Pilvo šokiai vilnietei palengvino gimdymą

Domėjimasis egzotiškomis kalbomis vilnietę Kristiną Dolininą (39 m.) atvedė į indiškų šokių pasaulį. Vilniaus universitete baigusi filologijos studijas ji pasinėrė į nepažįstamą pasaulį. Sceninį Kristinos Lunos vardą pasirinkusi moteris tikina, kad ypač naudingas pilvo šokis, padedantis ne tik pastoti, bet ir pagimdyti sveiką kūdikį.

D.Jonušienės tekstas, J.Ambrazaitytės ir asmeninio albumo nuotr.
D.Jonušienės tekstas, J.Ambrazaitytės ir asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

Feb 20, 2018, 2:25 PM

Nuo filologijos prie choreografijos – tokiu keliu pasukusi Kristina iš pradžių studijavo turkų ir hindi kalbas.

„Turkų kalba prie manęs tarsi nelipo, todėl ilgainiui užsimetė, o hindi labai traukė“, – pasakojo Kristina.

Daug ką jos gyvenime netikėta linkme pakreipė kelionė į tolimąją Indiją. Pirmą kartą moteris ten nuvyko 1998 metais ir mokėsi hindi kalbos Agroje. Ten ji ne tik surado tiesiausią kelią pažinti Indijos kultūrą, bet ir atrado save.

Vėliau gavusi dar vieną stipendiją, kad galėtų nuvykti į Indiją ir studijuoti šią kalbą, Kristina susipažino su tradiciniu indišku šokiu.

Sudėjus visų stažuočių trukmę, moteris Indijoje praleido beveik dešimt metų. Keliskart ji vyko į Agrą, o nuo 2003 iki 2010 m. mokėsi ir gyveno Delyje.

Indijoje Kristina baigė hindi kalbos ir literatūros magistro studijas, taip pat nagrinėjo ne vieną indiško šokio stilių.

Kristina tikina, kad būdama Indijoje niekada nesusimąstė, ar ji nėra per sena lipti ant scenos, juk daugelis Lietuvos moterų retai pasiryžta vėlesniame amžiuje mokytis neįprastų šokių.

Indijos visuomenėje kiekvienam žmogui tarsi numatyta jo vieta, todėl niekada nevėlu pradėti mokytis.

„Klasikinis indiškas šokis nėra lengvai įkandamas riešutėlis. Grakštūs judesiai neatsiranda be sunkaus fizinio darbo. Tai kaip baletas – stengiesi pasiekti tam tikrų rezultatų ir negalvoti apie tai, kad traumuoji sąnarius“, – neslėpė Kristina.

Tačiau indiškas šokis nėra vien trenažas – jis ir emociškai labai išraiškingas. Su amžiumi šokėjas vis labiau pajunta esmę to, ką daro.

„Kai esi jaunas ir stiprus, matai tik judesio grožį, gali daug ką parodyti. Kai didėja šokėjo patirtis, susikaupia rimtesni išgyvenimai, įmanoma kur kas daugiau papasakoti, todėl amžius nėra kliūtis šokti“, – įsitikino Kristina.

Šokio virusu moteris taip užsikrėtė, kad ne tik dėsto hindi kalbą ir literatūrą Vilniaus universiteto Orientalistikos centre, bet ir įstojo į doktorantūrą.

Moteris tikino, kad jos asmenybėje puikiai dera ne tik hindi kalbos ir literatūros tyrinėtojos bei pedagogės savybės. Ją taip pat traukia įvairūs meniniai projektai, susiję su indiškais šokiais.

Už gerą savijautą moteris taip pat dėkinga šokiui. Kristina mėgsta šokti ne tik klasikinius indiškus šokius, bet ir pilvo šokius, kurie padeda išsaugoti lieknumą, grakštumą. Pilvo šokiai kur kas labiau susiję su moteriškumu, nes pagrindinis dėmesys skiriamas klubams ir dubeniui.

Tikima, kad pilvo šokiai net gali padėti moterims, negalinčioms susilaukti vaikų.

„Moters energijos centras – dubuo, o pilvo šokiai padeda gerinti dubens kraujotaką, stiprina raumenis. Manau, tai naudinga kiekvienai moteriai“, – priminė Kristina.

Kai ji gimdė, gydytojai buvo nustebinti, kad taip viskas lengvai sekėsi. Kristina neabejoja, kad prieš aštuonerius metus pilvo šokiai jai palengvino gimdymą ir padėjo susilaukti dukters.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.