Vaikystės košmaras: moteris papasakojo, kaip tėvas iš jos darė „superžmogų“

Moteris papasakojo, kaip jos tėvas vaikystėje ją kankino ir bandė paversti į „superžmogų“.

 Maude buvo savo tėvo nehumaniškų eksperimentų bandomasis triušis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Maude buvo savo tėvo nehumaniškų eksperimentų bandomasis triušis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Maude buvo savo tėvo nehumaniškų eksperimentų bandomasis triušis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Maude buvo savo tėvo nehumaniškų eksperimentų bandomasis triušis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Maude buvo savo tėvo nehumaniškų eksperimentų bandomasis triušis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Maude buvo savo tėvo nehumaniškų eksperimentų bandomasis triušis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-01-05 09:42

Kai Maude Julien tebuvo 8-eri, ji buvo verčiama net 2 kartus per savaitę liestis prie tvoros, kuria tekėjo elektros srovė, ir nedemonstruoti jokių skausmą išduodančių emocijų.

Įkalinta šiaurinėje Prancūzijos dalyje esančioje savo išprotėjusio ir alkoholiko tėčio viloje, Maude buvo nehumaniškų eksperimentų bandomasis triušis.

Mergaitė buvo užrakinama žiurkių narve, kuriame jai reikėjo medituoti apie mirtį, ji buvo verčiama dalyvauti žiauriuose ištvermę tikrinančiuose testuose. Maude ne kartą kabėjo ant uolos krašto, ji buvo girdoma viskiu, o po to jai reikėdavo eiti tiesia linija.

Maude buvo uždrausta net apkabinti mamą, kuri gyveno kartu su jais, kadangi šeimos namuose tėčio liepimu buvo neleidžiamas joks žmonių kontaktas.

Ji prisipažino, kad šilumos ir užjautos išmoko iš savo augintinių – šuns ir dviejų ponių.

„Tikrai manau, kad jei ne mano augintiniai, šiandien nebūčiau gyva, – sakė ji „New York Post“. – Jie man suteikė taip reikalingo fizinio kontakto, šilumos, kadangi namuose mums buvo draudžiama glaustis vienas prie kito.“

Skaudūs prisiminimai

Maude, kuriai dabar 60 metų, net 18 metų praleido fiziškai ir emociškai skriaudžiama savo tėvo Louiso Didlerio, rašoma jos naujoje knygoje „The Only Girl in the World“.

„Jis iš tiesų buvo išprotėjęs, be to, didelis alkoholikas“, – apie tėvą, kuris priklausė slaptam masonų kultui, sakė ji.

Vyras tikėjo, kad ateis pasaulio pabaiga, todėl jis privaląs savo dukrą paversti tikra karžyge, kuri vadovaus sukilimui prieš blogį.

Maude atskleidė, jog jos tėvas jos motiną Jeannine įsivaikino, kai ši tebuvo 6-erių metukų, ir pavertė ją savo žmona. Maude gimė 1957-aisiais. Louisas, pardavinėdamas transporto priemonių gamyklų akcijas, tapo labai turtingas. Jis savo dukrą norėjo paversti tikru „superžmogumi“, todėl privertė ją dalyvauti įvairiuose eksperimentuose. Pastarieji buvo tiek fiziniai, tiek emociniai. Kartą mergaitė turėjo paskersti gyvulį, o tvoros, kuria tekėjo elektra, laikymas buvo įprastas dalykas.

„Tvorą turėjau sugriebti abiem rankomis. Svarbiausia buvo nereaguoti į man sukeliamą skausmą. Turėjau nerodyti jokių emocijų“, – pasakojo ji.

Randai neleidžia pamiršti skausmo

Iki pat šios dienos Maude gyvena su dvasiniais ir fiziniais randais, kuriuos paliko jos tėvas. Ji turi problemų su kepenimis, kadangi ją dar visai mažytę tėvas versdavo gerti alkoholį. Ji taip pat pridūrė, kad nuo 3 iki 13 metų ją lytiškai išnaudojo tėvo ūkyje dirbęs darbininkas.

Nuo visų šių siaubų mergaitė pabėgdavo skaitydama knygas. Mėgstamiausia Maude knyga – Alexandre Dumas „Grafas Montekristas“.

Tinkamai išnaudojo pasitaikiusią progą

Tačiau iki tikrosios laisvės jos dar laukė ilgi metai. 1972-aisiais tėvas pasamdė muzikos mokytoją, kuris Maude mokė groti pianinu ir akordeonu. Pasak moters, jis šeimos namuose lankėsi net 3 metus, per kuriuos užsitarnavo tėčio pasitikėjimą, todėl galiausiai Maude buvo leista lankytis mokytojo muzikos prekių parduotuvėje mieste.

Kai Maude suėjo 18-ka metų, Louisas sutiko leisti dukrai tekėti už muzikanto, su kuriuo susipažino muzikos pamokose. Tačiau tai padaryti Maude galėjo tik su sąlyga, jei po 6 mėnesių grįš pas tėvą ir dar nebus praradusi nekaltybės.

Tačiau vos tik ištekėjo, 18-metė pasinaudojo galimybe ir pabėgo. Maude tėvas mirė 1981-aisiais, sulaukęs 79-erių.

Maude gyveno visavertį gyvenimą. Ji dar kartą ištekėjo, susilaukė dviejų dukterų. Šiuo metu ji augina anūkes ir gyvena Paryžiuje. Jai taip pat teko lankytis pas psichoterapeutus, kurie padėjo atsigauti po tokios traumuotos vaikystės. Maude pati buvo psichiatrė, turėjo savų klientų.

Pasak moters, memuarų rašymas jai sukėlė nemalonius prisiminimus, tačiau tuo pat metu ramino. Ši knyga skirta jos motinai, nuo kurios Maude buvo šiek tiek nutolusi.

„Ji buvo jo auka. Nusiunčiau jai knygos kopiją su rašteliu. Nors jokio atsakymo negavau, girdėjau, jog ji išsigando ir tikrai nesidžiaugė šiuo mano poelgiu“, – teigė Maude.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.