Kauniečių šeimos tragedija: trys dukrelės liko nežinioje

Su liga grūmęsis kaunietis mokytojas iškeliavo į amžinybę. Be pagrindinio šeimos ramsčio ir maitintojo liko jo žmona ir trys dukrelės.

 Arūnas, Alvija ir jų jauniausioji dukra.<br> Asmeninio archyvo nuotr. 
 Arūnas, Alvija ir jų jauniausioji dukra.<br> Asmeninio archyvo nuotr. 
 Vyras buvo atsidavęs bendruomenės narys ir šeimos žmogus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Vyras buvo atsidavęs bendruomenės narys ir šeimos žmogus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 17, 2018, 10:17 AM, atnaujinta May 18, 2018, 12:51 PM

Jau prieš kurį laiką internete pradėjo plisti prašymas padėti VDU „Rasa“ gimnazijos mokytojui Arūnui Žemaitaičiui. Jis buvo gydomas nuo onkologinės ligos, tad gimnazija bei šeimos draugai platino prašymą finansiškai prisidėti prie gydymo.

Tačiau sekmadienio vakarą vyras mirė. Trečiadienį vykusios laidotuvės palietė daugelį: gimnaziją, kurioje vyras dirbo tikybos mokytoju bei meno vadovu, draugus, bendruomenės narius, o labiausiai – šeimą.

Su žmona Alvija Žemaitaite vyras turi tris mergytes, iš kurių jauniausiai – vos 1,5 metų. Arūnas buvo pagrindinis šeimos maitintojas, mat žmona dar augina mažylę namuose.

Be tėvo likusią šeimą slegia ne tik netekties skausmas, bet ir nerimas dėl ateities – kaip reikės išsilaikyti?

Prasidėjo kaip peršalimas

Šeimos draugė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi. – Red.) pasakojo, kad vyras į ligoninę kreipėsi dėl užsitęsusio kosulio – tarsi niekaip nesibaigė žieminiai peršalimai.

Kilus įtarimų, jog susirgimas gali būti onkologinis, Arūną prieš Velykas paguldė į ligoninę tyrimams. Gąsdinančios prognozės pasitvirtino – augliai buvo rasti tarpuplautyje ir kaklo limfmazgiuose.

„Buvo atlikta biopsija ir nuspręsta neoperuoti – kaip suprantu, tai buvo tokio tipo augliai, kuriems nuspręsta taikyti kitą gydymą. Taigi jam buvo atliekama terapija – radiotearapija ar chemoterapija, tiksliai nepasakysiu.

Kai lankėmės ligoninėje paskutinįkart, buvo matyti, jog žmogus pasikeitęs, sunykęs“, – prisiminė šeimos draugė.

Pasak jos, vėliau Arūnas buvo panardintas į komą, idant nepatirtų daugiau kančių. Iš komos, deja, taip ir nepabudo.

„Arūnas mirė Šeštinių – tai yra, Kristaus žengimo į dangų – vakare. Kitą rytą šeimos draugai atvažiavo pas Alviją ir mergaites, ir pranešė apie mirtį. Viena dukrelė taip ir atliepė: „Tai tėtis žengė į dangų.“

Dukroms ir žmonai, aišku, be galo sunku“, – sakė moteris.

Atsidavimas šeimai – jaudinantis

Arūnas buvo atsidavęs šeimos žmogus, labai mylėjo dukras ir žmoną. Šeimos draugės teigimu, jis statė dukroms namelį medyje, kurį beveik baigė, bet sutrukdė liga. Taip pat moteris prisiminė jautrią istoriją, parodančią, kokia stipri buvo jo meilė vaikams.

„Mergaitės augino du paukštelius. Vieną dieną šie netikėtai nugaišo. Tai Arūnas lėkė pirkti naujų paukščiukų, kad mergaitės, pamačiusios, kas įvyko, neliūdėtų“, – prisiminė ji.

Vyras buvo aktyvus tikintysis ir meilę Dievui reiškė visose gyvenimo srityse.

„Jis studijavo religijos pedagogiką. Su šeima priklausė sutuoktinių bendruomenei. Labai draugavo su kunigais, vienuolėmis, visada padėdavo – pavyzdžiui, vaikams iš globos namų vesdavo renginius. Buvo labai atsidavęs žmonėms. Toks buvo nuo pat mažumės – užaugęs tikėjime“, – pasakojo moteris.

Jos teigimu, šeimai be Arūno gali būti itin sunku pragyventi. Pora buvo pasiėmusi paskolą namo statybai ir ji dar nėra iki galo išmokėta. Negana to, pagimdžiusiai jauniausią mergytę Alvijai buvo pranešta, kad panaikinta jos darbo vieta, taigi pasibaigus vaiko auginimo atostogoms ji nė neturės, kur grįžti.

Draugai ir artimieji prašo padėti velionio žmonai – labai reikalinga finansinė parama, visų galinčių taip pat prašoma pasimelsti už Arūną ir šeimą.

VDU „Rasos“ gimnazijos, kurioje velionis dirbo, direktorius Artūras Sakalauskas taip pat teigė, jog pagalba šeimai būtina.

„Mokykla paramos rinkimą pradėjo organizuoti dar Arūnui sergant, o dabar moteris su dukrelėmis liko viena, mažiausią dar augina namuose. Reikia pagalbos tiesiog pragyvenimui. Mokyklos bendruomenė gedi – sakoma, kad nepakeičiamų žmonių nėra, bet Arūnas buvo arti to“, – pripažino direktorius.

Kaip padėti šeimai, galite sužinoti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.