiek tiek išretėjo, tad ji nusprendė apsilankyti kirpykloje ir manikiūro salone, tikėdamasi, kad jis nepastebėjo suglebusių jos rankų ir netvarkingų nagų. 

Sėdėdama kirpėjos kėdėje, Jayne planavo pirmąją savo apgavystę. Keista, tačiau ji nejautė jokios kaltės. 

„Grįžusi namo, interneto paieškoje įvedžiau jo vardą. Pasirodo, apie savo profesiją jis nemelavo. Tik vienas trūkumas – jo amžius. Jam buvo 41-eri, tad apie savo amžių jam pasakyti nedrįsau, – pasakojo ji. – Atėjo antradienis, ir mudu susitikimo vaikų žaidimų aikštelėje. Kalbėjome apie gyvenimo pasiekimus, kažkada turėtas svajones ir ateities planus. Temos apie mano vyrą ir jo buvusią žmoną kažkaip išvengėme.“

Kitą dieną, draugę Jo panaudodama kaip alibi, Jayne nutarė su Charlesu pasivaikščioti pakrante besidriekiančiu taku. Moteriai atvykus į sutartą vietą, Charleso ten dar nebuvo, tad jai kilo mintis grįžti namo, bet praėjus 5 minutėms horizonte pasirodė ir jis. Priėjęs arčiau ir apkabinęs, Charlesas atsiprašinėjo už vėlavimą. 

„Tą akimirką man palengvėjo, ir pajutau, kad jis man kažką reiškia, tad nesulaikiau ašarų. Jis pasilenkė ir pabučiavo mane taip, kaip dar niekada gyvenime. Man nerūpėjo, kad buvome gana atviroje vietoje ir mus bet kas galėjo pamatyti. Abu žinojome, kad šiais dažnais susitikimais labai rizikuojame. Vietoj to, susikūrėme slaptus elektroninius paštus ir vienas kitam rašėme gundančius laiškus. Vos tik vaikai išeidavo į mokyklą, puldavau prie kompiuterio ir skaitydavau jo man siųstas žinutes“, – sakė ji. 

Viešumoje tik pažįstami

Dalyvaudami vaikų sporto varžybose, Jayne ir Charlesas negalėjo leisti kitiems suprasti, kad juos sieja kur kas daugiau, nei tik tėvystė. Jis turėjo gerą šeimų advokato reputaciją, kurios griauti tikrai nesinorėjo, tad, norėdami ir toliau susitikinėti, jie tai daryti privalėjo slapta.

Vis dažniau pradėjus vartoti asmenvardį „mes“, Jayne tai labai patiko. Charlesas mokėjo tinkamai sudėlioti žodžius, buvo poetiškas, ne taip, kaip Jayne sutuoktinis, kuris kalbėdavo trumpai ir aiškiai. 

„Man patinka tas žodis „mes“, – laiškuose rašė jis. – Norėčiau, kad to „mes“ būtų daugiau.“

Savaites iki Vimbldono teniso čempionato Jayne gyveno vien tik Charleso laiškais ir su nekantrumu laukė, ką jis parašys. Charlesas keldavosi 5 valandą ryto, iki pietų atlikdavo visus jam pavestus darbus, o popietes praleisdavo su Jayne. Juodu vaikščiodavo kaimelio gatvėmis, bučiuodavosi po senais medžiais ir miške vedžiodavo jo šunį.

„Automobilį pastatydavau šiek tiek toliau nuo jo ir taip atokaus namo. Kartu ruošdavome pietus, o po to, sėdėdami terasoje, valgydavome, gurkšnodavome šampaną ir sakydavome tostus už mūsų ateitį, kad ir kokia ji bebūtų, – pasakojo moteris. – Ši idilė baigdavosi maždaug 15 valandą, kai abiems, bet atskirai, tekdavo važiuoti į mokyklą pasiimti savo vaikų. Mokyklos renginiuose, kaip kokie paaugliai, slapta išsliūkindavome iš patalpos ir kur nors praleisdavome kartu kelias minutes.“

Kaip pasakojo Jayne, tikriausiai abipusė kaltė leido jų santykiams taip ilgai gyvuoti. Jai taip pat buvo gėda parodyti šiam naujai sutiktam vyrui tikrąją save ir savo kūną, patyrusį 4 nėštumus, ilgus metus žindymo ir pilvo srities operaciją. 

„Troškau, kad ši sugrįžusi jaunystė atsispindėtų ir ant mano kūno“, – sakė ji.

Artėjo taip ilgai laukta naktis

Likus kelioms dienoms iki teniso turnyro, Jayne ir Charlesas pradėjo vienas kitam siuntinėti net ir erotinio turinio žinutes. Moteriai toks elgesys priminė šiuolaikinius paauglius, tačiau vis labiau laisvėjant jų bendravimui, tuo pačiu augo ir jaučiamas intymumas. 

„Tą svarbią teniso čempionato dieną Charlesas stipriai suspaudė mano ranką ir pašnibždėjo, kad likčiau nakvoti. Šis netikėtas pasiūlymas manyje pažadino nekantrumą, – pasakojo ji. – Važiuojant namo, jo ranka atsidūrė ant mano kojos, o aistra pradėjo veržtis pro kraštus. Paskambinau vyrui ir paprašiau, kad šis paimtų vaikus iš mokyklos ir pavakarieniavus juos suguldytų į lovą. Melavau, kad mane pakvietė į Londone vykstančio filmo premjerą, o po to liksiu nakvoti pas draugę.“

Charlesas greitai suorganizavo, kad jo vaikai nakvotų pas draugus ir, nespėjus nė mirktelėti, juodu jau buvo jo kieme. Jis beveik išnešė ją iš mašinos ir įnešė į namus. 

„Jis buvo kantrus ir nuostabus, suprato ir tai, kad nuo tada, kai pradėjau susitikinėti su savo vyru, manęs nebuvo lietęs joks kitas vyriškis. Jo švelnumas panaikino bet kokį kaltės jausmą ir baimes dėl nelygios odos ir cezario pjūvio rando. Tai nė kiek nepriminė tų neskoningų neištikimybių, apie kurias esu tiek daug girdėjusi. Kartojau sau, kad šie santykiai yra tikri ir kupini meilės“, – sakė Jayne.

Tą akimirką moteris tikėjo, kad šie santykiai gali būti perspektyvesni, nei dabartinė jos santuoka. Ji jau pradėjo galvoti apie skyrybas, o šias mintis dar labiau pakurstė žaismingi pokalbiai apie jųdviejų šeimų susijungimą. 

Aplinkinių įtarimai pasitvirtino

Po kurio laiko susitikus su drauge Jo, ji perspėjo Jayne, kad apie jos ir Charleso draugystę sklinda negražios kalbos. Pasirodo, juodu nebuvo tokie atsargūs, kokie manė esantys, tad sustiprėjus gandams ir panorus juos paneigti, Jayne ir Charlesas kurį laiką ignoravo vienas kitą. 

„Jo namuose lankiausi dar porą kartų, kol jo vaikai buvo pas savo motiną, tačiau jau tada pastebėjau, kad jo rodomi jausmai šiek tiek atšalo, sumažėjo elektroninių laiškų skaičius, kuriuose jis rašė apie planuojamas 4 savaičių trukmės atostogas su vaikais“, – sakė ji. 

Vėliau jis pradėjo ignoruoti ir Jayne skambučius, nustojo atsakinėti į jos laiškus. Iš kitų tėvų moteris sužinojo, kad jis su vaikais laiką leidžia Prancūzijoje. Pasirodo, rudenį jo atžalos pradės lankyti kitą mokyklą.

Moteris jautėsi sugniuždyta. Pasislėpusi miegamajame, ji verkdavo, tikėdamasi, kad jos vaikai nieko negirdi. Savaičių savaites Jayne praleido prie kompiuterio laukdama naujo laiško, tačiau tik veltui švaistė laiką. 

„Jau beveik metus negavau jokios žinios. Galiu tik manyti, kad jis išsikraustė toli, nenorėdamas, kad pakenkčiau jo reputacijai. Ironiška, tačiau jis buvo tas, kuris bijojo, jog visas šis romanas išlįs į viešumą, nors dėl to jam jaudintis reikėjo mažiausiai. Tik dabar supratau, kad visa tai buvo tik paprasčiausias vasaros romanas. Paslėpiau visas vasarines sukneles ir šilkinius apatinis ir vėl grįžau į šeimą, kurioje vyras mane ir toliau ignoravo“, – teigė Jayne.

Tik viskam nurimus, moteris dabar prisimena romaną, joje atrakinusį tą jauną ir nerūpestingą sielą, besislepiančią jos kasdienių rūpesčių nuvargintame kūne.

*Herojų vardai buvo pakeisti

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.