Likimo drama: išsiskyrę dainininko Lino Vaitkevičiaus tėvai mirė vienu metu

Grupės „Žemaitukai“ narys Linas Vaitkevičius (25 m.) tiki amžina meile, kuri buvo aplankiusi jo šviesaus atminimo tėvus. Dainininkas tėvų Gintauto ir Lolitos Vaitkevičių neteko panašiu metu, tad šis skaudžių gyvenimo įvykių sutapimas leido pripažinti likimo galią.

Viena paskutinių linksmos plungiškių šeimos nuotraukų, kurioje dainininkas L.Vaitkevičius (iš kairės) spėjo įsiamžinti su sužadėtine Rūta, tėvais Lolita ir Gintautu, seserimi Rūta.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Viena paskutinių linksmos plungiškių šeimos nuotraukų, kurioje dainininkas L.Vaitkevičius (iš kairės) spėjo įsiamžinti su sužadėtine Rūta, tėvais Lolita ir Gintautu, seserimi Rūta.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Tarmiškai dainuojantys buvę bendramoksliai Linas (dešinėje) ir Ovidijus sukūrė grupę „Žemaitukai”, kuri sulaukė nemažo populiarumo savame krašte.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Tarmiškai dainuojantys buvę bendramoksliai Linas (dešinėje) ir Ovidijus sukūrė grupę „Žemaitukai”, kuri sulaukė nemažo populiarumo savame krašte.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 G.Vaitkevičius buvo mero patarėjas, o savaitgaliais vedė renginius, koncertus, vestuves.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 G.Vaitkevičius buvo mero patarėjas, o savaitgaliais vedė renginius, koncertus, vestuves.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Nors artimieji G.Vaitkevičių ragino apsilankyti pas gydytojus, jis neskubėjo. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Nors artimieji G.Vaitkevičių ragino apsilankyti pas gydytojus, jis neskubėjo. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Su tėvais ir seserimi vaikystėje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo 
 Su tėvais ir seserimi vaikystėje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo 
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 28, 2018, 10:15 PM, atnaujinta Nov 29, 2018, 7:57 AM

Televizijos projektuose išgarsėjusiam dainininkui L.Vaitkevičiui spalis buvo pats juodžiausias mėnuo – per jį neteko abiejų tėvų.

Šįmet Piterboro ligoninėje Anglijoje spalio 9-ąją netikėtai sustojo nusilpusi L.Vaitkevičienės širdis, o spalio 13-ąją Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų reanimacijoje užgeso su leukemija kovojusio G.Vaitkevičiaus gyvybė.

Lolita ir Gintautas, kuriems buvo 53-eji, amžino poilsio atgulė skirtingose kapinėse – buvęs Plungės mero patarėjas ir renginių organizatorius bei vedėjas G.Vaitkevičius palaidotas savame mieste, buvusi krepšininkė ir kūno kultūros mokytoja L.Vaitkevičienė – gimtuosiuose Kybartuose, Vilkaviškio rajone.

Nors prieš kelerius metus sutuoktiniai išsiskyrė, juodu liko draugai ir rūpinosi vaikais – sūnumi Linu ir dukra Rūta, kuriai jau 28-eri. Suaugusias atžalas visada šildė tėvų meilė ir globa, todėl skyrybų dramos jie tikino nepatyrę.

Nors nedaug laiko prabėgo nuo tėvų netekties, dainininkas tebejaučia jų globą iš aukštybių. Prieš tėvo mirtį sūnus dar spėjo paklausti, kaip jis susipažino su mama. Dainininkas džiaugėsi žinąs tėvų meilės istoriją ir dėl to jam ramu, kad juodu buvo laimingi.

Studijų Lietuvos edukologijos universitete metais susipažinę Lolita ir Gintautas netrukus sukūrė šeimą. Sutuoktiniai Plungėje nemažai metų dirbo krepšinio treneriais, kūno kultūros mokytojais. Jie nuolat buvo jaunimo apsuptyje.

„Plungės jaunimas dievino mano tėvus, abu jie keliavo su jaunais žmonėmis, aprėpė daug projektų“, – pasakojo dainininkas.

Iki išvykimo į Angliją L.Vaitkevičienė Plungėje dirbo jaunimo veiklos koordinatore, G.Vaitkevičius buvo mero patarėjas, o savaitgaliais vedė renginius, koncertus, vestuves.

„Jis sutuokė šimtus jaunavedžių“, – patikino Linas.

Prieš trejus metus G.Vaitkevičius nutarė sulėtinti tempą – atsisakyti kai kurių darbų ir pagyventi sau, nes nuolatinis lėkimas jau buvo išvarginęs.

Tuomet vyras daugiau laiko skyrė kelionėms, poilsiui.

„Tėvas dirbo išskirtinai daug – buvo gerai nusiteikęs, energingas, linksmas“, – tokį G.Vaitkevičių prisiminė sūnus.

Nors G.Vaitkevičiui nebuvo lengva sumažinti darbo krūvį, išvykęs atostogų į Egiptą plungiškis jautėsi ištrūkęs iš rutinos, mėgavosi maudynėmis jūroje, atrakcionais vandens parke.

Po vandens pramogų vyras pastebėjo ant kūno mėlynę, nors nepajuto, ar buvo kur nors stuktelėjęs leisdamasis nuo atrakciono. Grįžęs namo Gintautas išvydo ir daugiau mėlynių, kurios galėjo atsirasti nešant lagaminą. Kaip vėliau paaiškėjo, mėlynės atsirasdavo ne dėl prisilietimų.

„Liga pasireiškė ne dėl išorės veiksnių, ji tūnojo organizmo viduje“, – sunkios ligos, su kuria susidūrė tėvas, klastingumą įvardijo sūnus.

Nors artimieji G.Vaitkevičių ragino apsilankyti pas gydytojus, jis neskubėjo. Vėliau susiprato, jog vizito neišvengs, nes darėsi silpna, o mėlynių vis atsirasdavo.

„Mama, sesuo ir aš, pamatę, kaip jis atrodo, tiesiog jam liepėme eiti į polikliniką. Kadangi jis labiau rūpinosi kitais, o ne savimi, nepuolė pas medikus. Tik šeimai griežtai liepiant jis pagaliau išvyko pasitikrinti sveikatos“, – pasakojo L.Vaitkevičius.

Tai, kad renginių vedėjas galiausiai suvokė, jog reikia rūpintis sveikata, pastaruoju metu buvo matyti ir iš jo šmaikščios žinutės socialiniame tinkle.

G.Vaitkevičius feisbuke rašė: „Jei esi stiprus kaip lokys, darbe dirbi kaip arklys, namie sukiesi kaip bitutė, pagalvok, ar ne laikas kreiptis į veterinarą pasitikrinti, ar nesi asilas, jei sau nerandi laisvo laiko pabūti su draugais ir artimaisiais. Juk gyvenimas tai tik vienas ir labai trumpas!“

Kai vyras apsilankė pas gydytoją, tuoj pat pateko į ligoninę – kraujo tyrimai buvo prasti.

„Egiptas, šilti orai išprovokavo ligą. Jei ne ši kelionė, sunki liga taip greitai nebūtų pastebėta.

Dėl to, kad gydytojai laiku nustatė diagnozę, dar trejus metus galėjome pasidžiaugti tėčiu“, – Klaipėdos jūrininkų ligoninės ir sostinės Santaros klinikų Reanimacijos skyriaus gydytojams, gydžiusiems G.Vaitkevičių, dėkojo sūnus.

Jis įvykdė paskutinį tėvo prašymą – nujausdamas mirtį Gintautas sūnaus paprašė nepamiršti padėkoti visus įmanomus gydymo metodus taikiusiems medikams.

Sūnus ir dukra nesitikėjo, jog kone vienu metu praras abu tėvus. Prieš porą metų G.Vaitkevičiui sėkmingai buvo persodinti kaulų čiulpai, dėl to liga buvo pristabdyta.

Vyras jautėsi energingesnis, žvalesnis, todėl vėl buvo geros nuotaikos, dalyvavo televizijos laidose, dalijosi savo patirtimi.

Šįmet vasaros pabaigoje G.Vaitkevičiui pradėjo skaudėti nugarą. Tai buvo atsinaujinusios sunkios ligos ženklas. Dar kartą kirtus ligai vyro sveikata labai nusilpo, galiausiai jam prikibo infekcija.

Paskutines gyvenimo dienas renginių vedėjas praleido reanimacijoje, jo buvusios žmonos gyvybė taip pat kybojo ant plauko.

Nors kiek daugiau kaip du dešimtmečius poros gyvenimas tekėjo viena vaga, Lolitos širdis nustojo plakusi keturiomis dienomis anksčiau negu Gintauto.

„Meilė amžina – dėl jos nei gyventi, nei mirti negalima atskirai. Tėvai vienas be kito negalėjo gyventi, o tie išsiskyrimai buvo tik formalumas ir kažkokios aplinkybės“, – lemtinga tėvų meilės istorija neabejojo „Žemaitukų“ atlikėjas.

Prieš keletą metų L.Vaitkevičienė išvyko į Marčą, Kembridžšyro grafystėje, Anglijoje, pas vyresnę seserį Giedrę. „Jos dirbo kartu, tiesiog uždarbiavo pragyvenimui“, – apie motinos emigravimą užsiminė sūnus.

L.Vaitkevičius nujautė, kad mama labai išgyveno dėl skyrybų. Nors buvusi krepšininkė nebuvo ligota, ją slėgė psichologinės problemos. Paskutines tris savaites lietuvė praleido Piterboro ligoninėje, ją nuolat lankė sesuo. Jiedvi visada buvo artimos, gerai sutarė.

„Giliai ieškoti mirties priežasčių nevertėtų – mamos organizmas nusilpo ir širdis sustojo. Sveikata – ne amžina, tie visi darbai ją pamažu alino. Galėjo sveikatą nualinti ir krepšinis, kurį žaidė jaunystėje.

Ir tėtis, ir mama labai aukojosi dėl darbo, kitų žmonių ir mažai rūpinosi savimi, o toks gyvenimo būdas ilgai tęstis negali“, – tvirtino gedintis sūnus, kurį į sceną ne taip seniai atvedė tėvas.

Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją baigęs L.Vaitkevičius muzikos grupę „Žemaitukai“ sukūrė su bendramoksliu Ovidijumi Petrausku.

Tačiau grupė išgarsėjo po to, kai G.Vaitkevičius juos pakvietė į renginį.

Po to kvietimai žemaitiškai dainuojančiam duetui pasipylė kaip iš gausybės rago – atlikėjai sužavėjo ne tik originalia kūryba, bet ir grodami. Linas rašo tekstus, muša būgnus, Ovidijus groja birbyne.

Tai, kad Lino tėvas buvo renginių vedėjas, Ovidijaus – muzikantas, lėmė „Žemaitukų“ grupės įkūrimą.

„Ovidijaus tėtis davė mums pirmąją muzikos aparatūrą, mano tėtis – pirmą užsakymą koncertuoti“, – tikino L.Vaitkevičius.

Sūnus dėkingas tėvui, kuris jį pastūmėjo į sceną: „Tėtis daug padėjo, tai darė nuoširdžiai. Nemažai jo idėjų įgyvendinome.“

Sūnus norėtų tėvo vardą perduoti būsimai savo atžalai – sukūrus šeimą ir gimus kūdikiui dainininkas ketina jį pavadinti Gintautu ar Gintaute.

„Žemaitukų“ grupės narys neabejojo, kad tai būtų geriausias atiminimo įamžinimas, juolab tėvas puikiai pažinojo Lino sužadėtinę, drabužių dizainerę ir makiažo meistrę Rūtą Lukšaitę (22 m.).

„Abiem mano tėvams ji labai patiko“, – apie savo mylimąją pasakojo Linas.

Šių metų sausį televizijos projekto „Lietuvos balsas“ tiesioginės transliacijos metu vienas jo dalyvių L.Vaitkevičius, pabaigęs dainuoti „Skinsiu raudoną rožę“, priklaupė ant kelio ir paprašė širdies draugės Rūtos rankos.

Penkerius metus draugaujanti pora šiemet planavo vestuves, tačiau dainininko tėvų netektis buvo greitesnė nei vestuvės.

Renginių vedėjui laimė šypsojosi televizijoje

Praeityje G.Vaitkevičius dalyvavo daugelyje pramoginių televizijos laidų, tarp jų: anekdotų čempionate „Mes čempionai 2003“, realybės šou „Dešimtmečio baras 3“, buvo „Įžiebk Kalėdų žvaigždę 2004“ personažas eLeNKenis, varžėsi „Juokovizijoje 2006“, projekte „Lietuvos supermiestas“. Plungiškis vedė radijo laidą „Šypsokis. Čia Laluna“.

Dalyvavimas televizijos šou G.Vaitkevičiui suteikė žinomumą ir finansinės naudos. 2003 metais plungiškis tapo televizijos anekdotų čempionato „Mes čempionai“ nugalėtoju – jam atiteko naujas „Rover“ markės automobilis.

„Mama jį užregistravo dalyvauti. Nors jis labai nenorėjo, jam puikiai pasisekė“, – prisiminė sūnus. Tuo metu „Rover“ buvo išskirtinis automobilis, tačiau šou nugalėtojui jį apdrausti ir naudoti buvo per brangu. Tad G.Vaitkevičius prabangią mašiną iškart pardavė ir įsigijo paprastesnę „Mazda 626“.

„Televizijos studijoje rodyta nauja mašina per kelias dienas sulaukė pirkėjų antplūdžio, ją pavyko labai greitai parduoti ir pagerinti šeimos gyvenimą“, – prisiminė Linas. Gautų pinigų pakako ne tik kitam automobiliui įsigyti, bet ir šeimos narių dantims gydymui privačioje klinikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.