Dvigubai jaunesnė Arvydo Vilčinsko buvusioji: „Per skyrybas netekau 15 kg“

Buvusi dainininko Arvydo Vilčinsko (60 m.) žmona Rūta (31 m.) tik pažinties pradžioje manė, kad didelis amžiaus skirtumas jiems netrukdys gyventi. Po skyrybų R.Vilčinskienė neslėpė – kitąkart tokios klaidos nebekartotų ir nesirinktų sau į tėvus tinkančio vyro. Nors poros santuoka truko tik dvejus metus, moteris iš patyrusio sutuoktinio gavo vertingų pamokų.

 Už gerokai vyresnio atlikėjo ištekėjusi R.Vilčinskienė jautėsi už jį menkesnė, mažiau patyrusi.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Už gerokai vyresnio atlikėjo ištekėjusi R.Vilčinskienė jautėsi už jį menkesnė, mažiau patyrusi.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
A.Vilčinskas po ketvirtų skyrybų stebėjosi, kaip jis galėjo tiek daug kartų vesti.
A.Vilčinskas po ketvirtų skyrybų stebėjosi, kaip jis galėjo tiek daug kartų vesti.
Už gerokai vyresnio atlikėjo ištekėjusi R.Vilčinskienė jautėsi už jį menkesnė, mažiau patyrusi.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Už gerokai vyresnio atlikėjo ištekėjusi R.Vilčinskienė jautėsi už jį menkesnė, mažiau patyrusi.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Mar 11, 2018, 8:56 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:43 PM

Kovo 1-ąją oficialiai nutraukta Jonavoje gyvenančio A.Vilčinsko ir jo ketvirtos žmonos R.Vilčinskienės santuoka, o sutuoktinė jau prieš tris mėnesius išsikraustė iš namų.

Rūta su aštuonmečiu sūnumi iš pirmosios savo santuokos nuomojasi vieno kambario butą. Buvusi dainininko žmona įsikūrė toje pačioje gatvėje, kur gyvena ir Arvydas. Moteris dėl vaiko nenorėjo keltis kur nors toliau, nes jam patogu pėsčiomis pasiekti mokyklą.

Tačiau pasibaigus mokslo metams Rūta su vaiku greičiausiai išsikraustys iš Jonavos, nes ji norėtų pamiršti nesėkmingą santuoką. Moteris svajoja kelti sparnus į Kauną ar Vilnių.

Iš Šakių rajono, Gelgaudiškio miestelio, kilusi Rūta į gimtinę nenorėtų grįžti.

„Visada yra galimybė grįžti pas tėvus, tačiau aš visuomet buvau savarankiška ir manęs niekas neišlaikė.

Net Arvydas neišlaikė finansiškai, aš dirbau kartu su juo, ir daug“, – neslėpė Rūta.

Po skyrybų moters gyvenimas jau nemažai pasikeitė: ji apsisprendė nebedirbti kartu su buvusiu vyru ir susirado naują darbą – įsidarbino prekybos centre pardavėja.

Iki pažinties su A.Vilčinsku Rūta dešimt metų Airijoje dirbo prekybos centre, todėl toks darbas jai patinka.

Įsikūrusi Jonavoje moteris įgijo kirpėjo specialybę, padirbėjo ir grožio salone. Po to ji ėmėsi verti karoliukus ir pirkėjų nestokoja iki šiol.

Šiuo metu ji sukasi, kaip išmano, – papildomai užsidirba verdama papuošalus ir kam nors pakirpdama plaukus.

„Man joks darbas nėra gėda, nes turiu vaiką ir reikia jį išlaikyti. Jei reikėtų, galėčiau ir gatves šluoti“, – tikino R.Vilčinskienė.

Anksčiau Rūta A.Vilčinskui padėdavo rengti jo koncertus ir juos vesdavo. Juodu praėjusį rudenį netgi pradėjo mokytis švenčių organizavimo specialybės.

Bet iširus santuokai moteriai būtų sunku dirbti vienoje scenoje su buvusiu gyvenimo partneriu, nes jai trukdytų prisiminimai ir emocijos.

„Renginius vesiu viena, o ne su buvusiu vyru.

Nors po skyrybų likome draugai, būtų nelengva su juo dirbti. Nemėgstu jokių dirgiklių, tuomet galiu profesionaliai vesti šventę. Jeigu būsiu kartu su juo, nepasitikiu, kad tai galėsiu padaryti“, – įsitikinusi Rūta, kuri pasišovė sujungti savo pajėgas su didžėjais ar vestuvių muzikantais.

Norint vesti renginius savarankiškai R.Vilčinskienei tektų įsigyti reikiamos garso aparatūros, nes ji buvo sutuoktinio.

Tačiau šios veiklos Rūta neatsisakys, nes mėgsta šį darbą ir būdama scenoje jaučiasi savimi.

„Galbūt negerai darau, kai griebiu daug veiklų, nes reikėtų imtis vienos ir nesiblaškyti. Bet visą gyvenimą taip dariau, nemoku užsiimti viena sritimi“, – išsidavė Rūta.

Lygiai taip pat jai patinka darbas ir prekybos centre, nes mėgsta bendrauti su žmonėmis. Jonavoje dainininko šeimą kone visi pažinojo – vietos žmonės prekybos centre Rūtą paguodžia, jai šypsosi ir ją palaiko.

Todėl pardavėja prie kasos dažniausiai su pirkėjais bendrauja linksmai.

Nors socialiniuose tinkluose R.Vilčinskienė sulaukė vyrų pasiūlymų susitikti, jai naujos pažintys šiuo metu nerūpi: „Nežiūriu, neatrašinėju, nes man visa tai dabar neįdomu.“

Buvusi dainininko žmona jau kitaip žvelgtų į naujus santykius, nes turi karčios patirties.

Nors Vilčinskai išsiskyrė bendru sutarimu, be pykčių, Rūta nebeturi su Arvydu jokių reikalų. Moteris atlikėjui linki didžiulės laimės ir surasti bendramintę.

Nors ketvirtoji žmona tikino, kad labai stengėsi dėl savo vyro, vėliau suprato, kad juodu – per daug skirtingi žmonės.

„Jeigu žinotum, kad krisi, pasidėtum pagalvę, nors iš pradžių abu džiaugėmės, kad kartu gyvensime ir mylėsime vienas kitą. Naivu buvo, dabar taip jau nešnekėčiau.

Gyvenimas užgrūdina – padariau klaidą, pasimokiau, daugiau tokių sprendimų nebedaryčiau.

Bet Arvydui esu dėkinga už visas patirtis“, – atsiduso R.Vilčinskienė. Ji skyrybų metu prarado apetitą ir neteko apie penkiolika kilogramų svorio.

Ji kaip vieną nutrūkusios santuokos priežasčių įvardijo nemažą amžiaus skirtumą, kuris išryškino skirtingą abiejų gyvenimišką patirtį.

„Iš pradžių visada atrodo, kad santykiai gražūs ir viskas gerai. Bet aš jaunesnė, todėl mano mąstysena – kitokia, o jo – subrendusi ir susiformavusi, todėl skyrėsi mūsų požiūriai į gyvenimą“, – įsitikino R.Vilčinskienė.

Tekėdama Rūta tikino šį žingsnį žengusi vedama širdies, o ne proto. Bet kai vėliau abu įjungė protą, pasišnekėjo ir suprato, kad nelabai čia kas ir klostosi.

„Buvome per daug skirtingi – aš esu nuoširdi, paprasta, o jis – iškalbus, sumanus, patyręs ir turi žvaigždės savybių“, – suprato Rūta.

Moteris tikisi dar rasti vyrą, kuris mylėtų ją ir jos vaiką.

„Aš pati žinau ir Arvydas sakė, kad esu labai geras žmogus. Bet skyrėsi mūsų suvokimai.

Tačiau esu jauna ir dar džiaugsiuosi tikra meile“, – yra įsitikinusi Rūta.

Jos akimis, A.Vilčinskas buvo daugiau pasaulio matęs ir gyvenimiškos patirties sukaupęs sutuoktinis, o jos patyrimo bagažas kur kas menkesnis – baigusi vidurinę mokyklą ji išvyko į Airiją, nors tėvai norėjo, kad mokytųsi ir kurtų gyvenimą savoje šalyje.

Dėl jausmų žinomam dainininkui Rūta grįžo iš Airijos, bet po skyrybų jai vėl kilo noras keisti aplinką.

Ji nelabai pripranta prie Jonavos, be to, norėtų atsiriboti nuo buvusių santykių, kad nereikėtų toje pačioje gatvėje prasilenkti su Arvydu.

„Palikau savo dešimt metų kurtą gyvenimą, kurį praleidau Airijoje ir labai daug ką pamačiau, o dabar pradedu visiškai viena viską kurti nuo nulio, kai Lietuvoje tai daryti nėra lengva“, – pasiguodė Rūta.

Vienas garsiausių Sąjūdžio laikų dainių A.Vilčinskas irgi buvo emigrantas – jį po 17 metų, praleistų JAV, į Lietuvą atviliojo trečiąja žmona tapusi lietuvė žurnalistė. Bet oficiali jų santuoka taip pat tetruko dvejus metus.

Prieš tekėdama už Arvydo emigrantė Rūta neslėpė, kad ją sužavėjo dainininko iškalbingumas ir geraširdiškumas.

Moteris norėjo ramybės, todėl vylėsi, kad grįš į Lietuvą dėl mylimojo ir džiaugsis laiminga santuoka.

A.Vilčinskas prieš ketvirtas vedybas tikino, kad tik jam atrodo, jog jis išsirinko žmoną. Bet, jo nuomone, moterys gudrios ir kažkaip padaro, kad vyrams atrodo, jog jie jas renkasi.

„Jei ji nenorėtų, tai nieko ir nebūtų. Tikiuosi su Rūta nugyventi iki grabo lentos“, – tuomet sakė atlikėjas.

A.Vilčinsko noras neišsipildė, nes juodu neišpildė vienas kito lūkesčių.

„Tikėjausi, kad jis mylės mano vaiką vos ne kaip tėvas, kad mane labai gerbs. Kai bendravome telefonu ir skaipu, viskas atrodė gerai.

Kai grįžau, irgi kažkiek laiko buvo gerai. Bet bėgo laikas, ir išryškėjo skirtumai. Labai dideli skirtumai.

Ir jis pats sakydavo, kad labai skiriamės. Mėgdavo mane paauklėti, patarti.

Prieš jį labai menka jaučiausi, praradau savivertę. Man tai nebuvo į gera.

Susigriebiau vieną dieną ir pasakiau, kad jis susirastų bendramintę, o aš – kokį nors paprastesnį žmogų, panašesnį į save“, – skyrybų priežastis atvirai kalbėjo R.Vilčinskienė.

Rūta jaučia gėdą, kad jai taip nutiko. Tačiau beveik visi jaunavedžiai iš pradžių tikisi, kad meilė juos lydės iki mirties. Kai kuriems rožiniai akiniai nukrinta gerokai anksčiau, taip atsitiko ir Vilčinskams.

Skyrybų metų dainininkas griebėsi už galvos stebėdamasis, kaip jis galėjo net keturis kartus vesti. Tačiau vyras tikino, kad ketvirtos vedybos tikrai bus paskutinės.

Argi daugiau niekas jo nenusitemps į santuokų rūmus?

„Linkiu jam būti laimingam, mylimam ir mylinčiam. Vis tiek nemanau, kad aš buvau paskutinė mylimoji“, – nusišypsojo ketvirtoji A.Vilčinsko žmona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.