Košmariški vaikystės prisiminimai: „Jis ranka man užspausdavo burną“

„Pabundu. Esu ant sofos. Nuogas tėvas mane prievartauja“, − savo prisiminimais iš vaikystėje patirtos seksualinės prievartos išdrįso pasidalinti auka.

 Galiausiai mergaitė išdrįso paskambinti į vietos „Vaikų liniją“. <br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Galiausiai mergaitė išdrįso paskambinti į vietos „Vaikų liniją“. <br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2018, 10:15 PM

Ne viena prievartą iš artimiausių žmonių patyrusi moteris prabilo siekdamos surinkti kuo daugiau lėšų, kurios bus skirtos kovai su šia problema.

Siaubas, kurį moteris, pavadinkime ją Robyn, būdama dar maža mergaitė savo tikro tėvo glėbyje niekada neišnyks iš jos atminties. Ji prisipažino – viskas prasidėjo tuomet, kai jai tebuvo vos šešeri, rašo „Mirror“.

Ranka užspausdavo burną

Tik dabar, jau būdama suaugusi, ji išdrįso prabilti. Moteris tiki, kad savo patirtimi padės kitiems bent šiek tiek lengviau susidoroti su vaikystėje patirtomis traumomis.

Kai Robyn tėvai išsiskyrė, mergaitė labai ilgėjosi tėčio, todėl prašė, kad savaitgaliais laiką galėtų leisti pas jį. Tačiau užuot džiaugusis svetingais tėvo namais, ji pateko į metų metus trukusį košmarą, manipuliacijas ir savęs kaltinimo pinkles.

„Danielis (mano tėvas) mane prievartauti pradėjo apsilankymų jo namuose metu. Pamenu, kad eidavau miegoti ant sofos ir vėliau pabusdavau – nuogas tėvas būdavo ant manęs. Jis prievartaudavo mane, aš verkdavau, bet jis tiesiog užspausdavo man burną“, − pasakojo Robyn.

Vyras mažametei dukteriai aiškindavo, kad toks jos elgesys vėl suartins jį su mama, kad tėvai vėl bus kartu. Vėliau jis kalbėjo, kad socialinės tarnybos atims ją iš motinos, jei ji nesileis prievartaujama tėvo.

Dėl prievartos kaltino save

„Argi septynerių vaikas nesvajoja, kad tėvai vėl būtų kartu? Tuo metu pradėjau šlapintis į lovą, bet niekas nieko neįtarė. Prievarta tęsėsi tol, kol vieną dieną aš tiesiog pabėgau iš tėvo namų.

Buvo ankstyvas rytas, man buvo septyneri. Išėjusi ėjau ir ėjau – norėjau kuo greičiau rasti mamos namus. Galiausiai kai pasiekiau namus, patekau į didžiulę bėdą dėl to, kad pabėgau – ir vis tiek nesugebėjau mamai pasipasakoti apie tai, kodėl pabėgau ir kaip tėvas su manimi elgėsi.

Kaltinau save, maniau, kad pati esu kalta, nes leidau jam taip su savimi elgtis. Pradėjau didelėmis dozėmis vartoti vaistus, tačiau net tada niekam nerūpėjau“, − pasakojo moteris.

Galiausiai mergaitė išdrįso paskambinti į vietos „Vaikų liniją“. Robyn yra tikra – jei pirmas skambutis nebūtų virtęs ilgu ir itin rūpestingu pokalbiu – šiandien jos nebūtų tarp mūsų.

Vėliau, sužinojusi, kad tėvas vėl vedė ir yra susilaukęs daugiau vaikų, jauna moteris nukeliavo tiesiai į policijos nuovadą – ji papasakojo savo vaikystės košmarus norėdama, kad nuo šio monstro nekentėtų kiti jo vaikai. Moteriai buvo baisu dėl jų.

Nuteisė jau mirusį skriaudiką

Danielis nusižudė iki teismo, tačiau moteris net ir po jo mirties kreipėsi į teismą prašydama pripažinti vyro kaltę ir skirti jai kompensaciją.

„Teismas mano prašymą patenkino ir galiausiai priėmė man palankų sprendimą – tai reiškė, kad jei būtų gyvas, Danielis sėdėtų kalėjime. Buvau ekstazėje atkūrusi teisingumą.

Man buvo skirta daugiau nei 10 tūkst. eurų kompensacija – visą sumą atidaviau labdarai. Galvodama apie tai, kokiu keliu, dėl ko, gavau tuos pinigus, nebūčiau laiminga“, − atviravo dabar laimingai ištekėjusi moteris.

Robyn įsitikinusi – nė vienas vaikas pasaulyje neturi kentėti dėl tėvų prievartos. Ji nuolat kartoja, kad vaikams, kurie patiria tai, ką teko patirti jai, reikia kalbėti, pasakoti ir nieko nesigėdyti.

„Tiesiog susisiekite su „Vaikų linija“ arba pasipasakokite suaugusiam žmogui, kuriuo pasitikite – tik netylėkite“, − sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.