Vyro netekusi jauna moteris naują meilę sutiko jo laidotuvėse

Moteris vyrą prarado automobilio avarijoje būdama vos 28 metų. Per laidotuves susipažino su jo pusbroliu, o prabėgus šešiems mėnesiams – už šio ištekėjo.

  Moteris ištekėjo už savo velionio vyro pusbrolio.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
  Moteris ištekėjo už savo velionio vyro pusbrolio.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
  Moteris ištekėjo už savo velionio vyro pusbrolio.<br> Moteris ištekėjo už savo velionio vyro pusbrolio.
  Moteris ištekėjo už savo velionio vyro pusbrolio.<br> Moteris ištekėjo už savo velionio vyro pusbrolio.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 25, 2018, 1:19 PM

Judy Hanson, dabar jau 60 metų moteris, papasakojo savo istoriją portalui „The Sun“. Ji teigė buvusi sugniuždyta vyro Timo netekties. Jiedu buvo pažįstami 5 metus, susituokę 3 metus, drauge turėjo du vaikus.

Tačiau jos gyvenimas netikėta pasikeitė sutikus velionio vyro pusbrolį Dave'ą.

Moteris papasakojo, kaip jiedu įsimylėjo kelios savaitės po vyro žūties, 1986-ųjų lapkritį, ir susižadėjo 1987-ųjų kovą. Pora susituokę tų pačių metų gegužę. Velionio vyro šeima palaikė įsimylėjėlius ir šie susilaukė dar dviejų vaikų.

Santuokos baigtis - tragiška

„Aš nieko neieškojau ir nieko nenorėjau. Bet įsimylėjau, – atviravo Judy. – Tuo metu greiti sprendimai man buvo geriausia išeitis. Dave'as padėjo man išsivaduoti iš tamsių, žlugdančių emocijų. Tuo tarpu neturėjau namų, buvau praradusi savo gyvenimo meilę ir turėjau užauginti du mažus vaikus.

Jis man padėjo gedulo laikotarpiu. Niekada nesusitaikysi su taip mylėto žmogaus praradimu, bet Dave'as man padėjo nurimti. Jaučiausi tarsi gavusi Timo palaiminimą gyventi toliau ir iš tiesų būti gyvai. Tuo metu buvau 29-erių, per jauna, kad būčiau palikta viena sau.“

Judy susipažino su automobilių pardavėju Timu, dirbdama jo asistente.

„Jis buvo mielas ir nepaprastai gražus. Timas turėjo visas savybes, kurių visada tikėjausi iš vyro. Įsimylėjome ir susituokėme. Mūsų santykiai buvo nuostabūs. Visai neturėjome pinigų, tačiau buvome beprotiškai įsimylėję“, – apie santuoką su pirmuoju vyru prisiminė Judy.

Timas žuvo būdamas 28 metų, dėl autoavarijos metu patirtų sužalojimų. Jų sūnui tuo metu buvo beveik treji, o dukrelei – vos devyni mėnesiai.

„Tą savaitę, kai jis mirė, dukrytė kaip tik buvo pradėjusi vaikščioti. Gera prisiminti, kaip jis stvėrė į glėbį mergaitę, ką tik žengusią pirmuosius žingsnius jo link“, – dalijosi moteris.

Tuo metu pora kaip tik ruošėsi pirkti namą, trūko tik pasirašyti dokumentus. Timas žuvo nespėjęs to padaryti, vadinasi, Judy su vaikais liko benamiais ir turėjo apsistoti pas anytą.

Patraukė pusbrolio panašumai

1987-ųjų sausį, po Timo mirties praėjus mažiau kaip dviem mėnesiams, Dave'as užsuko aplankyti tetos. Ten sutiko Judy ir jų bendravimas prasidėjo.

„Jis mane taip prajuokindavo. Nors tuo metu situacija buvo tokia, kad mažiausiai norėjosi juoktis, Dave'as sugebėdavo prajuokinti“, – sakė Judy.

Ji pasakojo ir kokie panašūs buvo kartu augę pusbroliai.

„Tarp jų buvo maždaug 5 metų amžiaus skirtumas. Pirmos eilės pusbroliai (jų motinos – seserys), taigi abu tamsiaplaukiai, gražiais baltais dantimis ir nuostabių akių. Visada sakydavau, kad jų akys nepaprastos. Timo buvo žalios, o Dave'o – rudos, bet abiejų labai gražios.

Jiedu buvo panašūs. Dave'as kažkuo man priminė velionį vyrą“, – sakė Judy.

Prabėgus kelioms dienoms po susitikimo pas anytą, Dave'as sugrįžo ir pakvietė Judy nueiti išgerti.

„Atsisakiau, bet Timo mama tarė: „Tiesą sakant, manau, tau tai būtų į gerą.“
Taigi ji pasiliko prižiūrėti vaikų, o mes išėjome.

Anyta tarsi suvedė mus draugėn ir nuo tos akimirkos viskas rutuliojosi labai greitai. Tarp mudviejų buvo didžiulė trauka, viskas tiesiog nutiko. Bendraujant lakstė žiežirbos, abu tai jautėme“, – prisiminė moteris. Ji tvirtino jautusi, kad elgiasi teisingai.

Pranašiški velionio žodžiai

„Maniau, jog viskas vyksta per greitai, per anksti nuo vyro mirties, jaučiausi ir šiek tiek kalta... Tačiau tuo pačiu tarsi žinojau, kad Timas būtų to norėjęs, kaip ir aš jam būčiau linkėjusi laimės.

Ypatinga ir viena detalė. Tris mėnesius prieš savo paties mirtį Timas buvo netekęs tėvo. Pamenu, kaip jis man pasakė: „Jeigu man kas nutiktų, niekas kitas, išskyrus kraujo giminę, nebūtų pakankamai geras rūpintis tavimi ir vaikais.“

Kokie pranašiški buvo jo žodžiai! Jie tiesiog skambėjo mano galvoje.

Apie naujus santykius niekam girtis nenorėjau, tačiau iš mano veido matėsi, jog sutikau kai ką ypatingo, kas padėjo man pakilti iš emocinės duobės.

Kovą Dave'as tarė: „Susituokime.“ Pajutau, kad tai būtų teisinga. Turėjau pranešti savo tėvams. Iš pradžių jie buvo neigiamai nusiteikę, tačiau kai susipažino su Timu, jis jiems labai patiko. Kadangi tėvai puikiai moka „nuskaityti“ žmogaus charakterį, pasijutau dar labiau užtikrinta, jog elgiuosi teisingai. Tėvai mūsų sprendimą palaimino“, – pasakojo Judy.

Moteris pripažino, kad draugai įspėjo ją „nešokti iš degančios keptuvės į dar didesnę ugnį“, tačiau šeimos nariai buvo nusiteikę palankiai.„Jie manė, kad man, kaip jaunai moteriai, bus į gerą turėti greta savęs žmogų“, – sakė Judy.

20 metų kartu

Prabėgus metams, moteris patyrė šiokį tokį smūgį, mat suvokė, kiek iš tikrųjų įvyko per tuos metus.

„Tapau našle, ištekėjau, susilaukiau dar vieno kūdikio ir du kartus krausčiausi. Mano savisaugos burbulas staiga sprogo ir išjaučiau viską, kas buvo man nutikę.

Tarsi būčiau atsidūrusi didžiulėje emocijų karuselėje, kurios galiausiai mane prislėgė lyg kūjis. Manau, susirgau lengva pogimdyvine depresija, vienas po kito vyko daugybė dalykų. Tada išvykau atostogų ir kažkaip su viskuo susitvarkiau“, – dalijosi moteris.

Deja, Judy ir Dave'as išsiskyrė 2007-aisiais, po 20 metų santuokos. Tačiau jiedu liko nepaprastai artimais draugais ir kartu sutinka netgi šventes. Moteris džiaugėsi, kad jų vaikai yra ne tik pusiau broliai ir seserys, bet dar ir antros eilės pusbroliai, tad šeima puikiai sutaria.

Karts nuo karto vis pasirodo istorijų, kaip antrąją pusę tragiškai praradęs žmogus po kelių mėnesių įsimylį panašų į velionį asmenį.

„Bet kuriam iš mūsų gali taip nutikti. Niekas nežino, kas laukia ateityje. Ir jeigu tau gyvenimas vėl ištiesia galimybę mylėti, dėl Dievo, čiupk ją“, – skatino Judy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.