Mindaugo Remeikio žūtį gaubia prieštaringos detalės: pavijo šeimos prakeiksmas

„Atrodo, kad šeimą lydi baisus prakeiksmas“, – taip kalbėjo žmonės šį trečiadienį į paskutinę kelionę lydėdami populiarios grupės „Mexicano“ lyderį Mindaugą Remeikį, kuris atgulė šalia nusižudžiusios motinos ir avarijoje žuvusio brolio.

M.Remeikis buvo populiarios grupės „Mexicano“ lyderis. Muzikantai šią vasarą buvo suplanavę daug koncertų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Remeikis buvo populiarios grupės „Mexicano“ lyderis. Muzikantai šią vasarą buvo suplanavę daug koncertų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Remeikio urna skendėjo baltose rožėse, o šalia buvo pastatyta gitara, kurią muzikantas vadino savo nuolatine palydove.
M.Remeikio urna skendėjo baltose rožėse, o šalia buvo pastatyta gitara, kurią muzikantas vadino savo nuolatine palydove.
Muzikantas M.Remeikis savo jėgas prieš keletą metų yra išbandęs bokso ringe.
Muzikantas M.Remeikis savo jėgas prieš keletą metų yra išbandęs bokso ringe.
M.Remeikio brolis Egidijus (nuotr.) prieš dešimt metų žuvo autoavarijoje.
M.Remeikio brolis Egidijus (nuotr.) prieš dešimt metų žuvo autoavarijoje.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 11, 2018, 8:17 PM, atnaujinta Aug 11, 2018, 8:18 PM

Baltose rožėse skendinti urna, o šalia gitara, kurią grupės „Mexicano“ narys M.Remeikis (36 m.) vadino nuolatine palydove.

Taip Balninkų miestelio, esančio netoli Molėtų, gyventojai atsisveikino su M.Remeikiu.

Neaiškiomis aplinkybėmis medžioklėje žuvusio jauno vyro gedėjo visas Balninkų miestelis, grupės „Mexicano“ nariai ir gerbėjai, draugai ir artimieji.

Gitaros rauda liejosi ir šio miestelio parapijos namų salėje, kurioje stovėjo atlikėjo urna su pelenais.

Pagerbdami Mindaugo atminimą bendraminčiai nutarė palydėti jo urną į amžino poilsio vietą skambindami gitara.

M.Remeikio urna buvo palaidota Balninkų kapinėse, kur ilsisi iš gyvenimo savo noru pasitraukusi jo motina Danutė ir avarijoje prieš 10 metų žuvęs brolis Egidijus.

Prašė palikti medaus

Liepos 28-ąją šventęs savo gimtadienį Mindaugas, atrodo, nenujautė, kad jam liko gyventi šiek tiek daugiau negu savaitė. Pasak draugų, jis buvo linksmas, kupinas įvairių planų.

Į medžioklę susiruošusio vyro gyvybė nutrūko rugpjūčio 6-osios naktį.

Palinkėjęs ramios nakties gyvenimo draugei Kristinai Globaitei, su kuria susilaukė dukters Urtės, Mindaugas prisipažino, kad abi labai myli, ir užvėrė duris. Jis žadėjo grįžti kitą dieną.

Pastaruoju metu M.Remeikis turėjo daug renginių, tačiau mėgo lepinti dėmesiu savo šeimą.

Nors Mindaugas buvo įsikūręs Marijampolėje, Balninkai buvo jo antrieji namai. Čia jis geriausiai jautėsi ir turėjo daug draugų.

M.Remeikio netektis – žinia, kuria daug kam sunku patikėti.

„Rimai, palik man medaus, būna, kad skauda gerklę ir negaliu dainuoti“, – vos prieš savaitę tokį prašymą įsiminė Mindaugo kaimynas iš Balninkų Rimantas Kulakauskas.

Mindaugas žadėjo praėjusį pirmadienį sugrįžęs iš Marijampolės užsukti pas jį pasiimti medaus, bet mirtis juos išskyrė amžiams.

Neatsiliepė į skambutį

M.Remeikio mirtį iki šiol gaubia paslaptis, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gerai Mindaugą pažinojęs jo draugas marijampolietis Tomas neabejojo, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, kurio priežastis – neatsargus elgesys su ginklu.

Juk šautuvas – toks daiktas, su kuriuo būtina elgtis atsargiai.

Jei užtaisytas, gali iššauti bet kurią akimirką.

„Pasitaiko, kai naktį laukdami šernų medžiotojai neatsargiai pasielgia, o tada lauk nelaimės.

Manau, Mindaugas galėjo paslysti. Gal stengėsi užtaisytą šautuvą patraukti arčiau savęs?

Galbūt griebė ranka už vamzdžio? Kito paaiškinimo nerandu, kodėl kulka kliudė jo dešinį šoną“, – svarstė marijampolietis.

Tąkart drauge su Mindaugu į naktinę medžioklę vyko dar keli jo draugai.

Vyrai aptarė, kur kas tykos šernų, tada išsiskirstė. Mindaugas nuėjo į lauką prie šieno ritinių ir pradėjo laukti šernų.

Vidurnaktį pasigirdo šūvis. Nugriaudėjus šūviui įprasta baigti medžioklę, todėl vienas Mindaugo draugas nusiuntė jam žinutę.

Tačiau atsakymo nesulaukė.

Mindaugas neatsakė ir tada, kai jam buvo skambinama telefonu, todėl pradėta jo ieškoti.

Netrukus vyrai aptiko M.Remeikio kūną su šautine žaizda krūtinėje. Šalia gulėjo graižtvinis šautuvas „Tikka T3“ su dviem šoviniais ir viena tuščia tūtele.

Neseniai susilaukė dukters

Versija, kad M.Remeikis galėjo savo noru pasitraukti iš gyvenimo, jo draugams atrodo neįtikinama.

Jis atrodė laimingas žmogus ir laimingas tėvas.

Iš pirmos santuokos Mindaugas turėjo sūnų Daumantą, gyvenantį Didžiojoje Britanijoje. Berniukas domisi boksu, tad tėvas vadino jį Anglijos čempionu.

Mindaugas su drauge K.Globaite augino pusantrų metų dukterį Urtę, kuriai pats išrinko vardą. Praėjusiais metais Balninkų bažnyčioje mergaitė buvo pakrikštyta, o jos krikštynos virto švente visam miesteliui.

Ar Mindaugas jautė, kad jo gyvenimas gali staiga nutrūkti? Paklausta apie tai K.Globaitė sunkiai tvardė ašaras.

Mindaugas planavo drauge su neseniai grįžusiu iš Anglijos į Lietuvą sūnumi žvejoti, plaukti baidarėmis, apžiūrėti Anykščius.

„Laukėme Mindaugo po pietų, turėjome visi vykti kartu, bet nesulaukėme“, – ištarė K.Globaitė.

Balninkai – antrieji namai

Marijampolėje gimusio M.Remeikio širdis dažnai ilgėdavosi Balninkų, kur prabėgo vaikystė ir paauglystė. Čia gyveno jo močiutė. Balninkai buvo tapę Mindaugo antraisiais namais. Vieną sukurtų savo dainų M.Remeikis buvo paskyręs Balninkams, ji tapo šio miestelio himnu.

Laidodami urną su dainininko pelenais Balninkų miestelio gyventojai negalėjo patikėti, kad jo nebėra.

Mindaugas buvo Balninkų įžymybė, jis rengdavo čia Jonines, pastatydavo didelę palapinę. Nebuvo tokių metų, kad grupė „Mexicano“ čia nekoncertuotų, nepakviestų prisidėti kitų muzikantų. Mindaugas užsukdavo su grupe koncertuoti ir į aplinkinius kaimus.

Išmokė dainuoti ir medžioti

Gerą klausą ir muzikinius gebėjimus Mindaugas paveldėjo iš savo tėvo Virginijaus Remeikio.

Nuo mažų dienų Virginijus mokė groti savo sūnus Egidijų ir Mindaugą.

Būdavo, tėvas pasiima akordeoną, sūnus Egidijus taip pat traukia akordeono dumples, prie jų prisijungia ir Mindaugas, ir visi trys groja kieme.

Tėvas ir jo sūnūs garsėjo dainingumu, tik jaunėlis sūnus Andrius prie jų neprisidėdavo.

Ne tik groti, bet ir medžioti Mindaugą mokė jo tėvas.

Paauglys gaudavo atsakingas varovo pareigas, nes tėvas pasiimdavo jį į medžioklę.

Sulaukus 18 metų Mindaugui buvo įteiktas medžiotojo pažymėjimas, jis buvo patyręs medžiotojas, priklausė keliems medžiotojų būreliams.

Tačiau anksčiau vestuvėse dažnai grojęs Mindaugo tėvas Virginijus dabar kur kas dažniau kviečiams giedoti į šermenis.

Motina iššoko iš balkono

Balninkai M.Remeikiui siejosi ir su skaudžiomis netektimis.

Miestelio kapinės tapo amžino poilsio vieta ir Mindaugo motinai Danutei, kuri 2001-ųjų spalį iškrito iš keturioliktame aukšte esančio buto balkono. Jai tada buvo 42 metai.

Marijampolės griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje dirbusią moterį sugrįžęs iš medžioklės sutuoktinis Virginijus aptiko keistos būsenos – ji buvo išgėrusi didelę dozę antidepresantų, taip pat svaigalų.

Kai moteriai pasidarė bloga, sutuoktinis nuėjo į vonią plauti pagalvės.

Grįžęs į kambarį jis rado praviras balkono duris, o jo žmona gulėjo lauke ant žemės.

Kolonijos darbuotojams kolegės savižudybė buvo netikėta.

D.Remeikienė aplinkiniams neišsiduodavo, kad turi kokių nors bėdų dėl sveikatos arba konfliktų šeimoje.

Tačiau paskutinę darbo dieną išeidama iš kolonijos namo ji paliko ypač tvarkingą darbo vietą – viską surūšiavo ir sudėliojo į krepšelius.

Po žmonos Danutės mirties jos sutuoktinis prasitarė, kad likus kelioms savaitėms iki savižudybės gydytojai jai nustatė onkologinę ligą.

Net savo artimiausiems draugams Mindaugas niekada neužsimindavo apie motiną ištikusią tragediją, šį skausmą nešiodavosi giliai širdyje.

Brolį pražudė avarija

Didelis smūgis M.Remeikiui buvo ir dvejais metais vyresnio brolio mirtis.

2008-aisiais per avariją kartu su grupe „Tipo grupė“ žuvo Mindaugo brolis Egidijus Remeikis.

Egidijus kurį laiką buvo ir grupės „69 danguje“ prodiuseris. Vyrui tebuvo 28 metai. Nelaimė taip pat įvyko rugpjūčio mėnesį.

Per avariją, kuri įvyko grupei važiuojant po koncerto, žuvo ir metais vyresnis atlikėjas Jevgenijus Snytkinas bei „Tipo grupės“ koncertą filmavęs 28-erių Rytis Latvys.

Nelaimė įvyko Kauno pakraštyje. Egidijui priklausantis automobilis „Audi A8“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su iš priekio atvažiuojančiu „Ford Mondeo“.

Po susidūrimo „Audi A8“ nuvažiavo nuo kelio, kliudė medžius ir apvirto. Iš automobilio „Audi A8“ liko tik metalo laužo krūva.

Buvo žmogus-orkestras

Mindaugą su broliu siejo ypatingas ryšys, todėl jo netektis buvo tikras šokas. Atsigauti jam padėjo intensyvi muzikinė veikla.

Mindaugas nusprendė įnešti ką nors naujo į Lietuvos muzikinę padangę – taip atsirado grupė „Mexicano“ su savo meksikietiškais ritmais, Lotynų Amerikai būdingais kostiumais, plačiomis skrybėlėmis.

Daugiau negu prieš dešimt metų įkurta grupė daug dirbo įrašų studijoje, ruošėsi griausmingam atėjimui į sceną.

M.Remeikis buvo ne tiktai vokalistas, bet ir žmogus-orkestras, grojęs įvairiais instrumentais, jis taip pat kūrė dainas.

„Meksikiečius“ buvo galima dažnai pamatyti įvairiose televizijos laidose.

Azartiškos prigimties M.Remeikis taip pat mėgo iššūkius. Jis yra filmavęsis TV6 laidos „Ringo dievas“ finalinėse kovose. Po filmavimo dainininko kūnas dažnai būdavo nusėtas mėlynėmis, bet jis tuo nesiskundė.

„Mindaugas mokėjo patraukti kitus.

Buvo linksmas, šviesus, trykštantis energija – visada ištemps, padės, jei reikia. Jis kūrė planus ne metams ar dvejiems, o šimtmečiui“, – pasakojo Egidijus Janauskas, „Mexicano“ grupės klavišininkas.

Šią vasarą grupė ketino koncertuoti Norvegijoje, kur įsikūrusi didelė lietuvių bendruomenė, tačiau netikėta M.Remeikio mirtis sujaukė šiuos planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?