Rusijos ledo čiuožėją sušildė vyresnės moters jausmai

Du šimtai teismų. Tiek turėjo atlaikyti rusų milijardieriaus Viktoro Baturino (61 m.) buvusi žmona prodiuserė Jana Rudkovskaja (42 m.), kad galėtų kurti laimę su nauja meile – dailiojo čiuožimo žvaigžde Jevgenijumi Pliuščenka (34 m.). Nors naujoji pora vestuves atšoko prieš aštuonerius metus, stačiatikių bažnyčioje susituokė tik dabar.

 Tik praėjus aštuoneriems metams po vestuvių ir viskam aprimus J.Rudkovskaja ir J.Pliuščenka nusprendė susituokti vienoje Maskvos stačiatikių bažnyčioje.<br> Scanpix nuotr.
 Tik praėjus aštuoneriems metams po vestuvių ir viskam aprimus J.Rudkovskaja ir J.Pliuščenka nusprendė susituokti vienoje Maskvos stačiatikių bažnyčioje.<br> Scanpix nuotr.
Milijardierius V.Baturinas yra įkliuvęs ir dėl finansinių machinacijų.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Milijardierius V.Baturinas yra įkliuvęs ir dėl finansinių machinacijų.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Tik praėjus aštuoneriems metams po vestuvių ir viskam aprimus J.Rudkovskaja ir J.Pliuščenka nusprendė susituokti vienoje Maskvos stačiatikių bažnyčioje.<br> „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Tik praėjus aštuoneriems metams po vestuvių ir viskam aprimus J.Rudkovskaja ir J.Pliuščenka nusprendė susituokti vienoje Maskvos stačiatikių bažnyčioje.<br> „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
J.Pliuščenka – vienas garsiausių Rusijos dailiojo čiuožimo meistrų.<br> „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
J.Pliuščenka – vienas garsiausių Rusijos dailiojo čiuožimo meistrų.<br> „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 30, 2017, 10:41 AM

Jevgenijaus ir Janos kelias į laimę nebuvo lengvas. Dailiojo čiuožimo vyrų Rusijos, olimpinis ir pasaulio čempionas J.Pliuščenka 2005 -aisiais vedė tuomet Sankt Peterburgo universiteto Sociologijos fakulteto studentę Mariją Jermak.

Po metų porai gimė sūnus Jegoras. Bet santuokinis garsaus čiuožėjo gyvenimas nebuvo darnus. O čia dar pažintis su „Eurovizijos“ nugalėtojo Dimos Bilano prodiusere J.Rudkovskaja.

Lemtingas susitikimas įvyko 2007 metų sausį.

Tarp jų iškart įsiplieskė meilės kibirkštis, bet iki vedybų abiem teko įveikti daugybę kliūčių, taip pat ir skyrybų procesus.

J.Pliuščenka skyrėsi su pirmąja žmona, o J.Rudkovskaja – su milijardieriumi V.Baturinu.

Su buvusio Maskvos mero Jurijaus Lužkovo žmonos Jelenos Baturinos broliu Jana susipažino Sočyje per futbolo rungtynes VIP ložėje. Po septynerių bendro gyvenimo metų pora išsiskyrė.

„Atlaikiau daugiau nei 200 teismų. V.Baturinas sakė, kad man liks tik asilo ausys, – su jomis taip ir gyvenu. Jis įsitraukė į karą su manimi, išleido tam daugybę pinigų ir pradėjo daryti klaidą po klaidos. Bet pinigai – tai viena. Kiek buvo išeikvota nervų...

Tai buvo pragaras“, – anuomet sakė J.Rudkovskaja.

Tuo sunkiu abiem metu Jevgenijus ir Jana stengėsi palaikyti vienas kitą.

Dailiojo čiuožimo meistrą ir prodiuserę itin suartino pasirengimas 2008-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui.

J.Rudkovskaja buvo dainininko D.Bilano prodiuserė, o J.Pliuščenka čiuožė ant specialiai jam paruošto dirbtinio ledo. Po taip lauktos pergalės Jevgenijus pasipiršo Janai.

Pora susituokė 2009 metų rugsėjį. Po 4 metų J.Pliuščenka ir J.Rudkovskaja susilaukė sūnaus Aleksandro, kurio krikštatėviu tapo D.Bilanas.

Dabar su pora dar gyvena du J.Rudkovskajos sūnūs – Andrejus (16 m.) ir Nikolajus (15 m.). Beje, tik prieš šešerius metus ji pripažino, kad Andrejus yra įsivaikintas. Jo motina – antroji V.Baturino žmona.

Po skyrybų V.Baturinas buvo atėmęs vaikus. J.Rudkovskajos globai jie vėl buvo atiduoti, kai buvęs vyras dėl finansinių machinacijų atsidūrė teisme.

Tad praėjus aštuoneriems metams po vestuvių ir viskam aprimus J.Rudkovskaja ir J.Pliuščenka tik dabar nusprendė susituokti vienoje Maskvos stačiatikių bažnyčioje.

„Susituokti bažnyčioje Janai pasiūliau prieš trejus metus, jei ne anksčiau. Bet šiam žingsniui abu dvasiškai subrendome tik dabar“, – prisipažino J.Pliuščenka.

Jų gyvenime, matyt, atėjo toks metas, kai likimas tapo bendras, nedalomas. Jie vadovaujasi tais pačiais principais ir pripažįsta tas pačias vertybes.

Priesaika prieš Dievą dailiojo čiuožimo meistrui kas kita nei civilinės jungtuvės: „Bažnyčioje pažadėjome prieš Dievą būti kartu ir džiaugsme, ir varge. Religinis aktas labai stipriai keičia vyro ir moters santykių prasmę.“

J.Rudkovskaja pripažino, kad jos šeima ilgą laiką buvo nusistačiusi prieš J.Pliuščenką.

Net pranešus apie vestuves tėvai manė, kad šie santykiai negali būti rimti.

Janos tėvų logika buvo suprantama: jų duktė vyresnė už J.Pliuščenką septyneriais metais. Jis jau buvo sukūręs šeimą, o ji taip pat turi savų problemų.

„Turi jau du vaikus, kam tu jam reikalinga? Jis nuolat išvykose, dalyvauja visame pasaulyje vykstančiuose ledo šou“, – priekaištavo jai tėvai.

Tad porai teko pakovoti už savo jausmus bei ateitį.

J.Pliuščenka irgi neslėpė, kad teko atlaikyti sunkias akimirkas su mylimosios tėvu. Bet dabar jie – geriausi draugai.

Dailiojo čiuožimo meistras negailėjo šiltų žodžių Janos motinai, kuri labai palaikė po jo motinos mirties.

Savo pažintį su J.Pliuščenka J.Rudkovskaja vadina siųsta likimo.

„Iki pažinties su Jevgenijumi sugebėjau kontroliuoti savo jausmus, visuomet pasverdavau ir išanalizuodavau visus „už“ ir „prieš“. Bet jį įsimylėjau iš karto. Tai – vienintelis atvejis, kai viską užgožė jausmai, ir aš stačia galva nėriau į jų verpetą.

Man buvo 32-eji ir iki pažinties su Jevgenijumi nežinojau, kad meilė gali įsižiebti iš pirmo žvilgsnio. Negana to, paaiškėjo, kad net nenutuokiau, kas yra toji meilė“, – prisipažino J.Rudkovskaja.

Bet dabar ir J.Pliuščenka gali pasakyti, kad jų susitikimas buvo siųstas likimo. Tai įvyko Londone 2007-aisiais, kai jis, sportininkas, atstovavo būsimų olimpinių žaidynių miestui Sočiui.

Tuo metu D.Bilanas koncertavo Trafalgaro aikštėje. Janą ir Jevgenijų supažindino bendras jų draugas. Ir jau pirmąjį vakarą jis paėmė ją už rankos.

„Iš karto pajutau, kad ji – man skirta moteris. Net nežinojau, kas jos vyras, giminaičiai, kokia jos gyvenimo istorija. Tiesiog niekuo nesidomėjau, nes visą gyvenimą čiuožiau. Bet paėmęs ją už rankos iki šiol laikau“, – sakė dailiojo čiuožimo meistras.

Jau pirmąjį pažinties vakarą J.Pliuščenka pasiūlė jai tekėti.

Iki lemtingojo „taip“ abu nuėjo nelengvą kelią. Jana ir Jevgenijus neslėpė, kad, kaip ir visos poros, neišvengia ginčų.

Bet per santuokinį gyvenimą jie buvo susipykę tik du kartus. Ir, kaip pripažįsta dailiojo čiuožimo meistras, dėl jo kvailumo.

Ankstesnę santuoką J.Rudkovskaja palygino su sūpuoklėmis – tai karas, tai taika. Bet dabar nei jai, nei jos vyrui tokių santykių nereikia: abu įsitikinę, kad aršūs ginčai ir po to įsivyraujanti ramybė nepadarys jų meilės aistringesnės.

„Neseniai mačiau labai seną, bet gražią porą, susikibusią už rankų ir vaikštinėjančią jūros pakrante. Jiems abiem maždaug po 90 metų, o jų akys degė iš meilės vienas kitam. Norėčiau sulaukti tokios senatvės su Jevgenijumi“, – svajoja Jana.

Po šių žodžių J.Pliuščenka prisipažino: „Su Jana taip stipriai suartėjau, kad net išvykdamas dienai įsėdęs į lėktuvą jau pradedu nuobodžiauti!

Nieko man nereikia, niekur nenoriu skristi, noriu nuolat būti su šeima. Nenoriu jokių išsiskyrimų. Norisi visada ir visur būti kartu – visą gyvenimą.“

Neseniai vykusioje J.Rudkovskajos ir J.Pliuščenkos bažnytinėje jungtuvių ceremonijoje dalyvavo tik artimiausi draugai ir giminaičiai. Bet pasveikinti tokio neeilinio įvykio proga norėjo daugelis, todėl buvo nuspręsta surengti šventinę vakarienę.

Jai buvo pasirinkti Maskvos Volchovkos gatvėje esantys senoviniai rūmai. Čia aukštuomenės priėmimus kitados rengė Rusijos imperatorienė Jekaterina II.

Vėliau šiame statinyje buvo įsikūrusi konservatorija, po to – galvos smegenų tyrimo institutas, sovietinių leidinių redakcijos. Dabar šiuose rūmuose atgijo pokylių ir iškilmingų vakarienių tradicijos.

Vakarui galiojo griežtas aprangos kodas, apie kurį svečiams iš anksto pranešė J.Rudkovskaja. Vyrai turėjo vilkėti kostiumus, moterys – rožinio atspalvio sukneles.

Tokia taisyklė dailiosios lyties atstovėms galiojo ir per J.Rudkovskajos gimtadienį. Bet ateiti į bažnytines jungtuves jau kartą vilkėta suknele nederėjo.

Aukštuomenės ponioms pagelbėjo Maskvos centrinės universalinės parduotuvės direktorė, į „Instagram“ įkėlusi šioms iškilmėms tinkamų suknelių nuotraukas.

Mados namų „Christian Dior“ kūrybos direktorė Maria Grazia Chiuri specialiai apeigoms stačiatikių bažnyčioje J.Rudkovskajai sukūrė prabangią suknelę iš daugiasluoksnio tiulio.

J.Rudkovskajos sutuoktinis buvo apsirengęs „Dior Homme“, o poros sūnus Aleksandras – „Baby Dior“ kolekcijos kostiumu.

Vakarui įpusėjus, kai prasidėjo šokiai, J.Rudkovskaja apsirengė patogesne suknele. Ji pasirinko iš Saratovo kilusios dizainerės suknelę iš kolekcijos, skirtos rusų baletui.

Kadangi tai buvo prodiuserės, kurios atlikėjų dainos karaliauja Rusijos populiariausiųjų sąrašuose, šventė, tarp svečius linksminusiųjų netrūko garsių dainininkų.

Bet pirmiausia į sceną išėjo vidurinis Janos sūnus Nikolajus Baturinas.

Tiesa, 15-metis artistas šiokią tokią patirtį jau sukaupė. Likus kelioms dienoms iki šios šventės jis debiutavo Sočyje vykusiame festivalyje „Novaja volna“.

Atlikęs keletą dainų N.Baturinas pasakė: „Šiandien – svarbiausia mamos ir mano antrojo tėčio gyvenimo diena.“

Veikiausiai šie sūnaus žodžiai tapo geriausia dovana tiek J.Rudkovskajai, tiek J.Pliuščenkai.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.