Artimųjų ieškojusiai moteriai – šoką sukėlęs skambutis

Sunkia vaikystės istorija pasidalijusi moteris tikėjosi po 20 metų paieškų pagaliau rasti bent užuominą apie savo gimines. Tai, kas nutiko, pranoko jos lūkesčius.

 Seserys Lina ir Laima pagaliau rado viena kitą.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Seserys Lina ir Laima pagaliau rado viena kitą.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Artimųjų ieškojusi Lina labai vylėsi sulaukti žinių apie seserį.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Artimųjų ieškojusi Lina labai vylėsi sulaukti žinių apie seserį.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Po straipsnio portale su moterimi susisiekė jos sesuo Laima.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Po straipsnio portale su moterimi susisiekė jos sesuo Laima.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Artimųjų moteris ieškojo ir feisbuku.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Artimųjų moteris ieškojo ir feisbuku.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-02-15 21:23

Anglijoje gyvenanti Lina Jurkšytė ryžosi papasakoti savo istoriją lrytas.lt skaitytojams. Ji buvo publikuota vasario 8 dieną: „Mamos pamesta duktė tik užaugusi sužinojo apie žiaurų savo likimą“. Iki tol Lina jau išsiaiškino turinti seserį, kurią vylėsi kada nors rasti.

Moteris prašė ką nors apie prarastą šeimą žinančių skaitytojų susisiekti su ja. Ir netrukus po pasirodžiusio straipsnio, Lina sulaukė jos gyvenimą pakeitusio skambučio.

Dukters skambutis šokiravo

Praėjus vos porai dienų nuo straipsnio pasirodymo portale moteriai paskambino dukra, kurios elektroninio pašto adresas buvo nurodytas straipsnyje. Lina tuo metu buvo darbe.

„Ji niekada neskambina darbo metu, žino, kad esu labai užimta. Todėl pagalvojau, kad jeigu jau skambina dirbant, atsitiko kažkas labai svarbaus.

Ji tiesiai pasakė: „Mama, atsirado tavo sesuo.“

Aš netekau amo. Išėjau į lauką, pasikalbėjome. Paaiškėjo, atsirado mano jaunesnė sesuo Laima Grigaitė-Macianskienė. Po manęs motina pagimdė dar vieną vaiką (tikriausiai tą, kurį ligoninėje paliko už pinigus), o po to - Laimą.

Laiške ji parašė truputį apie save ir pasiūlė pasiskambinti kitos dienos rytą. Nors kai gavau laišką jau buvo vėlu, baigusi darbą neiškenčiau ir paskambinau tą pačią dieną. Ji taip pat jau laukė mano skambučio. Abi labai jaudinomės, balsai drebėjo. Man buvo šokas, net nežinojau, nuo ko pradėti pokalbį.

Prisistačiau, buvo labai malonu pasikalbėti. Pasirodo, seseriai apie straipsnį pasakė giminaitė. Pakvietė ją atvažiuoti ir parodė straipsnį. Kaip supratau, Laima jį tris kartus perskaitė, kad įsitikintų.

Kai susisiekėme, sakė irgi buvusi šokiruota žinių apie mane“, – pasakojo moteris.

Kovą ji planuoja skristi į Lietuvą pagaliau susitikti su seniai prarasta seseria.

„Vyras dar norėjo skristi kartu, bet pasakiau jam, kad tai – dalykas, kurį turiu padaryti pati. Kad nors trumpai pabūtume dviese, po šitiekos metų turėtume laiko sau. Tikrai nesitikėjau, kad taip greitai atsiras artimas žmogus. Didelis šokas, tačiau kokia laimė!“ – džiaugsmu dalijosi Lina.

Motina vaiku nesidomėjo

Praėjus dienai po sesers atsiradimo, su redakcija susisiekė anonime norėjusi išlikti moteris. Ji pasakojo 1982 metais balandį Raseinių ligoninėje gulėjusi vienoje palatoje su Laimą pagimdžiusia motina.

„Tada gimdžiau pirmą sūnų. Ji jau buvo pagimdžiusi mergaitę, mes gulėjome vienoje palatoje. Moteris buvo jau vyresnė nei 40 metų, kuprota.

Buvo, kaip tiesiai pasakysiu, valkatėlė tokia. Pagimdė Laimutę, bet susidomėjimo ja nerodė, visiškai nemaitino. Mergaitė buvo tamsi, daili. Ir jos motina atsisakė dar ligoninėje.

Laimutę įsisūnijo šeima, kuri labai mylėjo, gražiai augino. Mergaitė augo labai graži, su mano sūnumi kartu ėjo į mokyklą, gyvenome vienam name“, – prisiminė moteris.

Sesuo šeimai dėkinga

Pati Laima neslėpė, kad gyvenant skirtingose šalyse palaikyti kontaktą nėra paprasta, tačiau tvirtino vis vien jo labai norinti.

„Kai tik pamačiau straipsnį apie Liną, iš karto nurodytu paštu parašiau jai elektroninį laišką ir laukiau naujienų. Iki šiol žinojau, kad mūsų, paliktų vaikų, yra nemažai, tik nežinau tikslaus skaičiaus.

Mane mama ligoninėje paliko vos pagimdžiusi. Žinau tik tiek, kad iš motinos pagimdytų vaikų esu trečioji, o kiek jų dar? Šeimai, kuri įsivaikino, esu labai dėkinga, augau tikrai geromis sąlygomis.

Žinoma, bendrausim, bent aš to labai noriu. Dabar bendraujame telefonu ir planuojam, kada būtų galima susitikti. Aš Lietuvoje, ji – užsienyje, taigi yra tų trukdžių ir ne taip paprasta, bet norime to. Smagu, kad radome viena kitą“, – seseryste džiaugėsi Laima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.