Po kelių mėnesių susituokusios lietuvių poros: kaip klostosi gyvenimas?

Vienos poros gyvena nesusituokusios net ir dešimtmetį, o kitos po kelių savaičių ar keleto mėnesių pažinties lekia į santuokų rūmus. Skubios, neapgalvotos vestuvės jau vadinamos nauja mada, kurią diktuoja žinomi žmonės.

 Greitos vedybos – ne naujas reiškinys ir Lietuvoje.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 Greitos vedybos – ne naujas reiškinys ir Lietuvoje.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
Amerikiečių modelis E.Ratajkowski šįmet vasario 23-iąją nustebino gerbėjus paskelbusi apie santuoką vos po kelių savaičių draugystės su prodiuseriu S.Bearu-McClardu.<br>„Scanpix” nuotr.
Amerikiečių modelis E.Ratajkowski šįmet vasario 23-iąją nustebino gerbėjus paskelbusi apie santuoką vos po kelių savaičių draugystės su prodiuseriu S.Bearu-McClardu.<br>„Scanpix” nuotr.
Verslininkas R.Mačiulis su Alesia susituokė po 4 mėnesių draugystės ir niekada dėl to nesigailėjo.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Verslininkas R.Mačiulis su Alesia susituokė po 4 mėnesių draugystės ir niekada dėl to nesigailėjo.<br>Nuotr. iš LR archyvo
R.Rudokas ir jo mylimoji Justina neabejojo, kad tuoktis reikia iškart, kol dar viskas aišku.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
R.Rudokas ir jo mylimoji Justina neabejojo, kad tuoktis reikia iškart, kol dar viskas aišku.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Vos nuėjusi į pirmą pasimatymą aktorė V.Lisikaitė sutiko tekėti už modelio L.Mažrimo, o jų vestuvės įvyko po keturių mėnesių.<br> T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr. 
Vos nuėjusi į pirmą pasimatymą aktorė V.Lisikaitė sutiko tekėti už modelio L.Mažrimo, o jų vestuvės įvyko po keturių mėnesių.<br> T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Mar 21, 2018, 1:30 PM, atnaujinta Mar 21, 2018, 2:43 PM

Amerikiečių modelis ir aktorė Emily Ratajkowski (26 m.) socialiniame tinkle nustebino gerbėjus paskelbusi apie santuoką vos po kelių savaičių draugystės su filmų prodiuseriu ir taip pat aktoriumi Sebastianu Bearu-McClardu (31 m.).

Išskirtinio grožio ir stiliaus E.Ratajkowski likus dienai iki vestuvių pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame ji vilki gelsvą švarką, galvą dengia juoda skrybėle ir rodo žiedą, tačiau nieko nesako.

Tik po dienos pasirodęs įrašas socialiniame tinkle išdavė, kad vasario 23 dieną, penktadienį, Niujorke įvyko oficiali vedybų ceremonija. Ta proga moteris pasidalijo šilta nuotrauka – ji meiliai apsikabinusi su savo vyru.

O S.Bearas-McClardas socialiniame tinkle taip pat paviešino naują nuotrauką – šviesų kostiumą vilkintis aktorius, prigulęs ant sofos, viena ranka apsikabinęs gelsvą švarko ir kelnių kostiumą dėvinčią ir juoda skrybėle su tiulio šydu pasipuošusią nuotaką.

Prie šių nuotraukų pasipylė sveikinimai, tačiau vienas kitas Emily socialinio tinklo sekėjas pripažino, jog tai liūdna naujiena.

Kodėl vestuvės tapo liūdna naujiena? Mat kol vieni gerbėjai nuoširdžiai sveikino modelį, kiti diskutavo, kiek tai truks ir kas nutiko pastarajam jos vaikinui – muzikantui ir prodiuseriui Jeffui Magidui, su kuriuo aktorė po ketverius metus kurtų santykių išsiskyrė šįmet sausį. Tuomet ji pradėjo susitikinėti su dabartiniu sutuoktiniu.

Greitos vedybos Lietuvoje

Greitos vedybos – ne naujas reiškinys ir Lietuvoje.

Šįmet sausio 26-ąją aktorius ir režisierius Ramūnas Rudokas (49 m.) vedė manekenę Justiną Žeimytę (21 m.), dėl kurios staiga pametė galvą ir tik prieš du mėnesius iki vestuvių paliko buvusią mylimąją, šokėją Kateriną Voropaj (31 m.) su jųdviejų sūnumi Rojumi (2 m.).

Žinomas vyras viename leidinyje pasakojo, kad jie su būsima žmona nenorėjo ilgai laukti, todėl nuvykę į Santuokų rūmus pasirinko artimiausią vestuvių datą, kokią tik buvo galima.

Anot jo, tuoktis reikia iškart, kol dar viskas aišku. Esą kam laukti metų metus ir tuoktis tada, kai jau viskas aišku. Nors R.Rudokui ši santuoka – antroji, bet iki tol mylėtų moterų, kurių jis nenusivedė į santuokų rūmus, buvo nemažai.

Pirmąkart jis vedė prieš 25 metus, o išsiskyrė po 5 vedybinio gyvenimo metų. Tačiau aktorius pripažino, kad iš antrosios santuokos tikisi visai kitos kokybės. Kaip seksis skubotai vedus, paaiškės laikui bėgant.

Žinomos aktorės Vaidos Lisikaitės (30 m.) ir modelio Liutauro Mažrimo (20 m.) santuoka skaičiuoja dar tiktai šeštą mėnesį.

2017 metų spalį pora žengė į Vilniaus santuokų rūmus po keturių mėnesių draugystės. Juodu vienas kitą pastebėjo lygiai prieš metus sostinėje vykusioje Vyrų mados savaitėje.

Po renginio aktorė susirado modelį socialiniame tinkle ir pakvietė susidraugauti. Bet Liutauras tik po poros mėnesių parašė Vaidai žinutę, kurioje prisipažino sapnavęs, kad juodu eina prie altoriaus.

Nuo to karto juodu pradėjo susitikinėti. Ir vos nuėjusi į pirmąją pasimatymą Vaida sutiko tekėti.

Moteris nebenorėjo nieko svarstyti, nes visi geriausi dalykai, kurie jai nutikdavo, būdavo priimti daug nesvarstant.

Tad ir dėl vestuvių V.Lisikaitė neketino ilgai sukti galvos, nes visada laukė antrosios pusės, kuri būtų panaši į ją. Dešimt metų jaunesnis modelis aktorei nekėlė abejonių – ji kaip tik tuo metu jautė, kad sutiko būsimą savo vyrą.

Pačios vestuvių ceremonijos pora nesureikšmino ir santuokai pasirinko paprastą savaitės dieną – antradienį. Nuotaka pasipuošė ne tradicine balta vestuvine suknele, o kuklia juoda, jaunikis – baltais marškiniais, juodomis kelnėmis.

Užuot kėlusi puotą pora savo vestuves atšventė tik su artimaisiais, netgi ne visi draugai tai žinojo.

Humoro laidoje besifilmavusi, vaidmenis teatre, kine ir televizijos serialuose kūrusi V.Lisikaitė, po vedybų pasirinkusi Mažrimės pavardę, kartu su sutuoktiniu po vestuvių pradėjo naują gyvenimo etapą – jaunavedžiai bando kurtis nebe Lietuvoje.

„Nebėra aistros, aš nenoriu to daryti, ką dariau anksčiau. Vaidinti serialuose nebematau prasmės, nebejaučiu įkvėpimo. Norėčiau, galėčiau eiti siūlytis, bet kai kurių projektų pati atsisakau.

Natūraliai darbai baigėsi, viskas taip susidėliojo, kad niekas manęs čia nebelaiko“, – pasakojo po vestuvių su vyru į šiltuosius kraštus išvykusi gyventi žinoma aktorė.

Juolab ir L.Mažrimo karjera nėra stipriai susijusi su tėvyne, nes modelis nemažai dirba Italijoje. Todėl porai neiškilo kliūčių po vestuvių keisti gyvenamąją vietą.

Neseniai Vaida prasitarė, kad gyvena ten, kur šilta, tačiau kurtis su Liutauru dar nebaigė.

„Šiltuosiuose kraštuose viskas vyksta daug lėčiau. Iš pradžių tai keldavo pyktį, stresą, bet laikui bėgant susigyvenome ir judame kitais laiko matais“, – tikino aktorė, kuriai svarbiau garsiai nesigirti, o tyliai dirbti.

Ji neslėpė svetur pradėjusi siekti naujų mokslų ir darbų, nes šiuo metu tai yra svarbiausia.

O žinių, kaip klostosi skubiai sukurtos šeimos gyvenimas, taip pat reikėtų dar palūkėti, nes svarbus žingsnis jau žengtas.

Savo sprendimu skubiai kurti šeimą džiaugėsi ir vos po keturių mėnesių draugystės 2014-ųjų birželį susituokę verslininkai Romualdas Mačiulis (34 m.) ir Alesia Litvinionok (39 m.).

Po vestuvių vyro pavardę pasirinkusi A.Mačiulis šįmet vasarą minės ketverių darnios santuokos metų sukaktį.

Kad ši santuoka gali būti tvirta, pora neabejojo nuo pat pradžių. R.Mačiulis jau buvo kartą išsiskyręs ir turi du vaikus iš pirmų vedybų. Alesiai šios vedybos jau buvo trečios.

Tačiau jie tvirtai tikėjo, kad galima rasti tikrus jausmus.

2014 metų vasarį R.Mačiulis Vilniaus rotušėje vykusiame labdaros renginyje – Vienos pokylyje atsitiktinai susipažino su Alesia. Nuo to laiko juodu pradėjo susitikinėti ir netrukus suprato esantys vienas kitam skirti.

Romualdas tikino, kad jeigu ne popierizmas, nes iš Baltarusijos kilusi mylimoji norėjo tuoktis Minske, jų santuoka būtų įteisinta ir dar anksčiau.

Po vedybų R.Mačiulis svarstė, kad daug žmonių pražiopso savo laimę – Lietuvoje daug tokių neryžtingų vyrų, kurie dvejoja, o paskui praradę gailisi. Tačiau jis – tikrai ne iš tokių.

„Kiekvienas žmogus galvoja, kad elgiasi protingai – juk žmogus net piršto nepajudins, jei nematys iš savo elgesio naudos, net jei ji yra paslėpta.

Tačiau kiekvienas turi savą vertybių sistemą.

Savo sprendimo tuoktis su Alesia nepavadinčiau neapgalvotu. Atvirkščiai, aš tiksliai žinojau, kokios moters ieškau, ir ją radau – būtų buvę kvaila jai nepasipiršti“, – tvirtino pastaruoju metu žmogaus elgsenos žinovu prisistatantis R.Mačiulis.

Jo nuomone, žmogaus gyvenime didelių galimybių langas atsiveria nedažnai, o jis pajuto, kad pažintis su Alesia yra būtent tai. Vyrui viduje kirbėjo – jei nežengs ryžtingo žingsnio, tą galimybę praleis. Tad jis elgės praktiškai.

Romualdą santuoka išlaisvino būti savimi. Būnant su Alesia jam nereikia apsimesti kuo nors kitu.

„Vyrui labai svarbu, kai jis jaučia, kad yra geidžiamas, juo rūpinamasi, didžiuojamasi. Tokios moters gali pavydėti kiekvienas vyras.

Mūsų gyvenimo tempas labai greitas, abu daug dirbame konsultuodami klientus, todėl išmokome dar labiau vertinti tai, kas svarbiausia: šeimą ir santykius“, – tikino Romualdas.

Pora nė karto nepasigailėjo, kad neskyrė daugiau laiko vienas kitam pažinti iki vestuvių. Juk kartais žmonės pragyvena ilgą laiką, bet taip ir nepažįsta vienas kito.

„Manau, jei būtume daugiau laiko analizavę, galvoję, tai gal ir nebūtume susituokę. Logika kartais gali sugriauti tai, ko ji negali paaiškinti.

Tai nebuvo apakimas. Tai nebuvo aistra. Tai buvo vidinis užtikrintumo jausmas, sakantis, kad priešais mane – žmogus, su kuriuo noriu gyventi likusį gyvenimą.

Statistika rodo, kad poros, pagyvenusios kartu prieš santuoką, skiriasi dažniau. Kam to reikia?

Tikrai nesakau, kad tai – sėkmės receptas ir kad visi turėtų tartis tuoktis nepraėjus 24 valandoms nuo pažinties, kaip mūsų atveju.

Tačiau jei priešais jus – žmogus, su kuriuo norite kurti gyvenimą, nebūkite kvaili, pasiūlykite. Kito šanso gali ir nebūti“, – įsitikinęs vyras.

Tačiau R.Mačiulis įspėjo, kad skubi santuoka – tikrai ne visiems. Ji tinka tik tiems, kurie pasiryžę prisiimti atsakomybę už savo sprendimus. O tokių suaugusių žmonių pasitaiko vis mažiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.