Ponios Hanos namuose įsikūrė jos antrininkė

Humoristės ir režisierės Hanos Šumilaitės namuose Vilijampolėje apsigyveno jos antrininkė. Moteris iš bičiulių – Sakartvelo valstybinio lėlių teatro trupės dovanų gavo lėlę. Ji kaip du vandens lašai panaši į raudonplaukę kaunietę.

H.Šumilaitė labai pamilo savo antrininkę lėlę, kurią jai padovanojo profesionalūs lėlininkai iš Sakartvelo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
H.Šumilaitė labai pamilo savo antrininkę lėlę, kurią jai padovanojo profesionalūs lėlininkai iš Sakartvelo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2018, 2:00 PM

H.Šumilaitės namuose gausu įvairiausių suvenyrų. Daugiausia tai miniatiūriniai įvairių formų arbatinukai. Bet naujausia dovana – lėlė – iš karto tapo jos mylimiausia namų gyventoja.

„Ji su tokia pat pasišiaušusia raudonų plaukų kupeta, su tokiais karoliais, kokius mėgstu aš.

Net mano veido bruožai ir išraiška pagauti tiksliai. Kas tik lėlę pamato, visi atpažįsta, jog tai – mano kopija“, – sakė kaunietė.

H.Šumilaitė yra teatro „Siena“, Vilijampolės bendruomenės teatro „Mes mylime teatrą“ ir Voškonių (Kauno r.) kultūros centro vaikų teatro „Vitaminas T“ režisierė.

Su šių teatrų spektakliais ji lankėsi Lenkijoje, Vokietijoje. Ne kartą H.Šumilaitės režisuotus spektaklius matė ir Sakartvelo (Gruzijos) žiūrovai.

„Gruzija – nuostabi šalis, kur pagrindinės vertybės – žmonių bendravimas, vaišingumas, pagarba savoms tradicijoms ir ypatingas dėmesys svečiams, ypač kūrėjams. Jie moka mylėti ir tą meilę parodyti“, – pasakojo H.Šumilaitė.

Kaunietės ir teatralų iš Sakartvelo draugystės išraiška – prieš savaitę įvykusi šios šalies valstybinio lėlių teatro trupės viešnagė Lietuvoje. Įvairiuose šalies miestuose, taip pat ir Kaune, lėlininkai rodė savo spektaklį „Lopšinė“.

Atvykę svečiai H.Šumilaitei įteikė ypatingą dovaną – profesionalių meistrų sukurtą lėlę.

„Mane vaizduojančią lėlę dovanų gavau pirmą kartą“, – sakė moteris.

Iki šiol H.Šumilaitė namuose turėjo tik vieną savo atvaizdą. Jos bičiulė dailininkė Aušra Vanagaitė prieš daug metų nutapė humoristinę drobę.

„Joje pavaizduota aš ir man po kojomis gulintis mano vyras. Paveiksle vaizduojamas ir žaltys gundytojas. Drobę dovanų gavau sutuoktuvių proga.

Kai skyriausi, vyras prašė tą dalį, kurioje matyti jis, atiduoti. Su paveikslo autore juokais nusprendėme, kad kai mano gyvenime atsiras kitas vyras, tiesiog reikės pertapyti mylimojo veidą“, – šmaikščiai apie dar vieną savo atvaizdą, saugomą namuose, pasakojo H.Šumilaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.