Rusijos prezidente netapusi Ksenija Sobčiak nugalėjo kitoje srityje

Šiais metais Ksenija Sobčiak (36 m.) netapo Rusijos prezidente. Bet kažkada aukštuomenės vakarėlių liūte vadinta pirmojo Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčiako (1937–2000) duktė išrinkta 2018-ųjų stilingiausia šalies moterimi. Ir jau ne pirmą kartą.

 K.Sobčiak vėl išrinkta stilingiausia Rusijos moterimi.<br> „Scanpix” nuotr. 
 K.Sobčiak vėl išrinkta stilingiausia Rusijos moterimi.<br> „Scanpix” nuotr. 
Nuo to laiko, kai K.Sobčiak pirmą kartą tapo premijos „Stilingiausia“ savininke, praėjo vienuolika metų. Šiemet ji vėl išrinkta stilingiausia Rusijos moterimi.<br>„Scanpix” nuotr.
Nuo to laiko, kai K.Sobčiak pirmą kartą tapo premijos „Stilingiausia“ savininke, praėjo vienuolika metų. Šiemet ji vėl išrinkta stilingiausia Rusijos moterimi.<br>„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

Jun 14, 2018, 4:23 PM

Ksenija nebėga paskui madą, o pati kuria savo kryptį.

Ji viena pirmųjų Rusijoje pradėjo nešioti iš Suchumio (Gruzija) kilusio dizainerio Demnos Gvasalijos megztinius su gobtuvu ir išmoningus belgų mados kūrėjo Drieso van Noteno paltus.

K.Sobčiak sugebėjo sukurti savo aprangos stilių – išskirtinį ir kitoms nepasiekiamą.

Ji nuėjo vingiuotą kelią – nuo pramoginių šou vedėjos iki rimtų visuomeninių ir politinių programų autorės, parašė keletą sarkastinio pobūdžio knygų, atidarė restoraną, vadovavo trims populiariems žurnalams ir net dalyvavo šiemet vykusiuose Rusijos prezidento rinkimuose.

„Nenuspėjamumas – geriausia ir blogiausia mano savybė. Ją lemia vidinis kompasas, labai aiškiai rodantis man kelią, kuris kitiems gali būti neaiškus, bet man – akivaizdus“, – sakė Ksenija.

Nuo to laiko, kai K.Sobčiak pirmą kartą tapo premijos „Stilingiausia“ savininke, praėjo 11 metų. Ir per tą laiką jos stilius kaip reikiant pakito.

Dabar į savo skandalingą praeitį, kai buvo vadinama šokoladine blondine, žvelgia su humoru. Negana to, nelaukdama aplinkinių komentarų Ksenija pirmoji išjuokė savo nevykusį, neretai akį rėžiantį to laiko apsirengimą.

K.Sobčiak fenomeną geriausiai apibūdino jos vyras aktorius Maksimas Vitorganas (45 m.): „Jos neįmanoma įsprausti į kokius nors rėmus. Tokie bandymai pasmerkti žlugti.

Jai nė motais, ką apie ją mano kiti. Mums lieka tik žavėtis tuo ar piktintis.“

Šalies prezidento rinkimų kampanijos metu K.Sobčiak beveik kasdien pažerdavo staigmenų.

Aplankė 25 šalies miestus, sukūrė ironišką naujametį kreipimąsi, Tomske spiginant 40 laipsnių šalčiui pasinėrė į ledinį vandenį per stačiatikių Viešpaties krikšto šventę.

„Labai malonu, kad pelniau titulą „Rusijos stilingiausia 2018“. Tai – galimybė atskleisti ką nors nauja sau pačiai, pamatyti savo gerus draugus ir per apdovanojimo ceremoniją gražiai apsirengti: turėjau progą pasipuošti blizgančia suknele.

Paprastai nešioju džinsus ar griežto stiliaus kostiumėlius“, – prisipažino K.Sobčiak.

Nors Rusijos stilingiausia jau buvo tapusi prieš 11 metų, iki šiol prisimena, ką vilkėjo per apdovanojimo ceremoniją – dabar jau neegzistuojančio Darjos Žukovos – buvusios trečiosios Rusijos milijardieriaus Romano Abramovičiaus žmonos – prekės ženklo suknelę.

Bet nuo to laiko K.Sobčiak drabužių stilius ir jos įvaizdis labai pasikeitė. Kokie žmonės, įvykiai tam turėjo įtakos?

„Kaip ir visiems – gyvenimas. Juk visi žvalgomės į kitus, iš jų mokomės, tampame brandesni ir keičiamės. Drabužis ir įvaizdis turi susilieti su žmogaus vidine būsena, atspindėti ją – ta prasme pasikeičiau ir aš.

Žinau, kas man tinka: griežto stiliaus suknelės ir kostiumai, tvarkingi, tiesūs plaukai. Žinoma, kartais norisi atrodyti žaismingiau“, – sakė K.Sobčiak.

Jos dienos grafikas labai įtemptas: dešimtys įvairių susitikimų, renginių, vakarėlių. Bet K.Sobčiak visada atrodo stulbinamai.

Kaip jai tai pavyksta? K.Sobčiak lankosi salone „Belyj sad“, kur turi savo drabužinę, spintą ir net drabužių garintuvą. Čia atvyksta nešina krepšiais, daro šukuoseną, makiažą, persirengia ir vyksta į renginį. Ir visa tai trunka pusantros valandos.

Ksenijos niekada nekamuoja klausimas: kuo apsirengti – ji susikūrė savo drabužių fototeką.

„Kai žinau, jog rengsiuosi smėlio spalvos drabužiais, fototekoje matau viską, ką turiu tokios spalvos. Man pateikiama daugybė variantų – tai labai patogu“, – pasakojo Ksenija.

Neseniai pasibaigė nelengvas K.Sobčiak gyvenimo tarpsnis – Rusijos prezidento rinkimai. Gal dabar jaunai mamai nukrito nuo pečių sunki našta?

„Visada daug dirbau dar iki lenktynių dėl prezidento posto ir jaučiau, kad esu įjungusi didžiausio greičio pavarą. Ir kai man atrodė, jog pasiekiau aukšto meistriškumo lygį, prasidėjo superžaidimas.

Tuomet greičiui netikėtai šoktelėjus dešimčia kartų atsidūriau tikrame pragare. Miegojau po penkias valandas, visą laiką kažkur važiavau, skridau, susitikinėjau su rinkėjais. Be poilsio dienų!“ – prisipažino moteris.

Per tuos šešis mėnesius ji siaubingai pavargo, todėl dabar su malonumu ilsisi. Su šeima dešimt dienų praleido Tailande, o paskui su „SlimBitchClub“ nuvyko į Arizoną – į draugės jubiliejų.

Ji neketina palikti politinio lauko: rūpinsis partijos „Graždanskaja iniciativa“ stiprinimu. Juolab kad laukia Rusijos sostinės mero rinkimai.

K.Sobčiak nuolat kalama prie gėdos stulpo už tai, kad kaip ir anksčiau dalyvauja komerciniuose projektuose, neatsisakė pramoginių renginių.

„Esu įsitikinusi, kad rasiu galimybę viską suderinti“, – tikina K.Sobčiak.

Artimiausi politiniai planai: pasirengti Rusijos Valstybės Dūmos rinkimams, kurie vyks po trejų metų.

Bet K.Sobčiak vis dar negali pamiršti prezidento rinkimų kovos, nes keliaujant po šalies regionus ir susitinkant su rinkėjais teko pamatyti ir varganą žmonių gyvenimą.

„Tikrą šoką patyriau, kai pirmą kartą patekau į Volokolamską. Suvokiau, kad sunku gyventi, kai aplinkui mėtosi padvėsusios žiurkės, kai prakiuręs stogas, bet naiviai galvojau, kad ir šitaip galima: užsimerkei, įsisupai į šiltą apklotą ir taip leidi dienas.

Bet ten tūkstančiai žmonių gyvena nuolat kvėpuodami chemija. Ir baisiausia, kad nuo to niekur nepasislėpsi, – net negali atverti savo buto langų“, – pasakojo Ksenija.

Daug po šalį ir anksčiau keliavusi įvairių renginių vedėja K.Sobčiak matė, kad Maskva ir likusi Rusija – du skirtingi pasauliai.

Bet tokių išvykų metu matė miestus iš geresnės pusės: viešbutis, automobilis, kultūrinių renginių salė, būrys žmonių su gėlėmis, teigiamos emocijos.

Keliaudama po Rusiją jau kaip politikė K.Sobčiak išvydo kitokį miestų veidą: neužbaigtas statybas, šiukšlių krūvas ir sunkias paprastų žmonių gyvenimo sąlygas. Ir į tai buvo skaudu žiūrėti.

„Man visada atrodė, kad aplink daug kvailių ir nekompetentingų žmonių tik dėl to, jog tai pramogų pasaulis. Bet kažkur kitur turėtų būti protingų žmonių, kurie užsiima rimtais reikalais“, – vylėsi Ksenija.

Prezidento rinkimų kampanijos metu ji, žinoma, stengėsi suburti geriausią komandą, pritraukti į ją labai profesionalių žmonių. Bet Ksenija suprato, jog net protingiausios galvos daro klaidų. Ir tuomet viską tikrino, daug ką darė savarankiškai, ėmėsi asmeninės atsakomybės.

Ji suprato: nori padaryti gerai – daryk pati. K.Sobčiak kontroliavo viską: nuo galutinio rinkimų plakatų varianto iki politinių kalbų tekstų, kelionių organizavimo.

Prezidento rinkimų kovos metu atsisakė žurnalo „L’Officiel“ vyriausiosios redaktorės pareigų, nedirbo žurnaliste, televizijos laidų vedėja – oficialiai pasiprašė atostogų.

Ksenija ne kartą prisipažino, kad jos motina Liudmila Narusova buvo labai griežta ir vaikystėje dukra su ja nuolat konfliktavo. Ar motinos ir dukters santykiai pasitaisė?

„Taip, juk dabar žengiu per daugelį gyvenimo etapų, kuriuos kažkada teko įveikti mano mamai.

Džiaugiuosi, kad ji su manimi, jai viskas gerai klojasi. Bet šis suvokimas atsiranda tik metams bėgant“, – prisipažino K.Sobčiak.

Įžymioji žurnalistė, televizijos laidų vedėja ir politikė su sutuoktiniu aktoriumi M.Vitorganu augina vienų metų sūnų Platoną.

Atžalai perka japoniškas sauskelnes, parenka tinkamą mitybą – be cukraus.

Savo tėvo Ksenija neteko būdama 19-os. Jam neteko matyti dukters karjeros ir gyvenimo šuolių. Viename interviu ji prisipažino: „Noriu, kad tėtis manimi didžiuotųsi.“

O kaip ji mano, ar jis didžiuotųsi?

„Manau, kad šį klausimą galės pateikti žmonės, kurie kino ekranuose išvys „Delo Sobčiaka“ („Sobčiako veikla“).

Tai – politinis trileris apie mano tėvą, jo santykius su buvusiu Rusijos prezidentu Borisu Jelcinu (1931–2007), dabartiniu šalies vadovu Vladimiru Putinu (65 m.)“, – patarė K.Sobčiak.

Šios juostos premjera įvyks birželio 10-ąją Sočyje per kino festivalį „Kinotavr“. Ksenija įsitikinusi, kad ji visiems patiks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.