„Keulė Rūkė“ įkūrėjos gyvenime – santuokos griūtis ir skausmingos permainos

2018 m. lapkričio 30 d. 21:16
Dar neseniai užkandinių „Keulė Rūkė“ verslas ir asmeniniai santykiai Rūtai Jankauskaitei (30 m.) klostėsi kuo puikiausiai, kol vieną dieną verslininkė ir menininkė liko su dviem mažamečiais vaikais ant rankų. Šiuo metu ji kyla tarsi iš pelenų – moteris pagalbos kreipėsi į psichologus, pakeitė gyvenimo filosofiją ir atgaivino bankrutavusią užkandinę.
Daugiau nuotraukų (4)
Šešeri metai. Tiek truko greitojo maisto užkandinių bendraturčių Dominyko Čečkausko (29 m.) ir R.Jankauskaitės, labiau žinomos Marlos Singer slapyvardžiu, santuoka.
Verslininkai susilaukė dviejų vaikų – Nikitos (5 m.) ir Lolos, kuriai pusantrų metų. Tačiau nuo praėjusių metų rugsėjo pabaigos vilniečių pora gyvena atskirai – šeimos namuose Rūta liko su atžalomis, o Dominykas įsikūrė kitur.
Subyrėjo ir poros santykiai, ir daugiau nei trejus metus kurtų užeigų „Keulė Rūkė“ verslo pamatai. Nors skandalingais piešiniais ant lauko sienų ir gardžiais mėsos kepsniais pagarsėjusi „Keulė Rūkė“ traukė turistus ir gurmanus, šeimos nesutarimai užkandinių tinklą atvedė prie bankroto.
„Kai išėjau iš verslo šįmet vasario mėnesį, visi po truputį išsiskirstė – vienam akcininkui gimė vaikas, mano buvęs vyras pradėjo kurti kitus restoranus, todėl nebeliko branduolio, kuris viską laikė“, – verslo griūtį prisiminė R.Jankauskaitė.
Per vasarą grafičių studijai vadovavusi Rūta šį rudenį netikėtai sulaukė mėsos tiekėjų pasiūlymo atgaivinti užkandinę „Keulė Rūkė“ netoli Halės turgaus.
Moteris sutiko prikelti apmirusią užkandinę antram gyvenimui – nuo praėjusio savaitgalio pradėjo darbą. Nauji savininkai praplės valgiaraštį, nes anksčiau patiekalai buvo gaminami vien iš kiaulienos, o dabar dar bus pasiūlyta jautienos, vištienos.
Nebebus išsišokėlė
Dabar „Keulė Rūkė“ bus kiek kitokia – R.Jankauskaitė pakeitė interjerą ir sienas papuošė naujais grafičiais. Permainų laukia ir skandalingieji piešiniai užkandinės kieme.
Grafitis ant sienos, kuriame pavaizduoti besibučiuojantys Rusijos ir JAV lyderiai Vladimiras Putinas (66 m.) ir Donaldas Trumpas (72 m.), artimiausiu metu bus papildytas naujais personažais.
Ant tvoros esanti vadinamoji lietuviškoji Švč.Trejybė – alkoholio vartojimui pančius rišantys „valstiečiai“ Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga ir Agnė Širinskienė – gerokai aptrupėjo, todėl turėtų atsirasti kitoks piešinys.
„Kadangi grįžtu į verslą, noriu, kad „Keulė Rūkė“ būtų pasikeitusi, – keisis įmonės logotipas ir filosofija. „Keulė“ nebebus išsišokėlė, nerengs akcijų siekdama skandalų, ji daugiau kalbės apie socialinius dalykus, taps gatvės meno ir gero maisto traukos centru“, – pasakojo R.Jankauskaitė.
Verslininkė pasimokė ir iš praeities klaidų, nes teko sumokėti nemažai baudų už netinkamą, žeidžiančią reklamą. Anksčiau už visus viešus pareiškimus buvo atsakingas Rūtos sutuoktinis ir dar vienas kolega, dabar šią atsakomybę prisiims ji pati.
„Nenorime būti pastebėti tik todėl, kad esame pikti. Tačiau ir toliau pasisakysime už laisvę, laisvą žodį ir įvairius dalykus, apie kuriuos daug kas nenori kalbėti. „Keulė Rūkė“ nežarstys ir nešvankybių, dabar ji bus labiau subrendusi“, – šypsodamasi patikino Rūta.
Ankstyva santuoka
Ne tik verslas subrendo, bet ir pati verslininkė nebėra vėjavaikė, kadaise pas mylimąjį Dominyką Paryžiuje apsigyvenusi po dviejų draugystės mėnesių.
„Gal visai nereikėjo tuoktis, nes šiais laikais santuoka nebėra amžina?“ – paklausiau mados fotografės, kūrybingos verslininkės ir veiklios motinos R.Jankauskaitės, siekusios ir alternatyviosios muzikos atlikėjos karjeros.
Tikėjausi, kad visuomet ryškias šukuosenas, makiažą ir išskirtinį drabužių stilių mėgusi dviejų vaikų mama pritars šiuolaikinio pašėlusio gyvenimo standartui, bet atsakymas buvo kitoks: „Manau, kad reikėjo tuoktis, nes su Dominyku buvome sulipę, mūsų veikla buvo bendra: arba aš jam padėdavau, arba jis man.
Bet galiausiai įvyko skyrybos. Turėjome bendrą verslą, todėl gerai, kad buvome susituokę. Tuomet viskas teisingai pasidalija, pasiskirsto.“
Nors šie metai Rūtai buvo košmariški, iki netikėtų skyrybų ji jautėsi puikiai suplanavusi savo gyvenimą. Juk ji buvo ištekėjusi, pagimdžiusi sūnų ir dukrą, todėl tarsi žinojo, kad viskas suplanuota, aišku.
Netgi nuobodu buvo, kad gyvenimas tapo ramus. Bet skyrybos akimirksniu pakeitė ir pačią moterį, ir jos požiūrį į gyvenimą.
***
Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.
SantykiaiKeulė rūkė^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.