Neeilinė lietuvių istorija: susipažinę aklame pasimatyme sumainė žiedus

Vilnietės Tomos ir kauniečio Rimo laukia pirmoji Valentino diena kartu. Nors susituokė jau beveik prieš pusmetį, praėjusių metų vasario 14-ąją jie vienas kito dar net nebuvo sutikę. Tai tik vienas iš faktų, kurie maloniai stebina ir kelia klausimų, klausantis šios žavios poros pasakojimo apie itin sparčiai besiplėtojančius santykius. Smalsumą dar labiau žadina jų pažinties istorija, kurioje – aklas pasimatymas slidinėjant, pažintis su vienas kito draugais ir net tėvais tik po piršlybų bei kasdienės kelionės tarp Vilniaus ir Kauno.

 Lemtingas Tomos ir Rimo susitikimas galėjo ir neįvykti.
 Lemtingas Tomos ir Rimo susitikimas galėjo ir neįvykti.
 Aklas pasimatymas Slidinėjimo akademijoje.
 Aklas pasimatymas Slidinėjimo akademijoje.
 Lemtingas Tomos ir Rimo susitikimas galėjo ir neįvykti.
 Lemtingas Tomos ir Rimo susitikimas galėjo ir neįvykti.
 Lemtingas Tomos ir Rimo susitikimas galėjo ir neįvykti.
 Lemtingas Tomos ir Rimo susitikimas galėjo ir neįvykti.
 Lemtingas Tomos ir Rimo susitikimas galėjo ir neįvykti.
 Lemtingas Tomos ir Rimo susitikimas galėjo ir neįvykti.
 Lemtingas Tomos ir Rimo susitikimas galėjo ir neįvykti.
 Lemtingas Tomos ir Rimo susitikimas galėjo ir neįvykti.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-02-14 21:18, atnaujinta 2018-02-14 21:36

Aklas pasimatymas slidinėjant

„Iš savo draugės sužinojau apie galimybę išbandyti slidinėjimo simuliatorius ir tuo pačiu susipažinti su naujais žmonėmis. Man šios informacijos užteko, kad nuspręsčiau pasinaudoti proga ir papramogauti. Iš tiesų, negalvojau ir neplanavau ieškoti antrosios pusės ir net nežinojau, kad einu į aklą pasimatymą“, – taip pažinties su dabartiniu sutuoktiniu istoriją pradeda Toma. Tuo tarpu jos vyras Rimas sako, nors žinojęs, kad dalyvaus aklame pasimatyme, pagrindinė motyvacija jame dalyvauti nebuvo žmonos paieška, o noras paslidinėti. Rimas mėgsta šį laisvalaikio užsiėmimą – slidinėja tiek Lietuvoje, tiek keliauja į užsienį.

Turėdamas slidinėjimo patirties, Rimas buvo tas žmogus, kuris pirmojo susitikimo „Laisvalaikio dovanų“ Slidinėjimo akademijoje metu padėjo Tomai apsiauti slidinininko batus. „Kaip pelenei kurpaitę“, – juokiasi Toma. Ji prisimena, jog 16-os nepažįstamų žmonių susibūrimas nepriminė aklo pasimatymo – visi bendravo kaip pas draugus pirmą kartą susitikę žmonės. Vėliau grupelėmis po keturis renginio dalyviai ėjo slidinėti ant simuliatorių – prie jų Toma ir pastebėjo pagalbon apsiaunant batus atskubėjusį Rimą. Vyras atviras: būdamas subrendęs žmogus, lengvai „pajunta“ žmogų. „Užteko kelių sakinių ir supratau, kad Toma yra ta moteris, kurios ieškau“, – sako Rimas, neslepiantis, jog tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio.

Pažintis su tėvais – po sužieduotuvių

Lemtingas Tomos ir Rimo susitikimas galėjo ir neįvykti – vykdama į „Laisvalaikio dovanų“ Slidinėjimo akademiją moteris pateko į auto įvykį. Laimei, jis nebuvo rimtas – tik užlaikė, todėl į susitikimą Toma vėlavo. Po jo poros santykiai vystėsi itin sparčiai: po mėnesio Rimas pasipiršo. „Keturis kartus susitikome, o penktąjį jau susižadėjome. Kai susipažinau su Toma, galvojau, kad iš karto supratau jos charakterį, būdo savybes. Po kelių susitikimų jau buvau tvirtai įsitikinęs, kad nuojauta manęs neapgauna. Nutariau, kad nėra ko laukti. Kaip sakoma, kalk geležį, kol karšta“, – šypsosi Rimas.

Tik įvykus sužieduotuvėms, Toma ir Rimas pristatė vienas kitą savo draugams. „Mano draugai mane pažįsta. Aš daug apie asmeninį gyvenimą nešneku – pasakiau, kad susipažinome per bendrus pažįstamus, juolab, jog iš tiesų akląjį pasimatymą, kaip minėjau, organizavo mano draugė. Iš tiesų apie pačią pažintį nedaug pasakojom, nes visiems buvo įdomiau tai, jog taip greitai susižadėjome“, – pasakoja Toma. Ne tik su draugais, bet ir su tėvais Toma ir Rimas antrąją pusę supažindino tik po piršlybų, bet tėvų tai nei kiek neišgąsdino – priešingai, jie džiaugėsi.

 

Tarp Vilniaus ir Kauno

„Mes labai lengvai įsiliejome į vienas kito artimųjų ir draugų ratą. Viskas vyko labai paprastai ir natūraliai. Jei man kas būtų pasakęs, kad viskas taip sėkmingai susiklostys, tikrai nebūčiau patikėjusi. Juk ne kiekvieną kartą taip įvyksta“, – sako Toma. Ją šiltai sutiko bei priėmė ir Rimo vaikai iš pirmosios santuokos. Kol vaikai nebuvo užaugę vyras ir nesiryžo vesti antrąjį kartą. Toma atvira: tai dar vienas faktas, bylojantis, kad Rimas rimtas žmogus, turintis gyvenimo patirties, dėl kurios su juo neteks veltis į ginčus ir spręsti konfliktus dėl kasdienių smulkmenų.

Ginčų nekyla ir dėl gyvenamosios vietos, nors dabar Rimui tenka bene kasdien važinėti iš Vilniaus į darbą Kaune. Nors Toma kilusi iš Suvalkijos, mokėsi Kaune ir širdis linksta į tą pusę, sostinėje moteris turi mėgstamą darbą, o Rimo važinėjimas kol kas nevargina. Pora neskuba priimti sprendimo, kur toliau kurs bendrus namus. Kadangi viskas taip greitai įvyko, Toma ir Rimas sako norintys pailsėti, susidėlioti pliusus ir minusus dėl gyvenamosios vietos ir tik paskui imtis bendrų ateities planų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.