Surogatinės supermamos džiaugsmas – visi kūdikiai vestuvių šventėje

Moteris, nevaisingoms poroms padedanti susilaukti vaikų, savo vestuvėse išvydo visus vaikus, kuriuos ji vadina stebuklais. Ir nors 37 metų Ria Pawlow po vieno nėštumo vos išsaugojo savo gimdą, ji prisiekė – ir toliau padės tokioms šeimoms.

 Nuotakos Stacey ir Ria su savais ir surogatiniais vaikais.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nuotakos Stacey ir Ria su savais ir surogatiniais vaikais.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-08 11:52

Surogatine supermama vadinama Ria neslėpė savo pasididžiavimo, kai altoriaus link per savo gyvenimo šventę žengė apsupta visų savo pagimdytų vaikų ir jų tėvų, kurie šiai moteriai jaučiasi skolingi už didžiausią savo laimę, rašo „Mirror‘.

Tikslas – dovanoti laimę kitiems

Moteris, pati auginanti du savo vaikus, kurių susilaukė prieš pradėdama siūlyti savo, kaip surogatinės motinos, paslaugas, išdidžiai pozavo nuotraukai su visais mažyliais, kuriuos ji atvedė į šį pasaulį.

Šalia jos nuotraukoje pozavo vaikai iš ankstesnių santykių ir sūnus, kurį ji augina su dabar jau savo žmona Stasey (30 m.) ir keturi vaikai, kuriuos ji išnešiojo ir pagimdė kitoms poroms.

Penktas kūdikis, kurį Ria atidavė vos pagimdžiusi, atvyks netrukus su savo tėvais. Būtent dėl jo moteris vos nemirė.

Tačiau šiandien Ria laiminga – ašaros ir randai, kuriais išvagotas jos pilvas, yra niekis palyginus su džiaugsmu dovanoti laimę kitiems. Surogatinė mama neslepia – vestuvės ją paskatino ir toliau dovanoti kitiems kūdikius.

„Tai buvo geriausia diena mano gyvenime. Matyti visus šiuos nuostabius stebuklus su jų mylinčiais tėveliais, būti apsuptai artimiausių ir mieliausių žmonių buvo tobulas jausmas.

Esu pajėgi pildyti vaikų negalinčių susilaukti porų svajones. Dabar jie visi, atvykdami į mano vestuves, išpildė mano svajonę. Mano sesuo, sakydama vestuvinę kalbą, visus juos paminėjo – patalpoje neliko sausų akių, ji visus pravirkdė“, − kalbėjo Ria.

Patyrė ir keturis persileidimus

Portsmunde, Didžiojoje Britanijoje, gyvenanti Ria augina 12 metų sūnų Matthew ir dukterį Charlie. Mylimąją Stasey ji sutiko 2010-aisiais. Moterys pasinaudojo spermos donoru ir joms gimė dabar jau 5-erių Toby.

Tuomet Ria susisiekė su surogatinę motinystę siūlančia agentūra „Cots“. Jau netrukus ji susitiko su pirmąja pora, kuriai pasiryžo padėti susilaukti vaikelio. Embrionas moteriai buvo implantuotas 2011-ųjų spalį, o kitų metų birželį gimė mažasis Carlas.

„Carlo tėvai buvo šalia manęs, jie pirmi ir paėmė ant rankų savo kūdikį. Tai buvo stebuklingas momentas. Mačiau jų pakilią nuotaiką, jų veidus nušvietusį begalinį džiaugsmą po daugybės metų laukimo ir išgyvento skausmo, kad vis nesiseka susilaukti vaikelio.

Nė vienas tėvas negali būti labiau dėkingas, nei jie – tėvai, kurie negali susilaukti kūdikio“, − kalbėjo surogatinė motina.

Iki tol, kol susilaukė antrojo vaikelio, kurį nešiojo ir gimdė kaip surogatinė motina, Ria patyrė net keturis persileidimus – jai implantuoti embrionai buvo atmesti organizmo. Sveikas gražuolis Robertas gimė 2014-aisiais. Tėvų džiaugsmas privertė apsiašaroti ir gimdyvę.

Dvynius gimdė namų vonioje

Tuomet Ria sutiko vėl pagelbėti pirmajai porai – pagimdyti jiems antrą kūdikį. Ji prisiminė, kaip tėvai negalėjo atvykti į vieną iš apžiūrų echoskopu.

Tuomet moteris internetu jiems nusiuntė nuotrauką, kurioje savo pilvą papuošė dviem kaspinais – iš vienos pusės ji pririšo rožinį kaspiną, iš kitos – žydrą. Taip tėvams ji pranešė laukiamų dvynukų lytį.

Tačiau vėliau įvyko drama – dvyniai Maxas ir Ruby gimė gerokai per anksti. Juos ant namų vonios grindų priėmė surogatinės motinos gyvenimo draugė Stasey, o iškart po gimdymo visi išskubėjo į ligoninę. Laimei, viskas buvo gerai ir gimdyvei, ir mažyliams.

Penktas vaikelis – raudonskruostė Daisy gimė šių metų liepą. Tačiau gimus mažylei moteriai neužgimė placenta. Perkelta į intensyvios terapijos palatą ji sulaukė kraujo perpylimo. Gydytojai sakė, kad Ria gimė po laiminga žvaigžde – moteris galėjo prarasti gimdą, jai būtų reikėję pašalinti gimdą.

Atlygis – didžiulė tėvų laimė

Pagal Didžiosios Britanijos įstatymus, Ria negali prašyti atlygio už tai, kad išnešioja ir pagimdo kūdikį. Jai gali būti apmokėtos tik su jos išlaidomis susijusios sumos. Tačiau ji neslepia – pinigai tikrai nėra ta priežastis, dėl ko ji tai daro. Ir net vasaros patirtis, kai buvo netoli mirties, nesustabdo jos. Moteris ir toliau siūlys savo paslaugas kitoms poroms.

Kiekvieną vaikelį, kurį pagimdo kitiems, žymi tatuiruotės ant Ria nugaros – kiekvienam jų ištatuiruota žvaigždė. Moteris tikisi, kad tokių tatuiruočių bus ir daugiau.

„Vos pamačiau tą vestuvinę nuotrauką, kurioje mes apsuptos visų surogatinių mano vaikų, iškart supratau, kad turiu nenustoti to daryti. Noriu ir toliau padėti šeimoms susilaukti vaikų.

Matydama augantį savo pilvą ir žinodama, kokį džiaugsmą suteiksiu tėvams, negaliu net nustayti šios paslaugos kainos. Tol, kol galiu, padėsiu žmonėms kurti laimingas šeimas“, − sakė Ria.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.