Romantikai nėra ribų: vaikystės susirašinėjimo draugai susituokė po 41 metų

Pora, pirmą kartą susipažinusi vaikystėje, moksleivių mainų programos metu, po 41 metų susituokė.

 Po daugybės metų vėl susitikusi pora įsimylėjo.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Po daugybės metų vėl susitikusi pora įsimylėjo.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2017, 10:28 PM

Anglijoje gyvenanti Emma van Laun (52 m.) prisipažino įsižiūrėjusi Vincentą Valbretą dar tuomet, kai jis 1976-ųjų vasarą atvyko pas ją į Longtauno kaimą.

Viešnagei artėjant prie pabaigos, tuo metu 15-metis Vincentas 11-metės mergaitės paklausė, ar ji nenorėtų laiškais susirašinėti su jo seserimi, kurios amžius buvo panašus į Emmos.

Vaikinui grįžus atgal į Paryžių, Emma ilgus metus laiškus rašė ir Vincentui, ir jo seseriai, kol vieną dieną jau suaugusiais tapę vaikystės draugai atitolo vienas nuo kito. Tiek Emma, tiek Vincentas sutiko kitus žmones, gyveno santuokoje. Emma susilaukė dviejų vaikų, o Vincentas kartu su žmona užaugino net 4 atžalas.

Tačiau vaikystės draugai vėl bendrauti pradėjo prieš 4 metus, kai moteriai paskambinęs Vincentas pasiūlė savo ir jos vaikams susirašinėti laiškais, tai kaip tai darė juodu.

Įsikalbėję abu prisipažino apie iširusias šeimas, o po moters vizito į Prancūziją tarp jųdviejų užsimezgė šilti jausmai. Po atnaujintos pažinties praėjus keliems mėnesiams Vincentas pasipiršo, o praeitą mėnesį pora Paryžiuje prisiekė amžiną meilę.

„Vincentas su mainų programoje dalyvavusiu bičiuliu gyveno Northamptone. Vasarą juodu nusprendė apsilankyti mano kaime. Mano tėvai tuo metu vadovavo lauko pramogų kompleksui. Atvykęs čia, jis nusprendė išbandyti kopimą siena ir jodinėjimą arkliais. Gyvenau visai ten pat. Žinojau, jog Vincentas angliškai kalba labai nedaug, o ir aš pati prancūziškai mokėjau pasakyti tik kelis žodžius. Tuo metu turėjo atvykti kita grupelė mokinių. Būdamas geranoriškas ir paslaugus, Vincentas padėjo išdėlioti kėdes, paruošti vietą naujiems lankytojams. Mane šis jo poelgis labai sužavėjo, – pasakojo Emma. – Pastato rūsyje buvo kavos gėrimui skirtas kambarėlis, jame stovėjo automatinis muzikos grotuvas, baras ir stalo futbolo rinkinys. Tuo metu ne visi turėjo muzikos grotuvus, tad daug laiko praleidome tame kambaryje klausydamiesi garso įrašų. Tuo metu jam jaučiau kažkokius nedidelius jausmus, tačiau jis to ir manęs pačios nepastebėjo. Kai jau buvo laikas vykti namo, Vincentas pasiūlė susirašinėti su jo seserimi Helene, kuri buvo panašaus amžiaus. Pas mus į pramogų centrą jis sugrįžo kitąmet, tačiau kartu atsivežė ir savo seserį. Iki kol man suėjo 16, Vincentas kiekvieną vasarą mane aplankydavo. Vasarą pas juos praleisdavau maždaug 3 savaites, o Helene pas mus, kiek pamenu, dvi. Kitus 3 ar 4 metus vasaras leisdavome vieni pas kitus, vyko mainų programa. Jo sesuo ir aš esame panašaus amžiaus, o Vincentas už mane vyresnis 4 metais. Mūsų ryšiai nutrūko, kai persikrausčiau gyventi į Londoną, bet mūsų tėvai dar ilgai bendravo.“

Emma ištekėjo ir gyveno Londone, susilaukė dviejų dukrų, o Vincentas, vedęs paryžietę, užaugino 4 atžalas.

Tačiau prieš 4 metus Vincentas paskambino moteriai ir paklausė ar jos dukra, kuriai tuo metu buvo 15, norėtų susirašinėti su tokio paties amžiaus jo sūnumi.

Aukle dirbanti Emma sakė: „Nutrūkus ryšiams, mūsų tėvai vis dar bendravo, tad Vincentas paprašė savo tėčio paprašyti mano tėčio, kad jis duotų mano telefono numerį. Savo skambučiu jis tikrai mane nustebino. Vincentas pridūrė, kad susirašinėjant mūsų vaikams būtų atkartota mūsų vaikystės istorija. Man ši idėja pasirodė nuostabi. Mes ir toliau bendravome, papasakojau jam apie prieš dešimt metų įvykusias skyrybas, o jis teigė, jog pats jau kurį laiką gyveną be žmonos. Savaitgaliui su dukromis nuvykome į Paryžių ir po šitiek daug metų iš naujo susitikę vienas kitą pamilome. Po dvejų metų ar persikrausčiau gyventi į Prancūziją, o po dar tiek pat metų, rugpjūčio 26 dieną, mes šventėme vestuves“, – sakė Emma.

Emma turi 23-ejų ir 18-kos metų dukteris, kurios gyvena Londone, o finansų direktorius Vincentas – 25-erių, 22-ejų ir 19-kos metų sūnus bei 16-metę dukrą.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.