Sėkmę išbarstęs airių peštukas Colinas Farrellas – vėl ant bangos

Kas yra svarbiausia įžymiam žmogui? Tai – suvokimas, kad nei šlovė, nei pinigai, nei tai, kad esi atpažįstamas, nesuteikia laimės. Tuo įsitikino jau kurį laiką į gražiausių pasaulio vyrų dešimtuką vis patenkantis airių aktorius Colinas Farrellas (42 m.). „Dauguma mano, kad prie milijonų banko sąskaitoje ir publikos meilės automatiškai prisideda laimė. Vaikystėje ir aš taip maniau. Tačiau kai tapau žinomas, nusivyliau“, – prisipažino moterų numylėtinis.

Lenkų aktorė A.Bachleda-Curus abiejų susitarimu pagimdė C.Farrellui sūnų.<br>„Scanpix” nuotr.
Lenkų aktorė A.Bachleda-Curus abiejų susitarimu pagimdė C.Farrellui sūnų.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2018, 1:33 PM

Apie šį chuliganą, taurelės mėgėją ir keikūną svajojo milijonai moterų.

C.Farrello žavesiui neatsispyrė muzikos įžymybės Britney Spears (36 m.), Rihanna (30 m.), kino žvaigždės Angelina Jolie (43 m.), Demi Moore (56 m.), aukštuomenės vakarėlių liūtė ir „Hilton“ viešbučių paveldėtoja Paris Hilton (37 m.). O kur dar fotomodeliai ir tiesiog merginos iš minios?

Colino tėvas Eamonas Farrellas praeityje buvo profesionalus futbolininkas ir pakuočių bendrovės vadovas. Motina Rita – namų šeimininkė. Aktorius turi dvi seseris ir vyresnį brolį, kuris pripažino savo homoseksualumą.

Susimušė su mokytoju

Colinas jau vaikystėje buvo nutrūktgalvis ir chuliganas. Būdamas 12 metų, rūkė „žole“ vadinamą marihuaną, šlaistėsi po barus, vogė iš parduotuvių daiktus ir maistą, mokykloje per pertraukas mušėsi su bendraklasiais.

Mokyklinį būsimos kino žvaigždės gyvenimą užbaigė muštynės su mokytoju. 17-metis Colinas užmigo per pamoką. Mokytojas padarė pastabą. Užuot atsiprašęs, C.Farrellas stojo į kovą.

Mokytojas kurį laiką nereagavo į nestiprų smūgį, gautą į žandikaulį, ir ilgai nesiryžo smogti vaikui. Bet paskui, praradęs savitvardą, davė vaikinui grąžos ir pašalino jį iš klasės.

Colinui teko palikti mokyklą. Jis tuo tik džiaugėsi, nes mokslai jam nepatiko. Bet jį nuliūdino kitkas: tėvas barė, motina liovėsi su juo kalbėti, vyresnysis brolis išvadino kvailiu.

Dėl to Colinas labai nusiminė, pusę metų niekur nėjo iš namų. Paskui patraukė su draugais į Australiją nusiraminti ir, kaip vėliau sakė, ieškoti savęs.

Kengūrų šalyje C.Farrellas susidėjo su bloga kompanija. Draugystė baigėsi keturių valandų apklausa policijos nuovadoje. Jis buvo įtariamas žmogžudyste.

Kai buvo paleistas, Colinas išskrido į gimtąjį Dubliną. Brolio patartas įstojo į aktorinio meistriškumo mokyklą.

C.Farrellą pastebėjo režisieriai, jis gavo nedidelį vaidmenį kine ir metė aktorinio meistriškumo mokyklą. Ar bereikia jam mokytis, jei jis viską ir taip sugeba?

Tamsiaplaukis, juodų akių, vidutinio airiui – 178 centimetrų – ūgio vaikinas filmavosi reklamoje ir televizijoje. C.Farrellas buvo lyginamas su senovės Airijos epų herojumi, karo didvyriu Kuchulinu, panašiu į mažą pasiutusį nykštuką, bet tuo pat metu gražiausiu Airijos vyru.

2000-aisiais C.Farrellas nusifilmavo įžymiojo amerikiečių režisieriaus Joelio Schumacherio „Tigrų šalyje“. Į atranką pavėlavo dėl savo nerūpestingumo. Sutiko režisierių tarpduryje, įbruko įrašą, kurį nufilmavo sesuo. J.Schumacheris pasirinko Coliną pagrindiniam vaidmeniui.

Airis puikiai susidorojo su savo darbu ir tarsi gavo leidimą į Holivudą. Ten nusifilmavo trijose juostose, vienoje jų – „Rekrūte“ su savo dievaičiu amerikiečiu Alu Pacino (78 m.).

Colinas seserį Claudine įdarbino savo asistente ir persikėlė gyventi į Los Andželą. Jis tvirtai tikėjo savo, kaip aktoriaus, talentu ir sėkme.

Siūlė seksą 70-metei

Dėl sveiko gyvenimo būdo, jogos ir žalio maisto pamišusiame naujojo tūkstantmečio Holivude rūkantis, alkoholį vartojantis, keiksmažodžių lavinas spjaudantis airis atrodė it balta varna.

Jam patiko moterys – svoris, ūgis ir amžius nebuvo svarbu.

Kartą vakare iš neturėjimo ką veikti Colinas užsuko į Dame Eileen Atkins (84 m.), kino juostos „Paskutinis novelės puslapis“ partnerės, viešbučio kambarį.

Tuomet 70-metei aktorei C.Farrellas tiesiai šviesiai pasiūlė užsiimti seksu.

„Po chalatu vilkėjau senus naktinius marškinius su skylute. Kitu atveju būčiau sutikusi“, – prisimena britė.

Ji valandą flirtavo su C.Farrellu ir liko labai patenkinta. Tuomet aktoriui buvo 28-eri.

Airis nuolat pabrėždavo savo jokių ribų nepaisantį seksualumą, alaus, nikotino ir mėsainių pomėgį, žurnalistus priblokšdavo rinktiniais keiksmažodžiais, atvirumu: „Turėjau seksą telefonu – niekalas. Net nepabaigiau.“

Arba kitąkart prisipažino: „Užsukau pas psichoterapeutą. Jis paprašė išvardinti tai, ką vartoju. Jam išklojau savo savaitės racioną – 20 „Ecstasy“ tablečių, 4 gramai kokaino, 150 gramų hašišo, 6 gramai „Speed“, 3 buteliai viskio, 12 butelių raudonojo vyno ir 24 litrai alaus. Ir mažiausiai 40 cigarečių per dieną.“

Po šios išpažinties gydytojas jam atsakė: „Ir jūs dar stebitės, kad nugrimzdote į depresiją?“

Trumpalaikė meilė

C.Farrello tipo vyras paprastai būna pasirengęs vesti, kai užklumpa permainos. Jis žino, kad pokyčiai gali geruoju nesibaigti, ir ieško moters, kuri pajėgtų jį sulaikyti. Taip elgėsi ir Colinas.

Paauglystėje C.Farrellas dievino dvi aktores – švelniąją Marilyn Monroe (1926–1962) ir valdingąją A.Jolie.

2001-aisiais jis sutiko nuostabią aktorę, poetę ir atlikėją Amelią Warner (36 m.). Ši britė kažkuo buvo panaši į M.Monroe, bet kur kas intelektualesnė. Amelia kūrė balades apie meilę, pati jas dainavo, pritardama gitara.

Amelia turėjo puikią figūrą, bet visada nešiojo kuklias sukneles. Ir mėgo poeziją, kaip ir Colinas. Tikriausiai jį traukė A.Warner romantiškumas, poetiškumas ir sentimentalumas.

Pavasarį C.Farrellas jai pasipiršo, o liepos mėnesį ją vedė. Jų partnerystė buvo trumpalaikė – viso labo keturi mėnesiai.

Išlaikyti šalia savęs tokio tipo vyriškį kaip C.Farrellas, nekalbant apie santuoką, reikia ne sentimentalumo, švelnumo, o tvirtos rankos, mūvinčios aksominę pirštinaitę. Tokie kaip jis sąmoningai bėga nuo valdingų moterų, o nesąmoningai jų ieško.

Aktoriaus karjera klostėsi itin sėkmingai, auštyn kilo ir jo honorarų kartelė. Už vaidmenį „SWAT – greito reagavimo būrys“ jis gavo 8 milijonus JAV dolerių (per 7 mln. eurų).

Iš šalies žiūrint, C.Farrellas atrodė laimingas ir nepraleisdavo nė vieno vakarėlio.

Tačiau viduje, kaip aktorius vėliau prisipažino, jį degino nerimas. O jei visi vaidmenys staiga pasibaigs ir jis nukris nuo tos viršūnės, į kurią kažkokiu stebuklingu būdu buvo užkeltas?

C.Farrellas negalėjo užmigti be saujos raminamųjų, atsikelti – be amfetaminų. Ir daugelį metų užsiimdavo seksu tik įkaušęs, apsvaigęs nuo tablečių. Tai darė tualetuose, pagalbinėse patalpose, viešbučių kambariuose – tamsoje ir paskubomis.

Kartais vyrai šėlsta dėl jėgų pertekliaus – mylisi su visomis, kurios neprieštarauja. Geria be saiko, nes galva atlaiko, o siela reikalauja linksmybių, šėlionių, uosto ir geria visokiausias tabletes iš smalsumo.

C.Farrellas – kitoks. Jam ramybės nedavė nerimas ir nepasitikėjimas savimi. Aktorius jautė nuolatinę įtampą, kaip išlaikyti sėkmę, jos neišbarstyti.

Šėlionės padėjo jam bent truputį atsipalaiduoti.

Su tokiais kaip C.Farrellas – sudėtinga. Jie žvelgia į moterį ne kaip į nakties partnerę, o kaip į butelį alaus. Pasimėgavai ir išmetei, net nepastebėjęs, kuo ši rūšis skiriasi nuo kitos, nes labai norėjosi gerti.

Blogiausias vaidmuo

Ir, žinoma, sėkmė pradėjo byrėti, jei jau to C.Farrellas taip laukė ir bijojo. Garsusis amerikiečių režisierius Oliveris Stone’as ėmėsi filmo apie Aleksandrą Makedonietį. Jam buvo paskirta įspūdinga pinigų suma.

O.Stone’as subūrė puikių aktorių komandą. Bet kodėl aukšto, atletiškai sudėto, šviesiaplaukio ir į Apoloną panašaus Aleksandro Makedoniečio vaidmeniui pasikvietė juodaplaukį, „mažą pasiutusį nykštuką“ C.Farrellą, – neaišku. Gal dėl to, kad jis tuo metu buvo itin populiarus.

Tamsoko gymio C.Farrellui užmaukšlino šviesų garbanotą peruką. Trumputė tunika, tvirtos blauzdos, juodi antakiai, šviesūs plaukai ir mieli kirpčiukai.

Airių aktorius atrodė kaip drovaus nuolatinio gėjų klubo lankytojo svajonė, o ne kaip didysis karvedys. Šalia C.Farrello jo herojaus motina – aktorė A.Jolie buvo vyriškumo įsikūnijimas.

Režisieriui O.Stone’ui pagrindiniu siužeto akcentu pasirinkus Aleksandro Makedoniečio biseksualumą, jo vaidmens atlikėjas C.Farrellas pusę filmo kankinosi dėl jam svetimų kompleksų.

Nieko nuostabaus, kad filmavimo aikštelėje aktorius supanikavo ir įkrito į daugiadienį gėrimą. Jis flirtavo su A.Jolie, ji buvo nieko prieš.

Bet kai girtas C.Farrellas pabandė įsilaužti į jos viešbučio kambarį, A.Jolie įsiuto. Ji norėjo, kad į viešumą nepatektų nei romanas, nei skandalas. Gražuolė greitai persikėlė į kitą viešbutį.

Po poros savaičių neblaivus Colinas nukrito nuo laiptų ir susilaužė koją.

Filmas patyrė nesėkmę. Graikai uždraudė savo šalyje rodyti šią kino juostą. Juos papiktino, kad nacionalinis Graikijos didvyris Aleksandras Makedonietis filme ne tiek stengėsi užkariauti pasaulį, kiek laužė galvą dėl savo seksualinių įgeidžių, o C.Farrellas buvo įvertintas Auksine aviete – apdovanojimu už blogiausią metų vyro vaidmenį.

Norėjo vaiko, ne žmonos

„Aleksandro Makedoniečio“ filmavimo metu viena iš atsitiktinių Colino draugių, Kanados modelis Kim Bordenave (46 m.), pagimdė jam sūnų.

Ji pastojo vos po 10 dienų nuo pažinties pradžios! C.Farrellas apsidžiaugė ir nusiuntė į gimdymą savo atstovus – mamą ir seserį Claudine. Jis norėjo vaiko, bet ne žmonos. Ir iškart atsisakė santuokos su Kim.

Po „Aleksandro Makedoniečio“ nesėkmės aktoriaus C.Farrello gyvenime prasidėjo juodas puslapis. Jo filmai vienas po kito patyrė nesėkmę.

Sūnus Jamesas Patrickas, kuriam aktorius ketino būti draugu ir kartu šėlti, staiga pasirodė esąs nepagydomas ligonis.

Berniukui buvo nustatytas Angelmano sindromas.

Ši liga paveldima tik pagal moterišką liniją ir pasireiškia raidos ir vystymosi sutrikimais. Sergančiam aktoriaus sūnui buvo reikalingas ne bičiulis chuliganas, o tėvas, kuris juo rūpintųsi visą gyvenimą.

C.Farrellas susidūrė su negailestinga gyvenimo realybe. Jis liovėsi bėgti nuo savo baimių ir jos pasivijo jį.

Aktorius galėjo savo sūnaus motinai pasakyti: „Kim, tai tavo genai padarė Jamesą Patricką tokį!“ Ir po šių žodžių jį pamiršti.

C.Farrellas galėjo Kim duoti pinigų berniukui gydyti ir nuo jo nutolti. Bet aktorius pasielgė kitaip.

„Vaiko gimimas ir tėvystė apskritai nieko nekeičia į gerąją pusę. Pasaulyje yra daug vaikų, turinčių tėvus, o tarp jų pilna niekšų. Į gerąją pusę gali keistis tik pats“, – sakė aktorius.

Dvasinė įtampa padarė savo juodą darbą.

2005-ųjų pabaigoje aktorius mėnesiams atsigulė į ligoninę, kur grūmėsi su pragaištingomis priklausomybėmis. Po metų pareiškė įveikęs šią negandą – nebevartoja alkoholio, narkotikų ir didžiulių dozių tablečių, kuriomis bandė įveikti ne tik fizinį, bet ir dvasinį skausmą.

C.Farrellas visam laikui įteisino sūnaus globą, įkūrė fondą šiai retai ligai tirti ir gydyti.

Laiką tarp filmavimų leido su sūnumi. 2007-aisiais aktorius viešai pareiškė, kad jo sūnus nepagydomai serga.

Tai, kad blogus genus sūnus paveldėjo iš motinos, o ne iš jo, C.Farrellui padėjo susitaikyti su Jameso Patricko liga. Juk jis – nekaltas. Ligos priežastis susijusi su Kim. Kas galėjo tai žinoti!

Šėlionių epocha praėjo. C.Farrellas jau nebebuvo didžioji kino žvaigždė, bet be darbo irgi nesėdėjo. Režisieriai kvietė jį vaidinti kaip gerą aktorių už normalius, bet jau ne žvaigždžių honorarus.

Gal ir keista, bet populiarumo sumažėjimas turėjo palankų poveikį C.Farrello psichikai. Dabar jam nebereikėjo skubėti, jo neslėgė baimė, kad staiga viskas žlugs ir baigsis visi vaidmenys.

Bet pasirodė, kad geri aktoriai reikalingi visada, jei tik jie negeria ir chuliganiškai nesielgia filmavimo aikštelėje. Jis puikiai suvaidino filme „Reikalai Briugėje“ ir pelnė Auksinį gaublį.

Draugystė su E.Taylor

2009-aisiais lenkų aktorė Alicja Bachleda-Curus (35 m.), filmo „Undinė“ partnerė, abiejų susitarimu pagimdė jam sūnų Henry Tadeuszą.

Jis nevedė jos, bet gražuolė aktorė ir nesitikėjo. Alicjai pakako vien to, kad Colinas buvo susižavėjęs berniuku ir ėmėsi jį auklėti. Jam reikėjo šio mažylio: Colinas norėjo įsitikinti, kad jo genai geri.

Lankydamas Alicją klinikos gimdymo skyriuje Colinas sužinojo, kad čia, kardiologijos skyriuje, guli legendinė Holivudo aktorė Elizabeth Taylor (1932–2011). Jai turėjo būti atlikta operacija: į širdies kraujagyslę įstatytas stentas.

C.Farrellas paprašė žvaigždės vadybininko perduoti E.Taylor linkėjimus. Jei ji, žinoma, tokį aktorių žino.

Grįžęs namo paskambino sekretorei, kad legendai nusiųstų gėlių. Bet ji pati jį nustebino: ką tik atnešė E.Taylor atsiųstą C.Farrellui skirtą orchidėją.

Negana to, buvo pridėtas ir raštelis. Kino žvaigždė žino ir vertina šį airių aktorių, sveikina jį sūnaus gimimo proga. C.Farrellas paskambino Elizabeth ir aplankė ją, kai ji išvyko iš ligoninės.

Colinas ir Elizabeth susidraugavo ir dažnai naktimis kalbėdavosi telefonu, nes abu kentėjo nuo nemigos. Legenda vadino Coliną didžiojo britų aktoriaus Richardo Burtono (1925–1984) reinkarnacija.

Buvusį sutuoktinį, už kurio tekėjo du kartus, E.Taylor labai mylėjo. C.Farrellas šmaikštavo, kad su džiaugsmu taptų jos aštuntuoju vyru, jei tik ji panorėtų.

Jų draugystė tęsėsi pusantrų metų – iki E.Taylor mirties. Per aktorės laidotuves C.Farrellas perskaitė jos mėgstamą eilėraštį ir pridūrė: „Ir po Elizabeth mirties esu po jos padu.“

Po dešimties metų kino pasaulis staiga atrado naują C.Farrellą – pasenusį, išmintingą ir žilą, nors jam tik 42-eji, asketą. Jis moko jaunesnįjį sūnų važiuoti dviračiu ir lanko – kas būtų galėjęs pagalvoti! – jogą.

Gandų apie C.Farrello asmeninį gyvenimą šleifas paskui jį nesivelka. Airių aktorius keliskart buvo pastebėtas su ta pačia moterimi. Į įkyrius žurnalistų klausimus atsakė trumpai: taip, mes susitinkame.

Beveik vienu metu suvaidino 4 filmuose. Aktorių C.Farrellą gerai vertina kritikai, jį vėl atakuoja gerbėjos, jis sulaukia daugybės režisierių pasiūlymų.

Šlovės banga dar kartą pagriebė airių aktorių ir vėl neša aukštyn. Sugrįžo jam seniai pažįstamas, bet grėsmingas nerimas – kaip visur spėti ir išsilaikyti ant šios bangos.

Bet C.Farrellas jau ne toks, koks buvo anksčiau. Jis nedelsdamas patraukė į jau žinomą reabilitacijos kliniką, kur už mėnesio gydymą reikia pakloti 36 tūkstančius JAV dolerių (beveik 32 tūkst. eurų).

C.Farrellas puikiai suvokia, kad buvusių narkomanų ir alkoholikų nebūna. Ir dėl to nebelaukia to momento, kai vėl atsidurs prie bedugnės krašto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.