Netradicinę orientaciją atskleidęs vilnietis drąsiai jaučiasi nesaugiame rajone

„Buvo labai sunku – emociškai visa tai mane palaužė, nes žurnalistai kišosi į mano gyvenimą ir viešino kiekvieną detalę“, – atsidusdamas ištarė atlikėjas Gražvydas Sidiniauskas (26 m.). Kai „Lietuvos balso“ metu atsiskleidė esąs biseksualus, jį užklupęs dėmesys kaip reikiant nualino, tačiau kartu plačiai atvėrė vartus į meilės paieškas.

Gražvydas  Sidiniauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Gražvydas Sidiniauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Gražvydas Sidiniauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Gražvydas Sidiniauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Gražvydas Sidiniauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Gražvydas Sidiniauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
G.Sidiniauskas projekte „Lietuvos balsas“.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
G.Sidiniauskas projekte „Lietuvos balsas“.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 13, 2018, 9:33 PM

„Man daug lengviau susirasti žmogų, kuris gali mane pakviesti į pasimatymą ir mėginti su manimi bendrauti“, – paslaptingu balsu, užsimindamas apie naujas savo pažintis, ištarė žinomas vaikinas.

Tačiau nors sulaukia gausybės pakvietimų į vakarėlius, net draugauti ir megzti intymius santykius, šiuo metu G.Sidiniauskas dienas leidžia ramiai.

Atlikėjas sutiko papasakoti apie „Lietuvos balso“ užkulisiuose vykusią asmeninę savo dramą ir tas dienas, kai prisipažino esąs biseksualus.

Paslaptis, graužusi sielą

Prieš pat „Lietuvos balso“ finalą atsiskleidęs G.Sidiniauskas sulaukė kritikos, neva eskaluoja esąs netradicinės seksualinės orientacijos. Esą toks žingsnis apgailėtinas, nes taip tik siekiama pigaus dėmesio.

„Reikėjo sukaupti labai daug drąsos, kad ryžčiausi šiam žingsniui. Bet kas kitas, jei ne aš? Vis dėlto kažkam reikia imtis keisti visuomenės požiūrį. Joje yra visokių žmonių – ji tokia marga!

Gyvename ne diktatūroje, kurioje vienas kvailys gali nuspręsti, kas ką turi mylėti. Kodėl aš negaliu pasakyti, kad esu biseksualus?“ – retoriškai savo kritikų klausė 26-erių atlikėjas.

Vaikinas atviravo, kad, supratęs esąs netradicinės seksualinės orientacijos, šią paslaptį ilgai gniaužė savyje.

Tiesa, artimam savo draugų ratui apie tai jis prisipažino: „Jie mane visada palaiko“.

Bet būta ir skaudžių kirčių. Atlikėjas pasakojo apie vieną pažįstamą, su kuriuo jis dainuodavo vakarėliuose.

„Tai buvo vakarėlių „draugelis“, kuris, sužinojęs, kad toks esu, nuo manęs nusisuko ir nebebendravo“, – sakė G.Sidiniauskas.

Jo išvada paprasta – tie, kurie jį paliko, nebuvo tikrieji draugai: „Tikrų draugų aš neturiu labai daug. Tai keli žmonės, kurie man labai brangūs“.

Apėmė nepakartojami jausmai

Žengęs į „Lietuvos balso“ sceną, atlikėjas išgyveno, kai negalėjo būti atviras žiūrovams ir net kūrybinei televizijos komandai.

„Vis svarsčiau, ką pagalvos projekto atstovai“, – sakė G.Sidiniauskas.

Televizijos eteryje prisipažinęs, kad yra biseksualus, atlikėjas tikino, kad tą akimirką jį apėmė nepakartojami jausmai – vaikinas išsilaisvino.

„Gerbėjai dar labiau mane palaiko!“ – džiaugėsi jis.

„Po projekto, kai atsiskleidžiau, jaučiuosi daug paprasčiau. Man nebereikia bijoti. Tai pakeitė mano gyvenimą“, – sakė atlikėjas.

Išpuolių nebijo

– Ar nebijote, kad vieną dieną visa šlovė ir gerbėjų dėmesys gali pasibaigti? – pasiteiravome atlikėjo.

– Man patinka dėmesys. Tad žinoma, kad bijau. Todėl kaskart primenu savo prodiuseriui, kad mes turime ką nors daryti. Aš esu užimtas. Dirbu su savo balsu. Bet faktas – jei nebus reklamos, tai gali pasibaigti.

Be to, jei patekčiau į narkotikų liūną ar tapčiau alkoholiku, tai irgi gali pasibaigti. Reikia žinoti ribas.

Kartą viename vakarėlyje pavyko patekti į „VIP“ zoną. Tame klube, antrame aukšte, žmonės buvo tokie kažkokie... Keisti. Tarytum išvirtę. Pasakiau savo draugui: „Eime į apačią. Mums reikia žemiškesnių dalykų“ (juokiasi, – aut. past.).

– Žinia, Lietuvos visuomenė prieš netradicinės seksualinės asmenis yra nusiteikusi priešiškai. Ar nebijote būti užpultas dėl savo orientacijos?

– Gyvenu ne pačiame iš geriausių Vilniaus rajonų – Naujininkuose. Matau, kad mano kaimynai, kalbant apie nusikaltimus, yra paragavę gyvenimo – pasikalbu su jais. Bet nė vienas nėra prieš mane nusiteikęs ar juolab pakėlęs ranką. Niekas man nepasakė nieko blogo. Tai labai keista (juokiasi, – aut. past.).

– Kokių dar staigmenų parengėte gerbėjams ateityje?

– Po kelių savaičių jie išgirs naują dainą, kurią atliksiu su Egle Jakštyte. Tai mano prodiuserio Stano sukurtas kūrinys.

– Kaip vadinsis ši daina?

– „Mylėk ir tiek“. Tiesiog (šyptelėjo, – aut. past.).

Prabilo apie buvusiuosius

– Kalbant apie meilę, teko girdėti apie jūsų buvusius ir buvusias. Projekto metu esate prabilęs apie vaikiną (tada nebuvote atsiskleidęs ir sakėte, kad tai – mergina), su kuriuo išsiskyrėte, tad buvo labai skaudu. Ar jis nesigaili nutraukęs su jumis santykius prieš tai, kai išgarsėjote? Ar vis dar bendraujate?

– Su kai kuriais ir kai kuriomis aš bendrauju. Aš apie tai net nesu susimąstęs. Tarkim, su savo pirmuoju aš apie tai išvis nesikalbu. Jis domėjosi manimi. Eidavo į mano koncertus. Esame beveik geriausi draugai.

Kalbant apie tą vaikiną, apie kurį papasakojau žiniasklaidoje, nebendraujame.

– Interviu metu palinkėjote jam meilės.

– Palinkėjau jam meilės ir važiuoti iš Lietuvos (juokiasi, – aut. past.), nes čia jis nieko nesusiras.

– Nejaugi?

– Tas palinkėjimas išsipildė. Jis išsikraustė į Austriją. Beje, kai mane jis tada išdavė, taip neseniai apgavo ir jį – kaip viskas pasikartojo!

– Iš kur jūs apie tai sužinojote? Vis tik susirašote?

– Ne, jis bendrauja su viena mano drauge. Taip vienas apie kitą sužinome, kas vyksta mūsų gyvenimuose. Faktas – aš jį mylėjau, – atvirai kalbėjo G.Sidiniauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.