Komos ištiktas vyras perdavė žmonai širdį veriančią žinią

Ant mirties slenksčio stovintis vyras gerokai nustebino savo žmoną. Komos būsenos 46 metų Roy‘us Norquoy‘us iš Škotijos savo mylimai moteriai gestais parodė, kad ją myli.

 Toksinio šoko sindromą patyręs vyras gydytojų buvo panardintas į komos būseną, nes sepsis greitai plito. <br> Facebook nuotr.
 Toksinio šoko sindromą patyręs vyras gydytojų buvo panardintas į komos būseną, nes sepsis greitai plito. <br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 12:46 PM, atnaujinta Sep 13, 2017, 12:53 PM

Toksinio šoko sindromą patyręs vyras gydytojų buvo panardintas į komos būseną, nes sepsis greitai plito. Žmonai Sarah gydytojai pasakė tikėtis blogiausio ir tam ruoštis.

Pasak moters, iki tol Roy‘us tikrai nebuvo tas vyras, kuris nuolat žmonai kartodavo tris magiškus žodžius, rašo „Daily Mail“.

Meilės žodžiais žmonos nelepino

„Nors mes esame susituokę jau šešerius metus, meilės prisipažinimų iš jo negirdžiu dažnai. Kita vertus, jo jausmus ir meilę visą laiką jaučiau ir be žodžių. Vis dėlto šis momentas man tikrai vienas įsimintiniausių gyvenime.

Man neseniai buvo pasakyta, kad galiu jo netekti, todėl šie jo žodžiai – tiksliau, parodymas, – buvo magiški“, – pasakojo 47 metų Sarah.

Pirmuosius toksinio šoko sindromo požymius vyras pastebėjo 2015-aisiais, nes po treniruotės sporto klube jam pradėdavo skaudėti dešinį petį. Tokį sindromą sukelia bakterija, kuri įprastai gyvuoja ant žmogaus odos, burnoje ar nosyje, tačiau patekusi į organizmą pažeidžia vidaus organus.

Sarah pasakojo maniusi, kad vyrui po treniruotės tiesiog skauda raumenis, kol galiausiai vieną naktį ji pabudo nuo sutuoktinio agonijos ir dejonių. Moteris iškvietė greitąją medicinos pagalbą, tačiau jai buvo patarta tiesiog ryte paskambinti vyro šeimos gydytojui.

Tačiau iš skausmų pabudęs vyras jautėsi taip blogai, kad net negalėjo apsirengti. Moteris nusprendė nieko nelaukti ir pati vežti sutuoktinį į ligoninę.

Buvo visiškai bejėgis

„Kol palydėjau jį iki automobilio ir pasodinau, galvoje vis sukosi mintis, kad jis tikrai tuoj mirs – taip prastai jis atrodė ir jautėsi. Jo akys buvo klaikios, jį pykino, jis net negalėjo kalbėti. Iš pradžių pagalvojau, kad tai dėl jo autoimuninio hepatito“, − pasakojo moteris.

Galiausiai ji atsisakė pastangų pati vežti vyrą į ligoninę ir čia pat paskambino jų šeimos gydytojui. Iškart buvo atsiųstas greitosios automobilis, kuris nuvežė vyrą į ligoninė. Čia jam buvo diagnozuotas toksinio šoko sindromas.

Žmonai paprašius privačios palatos, jai buvo atsakyta, kad vyro gyvybės kabo ant plauko, jis gali išgyventi vos kelias valandas, todėl tikrai nėra kada galvoti apie patogumą. Jo būklė blogėjo labai greitai.

Sutrikusi moteris iškart puolė skambinti vyro giminaičiams – jo seseriai ir vaikams iš ankstesnių santykių: 28-erių Ali, 26-erių Benny ir 24-erių Garethui.

„Roy‘ui darėsi vis blogiau ir blogiau tiesiog mano akyse, todėl rašiau žinutes visiems mūsų draugams, sakiau jiems, kad Roy‘us yra kritinės būklės ir prašiau visų melstis už jį.

Gydytojai man sakė, kad vyrą reikėtų gabenti į kitą ligoninę, kuri yra už 250 kilometrų! Mat jie čia esant tokiai kritinei būsenai mažai ką gali pagelbėti. Kita vertus, medikai jaudinosi, kad būdamas tokios būklės jis neištvers kelionės.

Man sakė, kad kiekvienas jo įkvėpimas ar iškvėpimas gali būti paskutinis. Todėl gydytojai norėjo panardinti jį į komos būseną, kad kūnas galėtų kovoti su liga“, − kalbėjo Sarah.

Tuomet jam buvo sukelta dirbtinė koma. Buvo praėjusios vos 6 valandos po to, kai vyras buvo atvežtas į ligoninę.

Gestais prisipažino meilėje

Nežinodama, ar vyras pabus iš komos, o jai tai ir įvyks – kada tai nutiks, moteris vis kartojo sutuoktiniui, kad jį myli, ir sakė, kad viskas bus gerai, prašė būti stipriam ir nepasiduoti.

Kiek vėliau tą pačią naktį vyras sraigtasparniu buvo nugabentas į kitą ligoninę. Vyrą aplankė keletas giminių ir artimų šeimos draugų.

„Prieš pat jam panyrant į komą su ašaromis akyse sakiau jam, kaip labai jį myliu, bučiavau jam kaktą ir sakiau, kad susitiksime rytoj. Tai buvo taip netikėta, kad net nespėjau su juo atsisveikinti“, − pasakojo moteris.

Sarah, iš ankstesnės santuokos turinti du vaikus – 23 metų Katie ir 17-metį Eliotą, prisiminė, kaip matė savo mylimą vyrą bejėgės būsenos. Jo akys judėjo, bet jis buvo neveiksnus.

„Man plyšo širdis žiūrint į žmogų, kurį myliu, savo sielos draugą, tokios būsenos. Gydytojai iš karto mane įspėjo nežiną, kiek laiko jis išgyvens. Nesuvokiau to, neįsivaizdavau savo gyvenimo be Roy‘aus.

Norėjau, kad jis girdėtų mano balsą, todėl nuolat kalbėjau jam. Juk mums, kad rastume vienas kitą, prireikė tiek daug laiko, negalėjau patikėti, kad to laiko kartu mums skirta tiek mažai.

Netrukus jis man parodė į savo pilvą. Paklausiau, ar jam jį skauda? Roy‘us papurtė galvą. „Tau pakviesti slaugę?“ – vėl klausiau jo. O jis tiesiog pakėlė ranką ir pirštu rodė į mane.

Klausiau jo, ką jis nori pasakyti. Kai jis dar kartą pakartojo savo gestus, supratau – jis tiesiog norėjo parodyti, kad myli mane! Pradėjau raudoti, ašaros man ritosi upeliais, man buvo sunku patikėti tuo, ką išvydau savo akimis“, − pasakojo moteris.

Prisimena kaip miražą

Kupina vilties likusias dienas ji nesitraukė nuo vyro lovos, nors sutuoktinis be jokių emocijų buvo paniręs į komą. Jo aplankyti atvyko ir keletas artimų žmonių.

„Nenorėjau, kad lankytojai jam sakytų atsisveikinimo žodžius. Mes visi jam sakėme, kad jo laukia gyvenimas, kad yra vilties, nes iš tiesų taip manėme“, − kalbėjo Sarah.

Po savaitės gydytojai vilties pilnai žmonai pranešė, kad vyrą galima budinti iš komos būsenos. Moteris jautėsi devintame danguje.

Iš lėto, mažais žingsneliais vyras sveiko, nors vis dar buvo ligoninėje. Praėjus dviem savaitėms jis buvo išleistas gydytis į namus, o specialistų padedamas šiandien jau yra visiškai sveikas.

„Sunkiai prisimenu tas dienas, praleistas ligoninėje, o žiūrėdama vaizdo įrašą, kur jis man siunčia meilės žodžius, visada jaučiuosi taip, lyg tai būtų nutikę ne man, o kažkam kitam“, − sakė Sarah.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.