Draugės nusivesta į vakarėlį keturiolikmetė patyrė tikrą siaubą

Būdama vos 14-os Phillipa Briggs iš Bekingemšyro grafystės Didžiojoje Britanijoje vakarėlyje patyrė grupinį išprievartavimą. Dėl ko buvo kalta jos gera draugė. Du vyrai už išprievartavimą pasodinti į kalėjimą, o kiti, kurių buvo mažiausiai trys, taip ir nenustatyti.

 Phillipa Briggs niekuomet neužmirš, ką teko išgyventi prieš 2009 m. Kalėdas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Phillipa Briggs niekuomet neužmirš, ką teko išgyventi prieš 2009 m. Kalėdas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-21 11:47

Kaip rašo dienraštis „The Sun“, Phillipa ryžosi papasakoti savo istoriją dabar, nors baisi patirtis ją slegia jau aštuonerius metus. Visą jos gyvenimą pakeitęs įvykis nutiko dar 2009 m., šaltą gruodžio naktį. Tuo metu Phillipa gyveno globos namuose, nes turėjo problemų su savo įtėviais. Šešerių ji buvo įvaikinta, bet paauglystėje su globėjais pradėjo labai nesutarti. Galiausiai, negalėdami su ja susitvarkyti, jie kreipėsi į socialines tarnybas, kurios sutiko ją apgyvendinti globos namuose, kol apsispręs, ką daryti toliau.

Ten ji susirado dviem metais vyresnę draugę Janine, ir toji ėmėsi globoti pasimetusią naujokę. Phillipa atsiminė: „Aš labai norėjau būti tokia, kaip Janine. Ji vis vaikščiojo į vakarėlius ir turėjo daug vyresnių draugų. Kai grįždavo į globos namos, prašydavau papasakoti, ką veikė. Išgirsdavau apie tai, kad bendravo su šauniais vaikinais. Aš labai norėjau būti kartu su ja, bet bijojau pažeisti griežtas globos namų taisykles. Jei negrįždavome iki 20 val., jie sakydavo, kad praneš policijai, o aš ir be to turėjau užtektinai rūpesčių.“

Kai priartėjo žiemos šventės, Phillipa jautėsi vis labiau ir labiau vieniša. Tad vieną gruodžio vakarą, kai Janine pakvietė eiti į vakarėlį kartu, ji sutiko.

Keturiolikmetė labai jaudinosi, kad jame nepritaps. Kai atvyko, jau buvo daug žmonių, susigrūdusių nedideliame name. Dauguma jų gėrė alkoholį, kai kurie vartojo narkotikus. Garsiai grojo muzika.

„Vienas vaikinas atpažino Janine ir mums pamojavo. Aš iš karto susidrovėjau. Suabejojau, ar man vakarėlyje patinka, nes alkoholis manęs nedomino“, – atsiminė Phillipa.

Vaikinas pasiūlė jai degtinės, bet ji paprašė apelsinų sulčių. Vos po kelių minučių po to, kai jų atsigėrė, jai pradėjo svaigti galva. Ji ėmė dairytis, kur Janine, bet toji buvo prapuolusi.

Vėliau Phillipa pasakojo: „Jaučiausi tokia apsvaigusi, kad net negalėjau kalbėti. Po to viskas aptemo. Kai atsipeikėjau, gulėjau ant šaltų vonios grindų ir pradžioje nesuvokiau, kas vyksta. Norėjau atsistoti, bet su siaubu pajutau, kad mane prie žemės spaudžia kažkas labai sunkaus. Mane apėmė panika, nes supratau, kad ant manęs guli vyras. Negalėjau įžiūrėti jo veido, kadangi akyse raibuliavo, ir negalėjau išleisti nei garso.“

Ji sąmonę tai trumpam atgaudavo, tai vėl prarasdavo, kol jis ją prievartavo. Kai vėl atsibudo, buvo viena ir jai labai skaudėjo apatinę kūno dalį. Kai pažiūrėjo į savo kojas, pamatė, kad jos kruvinos.

Labai pykino. Ji norėjo kuo greičiau prisišaukti pagalbą, tačiau durys buvo užrakintos. Mergina buvo įkalinta. Begalvodama, kaip pasprukti, vėl prarado sąmonę.

Kai prabudo, jos kelnės vėl buvo numautos. Ji su siaubu suvokė, kad buvo išprievartauta dar kartą. Ji šaukė ir beldėsi į duris, kol pagaliau Janine atėjo jos išleisti.

Verkdama ir drebėdama, krauju paplūdusi Phillipa atrodė baisiai, tačiau Janine, rodos, visai nenustebo. Phillipa bandė jai aiškinti, kad ji negirta, bet Janine tik papurtė galvą, išlydėjo ją iš namo ir pasuko atgal. Auka pasakojo: „Negalėjau patikėti, kad draugė paliko mane vieną, bet į tą namą nė už ką nebūčiau grįžusi. Nenutuokiau, kur aš esu, bet pajėgiau nueiti už kito pastato kampo prieš susmukdama iš skausmo ir patirto šoko. Susiriečiau į kamuoliuką, kad būtų šilčiau, ir netrukus vėl praradau sąmonę.“

Po truputį lengvėja

Kadangi globos namuose jos pasigedo, administracija apie dingusią paauglę pranešė policijai. Po kelių valandų policijos pareigūnas ir rado ją sniege, sušalusią ir kruviną.

Mergina buvo nuvežta į gydymo įstaigą. Medikai konstatavo, kad ji buvo apsvaiginta narkotikais, o jos daugybiniai kūno sužalojimai rodė, kad ji tikriausiai buvo išprievartauta penkių vyrų.

Vėliau ji gavo ekstrinės kontracepcijos tabletę, buvo tikrinama dėl lytiškai plintančių ligų, po kelių savaičių darėsi nėštumo testą. Be to, po užpuolimo jai diagnozuotas potrauminio streso sindromas, teko gerti antidepresantus.

Policijai pavyko nustatyti dviejų prievartautojų DNR. Buvo areštuoti Kashifas Amjadas (31 m.) ir Sakibas Ali Sadiqas (35 m.). Janine taip pat buvo areštuota už savo indėlį.

Phillipa atsiminė: „Jaučiausi baisiai ir dėl to, kad draugė, kuria žavėjausi, mane išdavė. Dėl išdavystės buvo ne ką mažiau skaudu nei dėl patirtos prievartos.“

Dar laukė du metai bylinėjimosi, o 2011 m. pagaliau įvyko teismo posėdis (Phillipa jame dalyvavo nuotoliniu būdu internetu) ir abu prievartautojai gavo po 10 metų kalėjimo. Janine gavo 2 metus bausmės nepilnamečių centre už tai, kad įtraukė nepilnametę į seksualinį gyvenimą.

„Du mano užpuolikai gavo, ko nusipelnę, bet man sunku gyventi žinant, kad trys kiti yra laisvėje, – sakė nukentėjusioji. – Ir dabar man Kalėdų laikotarpis sunkus, bet kasmet jaučiuosi vis stipresnė. Nenoriu leisti tiems pabaisoms gadinti mano gyvenimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.