Meghan Markle: nuo vergų luomo iki karališkosios britų šeimos

Jos protėviai gimė vergovėje. Ji augo išsiskyrusioje šeimoje, buvo auklėjama holivudiškai, vėliau pamėgo prabangius vakarėlius, tačiau nuo vaikystės turėjo stiprią savivertę, polinkį į humanizmą, tapo feministe. Su tokiu spalvingu bagažu amerikiečių aktorė Meghan Markle (36 m.), ištekėjusi už princo Harry (33 m.), tarsi uraganas įlėkė į Didžiosios Britanijos karališkąją šeimą. Dabar Meghan vadinama amerikiečių princese. Štai pasaka apie ją – nuo pradžių iki galo.

 Meghan vaikystėje.
 Meghan vaikystėje.
AP ir „Scanpix” nuotr.
AP ir „Scanpix” nuotr.
Meghan prie altoriaus lydėjo ir motina D.Ragland, ir princas Charlesas.<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
Meghan prie altoriaus lydėjo ir motina D.Ragland, ir princas Charlesas.<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
Skirtingų rasių Meghan tėvas Th.Markle’as ir motina D.Ragland savo šeimoje niekada neakcentavo odos spalvos.<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
Skirtingų rasių Meghan tėvas Th.Markle’as ir motina D.Ragland savo šeimoje niekada neakcentavo odos spalvos.<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
Ar amerikiečių aktorė įsivaizduoja, kur nuves santuoka su karališkosios šeimos atstovu?
Ar amerikiečių aktorė įsivaizduoja, kur nuves santuoka su karališkosios šeimos atstovu?
AP ir „Scanpix” nuotr.
AP ir „Scanpix” nuotr.
Karalienei Elizabeth II patinka Meghan.<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
Karalienei Elizabeth II patinka Meghan.<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
Ar Meghan su Harry pavyks į karališkąją šeimą įpūsti laisvės?<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
Ar Meghan su Harry pavyks į karališkąją šeimą įpūsti laisvės?<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
Princesės Dianos sūnus Harry nuo vaikystės krėsdavo pokštus.<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
Princesės Dianos sūnus Harry nuo vaikystės krėsdavo pokštus.<br>AP ir „Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

„Lietuvos rytas“

Jun 4, 2018, 10:54 AM, atnaujinta Jun 4, 2018, 11:04 AM

Buvo likusios kelios dienos iki Dorios Loyce Ragland (61 m.) ir Thomo Markle’o (73 m.) pirmojo vaiko gimimo. 1981 metų liepos 29-ąją visame pasaulyje apie 750 milijonų žmonių buvo prilipę prie televizorių ekranų ir stebėjo karališkąsias Velso princo Charleso ir ledi Dianos Spencer vestuves.

Kaip tuo metu Doria ir Thomas galėjo įsivaizduoti, kad antrasis šios karališkosios poros sūnus vieną dieną priklaups ant kelio ir pasipirš jų dukrai, kuri dar net nėra gimusi?

Kodėl gi ne? Juk Dorios ir Thomo santuoka buvo sukurta Holivude. Aštuntajame dešimtmetyje Thomas, išsiskyręs dviejų vaikų tėvas, dirbo apšvietimo režisieriumi populiarioje ABC kanalo muilo operoje „General Hospital“ ir įsimylėjo D.Ragland, viliojančią grimuotojos asistentę.

Thomui tada buvo 35-eri, Doriai – 23-eji. Jie susituokė 1979 metų gruodžio 23 dieną Savirealizacijos draugijos šventykloje – judėjimo „New Age“ bažnyčioje Saulėlydžio bulvare. 190 centimetrų ūgio jaunikis, vilkintis tvido švarką ir imbierų atspalvio marškinius, šalia 160 centimetrų ūgio nuotakos atrodė įspūdingai.

Doria su baltu klostuotu sijonu, palaidinuke trumpomis rankovėmis ir muilinių gubojų vainikėliu buvo lyg mokinukė.

Mažiau nei po dvejų metų 1981-ųjų rugpjūčio 4 dieną jiems gimė jųdviejų vienintelis vaikas Rachel Meghan Markle.

Nuo pat pradžių Meghan buvo apsupta tėvų meilės. Mama ją vadino gėle. Pasak Thomo sūnaus iš pirmosios santuokos Thomo jaunesniojo, kuris gyveno su tėvu ir pamote būdamas 14-os, vyresnysis Thomas iki tol, kol gimė Meghan, buvo darboholikas.

Dabar Meghan pripažįsta: jos tėvams turėjo būti sunku auginti ją aplinkoje, kur kaimynai, matydami jos mamą karamelinės spalvos veidu, laikančią šviesios odos kūdikį, vis klausdavo: „O kur mama?“ Nes manydavo, kad jos motina – auklė. Kad ir kaip būtų, Meghan tėvai dukrai augti suteikė saugią aplinką.

Kai Meghan buvo 7, ji troško Kalėdoms gauti lėlės Barbės šeimą, kurią sudarė mama, tėtis ir du vaikai. Buvo galima pasirinkti – baltaodė ar juodaodė šeima. Bet mergaitei tada nebuvo svarbu, kurį rinkinį gauti. Mat artimoje aplinkoje odos spalva niekada nebuvo akcentuojama.

Tačiau tų Kalėdų rytą, kai Meghan išpakavo po eglute rastą dovaną, dėžutėje rado juodaodę mamą, baltaodį tėtį ir du skirtingos odos vaikus. Meghan tėtis pats sudarė tokį rinkinį iš lėlių.

Kai tuokiasi kas nors iš britų karališkosios šeimos, darbo imasi genealogai. Išsiaiškinta, kad Catherine Middleton ir princas Williamas buvo 14-os eilės pusbroliai iš jo motinos ir 15-os eilės pusbroliai iš jos tėvo pusės. Jų bendri protėviai priklausė Plantagenetų dinastijai ir karaliui Eduardui III, valdžiusiam 1327–1377 metais.

Pasak Bostone dirbančio genealogo Gary Boydo Robertso, Meghan ir Harry yra 17-os eilės pusbroliai. Dėkoti reikia tam pačiam Eduardui III, kuris turėjo 9 vaikus, visi jie sulaukė brandaus amžiaus.

Vienas iš daugybės Eduardo palikuonių buvo Meghan tėvo protėvis, atvykęs į Naująją Angliją 1639 metais. Bendrus Meghan ir karalienės Elizabeth protėvius galima atsekti ir XV amžiuje.

Meghan gali turėti ir kitų sąsajų su Vindzoro pilimi. Meghan tėvo pusbrolis, buvęs JAV oro pajėgų pulkininkas Kenas Barbi, tvirtina, kad Meghan proproprosenelė Mary Bird dirbo rūmuose. Įrašų apie ją nėra, tačiau gali būti, kad Mary buvo pirmoji vergų palikuonė, kuri pateko į karališkąją šeimą.

Tuo pat metu, kai M.Bird esą dirbo karalienei Viktorijai, o Meghan protėviai buvo puikiai įsikūrę Naujojoje Anglijoje, dar vieni proseneliai, kaip kitų nuosavybė, gyveno Džordžijos valstijos kaimo vietovėse.

Meghan protėvis Richardas Raglandas gimė Džonsboro mieste (Džordžijos valstija) vergovėje apie 1830 metus. Iš tiesų jis buvo anglų kilmės amerikietis Williamas Raglandas, bet pagal šeimininkų pavardę gavo Richardo vardą. Po išlaisvinimo jis su įpėdiniais tapo viena iš Džordžijos valstijos juodaodžių šeimų.

Meghan proproseneliai Jeremiah Ragland ir Claudie Ritchie su masinės migracijos banga pabėgo iš Džonsboro į šiaurę, po to į vakarus. Tuo metu daugybė jaunų baltaodžių vyrų buvo išsiųsta kariauti į kitą vandenyno pusę, tad juodaodžiams atsirado galimybių dirbti. Kalifornijoje Raglandai tapo mokytojais ir nekilnojamojo turto agentais.

Meghan senelis Alvinas vedė medicinos slaugytoją, kuri 1956 metais pagimdė Dorią. Meghan savo motiną apibūdina kaip laisvos dvasios moterį.

Doria gimė ir buvo užauginta vidurinės klasės afroamerikiečių bendruomenėje Los Andžele. Vėliau Pietų Kalifornijos universitete ji įgijo socialinio darbo magistro laipsnį ir tapo jogos trenere. Jos specializacija – darbas su senais žmonėmis.

Doria iki šiol gyvena viename prabangiausių Los Andželo rajonų, kur anksčiau įsikūrė afroamerikiečių šeimos.

O Th.Markle’as užaugo mažame darbininkų miestelyje Pensilvanijoje. Jis norėjo būti scenos techniku, tad išvyko į Čikagą, kur dirbo teatre ir televizijoje.

Thomui buvo vos 20 metų, kai jis sutiko Rosilyn Loveless. Kai jie tuokėsi, ji jau laukėsi jųdviejų pirmagimės Samanthos.

Po dvejų metų jiems gimė antras vaikas – Thomas. Tačiau po aštuonerių metų santuoka nutrūko. Rosilyn su vaikais persikėlė į Naująją Meksiką, Thomas – Holivudo kryptimi, kur į jo gyvenimą įžengė Doria.

Tačiau ir šiai santuokai nebuvo lemta ilgai gyvuoti. Meghan tėvai 1983 metais apsigyveno atskirai, kai mergaitei buvo vos dveji. Bet jie darė viską, kad Meghan gyventų stabilioje aplinkoje. Trise atostogaudavo, kartu leisdavo laiką vakarais, Meghan negirdėjo tėvų kivirčų.

Kai 1987 metais šeima galutinai išsiskyrė, eteryje pasirodė situacijų komedija „Vedęs ir turi vaikų“. Thomas dirbo apšvietimo režisieriumi 11-oje pirmojo sezono epizodų, o nuo 1988 iki 1996 metų – filmavimo režisieriumi.

Meghan nuolat lankydavosi filmavimuose ir traukdavo serialo žvaigždžių dėmesį.

Tuo metu Meghan ryšėjo kaspinus plaukuose, o jos mergaitiškas kambarys buvo pilnas žvaigždučių ir širdelių. Tačiau šalia jų kabojo ir plakatas su užrašu „Mes tai galime!“ (angl. „We can do it“), kuriame buvo XX amžiaus pabaigos feministinio judėjimo simbolis – herojė Rosie Kniedytoja („Rosie the Riveter“).

Meghan anksti tapo socialiai sąmoninga: ji buvo mokoma atsilyginti. Iš tėvų ji mokėsi santūraus gailestingumo gestų – dalydavo smulkius pinigus vargingiau gyvenantiems, juos apkabindavo, o per Padėkos dieną pirkdavo kalakutų slaugos namuose gyvenantiems žmonėms.

Meghan aktyvumas prasidėjo netrukus po to, kai ji, vykdydama mokyklos užduotį, turėjo stebėti reklamas, įvertinti jų paslėptą žinią. Mergaitės dėmesį patraukė tai, kad pabrėžiamas moterų darbas buityje – vaistai nuo kosulio vadinasi „Daktarė mama“, o indų ploviklio reklamai pasitelkiamas šūkis „Moterys kovoja su riebaluotais puodais“.

Meghan įžvelgė, jog tai – seksistinė reklama, ir kai du berniukai klasėje ėmė rėkauti, kad virtuvėje moterims ir vieta, mergaitė nutarė ko nors imtis. Meghan išsiuntė laiškus tos reklamos užsakovui „Procter & Gamble“ bei stipriausioms to meto moterims, kurias žinojo: politikei Hillary Clinton, vaikų kanalo laidos „Nick News“ vedėjai Lindai Ellerbee, advokatei Gloriai Allred.

Po mėnesio Meghan pamatė per televizorių naują reklamą, kurioje kovoti su riebaluotais indais buvo kviečiami žmonės, o ne moterys. Tuomet ji ir suprato, kokia yra veiksmų galia – būdama vienuolikos metų ji sugebėjo apginti žmonių lygybę.

2017 metų sausį Meghan nuvyko į Indiją pasidomėti moterų ekonomine padėtimi. Ji sužinojo, kad 113 milijonų paauglių mergaičių tuoj bus priverstos atsisakyti mokyklos dėl socialinės paramos ir higieninių įklotų trūkumo.

Meghan iškart užkūrė kampaniją joms padėti.

Ji taip pat yra švaraus vandens, gabenamo į Ruandos kaimus, kampanijos ambasadorė. Savo garsiojoje kalboje Jungtinių Tautų moterų konferencijoje 2015 metais ji pabrėžė moterų lygybės principo svarbą.

Dabar, pagal Kensingtono rūmų tvarką, Meghan gyvenimą karališkojoje šeimoje turėtų pradėti su naujų darbų sąrašu ir susitelkti į kitokius labdaros projektus. Į tokius, už kuriuos atsakingas jos sutuoktinis princas Harry su savo broliu ir Kembridžo kunigaikštiene.

Gal jos tikslai karališkajai šeimai iki šiol atrodė pernelyg susiję su politika, tačiau savo nuomonės viešai jiems reikšti negalima. O gal Meghan naująją šeimą įtikins, kad ir jos projektai gali būti įtraukti į sutuoktinio fondą?

Britų istorikas Davidas Starkey pabrėžė, kad Meghan ir Harry sąjunga yra pirmoji globalizuota karališkoji santuoka. Meghan yra tokia, kokia nebuvo nė viena karališkosios šeimos atstovė. Ji yra lyderė tarp jaunų moterų, kurias tikino, kad neįmanoma turėti visko.

Meghan įkūnija optimizmo dvasią. Kalbant apie jos rasinį identitetą, karjerą ar filantropinę veiklą, nepriklausomos moters ar princo žmonos statusą, Meghan visada suderina visus interesus.

Kad ir kiek gautum patekęs į karališkąją šeimą – papuošalų, neįsivaizduojamos prabangos apartamentus, vietas pirmosiose eilėse aukštuomenės renginiuose, tiek pat reikia ir atsisakyti.

Meghan sutiko princą Harry būdama 34-erių. Ji, serialo „Kostiumuotieji“ („Suits“) žvaigždė, jau buvo išsiskyrusi su pirmuoju vyru, puoselėjo gyvenimo būdo tinklalapį thetig.com ir turėjo milijoną sekėjų instagrame.

Turėjo ir glaudų ratą draugų, kurių nuotraukas keliaujant, vakarieniaujant, juokiantis kartu su Meghan buvo galima matyti socialiniuose tinkluose.

Dabar, kai ji ištekėjo už šešto eilėje į britų karaliaus sostą vyro, pastarasis vaidmuo turi likti praeityje. Ji tapo Didžiosios Britanijos piliete, uždarė savo tinklalapį ir paskyras socialiniuose tinkluose. Bet ar ji turi atsisakyti draugų?

Karališkųjų reikalų apžvalgininkė Patricia Treble tikina, kad Meghan draugija nuo šiol bus smarkiai kontroliuojama. Vyresni karališkosios šeimos nariai turi vos kelis draugus, bet atsirado daugybė pažįstamų, tų, kurie juos žino. Meghan jau yra išskirtinė, nes iki pažinties su princu Harry ji buvo sukaupusi nemenką viešo gyvenimo istoriją.

Tačiau jei Sasekso kunigaikštiene tapusios Meghan instagramo paskyra neaktyvi, dar nereiškia, kad ji nepalaiko ryšių su savo draugais.

Meghan užaugo Los Andžele, lankė Šiaurės Vakarų („Northwestern“) universitetą šalia Čikagos, o 2011 metais pradėjo filmuotis seriale „Kostiumuotieji“ Toronte.

Nors Kanadoje ji nebuvo pirmo ryškumo žvaigždė, leido laiką su prašmatnų ir madingą gyvenimą mėgstančia minia.

Gyvendama Toronte Meghan susibičiuliavo su Markumi Andersonu, tik nariams skirto klubo „Soho House“, veikiančio Londone, Toronte, Niujorke ir kituose miestuose, vienu vadovų.

Juodu su Meghan dažnai leisdavo laiką kartu, moteris jį pristatydavo kaip savo dviejų šunų Guy ir Bogarto „dėdę“.

Su kitais draugais Meghan susipažino per savo buvusį vaikiną virtuvės vadovą Cory Vitiello, su kuriuo dvejus metus susitikinėjo prieš sutikdama princą Harry.

Tačiau po skyrybų su virėju nebeliko ir daugumos draugų.

Meghan artimam bičiulių ratui priklauso susituokusi pora Benas ir Jessica Mulroney. Benas yra TV pranešėjas, buvusio Kanados premjero Briano Mulroney sūnus, o Jessica – stiliaus konsultantė.

Su ja Meghan susibičiuliavo, nes abi jaučia bendrą aistrą jogai, ėmė dažnai kartu atostogauti, viešinti pasakiškas kelionių nuotraukas. Į Europą Meghan vyko kartu su kita bičiule – Niujorko dizainere Misha Nanoo.

Tokios kasdienybės, kupinos aktyvių kelionių, naktinio gyvenimo, Meghan dabar privalo atsisakyti, netgi jei šias draugystes jai pavyktų išsaugoti.

Juolab kad Toronte užsimezgusios draugystės yra tikros, nes kai į viešumą iškilo Meghan ir Harry santykiai, nė vienas draugas nepuolė dalytis poros nuotraukomis ar komentarais.

Meghan taip pat turi grupelę draugų iš Holivudo. Tai serialo „Kvantikas“ („Quantico“) žvaigždė Priyanka Chopra, tenisininkė Serena Williams, serialo „Amžinas“ („Timeless“) aktorė Abigail Spencer ir serialo „Tikras kraujas“ („True Blood“) aktorė Janina Gavankar.

Dauguma jų dalijo interviu apie Meghan ir Harry santykius, tačiau tai buvo tik migloti, tušti, banalūs komentarai. Vis dėlto šių draugių kartu su Meghan viešai daugiau niekas nematė.

Tačiau penkis sezonus seriale „Kostiumuotieji“ su Meghan filmavusis A.Spencer tvirtino, kad Meghan jos nepamiršo: „Žinoma, ji yra mano draugė! Vadinu ją savo gyvenimo kuratore.

Jos skonis nepriekaištingas, o dėl to, kad esame panašios, puikiai viena kitą suprantame.

Meghan ilgai buvo garsi aktorė. Su šia sritimi ji tvarkėsi kaip ir su visomis: grakščiai, lengvai, nuolankiai ir su humoro jausmu.“ A.Spencer dar patikino, kad Meghan savo draugiją stipriai myli.

Meghan Los Andžele turi ilgamečių draugių, apie kurias mažiausiai žinoma. Viena jų – Benita Litt, prekės ženklo plėtotoja. Su jos šeima Meghan praleido Kalėdas 2016 metais. Su Heather Dorak, pilateso instruktore iš Los Andželo, Meghan lankėsi Ispanijoje.

Galiausiai viena artimiausių – niujorkietė televizijos prodiuserė Lindsay Jill Roth, likusi iš Šiaurės Vakarų universiteto laikų.

Meghan buvo pamergė jos vestuvėse 2016 metais.

Princas Harry iškart po piršlybų viename interviu leptelėjo, kad Meghan „ateis į šeimą, kurios niekada neturėjo“. Šis sakinys ir britų spaudoje, ir tarp Meghan šeimos narių sukėlė sąmyšį. Mat Meghan yra kalbėjusi apie savo itin šiltus santykius su motina, tačiau apie ryšį su tėvu, kažkur Meksikoje šiuo metu gyvenančiu buvusiu apšvietimo režisieriumi, nutyli.

Nuo tėvo vaikų iš pirmosios santuokos Meghan yra atsiribojusi. Samantha tvirtino, kad šiuo metu rašo visą tiesą apie Meghan atskleidžiančią biografiją, o 7 metus su netikra seserimi nebendravęs Thomas jaunesnysis viešai prieš vestuves paragino princą jas atšaukti, esą Meghan yra apsimetėlė ir išnaudotoja.

Kai kurie vaikystės draugai stengėsi pasipelnyti iš buvusių ryšių su Meghan. Pavyzdžiui, Ninaki Priddy nutekino informaciją apie Meghan vaikystę – nuotrauką, kurioje ji, paauglė, stovi priešais Bakingamo rūmus, ir vaizdajuostę, kurioje aštuonmetė Meghan vaidina britų karalienę.

Kalbama, kad Trevoras Engelsonas, už kurio ji buvo ištekėjusi 2011–2013 metais, šiuo metu rengia televizijos šou, įkvėptą būtent santykių su Meghan.

Tapus Sasekso kunigaikštiene Meghan supa nauji žmonės. Su kai kuriais ji gyvena Kensingtono rūmuose – princu Williamu ir jo žmona Catherine.

Britų spauda jau ima analizuoti kunigaikštienių santykius – esą jei jos ir sutaria, dar nereiškia, kad viena kitai plaukus šukuoja.

Kad ir kaip būtų, Meghan nebegalės pakviesti bičiulio M.Andersono keturias valandas vakarieniauti populiarioje Londono maitinimo įstaigoje ar skristi su H.Dorak ir L.J.Roth į Majamį praleisti savaitgalio.

Fotografai jau seniai matė kur nors su draugėmis vaikštančią Catherine. Ko gero, artimiausius draugus karališkoji šeima priima tik rūmuose arba vyksta į jų užmiesčio sodybas.

Bet Meghan yra sakiusi, kad turinti ir vienišės savybių, mokanti prisitaikyti. Ko gero, Meghan jau yra susikūrusi privačią instagramo paskyrą.

Princui Harry prireikė tik vieno pasimatymo, kad suprastų, jog Meghan – išskirtinė. Pirmą kartą pora susitiko 2016-ųjų liepą prie atšaldyto rausvojo vyno taurės Londone, privačių narių klube „Soho House“.

Vienas kitą jie jau buvo patyrinėję instagrame ir, atrodo, abiem patiko tai, ką matė. Bendra jųdviejų draugė Violet von Westenholz davė princui Harry Meghan telefono numerį ir pasiūlė jai paskambinti.

Kitas bendras bičiulis, jau minėtas M.Andersonas, atlaisvino klubo patalpas, kad jie galėtų susitikti slapta.

Po kelių pasimatymų Harry pakvietė Meghan kartu vykti atostogauti į Botsvaną, kur jų meilė sužydėjo.

Po to jie susitarė susitikinėti kas dvi savaites. Harry teko derintis prie serialo „Kostiumuotieji“ filmavimų.

Keletą mėnesių abu gyveno tarp Londono ir Toronto, kol galiausiai yla išlindo iš maišo, ir per Kalėdas Meghan Kensingtono rūmus jau vadino namais.

O praėjusių metų pavasarį kartu su Meghan švęsdamas geriausio draugo Tomo Inskipo vestuves Jamaikoje Harry atrodė įsimylėjęs iki ausų. Beveik visą laiką pora praleido viloje, kurioje buvo atskiras baseinas ir aptarnavo iškviečiamas liokajus.

Meghan tuo metu ruošėsi septintojo serialo sezono filmavimui ir jau buvo nusprendusi, kad jis bus paskutinis. Ko gero, jausdama, kad santykiai su Harry ėmė virsti vis tvirtesniu ryšiu.

Princas Harry buvo beveik 32-ejų, beveik tokio pat amžiaus, kokio būdamas jo tėvas princas Charlesas vedė ledi Dianą. Būtent ji Harry yra sakiusi: „Vesk tik iš meilės.“

Būdamas tuo metu penktas (dabar šeštas, nes princas Williamas balandį susilaukė trečio vaiko – sūnaus) eilėje į karaliaus sostą princas Harry turėjo prašyti karalienės leidimo vesti jau kartą išsiskyrusią Meghan.

Prieš daug dešimtmečių karalienė princesės Margaret prašymą tekėti už išsiskyrusio Peterio Townsendo atmetė, esą tai galėjo būti suprasta, kad karališkoji šeima palaiko skyrybas.

Atrodo, laikai pasikeitė. Praėjusį rudenį karalienė suteikė palaiminimą Meghan ir Harry tuoktis. Neužkliuvo nei statusas, nei amžiaus skirtumas, nei rasė.

Žiemos šventes sutikusi rūmuose Meghan tapo visų numylėtine. Kaip juokavo pats Harry, net karalienės šunys, kurie visą gyvenimą ant jo lojo, prie Meghan akimirksniu prisirišo.

Simboliška – Meghan ir Harry susituokė Vindzoro rūmuose, kurie yra mėgstamiausia karalienės rezidencija.

Čia prieš 11 metų ji su princu Philipu atšventė savo deimantines vestuves.

Praėjusiais metais 70 metų vestuvių sukakties pora neminėjo dėl gedulo, nes pastaruoju metu buvo netekę artimų žmonių.

Karalienė leido princui Harry ir Meghan pakviesti į vestuves ką tik nori ir išsirinkti jiems tinkamą datą. Taigi gegužės 19-ąją princas Harry vedė aktorę Meghan Markle ir viešai pasakė: „Nekantrauju visą gyvenimą praleisti su tavimi.“

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.