Sesers kūdikio besilaukianti moteris: „Laimė persveria skausmą“

Dviejų vaikų mama laukiasi savo sesers kūdikio. Moteris tvirtina, jog surogatinė motinystė – nieko sunkaus.

 Lauren laukia, kol pagaliau išvys savo mažylį.<br> Feisbuko nuotr.
 Lauren laukia, kol pagaliau išvys savo mažylį.<br> Feisbuko nuotr.
 Lauren į feisbuką įkėlė smagią nuotrauką, kurioje atsistojusi priešais seserį atrodo lyg besilaukianti pati.<br> Feisbuko nuotr.
 Lauren į feisbuką įkėlė smagią nuotrauką, kurioje atsistojusi priešais seserį atrodo lyg besilaukianti pati.<br> Feisbuko nuotr.
 Seserys juokėsi, jog tai buvo smagiausia fotosesija.<br> Feisbuko nuotr.
 Seserys juokėsi, jog tai buvo smagiausia fotosesija.<br> Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 10, 2018, 11:12 AM

Lauren Hooper (31 m.) turi įgimtų retų širdies problemų. Dėl jų jos kūnas nesusidorotų su nėštumu. Jos vyresnioji sesuo Ebony Hutt (35 m.) jau yra dviejų vaikų mama. Ji panoro padėti seseriai įgyvendinti svajonę tapti mama ir pasisiūlė išnešioti kūdikį.

Dabar, kaip rašoma portale „Dailymail“, po kelių nesėkmingų bandymų, Ebony jau 25 nėštumo savaitė.

„Žinia, jog negalėsiu išnešioti kūdikio, buvo gniuždanti. Kai Ebony pasisiūlė tapti surogatine motina, negalėjome patikėti. Kelionė nebuvo lengva, tačiau dabar mes jau pusiaukelėje. Laukiam nesulaukiam, kol susipažinsime su savo mažyliu“, – sakė Lauren.

Ebony tikino, kad jos nesavanaudiškas siūlymas nėra toks jau įspūdingas.

„Pasisiūlyti tapti surogatine mama dėl Lauren net nebuvo kaži koks sprendimas. Aš tiesiog visada turėjau tai savyje. Mūsų šeima – labai artima, todėl natūralu vieni kitiems padėti. Viskame“, – pabrėžė ji.

Liūdnos gydytojų prognozės

Vaikystėje Lauren iškentėjo keturias širdies operacijas. Tai, jog negalės išnešioti kūdikio, ji sužinojo prieš pat ištekėdama už dabartinio vyro Michaelo.

Kai per kasmetinį pasitikrinimą ligoninėje moteris paminėjo pasirengimą vestuvėms, sveikatos konsultantas jai atskleidė skaudžias naujienas. Gydytojų nuomone, Lauren širdis nesusidorotų su nėštumu.

Tuo metu pora ir nemėgino pastoti, tačiau jie žinojo kada nors norėsiantys kūdikio. Lauren tebuvo 26 m.

„Kadangi mano būklė tokia reta, nėra jokių medicininių duomenų apie nors vieną panašiai sirgusią ir pastojusią moterį pasaulyje. Gydytojai surinko informaciją apie kitų širdies problemų ir nėštumo padarinius, stengėsi padėti mums suprasti, kas gali nutikti.

Jie įvardijo šešias galimas nėštumo baigtis. Keturios iš jų buvo mirtinos – grėsmė kiltų ne tik man, bet ir kūdikiui. Buvau pasiryžusi rizikuoti savo pačios sveikata, tačiau niekuomet neleisčiau, jog kas nors nutiktų vaikui“, – prisiminė moteris.

Pradžia gero nežadėjo

Kai Ebony pirmą sykį pasisiūlė tapti surogatine motina, Lauren dar norėjo pasidomėti ir savo galimybėmis, galbūt rasti būdą išnešioti kūdikį pačiai. Tačiau greitai tapo aišku, jog surogatinė motinystė – vienintelis įmanomas pasirinkimas. Lauren žinojo seserį esant vieninteliu žmogumi, kuriam norėtų devyniems mėnesiams patikėti savo vaiką.

Porai buvo suteiktos dvi dirbtinio apvaisinimo procedūros. Jų metu buvo tikimasi Ebony gimdoje apgyvendinti bent vieną iš trijų apvaisintų embrionų.

Pirmasis embrionas implantuotas 2016 m., tačiau per pirmąsias kelias savaites sesuo persileido. Antrojo vaisiaus implantacija 2017 m. taip pat nesibaigė sėkme – Ebony vėl persileido.

Šeima ir draugai padėjo porai surinkti 15 tūkst. svarų, idant būtų galima dirbtinio apvaisinimo procedūrą pakartoti privačioje klinikoje. Jie dar sykį pamėgino ir taip 2017-ųjų pabaigoje trečiasis embrionas buvo sėkmingai implantuotas į Ebony gimdą.

Laimė persveria skausmą

Po trečiojo mėginimo Ebony davė seseriai indelį su savo šlapimo mėginiu, kad ši su vyru galėtų pirmieji atlikti nėštumo testą.

Jau po septynių savaičių jie pirmą sykį ultragarsu pamatė mažytį kūdikį.

„Tai buvo nepaprastai emocionali diena. Mums visiems. Negalėjome patikėti, kad pagaliau atsidūrėme taip toli ir jau regime vaiką per apžiūrą. Iškart jį įsimylėjome“, – pasakojo Lauren.

Ebony daro viską, kad pora jaustųsi kaip galima labiau įtraukti į nėštumo procesą. Lauren pripažino esanti jai nepaprastai dėkinga.

„Nemanau, kad kada nors galėsiu jai užtektinai padėkoti už tai, ką dėl mūsų daro. Ji – nuostabus žmogus. Visa mano šeima buvo nepaprastai palaikanti, padėjo surinkti pinigus procedūrai, rūpinosi manimi.

Man nepaprastai daug reiškia tai, kad viską galiu išgyventi drauge su seserimi. Ji mūsų kūdikiui visuomet bus ypatinga“, – neabejojo Lauren.

„Skaudu, kad mano sesutė negali pati patirti nėštumo. Tačiau laimė dėl to, kas vyksta, persveria skausmą. Šioje ilgoje ir sunkioje kelionėje aš kiekvienu žingsniu vis artėju prie šios stebuklingos mažos būtybės sugrąžinimo jos mamai ir tėčiui“, – pridūrė Ebony.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.