Lietuvių dainininkei ir britų magui lemtingi tapo 12 laikrodžio dūžių

Krikščioniškos bendruomenės pažinčių tinklalapyje prieš metus susipažinę operos solistė Laura Zigmantaitė (28 m.) ir magas Michaelas McIntyre’as (40 m.) susižadėjo sutikdami 2018-uosius, tad šįmet ketina atšokti vestuves. Lietuvė ir britas gyvena atskirai ir įsikurti po vienu stogu ruošiasi tik sukūrę šeimą. Ar jie nebijo netikėtumų pradėję bendrą gyvenimą?

 Britas M.McIntyre’as mylimosios lietuvės L.Zigmantaitės rankos paprašė per 2018 metų sutiktuves.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Britas M.McIntyre’as mylimosios lietuvės L.Zigmantaitės rankos paprašė per 2018 metų sutiktuves.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 L.Zigmantaitė.<br>LRT nuotr.
 L.Zigmantaitė.<br>LRT nuotr.
Nors M.McIntyre’as vyresnis už Laurą 12 metų, vyras iki šiol nebuvo vedęs.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Nors M.McIntyre’as vyresnis už Laurą 12 metų, vyras iki šiol nebuvo vedęs.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Britas M.McIntyre’as mylimosios lietuvės L.Zigmantaitės rankos paprašė per 2018 metų sutiktuves.
Britas M.McIntyre’as mylimosios lietuvės L.Zigmantaitės rankos paprašė per 2018 metų sutiktuves.
 L.Zigmantaitė.
 L.Zigmantaitė.
 Nors M.McIntyre’as vyresnis už Laurą 12 metų, vyras iki šiol nebuvo vedęs.<br>  Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nors M.McIntyre’as vyresnis už Laurą 12 metų, vyras iki šiol nebuvo vedęs.<br>  Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (6)

„Lietuvos rytas“

Feb 9, 2018, 6:27 PM

Lietuvė ir britas nuo pirmų pažinties dienų žinojo, jog susitiko tam, kad sukurtų šeimą.

Todėl jie aptarinėjo, kokios šeimos norėtų, kaip dalytųsi buitį ir auklėtų vaikus.

Porai patinka net ir per atstumą – telefonu ar skaipu – aptarti su būsima šeima susijusius klausimus, kurių kaskart kyla vis naujų. Tad ir atsakymų dar gali būti daug.

Jie neabejoja, kad santykiai – nesibaigianti kūryba, kurioje būtina derinti požiūrius, įpročius, net pomėgius.

Kadangi M.McIntyre’as gyvena Kento grafystėje Anglijos pietryčiuose, o jo mylimoji įsikūrusi Škotijoje, jiems dažnai tenka bendrauti nuotoliniu būdu.

Pora kasdien telefonu ar skaipu prakalba apie tris valandas, o pirmus tris mėnesius pokalbiai užtrukdavo nuo penkių iki aštuonių valandų.

Pažinties pradžioje dėl bendravimo jie aukodavo nakties miegą ir netrukus suprato, jog pokalbius būtina trumpinti, kad kitą dieną jaustųsi pailsėję ir galėtų susikaupti darbe.

Škotijos nacionalinėje operoje Glazge dainuojanti L.Zigmantaitė ir Anglijoje paramediku dirbantis, o laisvalaikiu magijos triukus rodantis M.McIntyre’as pirmąkart susitiko naujamečiame krikščionių bendruomenės vakarėlyje, vykusiame restorane.

Bet virtualiai pora susipažino likus porai savaičių iki 2017-ųjų sutiktuvių, nors tada juodu nė neplanavo drauge švęsti.

„Norėjau prisidėti prie krikščioniškos bendruomenės, sakyčiau, žvalgiau aplinką, stebėjau, kas joje vyksta, ieškojau savanoriškos veiklos.

Aišku, tikėjausi, kad jeigu su kuo nors užmegzčiau santykius, tas žmogus turėtų būti krikščionis“, – neslėpė L.Zigmantaitė, ko ieškojo neįprastame pažinčių tinklalapyje.

Likus porai dienų iki Naujųjų metų sutiktuvių Laura ir Michaelas vienas kitam parašė porą žinučių, tačiau neplanavo kartu švęsti.

„Buvo labai intensyvus laikotarpis – su bendruomene ruošėmės naujamečiam renginiui Londone, todėl nebuvo kada bendrauti. Michaelas mane nustebino, kai nepranešęs pasirodė tame Naujųjų metų vakarėlyje, kuriame aš buvau.

Čia jis neturėjo jokių draugų, tiesiog atvyko, nes labai norėjo mane sutikti. Tai mane net šiek tiek išgąsdino“, – prisipažino operos solistė.

Tame vakarėlyje būdama draugų apsuptyje Laura naują savo pažįstamą išvydo likus pusvalandžiui iki vidurnakčio ir iškart pagalvojo: „Kur jį mačiau?“ Staiga prisiminė, kad juodu užvakar susirašinėjo.

Operos solistei buvo šiek tiek baugu: „Įdomu, ką šis žmogus iš interneto čia veikia?“ Juodu persimetė keliais žodžiais, nes moteriai atrodė, kad aplinka netinkama pokalbiams, be to, jos laukė draugai, grojo muzika.

Po to juodu visą savaitę susirašinėjo, ir tuomet paaiškėjo, kad vyrui labai patiko lietuvės nuotrauka tinklalapyje ir širdis jam pakuždėjo: „Ji skirta man.“

Todėl vėliau M.McIntyre’as buvo atviras: lietuvei prisipažino, kad labai norėjo kuo greičiau ją išvysti.

Jis elgėsi ryžtingai, nes galvoje sukosi paties susikurtas scenarijus.

„Jeigu ateityje mūsų santykiai išsirutuliotų, labai norėjau, kad būtent Naujuosius metus sutiktume kartu – dvyliktą valandą būtume drauge. Būtų gražu tai prisiminti“, – vėliau savo mintis atskleidė magas.

Laikrodžio dūžiai, skelbę pirmąsias 2017-ųjų minutes, buvo lemtingi poros santykių pradžiai – nuo tada jų draugystė įsibėgėjo. Jų susitikimai kiek laiko buvo netikėti, nes M.McIntyre’as vis sumanydavo pateikti mylimajai staigmenų. Sykį vyras lietuvę pakvietė į pasimatymą tiesiai iš Londono oro uosto, kai ji atvyko iš tėvynės.

Juodu iškart patraukė gerti karšto šokolado, po to iki aštuntos valandos ryto vaikščiojo po Londoną.

Tačiau prieš šešis mėnesius operos solistei iš Londono persikrausčius į Glazgą pasimatymai tapo retesni – jie susitinka kartą per mėnesį.

Todėl dažniausiai planuoja pasimatyti savaitgalį, kai abu nedirba – porai nereikia sukti galvos, ką veikti sekmadienį, nes jie visada eina į bažnyčią.

Kai būna atskirai, netgi Šventąjį Raštą vienas kitam skaito per skaipą ir gilinasi į tikėjimo tiesas.

Vėlyvais vakarais iš savo namų mylimieji internetu dalijasi dienos įvykiais, vienu metu ruošia valgį arba žiūri kokį nors filmą.

Taip leidžiant laiką galima patirti jausmą, lyg gyventum kartu.

Tačiau pora neskuba įsikurti po vienu stogu, nors sutikdami 2018-uosius tapo sužadėtiniais.

Šis žingsnis savaime reiškia įsipareigojimą vienas kitam, ir visai nesvarbu, kad tenka bendrauti per atstumą.

Metų sandūroje lietuvė ir britas kartu praleido 2 atostogų savaites – bene ilgiausiai per visą draugystės laiką.

Per Kalėdas pora lankėsi pas Lauros tėvus Lietuvos pajūryje, o Naujuosius atšventė Londone kartu su krikščionių bendruomene, kurios renginyje prieš metus ir susikirto jų keliai.

2018-ųjų sutiktuvės moterį labai nustebino – mušant dvylikai laikrodžio dūžių širdies draugas jai pasipiršo!

„Scenarijus buvo labai magiškas, net nupasakoti būtų sunku. Michaelas panaudojo magijos triuką įteikdamas rožės formos dėžutę su žiedu. O ta rožė atsirado iš liepsnos, net nesupratau, kas vyko“, – tikino L.Zigmantaitė.

Kol vyras atliko sužadėtuvių magijos triuką, mylimoji dešimčiai minučių buvo pamiršusi kojos skausmą.

Mat prieš tai viena šventės viešnia labai smailiu batų kulniuku užmynė operos solistei ant pėdos.

Lauros koją paženklino mėlynė, o skausmas vertė sukąsti dantis. M.McIntyre’as rūpestingai pasiteiravo, kuo galėtų padėti draugei. Ji bandė tvardytis: „Koja krauju pasruvusi, niekuo jau nepadėsi.“

Tuo metu M.McIntyre’as nenustygo vietoje.

„Maniau, kad Michaelas, kai aš patyriau traumą, nori parodyti triuką ir pakelti man nuotaiką“, – iš netikėto sužadėtuvių momento juokėsi L.Zigmantaitė, kurios ranką naujametę naktį papuošė žiedas su trimis deimantais.

Po didžiųjų metų švenčių įsimylėjėliai grįžo kiekvienas į savo namus, pasinėrė į darbus ir toliau bendrauja nuotoliniu būdu.

„Gyventi kartu neplanuojame, mes netikime bendru ikivedybiniu gyvenimu.

Mūsų planas – vestuvės ir po jų keltis kur nors gyventi drauge“, – tvirtino operos solistė.

Senų krikščioniškų tradicijų besilaikanti pora nemano, kad apsigyvenę kartu tik po vestuvių jie galėtų kuo nors nusivilti. Juk per vienus draugystės metus išsiaiškino, kokią šeimą kurs.

Laura įsitikinusi, kad daugumą buitinių dalykų galima aptarti iki santuokos. Juk daugybė porų vėliau turi problemų vien dėl to, kad praleido daug romantiškų pasimatymų ir neaptarė labai svarbių reikalų.

Yra nemažai porų, kurios susituokia, o vėliau išaiškėja kokie nors didžiuliai skirtumai, apie kuriuos buvo galima paklausti iki santuokos.

Būna, kad partneriai bijo klausti. Moterys dažnai baiminasi prašnekti net apie santuoką ir norą susilaukti vaikų, nes jaučia, kad vyras gali pabėgti.

„O mūsų pats pirmas pokalbis buvo neįtikėtinai atviras, nes abu turėjome nuostatą, kad nė vienas nenorime žaisti kokių nors žaidimų. Juk matėme, kad vienas kitam patinkame, todėl mūsų bendras tikslas buvo kurti šeimą“, – tvirtino pašnekovė.

Nors vestuvių datos pora dar nesuplanavo, svarsto, kad šventę greičiausiai galėtų surengti pavasarį arba rudenį. Jie norėtų iškelti dvejas vestuves – Lietuvoje ir Jungtinėje Karalystėje, nes yra artimųjų, kurie negali keliauti.

„Nesu linkusi pernelyg planuoti vestuvių, nes niekada neturėjau išskirtinių svajonių“, – šyptelėjo mecosopranas L.Zigmantaitė.

Per pastaruosius metus Laura rado ne tik mylimąjį, bet ir pasirodymų operų scenose didžiausią gerbėją. Jeigu tik gali, M.McIntyre’as visuomet vyksta ten, kur dainuoja jo būsimoji žmona.

Vyro negąsdina santuoka su žinoma lietuve, kuri dainavimui dažnai skiria savaitgalio vakarus. Tad tuo metu, kai juodu gyvens kartu, moteris negalės ruošti vakarienės ar drauge su vyru žiūrėti filmo.

„Tiesą sakant, paramediko ar mago darbo grafikas mažai kuo skiriasi nuo operos solisto. Michaelui tenka dirbti pamainomis, savaitgaliais. Abu gyvename pagal nestandartinę dienotvarkę“, – įsitikino L.Zigmantaitė.

Laura ir Michaelas jau susitarė dėl buities – vyrui patinka tvarkyti namus, sumažinti senų daiktų, nes jam tai prilygsta atsipalaidavimo terapijai, tad jis pasiruošęs to imtis ir susituokus.

Bet abiem patinka ruošti valgį, todėl laiką virtuvėje teks pasiskirstyti. Tapti tėvais jie norėtų po kokių ketverių metų, kai abu įsitvirtins savo karjeros srityse.

Kelią į didžiąją sceną nutiesė „Dainų dainelė“

Iš Klaipėdos kilusi L.Zigmantaitė nuo mokyklos suolo žinojo, kad taps operos dainininke. 2008-aisiais Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivė tapo televizijos konkurso „Dainų dainelė“ finalininke (nuotr.) ir tai ją paskatino rinktis dainininkės profesiją.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje L.Zigmantaitė baigė klasikinio dainavimo bakalauro studijas. Laura profesinių žinių ir įgūdžių sėmėsi iš profesorės ir operos soprano Reginos Maciūtės.

2013 metais L.Zigmantaitė pasirodė televizijos projekte „Auksinis balsas“.

2014-aisiais atlikėja išvyko studijuoti į Londoną – lietuvė dvejus metus mokėsi Karališkojoje muzikos akademijoje, metus stažavosi nacionalinės operos studijoje.

Prieš pusę metų lietuvė atvyko dirbti į Škotijos nacionalinę operą Glazge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.